Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Manfred
Novinec

Nissan Qashqai vs Mitsubishi ASX

Napisal/-a Manfred Ne mar 13, 2011 10:37 am

Lep pozdrav !

Odločam se za nakup malega SUV-a in sem izbiro zreduciral na Nissan Qashqai in Mitsubishi ASX in sicer oba bencinarja 1,6. Prosil bi za mnenja še posebno lastnikov enega ali drugega vozila.

Hvala in LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Nissan Qashqai vs Mitsubishi ASX

Napisal/-a sašo5 Po mar 14, 2011 9:51 am

Manfred je napisal/-a:Lep pozdrav !

Odločam se za nakup malega SUV-a in sem izbiro zreduciral na Nissan Qashqai in Mitsubishi ASX in sicer oba bencinarja 1,6. Prosil bi za mnenja še posebno lastnikov enega ali drugega vozila.

Hvala in LP

vseeno katero znamko kupiš, vendar človek ne kupuj s tem motorjem - verjemi mi, da boš po začetni evforiji kmalu več kot razočaran..........in tak avto obvezno rabi bit 4x4

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po mar 14, 2011 10:48 am

sašo5 je napisal/-a:
Manfred je napisal/-a:Lep pozdrav !

Hvala in LP

vseeno katero znamko kupiš, vendar človek ne kupuj s tem motorjem - verjemi mi, da boš po začetni evforiji kmalu več kot razočaran..........in tak avto obvezno rabi bit 4x4

x2

Mi je pa Mitshubishi bolj všeč.
Slika

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Po mar 14, 2011 10:52 am

Pozdravljen, za Micko ASX ti težko kaj rečem, za Nissana Q., oče ima 2 leti starega (20000 km), 2.0 16V, 4x4, zadovoljen zelo, tudi z odzivom motorja kot z samo porabo (po računalniku 8,6 l/100km). Po moje se ti ne splača vzet 1,6 mašine, malo prešvoh pa tudi poraba po moje ni nizka.
lp

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Po mar 14, 2011 6:14 pm

Hvala in LP

samba67
Nov uporabnik

Napisal/-a samba67 Sr okt 05, 2011 12:25 pm

Mi imamo ASX z motorjem 1.8 diesel je živa katastrofa: zvišuje se nivo olja v karterju, ker se meša z nafto, motor dela ko star golf diesel..., auspu je rjav v roku 1ga meseca....itd itd... Mi ga imamo in je katastrofalen. Poleg tega ker je 4x4 in zaradi tega DPF filtra moramo servis delat na 7500 km.... Klima ne dela, nekje pač pušča...odgovor prodajalca in generalnega uvoznika pa no comment! Rešujemo preko sodišča..kmalu bo najbrž tudi prispevek v medijih

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr okt 05, 2011 1:10 pm

Jst sm vozu Qashqaija 1.6 kak teden. Poraz od motorja. Avto je res super, ne rečem, ampak nikakor ne s tem motorjem!!! Potegne kej le do ene 60 na uro, pol se zadeva konča. Poraba je pa astronomska - 10 litrov brez priganjanja za šalo. Aja, priganjanje pr tem avtu je pa že 140kmh+ ker res nad to mejo ne gre več absolutno nikamor. Če že bencinarja, pol 2.0, sicer pa dizel! Kar se pa tiče voznih lastnosti je pa qashqai zelo zelo v redu, udoben, spredi je dost prostora, zadi malo manj. Jst sm se z njim na polno zasneženem parkirišču igral (20cm snega +) pa je tud z dvokolesnim pogonom in 17-colskimi zimskimi gumami čist mirno okol "motovilil".

Kar se pa tiče ASX-a, ne vem nič iz prve roke povedat. A ne bi še mal počaku da PSA-jev del trojčkov ven pride pa mogoče če se ti ker od unih bl dopade (če kupuješ novega, ne vem).

Lahko pa še za Sportage-a pogledaš, če že kupuješ SUV. Al pa recimo Yetija. Sicer ne vem, zakaj kupuješ ravno SUV pa 2kolesni pogon (nimam nič proti, ne me narobe razumet), sam se da za isti dnar dobit kak višji "osebni" avto z boljšimi motorji in več opreme :)

Dobr se odloči in lp,

D.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr okt 05, 2011 1:27 pm

Kot je že predhodnik napisal - samo stran od 1,6 motorja in petstopenjskega menjalnika. Pri kolegu imajo tovrstno motoriziranega Juka, ki sem ga imel priliko vozit tudi sam in je obupna stvar. Za hitrosti tja do 80 km/h še gre, nad tem pa se poraba in predvsem hrup dvigneta previsoko.
Avto je kolegova mama naročila v prednaročilu, brez da bi vedela kak je motor. Je sicer nezahtevna voznica, ki je prej vozila 1,2 corso, vendar je nad avtom (kombinacijo motorja in menjalnika) obupala in ga bodo prodali.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr okt 05, 2011 1:30 pm

Jz sm ga imel en mesec in pol in avto ni videl nikoli 10 litrov brez nepriganjanja. In ne, nisem penzionist nimam penzionisticne voznje sam toliko.

Nazalost je pri 1.6 16V avto podhranjen in ne vem zakaj niso dali vecji motor noter. Seveda je minus to, vecja hitrost, vecji obrati in glasnejsi hrup. Drgac se ga je prijel ime cesti "terenec", ki odigra dobro vlogo po mestu in seveda s tem tudi s porabo. Na AC se zadeva spremeni. Poraba bo vsekakor vecja, ampak ni pa pozeruh. Logicno je, da bolj k ga bos priganjal, vec ti bo zrl.

Drgac je avto udoben, mogoce ima mal prevec plastike, ampak to je spet subjektivno. Zadnji del je mal nepregleden (zadnja sipa), ampak to se navadis slej k prej k ugotovis sirino in dolzino avta.

Novejsi model (facelift) ma mal spremenjen sprednji in zadnji del in tud se razlikuje od opreme spet.
There is no time...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Sr okt 05, 2011 1:47 pm

Tudi jaz lahko govorim samo za Qashqaja, zato ti bom podal čisto odkrito mnenje. Od punce mama ga ima že od konca leta 06, 2.0 dizla, 150 konjskega, 4x4, ročni menjalnik, DPF filter, TEKNA oprema. Avto ima prevoženih 90 tisoč km in do zdaj ni crknila niti ena sama stvar, razen ena žarnica zadaj levo, pa enkrat se je prižgala lučka za DPF filter, ga je blo malo pritisnit pa spucat filter. Avto se vsaki dan vozi 7 km v hrib do doma, povprečna poraba je 8.0l/100km. Avto se za moje pojme dobro pelje, lahko preklapljaš med pogonom na sprednja in pogonom na vsa 4 kolesa, pa še zaporo diferanciala imaš na voljo, mislim, da do 20 ali 30km/h. Avto ima ogromno prostora, tudi sedeži so meni ok. Vožnja po snegu je užitek :)

Pomanjkljivosti:
- V čisto nizkih obratih izrazita turbo luknja. Večina jih to reši s čipanjem, "naš" še ni čipan,
- če hočeš zamenjat zadaj žarnico, moraš luč ven odšraufat. Sicer ne traja dolgo, da jo menjaš, ampak mi vseeno ni všeč, da je treba šraufat,
- ker ima DPF filter, rabiš tudi tako olje. Če sem bolj natančen, skoraj 7.5l tega olja, torej moraš kupit 8l v vsakem primeru. "Mi" uporabljamo ELF DPF in ga kupujemo pri motornaolja.com, pride veliko ceneje, kot če bi ga plačali na servisu,
- nazaj bi lahko bil bolj pregleden.

Za Micko ti žal ne morem podat mnenja, ampak če bi sam iskal takšno vozilo, bi po trenutnih izkušnjah brez premislekov vzel Qashqaja; enega močnejšega, ne tiste 1.5 dCi in 1.6 16v igračke.

smrkec*
Nov uporabnik

Napisal/-a smrkec* Sr okt 05, 2011 3:14 pm

Glede na moja testiranja je stari 1.6 motor (do 2010) bistveno bolj odziven kot novi, v trenutnem modelu. Novi je res mrtev, verjetno zaradi euro5 norme.
Drugače pa je 1.6 super motor vožnjo po mestu in regionalnih cestah. Trenutno imam 95k km, minimalni stroški, poraba 6.7-8.2l. Prej sem imel golf 1.9tdi in je poraba ob ISTEM režimu vožnje bila le 1l nižja, stroški pa bistveno višji. Servis na 30k km je 200€, motor ima verigo, zavarovanje 750€ (osnovno + kasko). Super nizki stroški za "suv" pa pelješ se kot gospod v primerjavi z raznimi golfi. Za tiste, ki vozijo večinoma po avtocesti pa je 2.0 definitivno boljša izbira.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ So nov 12, 2011 4:15 pm

Pozdravljeni!

Danes sem obiskal salone in si ogldal Nissan Qashqai. Pozitivno me je presenetil. Pordajalec je zatrdil da sta 1.6 in 2.0 (tako bencin in tako dizel) Nissanova motorja, vse ostalo pa je Renault. In tudi priporocal ta dva z ketno. Je to res? In to 5 let grancije brez omejitve kilometrov!!!

Glkede porabe: http://www.avtomobilizem.com/testi/niss ... 3-08-2007/
Ker je bil naš qashqai bencinsko gnan, smo vedeli, da bo testna poraba nekoliko višja kot smo vajeni pri dizelskih motorjih. Tako je poraba na testu znašala po mestu 11,3 litra, na daljši relaciji pa 9,1 liter, pa še nižje bi jo z bolj varčno vožnjo lahko spravili. Testno povprečje je tako znašalo 10,7 litra na prevoženih 100 kilometrov.

Ti podatki nad 9litrov in vec so me presenetili, glede nato da ima avto 1.300 kg in da je tako pozresen, si nisem mislil. Moj BMW serija 3 z 1.400 kg je najvec 7.5 litra. Kaksne so vase izkusnje s porabo?

Kaj menite kaj je boljse? Nissan Qashqai, Kia Sportage ali Hyundai ix35?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 12, 2011 4:34 pm

Malo se pozanimaj po salonih in dobi nekje takšnega, ki ga želiš, na testno vožnjo. Če je motor nov, potem lahko računaš še za sigurno pol litra nižjo porabo, kot jo boš imel na testu. Če je motor nissanov ali renaultov po mojem mnenju sploh ni pomembno, saj sta oba motorja v ponudbi že vrsto let in tudi dobro preizkušena. Samo za opomin - na testu je qashqai z avtomatskim menjalnikom, kar že samo po sebi pomeni nekoliko višjo porabo.

(predno me raztrgate - po mojih izkušnjah novi renaultovi oz. nissanovi (saj ne vem) motorji pijejo bistveno več, kot potem, ko se utečejo - pri VW tega po mojih izkušnjah ni)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So nov 12, 2011 7:12 pm

pa ne bit preveč naiven pri nakupu, prej se pozanimaj, z vsakim vozilom pred nakupom opravi testno

vožnjo z enako močnim motorjem. 1.6 motorja ne vzemi, ker je prešwoh
Alergičen na rjo

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL So nov 12, 2011 7:40 pm

Porabe na raznih testih sam jemljem z veliko rezerve (ne vemo kaj sami smatrajo za umirjeno in kaj za športno vožnjo), tako da je razne stvari glede porabe bolj smotrno upoštevati. Pričakovati je tudi, da poraba med 1.6 in 2.0 bencinskim motorjem ne bo bistveno različna, tako da, da če je možno bi se odločil za 2.0.

Kar se pa tiče "Kaj menite kaj je boljse? Nissan Qashqai, Kia Sportage ali Hyundai ix35?"

Vizuelni izgled je stvar posameznika, sama kvaliteta bi morala biti tudi na nivoju povsod. Priporočam, da greste na testno vožnjo vseh treh avtomobilov (z primerljivimi motorji), in potem pretehtate + in -, mogoče stroške goriva, gume in servisov. Vsekakor pa se odločite za tisti avto, v katerem se sami najbolje počutite.

Je pa jasno, da bodo tej manjši "SUV-ji" imeli večjo porabo neglede na težo kot npr. BMW serije 3, ki ga omenjate, že zaradi višje oddaljenosti od tal in večjega čelnega upora.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 13, 2011 7:59 am

Močno dvomim da je 2.0 Dci Nissanov motor - prej bi rekel da PSA-jev - nisem pa prepričan.

Če sem iskren bi raje gledal 1.5 dCi kot 1.616v, oziroma 2.0 dCi če potrebuješ več KM in navora.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 13, 2011 8:31 am

simply je napisal/-a:Močno dvomim da je 2.0 Dci Nissanov motor - prej bi rekel da PSA-jev - nisem pa prepričan.

Če sem iskren bi raje gledal 1.5 dCi kot 1.616v, oziroma 2.0 dCi če potrebuješ več KM in navora.

Prosim, da m kdo popravi oz. pograja, če se motim. Od kdaj oz. katerega dizla je pa nissan do danes naredil? Možno, da je kakšnega ampak 2.0dci je sigurno renojev. Kot sem prebral po angleških forumih so dizli od renoja in bencinarji od nissana. Drugače pa ima 2.0 bencinca moj sosed in ga večinoma vozi njegova žena. Pravi, da je z avtom zelo zadovoljen a poraba bo kmalu vzrok zakaj ga bo prodal. Glede na to, da živimo v hribih je poraba med 10 in 11l/100km. To pa pravi da je preveč.
Poznam tudi lastnika QQ-ja +2 z 1.6 bencincom in avto je res počasen oz. če ga goniš je poraba hitro na 10+ tako, da ga tudi on prodaja oz. ga je že prodal. Ne vem no. Meni so QQ-ji cool sam jest, če bi ga kupoval, bi sigurno vzel dizla. ;) Ampak to sem jast. Aja pa obvezno 4x4. Pa srečno pri nakupu. ;)

lp

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Ne nov 13, 2011 11:06 am

Nic... crtam Nissana iz seznama. Za bencin/nafto pa res ne bom delal. ;-)

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Ne nov 13, 2011 11:16 am

Aja pa se to... testiral sem KIA Sportage... moram priznati, da so materiali ceneni in po ocesu sledec slabsi od Nissana. To je videla tudi moja boljsa polovica, oz. je kar sama opazla.

Slisal sem, da so KIA in HYUNDAI motorji enih zelo dobrih in vsi imajo verige, kar pomeni, da ni velikega servisa.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Ne nov 13, 2011 12:59 pm

border_ je napisal/-a:Nic... crtam Nissana iz seznama. Za bencin/nafto pa res ne bom delal. ;-)

Malo čudni so meni tile podatki o porabi. Taščin Qashqai 2.0 dci, 4x4 ima skoraj 1700kg, vsak dan dela v hrib 8km po slabi cesti, ga ne vozi kot po jajcih ampak ga včasih lepo pritisne, pa ima porabo 8.0l/100km. Tako da močno dvomim, da so tisti podatki realni. Dosti jih ima porabo pod 7.
Sicer pa si lahko več pogledaš tukaj: http://www.spritmonitor.de/en/overview/33-Nissan/986-Qashqai.html?powerunit=2
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov