Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hooger
Nov uporabnik

Škoda Yeti 1.4 tsi

Napisal/-a hooger Ne mar 20, 2011 7:12 pm

Pozdravljeni,

Gledam Yetija 1.4 tsi. Ima kdo? Kakšno je kaj mnenje o tem vozilu, motorju itd....?
Jutri grem stestirat Octavio 1.2 tsi. Ali so teli novi motorji dovolj za take avtomobile? Sedaj imam 1.2 75KM....

Pa še to. Kakšne popuste se da dobiti pri Škodi (glede na spletni konfigurator)? Plačilo gotovina.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Škoda Yeti 1.4 tsi

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 20, 2011 7:19 pm

hooger je napisal/-a:Pozdravljeni,

Gledam Yetija 1.4 tsi. Ima kdo? Kakšno je kaj mnenje o tem vozilu, motorju itd....?
Jutri grem stestirat Octavio 1.2 tsi. Ali so teli novi motorji dovolj za take avtomobile? Sedaj imam 1.2 75KM....

Pa še to. Kakšne popuste se da dobiti pri Škodi (glede na spletni konfigurator)? Plačilo gotovina.

1,4 tsi je dovolj za yetija, porabo po mestu pričakuj 8+, yeti je nasplošno zelo dober avto, sicer ne vem zakaj yetija, če imaš spet samo 4kolesni pogon, mogoče bi bilo boljše gledati octavio. Kokr vem, so s popusti pri škodi dost škrti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hooger
Nov uporabnik

Napisal/-a hooger Ne mar 20, 2011 7:47 pm

Yeti mi je enostavno zelo všeč. In če že kupujem avto za 8-10let mi mora biti pa vsaj všeč. Tudi OCtavia ni slaba, ampak je ugodna samo bussines varianta, ki pa ima 1.2tsi motor.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 20, 2011 7:50 pm

hooger je napisal/-a:Yeti mi je enostavno zelo všeč. In če že kupujem avto za 8-10let mi mora biti pa vsaj všeč. Tudi OCtavia ni slaba, ampak je ugodna samo bussines varianta, ki pa ima 1.2tsi motor.

Dober argument, če ne delaš veliko kilometrov letno je ta motor zelo dobra izbira, pa mislim, da so trenutno cene tudi precej ugodne.

res pa je, da neke razlike v zmogljivostih med octavio 1.2 tsi in yetijem 1.4 tsi niti ne bo, predvsem zaradi večje teže yetija.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne mar 20, 2011 8:47 pm

hooger je napisal/-a:Pozdravljeni,

So dovolj za normalno zahtevno vožnjo. Če pričakuješ od avta, da leti kot raketa niso dovolj. Avto (octavia combi 1.2TSI) se lepo pelje, motor
je prožen, na AC se najbolje počuti pod 150km/h. Poraba je lepa, pri mestni vožnji sigurno ne pod 9l/100

Sprobaj, mislim pa, da bo glede na tvoje zahteve in trenuten avto že 1.2 več kot dovolj.

Poročaj!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 20, 2011 9:15 pm

Jaz tudi mislim, da bi ti bil 1.2TSI v Octavii dovolj močan za normalno vožnjo. Pojdi na testno vožnjo. Jaz sem navajen močnih strojev, pa me je 1.2TSI 77kW več kot presenetil s svojo prožnostjo. :DDD

Glavna prednost Octavie pred omenjenim Yetijem je cenejše vzdrževanje:
-cenejši servis (manjša prostornina, manj olja, manj €€€ :D )
-cenejše gume (Yeti ima manj pogoste dimenzije gum, ki so dražje)
-cenejša registracija/cestnina (1.2motor) in cenejše zavarovanje (manj kW pri osnovnem in manjša nabavna cena za kasko)
-boljša aerodinamika, manjša poraba goriva

Pa za isto ceno si lahko pri Octavii dodaš še kakšno dodatno opremo več kot pri Yetiju.

Taka je situacija, če gledaš strogo z racionalnega vidika.
Če pa praviš, da ti je Yeti enostavno bolj všeč, pa vzemi njega, v nobenem primeru ne boš razočaran ;)

lp

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne mar 20, 2011 11:55 pm

Kar se mene tiče, je Yeti (oz. nasploh vsi SUV-i) brezveze, če nima štirikolesnega pogona. Octavia je prostornejša, bolj udobna in cenejša. Sem jo fural z 1.2 TSI in je motor čisto dovolj zanjo, če ne pričakuješ nekega iber stroja (neprimerno boljši kot npr. stari 1.6).

Sicer pa je seveda tudi Yeti super avto (meni najbolj všeč od vseh SUV-ov), tudi 2WD, če ti gre predvsem za SUVovski feeling pri vožnji (beri: višje sedenje) ali pa ti je preprosto všeč. 1.4 bi moral biti dovolj zanj - sam sem vozil osnovnega dizla 4WD in je šel zelo dobro, 1.4 TSI pa je močnejši pa še 2WD, kar pomeni da bo šel kvečjemu še bolje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 21, 2011 7:35 am

Tak motor 1.4 TSi in 122 KM ma foter v golfu. In tak motor je res super, dober potegne, je tih in kultiviran, pa še poraba je zelo zmerna. On ima okoli 7-7.5 litra, s tem da se kar velik vozi po mestu in na krajših relacijah. Na regionalki si lahko tudi pod šestimi litri. Avto ima 6 brzin (verjetno yeti tudi) in se v 6. pr 100 km/h motor vrti z 2000 obrati, pr 130-140 pa z 3000. Mene je ta motor navdušil.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po mar 21, 2011 9:18 am

peroRS je napisal/-a:Jaz tudi mislim, da bi ti bil 1.2TSI v Octavii dovolj močan za normalno vožnjo. Pojdi na testno vožnjo. Jaz sem navajen močnih strojev, pa me je 1.2TSI 77kW več kot presenetil s svojo prožnostjo. :DDD

Glavna prednost Octavie pred omenjenim Yetijem je cenejše vzdrževanje:
-cenejši servis (manjša prostornina, manj olja, manj €€€ :D )
-cenejše gume (Yeti ima manj pogoste dimenzije gum, ki so dražje)
-cenejša registracija/cestnina (1.2motor) in cenejše zavarovanje (manj kW pri osnovnem in manjša nabavna cena za kasko)
-boljša aerodinamika, manjša poraba goriva

Pa za isto ceno si lahko pri Octavii dodaš še kakšno dodatno opremo več kot pri Yetiju.

Taka je situacija, če gledaš strogo z racionalnega vidika.
Če pa praviš, da ti je Yeti enostavno bolj všeč, pa vzemi njega, v nobenem primeru ne boš razočaran ;)

lp

..če s tem kar sem odebelil misliš cestno takso .. potem se motiš, ker so za cestno takso 3-je razredi glede na prostornino motorja.. in sicer .. do 1,8 l, od 1,8 do 2,5 l in nad 2,5 l...
No escape from the mass mind rape...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po mar 21, 2011 9:44 am

a_sist je napisal/-a:
..če s tem kar sem odebelil misliš cestno takso .. potem se motiš, ker so za cestno takso 3-je razredi glede na prostornino motorja.. in sicer .. do 1,8 l, od 1,8 do 2,5 l in nad 2,5 l...

Od kdaj pa to? Kolikor jaz vem še vedno veljajo štirje razredi:

Slika

:?

In 1.2 spada v najnižjega, medtem ko 1.4 v enega višje. Razlika je sicer minimalna, ampak je. ;)
Zadnjič spremenil peroRS, dne Po mar 21, 2011 9:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po mar 21, 2011 9:45 am

razredi so štirje....

do vključno 1350ccm
1350ccm-1800ccmm
1800 - 2500
2500-

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po mar 21, 2011 10:39 am

my bad oops

..sem slabo pogledal..
No escape from the mass mind rape...

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po mar 21, 2011 10:59 am

Badzo je napisal/-a:je prožen, na AC se najbolje počuti pod 150km/h. Poraba je lepa, pri mestni vožnji sigurno ne pod 9l/100

To pa nikakor ne drži. V mestu je poraba ob normalnem načinu vožnje, komot lahko 7-8 l/100km.
Čez 9 pa edino v primeru stila vožnje gas 0/1 in vrtenje motorja do blokade :lol: .

hooger
Nov uporabnik

Napisal/-a hooger Po mar 21, 2011 6:06 pm

danes stestiral octavio combi 1.2tsi. Lahko samo rečem, da sem kar pozitivno presenečen. Mi je bilo sicer malo čudno, da ko pohodiš gas, potrebuje kar nekaj časa, da mašina odreagira. Vsekakor pa je za pospeševanje in prehitevanje potrebno šaltat kar nekaj prestav nižje. Pa še to. Testni avto je imel povprečno porabo 6.8 za zadnjih 1500km. Glede popusta pa tako. Na cene iz kinfiguratorja mi dajo 500€ popusta. Se mi zdi kar malo. :?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 21, 2011 9:03 pm

hooger je napisal/-a:danes stestiral octavio combi 1.2tsi. Lahko samo rečem, da sem kar pozitivno presenečen. Mi je bilo sicer malo čudno, da ko pohodiš gas, potrebuje kar nekaj časa, da mašina odreagira. Vsekakor pa je za pospeševanje in prehitevanje potrebno šaltat kar nekaj prestav nižje. Pa še to. Testni avto je imel povprečno porabo 6.8 za zadnjih 1500km. Glede popusta pa tako. Na cene iz kinfiguratorja mi dajo 500€ popusta. Se mi zdi kar malo. :?

Če je avtomobili izbran, se podaj v lov za ceno. Bo treba v več avtohiš in malo primerjati ponudbe. Včasih pa se splača prodajalcu pod nos pomoliti ponudbo kakšne konkurenčne avtohiše. Dokler so popusti v normalnih mejah, se hitro prilagodijo in ponudijo ugodnejšo ceno. Konec koncev avtomobil za 15.000 EUR ali več se ne proda kar tako.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 23, 2011 8:51 am

hooger je napisal/-a: Glede popusta pa tako. Na cene iz kinfiguratorja mi dajo 500€ popusta. Se mi zdi kar malo. :?

Realen popust pri Octaviji okrog 6%. Morda kaj več na modele iz zaloge.
Preveri trgovce izven Lj.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr mar 23, 2011 9:08 am

Za RS-ko sem ravno dobil 8 % popusta. Kaj več po moje ne gre, kolikor sem govoril z ljudmi je res ca. 6 % na Škode.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr mar 23, 2011 9:37 am

hooger je napisal/-a:danes stestiral octavio combi 1.2tsi. Lahko samo rečem, da sem kar pozitivno presenečen. Mi je bilo sicer malo čudno, da ko pohodiš gas, potrebuje kar nekaj časa, da mašina odreagira. ?

To je turbo lag. 1.4 ima manjšega, prej odreagira.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Sr mar 23, 2011 12:00 pm

Možno, da testna Octavia še ni bila utečena. Ko je motor enkrat utečen, je odzivnost dosti večja, vsaj pri mojem 1.2 TSI-ju sem to opazil.
Odzivnost se tudi poveča, če tankaš OMW super 100.

marexRS
Nov uporabnik

Napisal/-a marexRS Sr maj 18, 2011 4:56 pm

pr ns smo kupl zdej yeti 1.4 :) auta še nism imel časa stestati ampak po očetovih besedah je auto uredu :) 1.4 dovol močan motor ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov