Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Renault espace 98-2001 ?

Napisal/-a lisko Pe apr 29, 2011 8:55 am

Ker bo počasi prišel čas za menjavo avta (jeep bo sicer ostal ampak opažam, da če tudi je hotel postat daly driver me še vedno potegne kam v neznano kjer nikoli ne veš kaj bo odpovedalo/zlomilo in tako potem postane nevozen za par dni...ampak pustmo to...) petka pa je že tako na koncu, da bi bilo potrebno vložit več ko 10 kratno vrednost avta (ležaji,zavore,amortizerji,rja...)in tako bo šla za dele za drugi projekt.
Kolebam okrog espace letnik tam okol 2000 z 1.9 ali 2.2 DTI motorjem . Cena do 4000 eur. Po pravici sem se z jeepom malo razvadu s prostornostjo . Gledam pa izključno dizla. O espasih nisem najdu kaj dosti pametnega razen tega da crkujejo (ampak konc koncev crkovala je tudi stara petka). Bolj kot me zanima kako se obnesejo ti renojevi motorji stare šole...se pravi DTI. Klasika (bosch pumpa) ki prenese malo več kot novodobno sranje? In pa nasplošno kake so kaj drugi znani problemi pri espacih ter kako je z deli ? Saj bi bilo potrebno pri tako starem avtu marsikaj za pošlihtat. Velik servis,zavore,ležaji,amorizerji..(kar bi bilo potrebno menjat pri petki ampak bi bila še vedno petka)....

Torej mnenja izkušnje?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Renault espace 98-2001 ali clio?

Napisal/-a tristan01 Pe apr 29, 2011 1:30 pm

Lisko glede na to da si se razvadil z američani si morda razmišljal o kakšnem Voyagerju? Precej resna alternativa R Espace vendar s precej manj hibami in še več udobja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Pe apr 29, 2011 4:08 pm

Se strinjam, pri nas je drugi avto Voyager 2,4 letnik 96 (203000km), potrkam na les, služi nam dobro; redni servisi (+ 1 velik servis), edino nekaj se je elektroniki v števcu zmešalo, smo števec zamenjali in je zdaj ok. Avto drugače super, edino poraba je grozljivka :bonk :bonk .
Drsna vrata so zakon (imam 3 majhne otroke), edino, za moje pojme, sedežna konfiguracija je blesava. Kar se udobja tiče, se z predhodnikom ne strinjam, ker smo pred tem imeli Espace-a (94 letnik) V6 in je za moj okus vožnja bila bolj udobna, pač Francoz ;) . Je pa res da pri Espace-u sem vsaj vedel zakaj je taka poraba ;)
Ko smo pred leti kupovali Voyagerja, sem kolebal med dizlom in bencinarjem, vendar mi je mehanik odsvetoval (za ta letnik) 2,5 TD mašine, ampak glede na to da spremljam tvoje podvige na forumu, in imaš izkušnje z Američani, to že veš.
lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So apr 30, 2011 8:20 pm

Šestzobega vesoljca.

Espace V6
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So apr 30, 2011 9:29 pm

@lisko: tebe bodo po tej temi moja družba še pretepla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So apr 30, 2011 9:37 pm

vojager je truga proti espaceu kar se tiče udobnosti...reševalci so meli 3.8 v6 avt. vojagerja...sej štima pa mašina je vredu sam ko pa gledaš porabo je pa tud u kak klanec 100 litrov:D:D če malo potegneš seveda...kar je normalno...vendar vožnja u easy je pa tudi zahtevala dost veliko porabo za navadne smrtnike
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So apr 30, 2011 9:53 pm

lisko, kaj ko bi si ti enkrat že avto kupu? :twisted:

Recimo čisto druga skrajnost? Kak japonec? Subaru, Mazda mogoče celo Toyota? Recimo za 4000 evrov dobiš dobrega legacyja ali foresterja, mogoče celo mazdo tribute. Itak ne noriš, tako da je 2.0 motor dovolj, pa placa imajo ti avtomobili dovolj. O porabi pa ni treba razpravljat forester porabi vsaj 2 litra goriva manj kot tvoj jeep, pa je približno enako velik, le da je dost nižji. Kot daily car je forester meni v enem letu naredil 55.000km z petimi rednimi servisi in menjavo amortizerjev. (od 290.000 do 345.000km brez izrednih servisov)

Samo potem ti ne bo treba vsak dan šraufat, pa kr naenkrat zginejo strahovi, da bo avto crknil in te pustil na cesti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po maj 02, 2011 2:43 pm

Če se že moraš odločit med tema kandidatoma, vzemi espace-a, se boš lepše peljal z njim.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 03, 2011 6:11 pm

Voyager lih zarad 2.5TD motorja odpade. Pa tud američan je....mam enga dovolj. Japonci....sicer za premislit ampak osebno se mi ne dopadejo pa tudi se mi zdi da v tem rangu ni dizlov....Obvezno mora bit dizel. Zato me tud zanimajo ti motorji "stare šole" pri renoju. DCI-ji so bolj tako tako.
Še vedno me pa zanimajo (če ima kdo) kaki uporabni linki od espaca (preme,obese,volanski mehanizem, motor....) Torej da si ga lahko ogledam v detajle.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Re: Renault espace 98-2001 ?

Napisal/-a lisko To jun 07, 2011 7:55 pm

Noben nič?

Na a.netu se mi sveti precej zanimivih.....jih pozna kdo?
In pa kaka je razlika med 1.9 (98km) in pa 2.2(113km) motorjem? Je 1.9 za normalno vožnjo dovolj ali je to bolj nepremičnina, ki pije več kot 2.2 motor?
No linki...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4894064&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4893295&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4877759&show=1 <--sicer DCI...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4857949&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4848530&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4775925&show=1

In pa mogoče men zanimiv, če mi zna kdo točno povedat kaj točno je poleg turbin crkovalo pri teh motorjih...in pa če najde (ali ima) kdo kak manual tega motorja.....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4833428&show=1
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To jun 07, 2011 8:22 pm

Evo takole:

Imeli smo doma Espace-a, letnik 99, bil tudi eden mojih prvih avtov (no, sposojan s strani staršev) in lahko opišem sledeče:
vožnja super udobna, konfiguracija sedežev, lahkotnost vožnje, vse tip top. Avto je bil pri nas 205.000 km (kupljen nov), v tem času sta se pojavili dve napaki: odpoved kompresorja klime in fuč turbina. Oboje je Beja zrihtala relativno ugodno, čeprav v tistih časih še vedno grozljivo drago, pri Espace-u je turbina dosegljiva edino majhnim otrok s še manjšimi rokami. Ah seveda, pa odpoved košare sklopke fotru nekje v okolici Sarajeva in je prišel do doma samo s tretjo in četrto prestavo... Kar se motorja tiče (sledi baba čula, baba kazala), menda je enak blok kot 1,9 dTi z večjimi luknjami in s tem večjo prostornino. Znane napake: pregrevanje motorja (tega nismo zabeležili) ker nima IC-ja

1,9 dTi pa je mlinček ki trenutno poganja moj sedanji avto (megane coupe). Res presenetljivo poskočen zame, ne vem pa kako je z espacom. Ob nešparovni vožnji, držim porabo med 5,3 poleti do 6,2 pozimi. Klima mu moči ne zmanjša (vsaj ne dovolj da bi opazil). Znane napake - menda jih ni. Imam 240.000 km (100.000 mojih), edina napaka do sedaj pojavljena - odpoved termostatskega ventila na bloku, strošek 17 €. In pa na enem servisu so mi zgubili nosilec cevi za zrak motorja :). Na servisni interval mi popije slab liter olja (servis na 20k km), servis pride material okrog 80€. Naj bi bila najbolj zanesljiva dizel ropotulca kar jih je Renault do sedaj spravil vkup.

Pod črto - Espace definitivno dobra izbira, vendar razmisli o kakem bencinarju s predelavo na plin, ali pa 1,9 dTi motorizacija, ki pa ji po potrebi nameniš konkreten servis (glede na tvoje šraufarske podvige, mislim da bi znal narest tudi komplet obnovo motorja) potem pa do prvega čiparja, ki ga najdeš :).

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 07, 2011 9:28 pm

Tole najdel od podatkov na netu.....Mislim , da bom raje gledal za 2.2 DTI motorji....
Length 4517 mm
Width 1810 mm
Height 1690 mm
Kerb weight 1595 kg
Maximum power 98.3 PS (97 bhp) (72.3 kW)
@ 4000 rpm
Maximum torque 190.0 Nm (140 ft·lb) (19.4 kgm)
@ 2000 rpm
0-100 km/h 15.00 s
Top speed 167 km/h (104 mph)
Fuel consumption 8.2/5.7/6.6 l/100km urban/extra-urban/combined

Daljši,večji in ožji od Jeepa...enako težki. S tem da Jeep ima 115 PS in pa 280 Nm in povprečne porabe 10. Tukaj pa mora motor poleg teže avta poganjat še kr konkretno klimo....
Kot zanimivost pa ima campus 5 z 1.1 motorjem 16 sekund do 100km/h
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov