Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Nakup avtomobila D razreda (rabljeno)

Napisal/-a jack86 Ne mar 27, 2011 4:23 pm

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup avtomobila D razreda (lahko tudi rang višje). Večkrat pride dan ko naredim tudi po 500km (letno 40-50.000km), zato je potreba po udobnejšem vsak dan večja. Novega ne nameravam kupiti, ker imam še druge finančne načrte. Avto mora biti za naslednja 3 leta.
Ne rabim karavana, nagibam se k dizlu, moči okoli 150km
-Starost: do max 5 let
-Stanje števca: do 120.000 REALNIH!
-Cena: okoli 10k €
-Oprema: čimveč - sedaj vozim megana dynamique, zato se bi težko sprijaznil, da bodoči avto nebi imel tempomata, avt kilme, 6.prestavo, samozatemnitev zvratnih ogledal, el. zložljiva ogledala, senzor za dež, keyless go (to bo že luksuz),...
Vsi zgoraj našteti parametri se lahko prilagajajo -/+ 20%

Rabim čimveč nasvetov in mnenj, ker res ne vem kje bi začel z iskanjem.

Hvala!

Lp, J

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: Nakup avtomobila D razreda (rabljeno)

Napisal/-a im nobody Ne mar 27, 2011 5:12 pm

poglej kako alfo na avto.netu
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne mar 27, 2011 5:22 pm

Vse samo tele naštete ne....
Pomoje ti prav pride le kak passat limuzina 1.9 tdi letnika okoli 2007. ( 2.0 tdi ne kupuj ker so bili teh letnikov še problemi).
Če rabiš kaj večjega potem karavana passata...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne mar 27, 2011 5:22 pm

Uporabnik MMNeo je/(bo) kupil novega Scenica.Imel je Laguno III 2.0 dci z 70-90k km(prvi lastnik).Nisem čisto prpričan kakšno opremo je imela.Kontakteraj ga prek PMa(če je še ni prodal).

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne mar 27, 2011 5:40 pm

O super!

Sicer je res zanimiv Dodge, ampak enostavno nikakor.
Mi je všečna honda, sam mi je nevsakdanjost precej bolj zanimiva http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4663939&show=2 - ta bi moral ceno za 2k dol spustit
Italijani mi niso blizu, vem da je njihova dobra stran JTD. Trenutno "brskam" po netu o 9-3, pa me kar preseneča (oprema - cena). Kokr vem so 1.9Tid motorji špagetarski?

Če bi dobil kako ugodno laguno, bi že stisnil nekaj € več (tako kot jo ima uporabnik tdk al kaj je že..)

Passata bi kupil, če res nebi imel pojma kaj kupit. Je dober avto, ni kaj, ni pa izključen iz igre.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 27, 2011 6:00 pm

alfa 166 je avto pa pol.Opreme ko dreka vzameš 2.4 8V motor z 150 konji in si zmagal.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne mar 27, 2011 7:00 pm

@čare: vrjamem da je avto in pol, sam nikakor mi ne potegne alfina filozofija oblikovanja armaturke, kar mi je ključnega pomena.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne mar 27, 2011 7:31 pm

Kaj pa je z dodge narobe? Ima ga prijatelj vsak teden se 2x z njim peljem na trening. 2.0 TDI motor (vag), kompakten, lepa vožnja, odlična original avtoakustika itd itd...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po mar 28, 2011 11:33 am

xandrej je napisal/-a:Kaj pa je z dodge narobe? Ima ga prijatelj vsak teden se 2x z njim peljem na trening. 2.0 TDI motor (vag), kompakten, lepa vožnja, odlična original avtoakustika itd itd...

Iščem limuzino in ne "terenca" al kaj je že. Avto me ne prepriča, v njem sem že sedel pa mi je vse delovalo preveč ceneno. Še avto. klime nima.

Mogoče kdo ve kako so vzržljivi 1.9 JTD motorji?

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po mar 28, 2011 11:55 am

jack86 je napisal/-a:Mogoče kdo ve kako so vzržljivi 1.9 JTD motorji?

eni boljših, drugače pa je o tem veliko napisanega.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To mar 29, 2011 8:01 pm

Danes sem šel na poizkušnjo vožnjo 9-3 1.9 tid. Avto me je zelo presenetil, kljub dokaj veliko prevoženih kilometrov in osnovni opremi. Gledam še naprej v tej smeri (nisem se že odločil da mora bit saab).

Bom pa malo pogledal še za passatom in accordom, če bo kaj pametnega.

Če ima kdo kak predlog, naj ga nalima v temo, bom vesel ;)

Lp, J

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe apr 01, 2011 7:16 am

Včeraj sem si ogledal nekaj avtomobilov. Prišel sem do tega, da ga bom kupil pri pooblaščenem serviserju z znano zgodovino. Teh avtomobilov iz Italije po 120.000km "1. lastnik" je cel odpad. My ass, 1. lastnik je mogoče pri nas!
Pooblaščenci mi dajo garancijo tut do 1. leta, dilerji pa sploh nimajo pojma kaj je garancija. Če je avto servisiran pri uradnem serviserju, se da črno na belem ugotoviti koliko ima realnih kilometrov?

Torej pogoj je dizl, 6. prestav, okoli 100.000 realnih, tempomat, aut. klima,...

Lp, J

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 01, 2011 7:55 am

Pa se zavedaš, da te ravno pri cca. 120k km pri marsikateremu čaka glavni servis? Po eni strani dobro, ker potem vsaj veš, da je bil opravljen tako kot se spodobi, po drugi pa dodaten strošek.

Saab 9-3 je meni osebno izredno lep zunaj, armatura ni ravno pojem lepote, ampak bi se dalo prebolet. Problem nastane, ker je pri nas težko (poceni) vzdrževat te avte, cene karoserijskih delov so pa baje tudi astronomske. Ne govorim iz lastnih izkušenj, so pa informacije delno od lastnika 9-3, pri katerem si je kolega nedavno ogledoval to mašinco in od fanta od kolegice, ki je moral tak avto popravljat po manjši nesreči. Delno "baba rekla, ...", bi se pa na tvojem mestu vseeno malo bolj pozanimal glede servisov, preden se spuščaš v takšno avanturo.

To maš še prejšnjo generacijo Megana? Če ti ugaja francoska mehkost, potem poglej še v smeri kakšne Lagune, zelo udoben naj bi bil tudi C5, ki je hkrati še zelo lep.
Ne spreglej niti Mondeota in Mazde 6, oba vredu avta. Pri Passatu je problem, ker moraš gledat letnike 07 in več pri 2.0 TDI-ju, 1.9 bi bil pogojno primeren le čipan, bi pa sodeč po predhodniku in Golfu 5 moral požirat takšne razdalje brez težav, iz teh sem vedno stopil spočit ven po kakšnih 300km.

V končni fazi bi na tvojem mestu naredil spisek, kar ti je bolj ali manj všeč in potem med temi poiskal najboljšo ponudbo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe apr 01, 2011 8:44 am

~toMmy~ je napisal/-a:Pa se zavedaš, da te ravno pri cca. 120k km pri marsikateremu čaka glavni servis? Po eni strani dobro, ker potem vsaj veš, da je bil opravljen tako kot se spodobi, po drugi pa dodaten strošek.

Saab 9-3 je meni osebno izredno lep zunaj, armatura ni ravno pojem lepote, ampak bi se dalo prebolet. Problem nastane, ker je pri nas težko (poceni) vzdrževat te avte, cene karoserijskih delov so pa baje tudi astronomske. Ne govorim iz lastnih izkušenj, so pa informacije delno od lastnika 9-3, pri katerem si je kolega nedavno ogledoval to mašinco in od fanta od kolegice, ki je moral tak avto popravljat po manjši nesreči. Delno "baba rekla, ...", bi se pa na tvojem mestu vseeno malo bolj pozanimal glede servisov, preden se spuščaš v takšno avanturo.

To maš še prejšnjo generacijo Megana? Če ti ugaja francoska mehkost, potem poglej še v smeri kakšne Lagune, zelo udoben naj bi bil tudi C5, ki je hkrati še zelo lep.
Ne spreglej niti Mondeota in Mazde 6, oba vredu avta. Pri Passatu je problem, ker moraš gledat letnike 07 in več pri 2.0 TDI-ju, 1.9 bi bil pogojno primeren le čipan, bi pa sodeč po predhodniku in Golfu 5 moral požirat takšne razdalje brez težav, iz teh sem vedno stopil spočit ven po kakšnih 300km.

V končni fazi bi na tvojem mestu naredil spisek, kar ti je bolj ali manj všeč in potem med temi poiskal najboljšo ponudbo.

Ja to je to. Na avtu bom naredil servis in bom vedel kje sem.

Saab 9-3 ima italijanski dizel (JTD), avto je narejen na švedksem. Zasnovo si deli z vectro (pa mislm da še cadillac bls al kaj je že). Torej kar se tiče vzdrževanje motorja in ostalih delov, me bo stalo toliko kot če bi imel vectro (servisiral bom pri mojem serviserju). Karoserijski deli so druga zgodba, vendar za to poskrbi kasko zavarovanje + parkirišče 8)
Armaturka tudi meni ni bla všeč, vendar s kombinacijo bež usnjem je popolnoma druga zgodba. Tako usnje jih ima pa tako in tako 3/4 saabov. Sem ga že vozil in me je notranjost zelo presenetila.

Laguno 2.0dci bi za ta denar dobil samo verzijo II. Če bi hotel III bi nujno vzel GT opremo (odlični sedeži). Cena teh je pa zaenkrat še preveč. Mi prodajalec pri renaultu svetoval, da za to ceno raje kaj drugega, ker ima prejšnja laguna še nekaj hib (kvaliteta izdelave v notranjosti).

Da bi dobil passata s tako opremo kot 9-3ko bi moral odšteti 18.000€(highline). Je soliden avto, ampak roko na srce ne zaupam. Pogoj bi bil 1.9tdi in pa 6.prestava (90% vožnje bo ac)

Hondinih dizlov ne poznam, prav tako sem skeptičen, kako je z vzdrževanjem in stroški accorda :?

Se mi je žarnca v glavi prižgala. Malo bom pogledal za volvom s60 D5. Zaenkrat še nimam nobenih informacij, bom malo pobrskal po netu

Hvala zaenkrat, Lp!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe apr 01, 2011 12:04 pm

jack86 je napisal/-a:Mi prodajalec pri renaultu svetoval, da za to ceno raje kaj drugega, ker ima prejšnja laguna še nekaj hib (kvaliteta izdelave v notranjosti).
Oprosti za OFF, ampak katera Laguna pa to III ali II ?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe apr 01, 2011 12:22 pm

Itak da II :) Če bi laguno III, potem bi jo z GT opremo (2.0dci, športni sedeži, delno usnje, xenon,..), vendar je izven cenovnega ranga :?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So apr 02, 2011 6:50 am

Sam sem nekaj časa vozil S60 D5. Težava je bila predvsem v zglobih in končnikih - zaradi vožnje po EX Jugi.

Servisi na pooblaščencu so bili zmeraj okrog 400-700 EUR!

Predlagam raje Saab-a.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne apr 03, 2011 10:56 am

simply je napisal/-a:Sam sem nekaj časa vozil S60 D5. Težava je bila predvsem v zglobih in končnikih - zaradi vožnje po EX Jugi.

Servisi na pooblaščencu so bili zmeraj okrog 400-700 EUR!

Predlagam raje Saab-a.

Ja, sem že slišal nekaj kritik glede tega (kvaliteta zglobov in končnikov). Ne rabiš se vozit po ex yugi, so nekatere naše ceste dovolj v qrcu. Moti me tudi to, da jih ima večina samo 5 prestav.

Mislim da sem vsak dan bližje 9-3ki.

čikev

Napisal/-a čikev Ne apr 03, 2011 11:07 am

V družini smo imeli Volva S60 (164 KM, avtomatik). Kupili smo rabljenega, starega dve leti, uvoženega iz Nemčije, z mislim da okoli 30000 kilometri. V treh letih smo prišli do skoraj 190000 kilometrov. V vsem času brez enega problema. Potem smo ga prodali. Je pa res, da so servisi vsaj na pooblaščencu zelo dragi, spomnim se ko smo menjali gume + velik servis je vse skupaj naneslo dobra dva tisočaka.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov