hooger je napisal/-a:Pozdravljeni,
Gledam Yetija 1.4 tsi. Ima kdo? Kakšno je kaj mnenje o tem vozilu, motorju itd....?
Jutri grem stestirat Octavio 1.2 tsi. Ali so teli novi motorji dovolj za take avtomobile? Sedaj imam 1.2 75KM....
Pa še to. Kakšne popuste se da dobiti pri Škodi (glede na spletni konfigurator)? Plačilo gotovina.
hooger je napisal/-a:Yeti mi je enostavno zelo všeč. In če že kupujem avto za 8-10let mi mora biti pa vsaj všeč. Tudi OCtavia ni slaba, ampak je ugodna samo bussines varianta, ki pa ima 1.2tsi motor.
hooger je napisal/-a:Pozdravljeni,
Gledam Yetija 1.4 tsi. Ima kdo? Kakšno je kaj mnenje o tem vozilu, motorju itd....?
Jutri grem stestirat Octavio 1.2 tsi. Ali so teli novi motorji dovolj za take avtomobile? Sedaj imam 1.2 75KM....
Pa še to. Kakšne popuste se da dobiti pri Škodi (glede na spletni konfigurator)? Plačilo gotovina.
peroRS je napisal/-a:Jaz tudi mislim, da bi ti bil 1.2TSI v Octavii dovolj močan za normalno vožnjo. Pojdi na testno vožnjo. Jaz sem navajen močnih strojev, pa me je 1.2TSI 77kW več kot presenetil s svojo prožnostjo.![]()
Glavna prednost Octavie pred omenjenim Yetijem je cenejše vzdrževanje:
-cenejši servis (manjša prostornina, manj olja, manj €€€)
-cenejše gume (Yeti ima manj pogoste dimenzije gum, ki so dražje)
-cenejša registracija/cestnina (1.2motor) in cenejše zavarovanje (manj kW pri osnovnem in manjša nabavna cena za kasko)
-boljša aerodinamika, manjša poraba goriva
Pa za isto ceno si lahko pri Octavii dodaš še kakšno dodatno opremo več kot pri Yetiju.
Taka je situacija, če gledaš strogo z racionalnega vidika.
Če pa praviš, da ti je Yeti enostavno bolj všeč, pa vzemi njega, v nobenem primeru ne boš razočaran![]()
lp
a_sist je napisal/-a:
..če s tem kar sem odebelil misliš cestno takso .. potem se motiš, ker so za cestno takso 3-je razredi glede na prostornino motorja.. in sicer .. do 1,8 l, od 1,8 do 2,5 l in nad 2,5 l...
Badzo je napisal/-a:je prožen, na AC se najbolje počuti pod 150km/h. Poraba je lepa, pri mestni vožnji sigurno ne pod 9l/100
hooger je napisal/-a:danes stestiral octavio combi 1.2tsi. Lahko samo rečem, da sem kar pozitivno presenečen. Mi je bilo sicer malo čudno, da ko pohodiš gas, potrebuje kar nekaj časa, da mašina odreagira. Vsekakor pa je za pospeševanje in prehitevanje potrebno šaltat kar nekaj prestav nižje. Pa še to. Testni avto je imel povprečno porabo 6.8 za zadnjih 1500km. Glede popusta pa tako. Na cene iz kinfiguratorja mi dajo 500€ popusta. Se mi zdi kar malo.
hooger je napisal/-a: Glede popusta pa tako. Na cene iz kinfiguratorja mi dajo 500€ popusta. Se mi zdi kar malo.
hooger je napisal/-a:danes stestiral octavio combi 1.2tsi. Lahko samo rečem, da sem kar pozitivno presenečen. Mi je bilo sicer malo čudno, da ko pohodiš gas, potrebuje kar nekaj časa, da mašina odreagira. ?
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov