Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

T_Eclipse
Nov uporabnik

Mazda 6 sport combi - nakup -

Napisal/-a T_Eclipse Po mar 21, 2011 6:20 pm

Pozdravljeni,

kupujem Mazdo 6 karavan in me zanima vaše mnenje o tej ponudbi oziroma, če ima kdo izkušnje s tem prodajalcem: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4486666&show=1

Prodajalec pravi, da je imel 1. lastnika in je slovensko poreklo. Z avtom nameravam delati cca 30.000km letno, na daljše relacije. Kako je s turbinami v teh avtomobilih? Forum sem že pregledal vendar kakšnih res negativnih mnenj o mazdi 6 (letnik 2004) nisem zasledil. Sicer pa imam možnost s seboj na ogled vozila vzeti opremo za priklop avtomobila na računalnik (ki bi si jo sposodil od znanca). Zanima me, če se da na računalniku videt realne kilometre in zgodovina servisov, če so bili uradni seveda?

Hvala za odgovore in mnenja!

Lep pozdrav!
In The Name Of Science, Question Everything!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Mazda 6 sport combi - nakup -

Napisal/-a Polo78 To mar 22, 2011 9:34 am

Če je bil avto redno vzdrževan na pooblaščenih servisih, potem se mora videti vsa zgodovina avta (tudi realnost kilometrov), ker Mazda ima evropsko elektronsko servisno knjižico. Čim se tega ne da videt oz. če prodajalec začne mutit in se izmikat, potem kilometri verjetno niso realni oz. nekaj prikriva.

Turbine načeloma niso problematične, s pravilno uporabo morajo zdržat vsaj 300k km, seveda pa spet ne veš kako je bil vožen, tako da je to loterija kot pri vsakem rabljenem avtu bilokatere znamke.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To mar 22, 2011 10:48 am

Po številki šasije lahko ugotoviš če je res bil servisiran na uradnem servisu in do kdaj zaradi digitalne servisne. Si jo prepišeš ali prosiš da ti jo da pa samo pokličeš na katerikol mazda servis in to je to. Ta motor bi moral imeti generalko/veliki servis na 120.000km. Če ta ni narejena kakor mora biti obstaja velika možnost da bo motor v naslednjih 100.000km zaribal! Drugače pa so avti trpežni in še en plus je ta da nima DPF filtrja ki so jih začeli vgrajevati od 2006 v M6. Dvomim pa da lahko kaj notri prčkaš s svojim račumalnikom?
Več o Mazgah pa tukaj:
http://www.mazda-si.net/

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr mar 23, 2011 10:31 am

Kot je že Polo78 omenil....št. šasije in na Mazda servis da ti preverijo...katerikoli,...vsaj za zadnja leta, na servisih več ne vpisujejo servisov v te "standard" servisne knjige ampak je elektornska, lastnik pa dobi izpisek servisa tako da mora imeti vsaj to. Glej prometno, prvi datum registracije in prvi datum registracije v RS...če sta ista, je avto SLO, tako da vsaj to veš. Če začne prodajalec kaj mutiti, potem veš koliko je ura in kaj naresti.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 23, 2011 7:48 pm

Sam imam takšno Mazdo in sem z njo zadovoljen. Odlična lega na cesti, avto je težak, tako da tudi na avtocesti pri večjih hitrostih lepo gre, brez zibanja in premetavanja, tudi ob bočnem vetru. Slabost teh letnikov Mazd je rjavenje zadnjih blatnikov. Sicer so to brezplačno odpravljali na mazdinih servisih, tudi po izteku garancije, tako da poglej če so bili že popravljeni. Slabost je tudi ventil na visokotlačni pumpi IMV, ki je že marsikomu odpovedal (je pa caa. 5min dela, strošek 200eur). Meni je odpovedal pri 125.000km. Ostalih problemov ni bilo. Moraš pa vedeti, da poraba za dizla ni nizka. Jaz vozim pretežno krajše razdalje, do 10km v eno smer in nazaj. Če se le da malce pazim na samo porabo, vendar ne pretirano, jo tudi rad kdaj stisnem. :D Pa imam povprečno porabo 7,3l. Ampak glede na ostale lastnosti mislim, da je to spremenljiva poraba.

P.S.: Zgornja Mazda na sliki mislim da je nad zadnjem odbijačem ruknjena.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 23, 2011 8:19 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Sam imam takšno Mazdo in sem z njo zadovoljen. Odlična lega na cesti, avto je težak, tako da tudi na avtocesti pri večjih hitrostih lepo gre, brez zibanja in premetavanja, tudi ob bočnem vetru. Slabost teh letnikov Mazd je rjavenje zadnjih blatnikov. Sicer so to brezplačno odpravljali na mazdinih servisih, tudi po izteku garancije, tako da poglej če so bili že popravljeni. Slabost je tudi ventil na visokotlačni pumpi IMV, ki je že marsikomu odpovedal (je pa caa. 5min dela, strošek 200eur). Meni je odpovedal pri 125.000km. Ostalih problemov ni bilo. Moraš pa vedeti, da poraba za dizla ni nizka. Jaz vozim pretežno krajše razdalje, do 10km v eno smer in nazaj. Če se le da malce pazim na samo porabo, vendar ne pretirano, jo tudi rad kdaj stisnem. :D Pa imam povprečno porabo 7,3l. Ampak glede na ostale lastnosti mislim, da je to spremenljiva poraba.

P.S.: Zgornja Mazda na sliki mislim da je nad zadnjem odbijačem ruknjena.

se strinjam z JamesTheMan-om ... imam tako mazdo .. IMV ventil sem že menjal :)... slovenske so ponavadi slabše opremljene.. tako da če vidiš ksenon (vidiš po šobah pod lučmi ) in usnje .. potem je skoraj 100% uvožena .. taka opažanja sem imel ko sem jo jaz kupoval..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Če mar 24, 2011 7:43 am

Tudi sam sem na začetku iskal M6 pa so bili iz uvoza usi preveč sumljivi in stolčeni okoli in okoli. Sicer sem gledal od letnika 2007 naprej.
Pri tej zgleda, da ima xenon luči. Nekje sem bral, da rado crkuje krmiljenje za luči. Enostavno se obesijo in svetijo v tla. Strošek pa precejšen?! :roll:
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če mar 24, 2011 8:43 am

Glede Xenona je toliko šans kot pri ostalih znamkah da ti kaj crkne......meni npr. že 6 let na trojki dela vse tip top tudi glede Xenona tako da.....je pa vsaka stvar pokvarljiva.

T_Eclipse
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Eclipse Če apr 07, 2011 4:51 pm

Hvala vsem za veša mnenja in nasvete! Sem pa naredil en preskok in sem namesto Mazde 6 kupil na Kio cee'd SW 1,6 CRDi, l. 2008.

Lep pozdrav!
In The Name Of Science, Question Everything!

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če apr 07, 2011 8:14 pm

Jst pa gledam tole M6, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4666242&show=1, mogoče kdo vidi kakšno pomanjkljivost, je pa res da ta že ima razvpiti dpf filter.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če apr 07, 2011 8:28 pm

ribcek je napisal/-a:Jst pa gledam tole M6, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4666242&show=1, mogoče kdo vidi kakšno pomanjkljivost, je pa res da ta že ima razvpiti dpf filter.

če podatki držijo.. potem je vsekakor dober nakup. koliko pa hoče zanjo?

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če apr 07, 2011 8:36 pm

a_sist je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:Jst pa gledam tole M6, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4666242&show=1, mogoče kdo vidi kakšno pomanjkljivost, je pa res da ta že ima razvpiti dpf filter.

če podatki držijo.. potem je vsekakor dober nakup. koliko pa hoče zanjo?

poglej na zs
Vse kar zmorem.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek So apr 09, 2011 7:49 am

sicer se prodaja že kaka 2 tedna, je to kakšen signal?
Kakšna pa je okvirna cena takega letnika? Ker jutri imam ogled.
Vse kar zmorem.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po apr 11, 2011 1:03 pm

Lahko kakšen odgovor na gornji post.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 11, 2011 1:44 pm

zdili se za 8k ali nekaj nad 8k €.. manj dvomim da bo šel... seveda če podatki držijo..

Na amzs-ju si se zmenil za pregled?

..vsekakor ga vžgi in pusti, da na mestu pod štantgasom teče motor.. pa poslušaj, da nič ne nihajo obrati.. oz da poleg motorja ne slišiš še kakšnega drugega zvoka..

uspešen nakup..

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po apr 11, 2011 2:08 pm

a_sist je napisal/-a:zdili se za 8k ali nekaj nad 8k €.. manj dvomim da bo šel... seveda če podatki držijo..

Na amzs-ju si se zmenil za pregled?

..vsekakor ga vžgi in pusti, da na mestu pod štantgasom teče motor.. pa poslušaj, da nič ne nihajo obrati.. oz da poleg motorja ne slišiš še kakšnega drugega zvoka..

uspešen nakup..

Upam na dogovor.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 11, 2011 8:06 pm

kako je šlo?

ribcek
Novinec