Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rosonero
Novinec

Laguna II ph 2 - bencin

Napisal/-a rosonero Sr mar 09, 2011 11:06 am

Pozdravljeni !

Zanimajo me izkušnje lastnikov lagune z bencinskim motorjem 1.6 16v 82-83kw oziroma 2.0 16v 99kw.

Prosim če zapišete povprečno porabo, % realcije vožnje ( npr 70% mestna, 20% realcija in 10% AC ) ter morebitne okvare katere ste do sedaj doživeli ter strošek odprave le teh.

Prosil bi tudi nekoga če lahko nekdo povzame glavne okvare na teh vozilih in jih opredeli z nekim približnim stroškom (servis vs popoldanec)

Nekaj zadev sem že prebral:

Če se ne motim ima 2.0 16v dvomasni vztrajnik , kaj pa 1.6 16v ? Ali je možna menjava na enomasni ?

Na 2.0 16 je najmanjša dimenzija gum 16, na 1.6 16v gre baje tudi 15 ?

Hvala vsem za trud

lp
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

rosonero
Novinec

Re: Laguna II ph 2 - bencin

Napisal/-a rosonero Po mar 14, 2011 10:09 am

130 ogledov pa nobene povratne informacije.....

A so dotične lagune res tako redke pri nas ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Po mar 14, 2011 12:23 pm

Moraš vedeti da s tem, ker se zanimaš za bencinca si že skoraj črna ovca, ker zadnje desetletje je pri nas zaradi presilnih plusov ki jih (kao) nudi avto s turbodizelskim motorjem, ogromno uporabnikov prešaltalo na le te :lol:
Sam vozim bencinarja :D ,in bom tudi ostal na bencinarju ( čeprav sem tudi jaz pred leti podlegel za kratek čas dizlomaniji).
Za laguno z 2.0 16 V motorjem pa sem pred leti prebral da motor je sicer dober, ampak da je nagnjen k temu da tudi precej olja požre.
Več ti pa trenutno ne znam povedati.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po mar 14, 2011 12:34 pm

jaz sem vozil 2.0 4leta, pije dosti (10-13l/100km).. potem pa še stvari katere bi lahko bile možne tudi na 1.6: na 60k km smo mogli menjat končnike+kugle, radio 2x menjan (praznil je aku), plastika na sredinski konzoli 2x menjana ker se je luščila, drugače pa kr kul za vozit pa to..

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po mar 14, 2011 1:11 pm

Pozdravljen,
na žalost, ti lahko povem za 1. generacijo - doma imamo 1.8 bencin, kateri ima 320.000 km in motor dela kot urca. Menjana
je bila pečka (grelec) ter stabilizator amortizerja (2x) ter alternator. Drugače pa samo servisi. Poraba je 8 litrov, vožena je zadnje čase
na kratke relacije, ki pa so umirjene.
V glavnem, avto bo pri hiši dokler bo delal, vrejamem pa, da bo motor preživel plehovje...

tole je pa test v avomagazinu...

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... v-fairway/

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po mar 14, 2011 1:44 pm

radar je napisal/-a:Pozdravljen,
na žalost, ti lahko povem za 1. generacijo - doma imamo 1.8 bencin, kateri ima 320.000 km in motor dela kot urca. Menjana
je bila pečka (grelec) ter stabilizator amortizerja (2x) ter alternator. Drugače pa samo servisi. Poraba je 8 litrov, vožena je zadnje čase
V glavnem, avto bo pri hiši dokler bo delal, vrejamem pa, da bo motor preživel plehovje...

Tudi sam imam doma 1. gen 1.8 bencin. 190.000 in motor isto dela kot urca. Menjana sta bila sprednja amortizerja in stabilizatorja. Poraba je 8 litrov in tudi sam verjamem da bo motor preživel pleh :) Očitno bo avto živel še kar nekaj časa saj nima niti pikice rje :D

sajko
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a sajko To mar 15, 2011 5:22 pm

Zdravo!

Sam si lastim Laguno 1.6 16v Phase II, letnik 2001. Zaenkrat sem naredil 171.000 km in nimam nobenih večjih problemov z njo.

Kar mi je crknilo je osvetlitev displaya klime (kr običajen problem teh lagun, popravilo je strošek elektrike za ogret spajkalnik) in pa mehanizem za dvig zadnje šipe (najdel rabljenega, tako da ni blo tako drago). Seveda je pa avto že v teh letih, da je potrebno razmislit o obnovi kakšnega podvozja, letos sem zamenjal amortizerje (bili gor še originalni), pa izpuh mislim da bo tudi kmalu za menjavo (tudi še vedno original), diski, ležaji,... pač nič posebnega.

Cena normalnega servisa je pod 100€ (+-, če dela kak popoldanc), veliki pa bom reku od oka ene 200-250€.

Zdej sam motor, je za vozit normalno, ni pa glih zelo dinamičen, tako da če rad voziš malce bolj tako, vzami vsaj 1.8 16v. Je pa vsaj zavarovanje poceni :)

Glede felten pa nevem, sam imam 16" (205/55), verjetno pa bi šle gor tudi 15", ne pa me za besedo držat.

Lp,
Grega
I feel the need, the need for speed

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 To mar 15, 2011 6:31 pm

Klobasa je napisal/-a:
radar je napisal/-a:Pozdravljen,

Tudi sam imam doma 1. gen 1.8 bencin. 190.000 in motor isto dela kot urca. Menjana sta bila sprednja amortizerja in stabilizatorja. Poraba je 8 litrov in tudi sam verjamem da bo motor preživel pleh :) Očitno bo avto živel še kar nekaj časa saj nima niti pikice rje :D

Tudi pri nas je doma 1. generacije lagune 1.8 bencin, 93km. Avto ima 210.000km in motor res dela kot urca. Počasi bo treba menjat sprednje šalčke nad amortizerji in servis. Drugače pa z mašino ni problemov. Ko smo jo kupili ni delovala ventilacija (avtomatska klima), težava z releji in nevem čem, baje standardna napaka pri lagunah. To nam je zrihtal en popoldanc štromar za 40€. Kot za šalo so crkovali tudi ventilatorji za ventilacijo in jih je kar težko dobit, drugih problemov pa ni bilo.

Poraba je tud okrog 8l kombinirane in dinamične vožnje.

lp, D

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Ne apr 13, 2014 2:51 pm

Lastim laguno karavan z 2.0 16v motorjem z 99 kw.
Če koga zanimajo informacije po vseh teh letih lahko pomagam...

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 Po apr 14, 2014 11:21 am

Da še jaz na kratko povzamem, Laguna 1 generacije je še vedno pri hiši, sedaj ima nekaj čez 230.000km in dela kot urca. Redni servis pa je to to. Menjana je še bila pečka in stabilizator.

Jaz imam Laguno 2 letnik 2002, z 1.8 16V motorjem. Prevoženih 235.000km. Imam ga dobro leto in do sedaj ni bilo nekih večjih težav, razen vsem znanih, display klime (popraviš sam v 10 min če imaš malenkost ročnih spretnosti), mehanizem prednjih dveh stekel (znana težava, iščem kak rabljen), puše na zadnjem mostu (popoldan 115€ delo+material (orig)), sprednja leva kugla in kakšn malenkost.

To pa je to, material za servis me pride okrog 65€ pri Adel z nekaj popusta. Porabo imam okrog 7,6l/100km, vozim pa mešano v povprečju pa ene 60% AC, ostalo mesto in krajše relacije.

Glede 15", nisem prepričan, jaz imam zimske 16" 205/55 in letne 17" 225/45.....

lp,

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 To apr 15, 2014 10:31 am

Dawid1 je napisal/-a:Da še jaz na kratko povzamem, Laguna 1 generacije je še vedno pri hiši, sedaj ima nekaj čez 230.000km in dela kot urca. Redni servis pa je to to. Menjana je še bila pečka in stabilizator.

Jaz imam Laguno 2 letnik 2002, z 1.8 16V motorjem. Prevoženih 235.000km. Imam ga dobro leto in do sedaj ni bilo nekih večjih težav, razen vsem znanih, display klime (popraviš sam v 10 min če imaš malenkost ročnih spretnosti), mehanizem prednjih dveh stekel (znana težava, iščem kak rabljen), puše na zadnjem mostu (popoldan 115€ delo+material (orig)), sprednja leva kugla in kakšn malenkost.

To pa je to, material za servis me pride okrog 65€ pri Adel z nekaj popusta. Porabo imam okrog 7,6l/100km, vozim pa mešano v povprečju pa ene 60% AC, ostalo mesto in krajše relacije.

Glede 15", nisem prepričan, jaz imam zimske 16" 205/55 in letne 17" 225/45.....

lp,

@Dawid1 za nasvet kako popraviti displaj klime se toplo priporočam. Lahko na Zs, lahko javno, najbolje pa je, da se dobima na piru in,da mi objasneš, ker nisem ravno tip za elektriko božat
lp

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 To apr 15, 2014 11:41 pm

Sploh ni problema, saj zato pa je forum...

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?f=50&t=6455 upam da je vidno, drugače pa se je potrebno samo registrirat. Čist simpl, do težave pride zaradi hladnega lota, jaz sem to odpravil že na dveh in deluje že eno leto BP.
Podobna zadeva je v čitalcu kartic (če moraš morda držat gumb, da ti avto vžge), le da tam pa se odlomi košček plastike kateri sproži branje kode.

Na piru pa se lahko dobiva vseeno ;)

lp,
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 21 gostov