Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SamirSelimovic
Nov uporabnik

RABIM AVTO

Napisal/-a SamirSelimovic Pe mar 04, 2011 8:31 pm

Živjo!( nov na forumu) :D
Načrtujem si kupiti Avto od prb:(1000€ do 2000€) ;) ;) ;)

Pa me zanima naslednje -->(Rabm avto z majhno porabo in da je udoben =)

Hvala Za Razumevanje :D ;) ;)
Pa še zanima me kva mislte o Golf IV Letnik 1998 Mašina 1390 ccm (bencinski motor) 55 kW / 75 KM Pa Še MAX SPEED (HITROST) Pa Poraba.

Hvala Lepa Za Razumevanje:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: RABM AVTO

Napisal/-a Blinder Pe mar 04, 2011 8:53 pm

Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Pe mar 04, 2011 8:55 pm

In kje boš dobil golfa za 2000€?

Max speed pa mislim da nima smisla gledat pri 75km, sicer pa poglej po internetu o podatkih.

Glede izbire pa je ogromna za tak denar, tako da se malo bolj opredeli kaj iščeš.

lp, D

SamirSelimovic
Nov uporabnik

Napisal/-a SamirSelimovic Pe mar 04, 2011 9:00 pm

Dawid1 je napisal/-a:In kje boš dobil golfa za 2000€?

Max speed pa mislim da nima smisla gledat pri 75km, sicer pa poglej po internetu o podatkih.

Glede izbire pa je ogromna za tak denar, tako da se malo bolj opredeli kaj iščeš.

lp, D

Na avto.net: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4598799&show=1

čikev

Napisal/-a čikev Pe mar 04, 2011 9:01 pm

Glede na to, da si prvi na forumu bi ti dal napotek ali dva: v naslovih (kot tudi drugod) je zaželjeno, da je tipka caps lock izključena; pretiravanje s smejki ni prav nič zaželjeno, čeravno nisi med najhujšimi. Pa vendar je dovolj en smejko, ni potrebno limat 3 enake. Pretirana narečja, nerazumljivi posti, posti brez repa in glave ter podobne zadeve na forumih (vsaj na avtomobilizem.com) niso zaželjeni.
Sicer pa - dvomim, da imaš v glavi čisto vse razčiščeno glede avtomobilizma in vožnje (predvsem glede vprašanja o maksimalni hitrosti dotičnega vozila, obenem pa vprašanje o porabi). Najbolje, da ti kar odgovorim na vprašanje. Za 2 tisočaka boš dobil le zjahanega Golfa IV. O 1.4 agregatih pri VW-ju pa vsi vemo, kako in kaj je. Skratka, problemi. Poraba je pri tem motorju precej visoka, ob normalni vožnji blizu 8 l / 100 km. Poleg tega je to motor za zelo nezahtevne voznike. Za dva tisočaka ti ne svetujem 13 let starega avtomobila, temveč nekaj čim novejšega. Recimo, da se omejiš na vsaj 2002 letnik. Za ta denar bi skoraj moral dobiti kakšnega lepo ohranjenega Cliota, Punta, morda celo 206-ico in še kaj ...
Predvsem išči avto z vsaj klimatsko napravo, električno pomičnimi okni ter ABS-jem.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: RABIM AVTO

Napisal/-a xalfist Pe mar 04, 2011 9:08 pm

Glede golfa 4 in 1.4 je dost povedanega, visoka poraba, poraba olja, mašina kleka ko disl itd če že vzami 1.6 bo imel zagotovo manjšo porabo če gledaš na to.
Za tak dnar dobiš 2000-2002 korejca z dosti opreme, klimo itd, pa še zaneslivi so, edin materiali niso vrhunski, tako kot pa v golfu ne. :D
Alfa romeo 147

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 Pe mar 04, 2011 9:10 pm

Ja in če ima ta golf 82k km potem pa tudi....

Mašine vem da so bolj tako tako, poraba pa tud kolikor mi je znano je kar visoka za tako švoh motor. Smo šli 1x na morje z 1.4 karavanom, in je res katastrofa, ima pa ga tud en kolega ki se tedensko vozi MB-NG in nazaj, pa tud ni najbolj zadovoljen, vsake toliko so problemi.

Vsekakor dobiš kaj boljšega za 2jurja, kot pa zjahanega golfa. Če gledaš golfa, potem vzami 1.6 ali pa dizla.

lp, D

SamirSelimovic
Nov uporabnik

Napisal/-a SamirSelimovic Pe mar 04, 2011 9:22 pm

Dawid1 je napisal/-a:Ja in če ima ta golf 82k km potem pa tudi....

Mašine vem da so bolj tako tako, poraba pa tud kolikor mi je znano je kar visoka za tako švoh motor. Smo šli 1x na morje z 1.4 karavanom, in je res katastrofa, ima pa ga tud en kolega ki se tedensko vozi MB-NG in nazaj, pa tud ni najbolj zadovoljen, vsake toliko so problemi.

Vsekakor dobiš kaj boljšega za 2jurja, kot pa zjahanega golfa. Če gledaš golfa, potem vzami 1.6 ali pa dizla.

lp, D

Pa sj nameravam 1.6 sam nevem kolk je kj poraba pa še pocen so do tko da bi delov čez počitnce da bi si neki tazga nabavu.Sam nevem kakšne so kj lastnosti Golf 1.6 1998 ??

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe mar 04, 2011 9:31 pm

1.4 60 km ima porabo 6-7l
1.6 75km ima 7.5 - 8.5 in tud 10, če ga žgeš po AC 180

Ne kupuj 1.4 60KM, ker je len motor, dobr za nezahtevneg uporabnika, kot sem jaz je čist vredu, ampak za prehitevanje, pa na AC ima končno 155, 1.4 16V ima brat ima 75KM in je poraba 7 - 7.5l.
1.6 sem tudi vozil je super avto, gre dobr, ampak poraba pa je 8l, kar pri zdajšnjih cenah derivatov preveč.

Ne moreš vrjet, grem danes na uvoz Rudnik v LJ, ga prtnisnem do konca in sem šele na postajališču dobil notri 140-145....seveda 1.4 60KM motor pri polotu.
Zadnjič spremenil tiguan, dne Pe mar 04, 2011 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe mar 04, 2011 9:36 pm

Pozdravljen na forumu!

Nakup VW za 2000€ ti močno odsvetujem, ker za ta denar boš dobil najverjetneje le takega, ki je tik pred propadom in glede na to, da si boš avto kupil s študentskim delom, bo tole zate jama brez dna. Imam soseda, ki si je tudi kupol Golfa IV za ''male pare'' in je avto velikokrat parkiran v garaži nad kanalom.
Za ta denar si omisli nekaj, kar ima relativno nizko porabo, je poceni za vzdrževat ... pa je vseeno lahko zelo zanimiv avto za vozit.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4566342&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4593087&show=1

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

SamirSelimovic
Nov uporabnik

Napisal/-a SamirSelimovic Pe mar 04, 2011 9:42 pm

Matey_ je napisal/-a:Pozdravljen na forumu!

Nakup VW za 2000€ ti močno odsvetujem, ker za ta denar boš dobil najverjetneje le takega, ki je tik pred propadom in glede na to, da si boš avto kupil s študentskim delom, bo tole zate jama brez dna. Imam soseda, ki si je tudi kupol Golfa IV za ''male pare'' in je avto velikokrat parkiran v garaži nad kanalom.
Za ta denar si omisli nekaj, kar ima relativno nizko porabo, je poceni za vzdrževat ... pa je vseeno lahko zelo zanimiv avto za vozit.

LP
Matej

Nism glih neki za italijane (mašine se večkrat pokvarjo pa še ta bravo sm slišov da ni glih neki dobr od frendov ki so ga mel)za
francoze pa ne ker ma fotr Renault Megane 1.6 pa sj ne da je zanč alpa kj sam komj sedim notr.Jst sm bl za nemce kokr za francoze.Drgač pa najlepša hvala za tvoje mišljenje.

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 Pe mar 04, 2011 9:52 pm

SamirSelimovic je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:Pozdravljen na forumu!

LP
Matej

Nism glih neki za italijane (mašine se večkrat pokvarjo pa še ta bravo sm slišov da ni glih neki dobr od frendov ki so ga mel)za
francoze pa ne ker ma fotr Renault Megane 1.6 pa sj ne da je zanč alpa kj sam komj sedim notr.Jst sm bl za nemce kokr za francoze.Drgač pa najlepša hvala za tvoje mišljenje.

Odvisno na kaj naletiš, lahko kupiš audija pa bo več na servisu/pri mehaniku kot doma.

Glede Bravota, pa jih šimfa 70% folka, ampak jaz ne poznam nobenga, ki bi na 1.6 crknila mašina, pa spremljam fiat forum že par let in tudi kar enkaj kolegov ima bravota/brava... Pri bravotu so bili problematični 1.4 motorji, ki so nekje vmes, 1.2 in 1.6 pa so za moje pojme super, in tudi poraba je zmerna. 1.8 pa je že malce bolj požrešna mašina.

Sam imam bravota 1.2 16v, prevoženih 191.000km. Do zdaj ni bilo noebenga problema 3 leta in slabi 100.000km. Redni servisi, in potrošni material.

Če pa si se odločil za golfa pa malo počakaj in dodaj kakega jurčka zraven. Ker golf za 2000€ je jama brez dna, kot so že povedali, čez nekaj km bi te vrjetno čakalo nekaj dela in menjava raznoraznih delov...

lp, D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So mar 05, 2011 2:58 pm

Ti boš delu čez počitnice, da si avto kupš? Kdaj boš pa delu za zavarovanje? Gorivo? A po AC boš MAX SPEED sprobavu brez vinjete?

Sicer pa - golf IV 1.6 je čisto soliden voz, kolegica je imela IV s skoraj 400 kkm prevoženih, nakar ji je en defekt brez izpita totalko naredil, zdaj jo pa toži... Aja, če dobiš primerek z avto klimo si na konju. Bolj kot na prevožene kilometre bodi pozoren na preverljivost zgodovine avtomobila.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So mar 05, 2011 3:07 pm

motor 1.6 je eden vecjih porabnikov olja,pa tud ni cvetka tko kokr jo nekateri opisujete ;)
znanec ima golfa 4 z 1.6 motorjem in mu ta spije na 1000km 1.5l olja,pa ima motor cca.165000km realnih,potem so uprasanje tud menjalniki,pri
katerih sinhroni radi pojejo...js mislm da bo avtor tezko najdu dobrga golfa za 2k€,s katerim bo imeu zelo malo stroskov,takega prakticno ni :!: ...

drgač pa kokr so drugi povedal,poglej malo za kanim clio-tom oz. avtom,ki je v takem razredu ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 05, 2011 3:11 pm

E moj samire govoriš kot se razumeš v te stvari.VW je zakon vse ostalo je kanta,tipično razmišljanje vas bosancev nažalost pa da ne bo kake hude krvi nočem nobenga žalit in nimam nič proti bosancem samo pri vašem razmišljanju okol avtomobilov pa se konča.Pa kakorkoli obrneš bo vsak avto za 1000-2000€ zanič al pa kaj za porihtat sigurno,ker za tak mali denar ne dobiš bogve kaj in karkoli dobiš bo staro pa čuda lastnikov ....Golf IV 1.4 in 1.6 jaz tudi gledat ne bi hodil,ker je švoh,požrešen po bencinu in olju,menjalniki radi crknejo...TDI-ja brez problema tudi z 300000 km (realnimi) bencinarja pa No way.Francozi so poskočni in dokaj varčni,italjani so pa pocen pa recej opreme boš dobil v bravu za 2000 jurja,žrl bo pa ravno toliko kot Golf.Vzdrževat boš moral pa katerikoli avto.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So mar 05, 2011 6:15 pm

Sami imamo 1.6 16v pa ne pije olja, pa tudi poraba pri zmerni vožnji okrog 6,5l na 100km.

Tako, da ne kvasit bedarij.

Če je avtomobil lepo vzdrževan bo tudi delal.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So mar 05, 2011 6:35 pm

simply je napisal/-a:Sami imamo 1.6 16v pa ne pije olja, pa tudi poraba pri zmerni vožnji okrog 6,5l na 100km.

Tako, da ne kvasit bedarij.

Če je avtomobil lepo vzdrževan bo tudi delal.

sam golf IV je imel 1.6 8V. tako da ne kvasit bedarij.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK So mar 05, 2011 6:57 pm

Pri naši hiši smo mel 10 let Golfa 1.4 16v, pa nismo mel nobenih hudih problemov z mašino. Res je da se avto ni vozu več kot 140km/h in da je biu redno servisiran tko da niti ni tko zgrešen nakup, se pa strinjam da za 2000€ Golf 4 ni najboljši nakup. Kar se pa olja tiče je ob normalni vožnji vredu in ga na 1000km ni spiu 2 deci, če se je pa km mudil pa se (prtiskat u podn) je pa znou spit tud pol litra olja v zelo kratkem času. Vseeno pa je avto za 2000€ vedno loterija in prou velikih pričakovanj nebi meu.

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss So mar 05, 2011 7:11 pm

Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4571392&show=1

Civic 1.4i.....jaz na svojem imam porabo na avtocesta cirka 5.6, mestna 6,3.
Mali servis: me pride z rokami v red 45€...res da mi ga kolega servisira.
Velik servis: 200€ in seveda tudi kolega servisira.

Pri nakupu pa pazi pri plehu...rja je velik problem pri zadnjih blatnikih.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So mar 05, 2011 7:18 pm

kanta tale civic. za 1900€ avto brez opreme. precenjena
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov