Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sibiza
Nov uporabnik

Golf V -tdi ali sdi?

Napisal/-a sibiza Po maj 02, 2011 4:49 pm

Glede na to, da ga je že letnik pohodu, tudi cene niso več pretirano drage, zato mi je zelo tudi interesanten nakup. Zdi se mi, da je bilo nekaj časa govora, da radi nagajajo nekateri modeli (2.0tdi al nekaj?) Za avto sem pripravljen dati nekje do 7k. V mislih imam 2.0 SDI, želja je pa tudi po kakšnem 1.9 tdi-105km, samo potem nadalnji stroški...:/

V interesu mi je samo, da imam avto novejšega letnika in da imam z njim čim manjše stroške. V avto kasneje ne mislim skoraj nič vlagati in deloval bo izključno samo na cviček. Mislim, da je golf V prava izbira, ali predlagate kaj drugega? :)

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Re: Golf V -tdi ali sdi?

Napisal/-a 215709 Po maj 02, 2011 5:03 pm

če nimaš kej preveč velike želje po močnejšem motorju potem je SDI čisto zadosti... vozil sem ga v avtošoli(brulca- 8 let star) prevoženih ima preko 400 tisoč kilometrov in lastnik sam ni imel nobenih problemov. ... samo olje pa filtri pa 2 glavna servisa(na 180k) pa dizel... na cviček nisem čisto prepričan če dela ...možno.. sam mislim da ma že mal preveč teh filtrov pa tega.. če nimam prav naj me negdo popravi... no lohka ti povem k mamo eno toyoto doma 2003 letnik pa cvička glih ni marala... neki skoz kašlala pa to... :D ;)
Slika

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po maj 02, 2011 5:08 pm

Če vpišeš te zahteve v Avto net.... torej: VW GOLF, diesel DO 7k pa od 2004 naprej dobiš borno ponudbo... večinoma z zelo skopo opremo. Pa če nisi ZELO umirjen voznik je SDI vsekakor premalo močan. Bi pogledal za turbodizlom prevsem, samo ne VW ker imajo visoko ceno. Če pa primakneš zraven 400€ dobiš 1.9 TDI a je vprašaj v kakšem stanju je Samo primer - Nima označeno nepoškodovan in nekaramboliran. Za še nekaj dodatnih evrov pa dobiš solidno ohranjenega z malo več opreme Malo boljši primer ki bi ga tudi sam pogledal če bi kupoval

Mislim pa da bi na cviček skoraj moral iti. Poznam namreč ljudi ki vozijo Mercedeze C klasse na cviček in čisto lepo gre, ter celo enega pacienta, ki v BMW serije 5 žene na cviček tudi brez problema.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 04, 2011 7:36 am

No 1.9 TDI s 110 KM in 1.9 TDI s 105 KM nimata nekih zelo groznih okvar (napram s 2.0 TDI s 140 KM), vendar je res da lahko gre narobe turbina in dvomasovni vztrajnik (sploh 105 KM verzija - oboje je čez 1000 € po komadu).

Za današnje razmere, ko se tako v 90% po regionalkah vozimo med 60 do 80 in avtoceste do 110 in policaji tam kjer ni treba, imaš SDI vrh glave dost pod pogojem da si umirjen voznik. Pri SDI motorju res nima skoraj kaj crknit, vendar! imajo pa SDI modeli slabše menjalnike, zato le tega obvezno preveriti.

Če pa hočeš avto velikosti Golf vozit res spodobno in biti na avtocesti brez težav tudi pri višjih hitrostih, je pa edino 2.0 TDI s 140 KM minimum. Ampak vsi si tega ne moremo privoščit.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 04, 2011 8:25 am

za kurilno mislim da bo še najboljša izbira sdi. pa še boli te klinac če zruži turbo kot pri tdi, ker tukaj je samo gas do podna pa ima da ide. :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr maj 04, 2011 9:06 am

So 5ke tud tak lene SDI-ji kot 4ke, če so potem rajše malo stisnit pa vsaj 1.9TDI.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Sr maj 04, 2011 9:37 am

Sej 1.9 TDI je tut 90km, ne sam 105 pa 110
SDI je večen motor, sam tut 1.9 tdi so orng dobri. Res je da ti gre lahko turbina, vendar probaš dobit čimboljšega, da so šanse za kaj takega minimalne.
Jst SDI nebi jemal, razen če se nič ne voziš po avtocesti

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr maj 04, 2011 10:37 am

Pod 1.9TDI sem mislil 110, ostalo je za tak velko kravo malo malo.

Večnost ? pri VW ?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 04, 2011 11:02 am

crxdelsol je napisal/-a:Pod 1.9TDI sem mislil 110, ostalo je za tak velko kravo malo malo.

Večnost ? pri VW ?

daj ne pretiravaj človek. sem cel dan fural 90 konjskega golfa 5 1.9 tdi in je blo čisto dovolj! za tebe je še tak 90 konjski preveč, ko si taki divjak na cesti
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 04, 2011 11:05 am

Evo to je pravi avto zate, čimnovejši letnik z čimmanjšimi stroški http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4762537&show=1

Ker če se sekiraš za tistih 5% možnosti ki jih imaš, da ti gre turbina na tdi, ali če se sekiraš za unih par 5-10% več ki te stane tdi v primerjavi z sdi, ti je kvaliteta vožnje najmanj pomembna stvar.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr maj 04, 2011 11:25 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Pod 1.9TDI sem mislil 110, ostalo je za tak velko kravo malo malo.

Večnost ? pri VW ?

daj ne pretiravaj človek. sem cel dan fural 90 konjskega golfa 5 1.9 tdi in je blo čisto dovolj! za tebe je še tak 90 konjski preveč, ko si taki divjak na cesti

Spet miklavški samoklicani frajerček začel pametovat :roll: in to taki ki bi vsakega ki "beži" kr likvidiral in v čelo ustrelil. Vozil si ga celi dan, zakaj si ga ne kupiš pa voziš vsaki dan ? SDI je nepremičnina, noben pa ni reko da se moraš jezit in napihovat.

sibiza
Nov uporabnik

Napisal/-a sibiza Sr maj 04, 2011 2:27 pm

Uhh kak je fini tist moder golf 1.9 TDI :P sam baje da golf5 TDI odpade, ker ima nek skupn dovod oz common rail? in da je baje premočna barva v kurjaku za tiste občutiljive šobe, ki jih imajo današnji TDIji, tak da jih čist zapaca, če je to res? Tak da bom mogu verjetno še kar ostat na SDIju :/

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr maj 04, 2011 2:46 pm

Jst SDIja za toliko denarja ne bi kupoval. Avto je tako len, da je groza. Golf 2 D je proti 5ki SDI precej eksploziven avto. Za 7k se tako slabo peljat.. ne hvala. Pa Golf 5 TDI če se ne motim ni common rail.
Turbine po mojih izkušnjah niso tako občutljive stvari. Jst še z nobeno nisem imel težav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 04, 2011 3:56 pm

110KM pri Golfu V 1.9 TDI? Imaš dosti izkušenj s tem neobstoječim motorjem?

Drugače je pa SDI totalna nepremičnina, ampak glede potovalno hitrost velikega procenta voznikov na naših cestah, se ne bom čudil, če bo zadostoval tvojim potrebam. Na daljši rok se bo cena "cvička" postopoma izenačila s ceno nafte, tako da vprašanje, kako dolgo se ti bo sploh splačalo vozit podhranjen avto praktično brez opreme.

P.S.: Common Raila tudi nima 1.9 TDI, kar pa še vedno ne pomeni, da niso šobe bolj občutljive, kot pri starejših dizlih.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Sr maj 04, 2011 4:27 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr maj 04, 2011 4:23 pm

sibiza je napisal/-a:Uhh kak je fini tist moder golf 1.9 TDI :P sam baje da golf5 TDI odpade, ker ima nek skupn dovod oz common rail? in da je baje premočna barva v kurjaku za tiste občutiljive šobe, ki jih imajo današnji TDIji, tak da jih čist zapaca, če je to res? Tak da bom mogu verjetno še kar ostat na SDIju :/

pozor... nima označeno nekaramboliran!!!
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr maj 04, 2011 4:58 pm

sdi?neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!ga imam...oz punca...živce zgubiš...resno
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

sibiza
Nov uporabnik

Napisal/-a sibiza Sr maj 04, 2011 5:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

110KM pri Golfu V 1.9 TDI? Imaš dosti izkušenj s tem neobstoječim motorjem?

Drugače je pa SDI totalna nepremičnina, ampak glede potovalno hitrost velikega procenta voznikov na naših cestah, se ne bom čudil, če bo zadostoval tvojim potrebam. Na daljši rok se bo cena "cvička" postopoma izenačila s ceno nafte, tako da vprašanje, kako dolgo se ti bo sploh splačalo vozit podhranjen avto praktično brez opreme.

P.S.: Common Raila tudi nima 1.9 TDI, kar pa še vedno ne pomeni, da niso šobe bolj občutljive, kot pri starejših dizlih.

Aja? No zdej mi pa čist nič ni jasno... Mi lahk en prosim pove če pozna kdo koga, da se vozi na kurjaka z golf5 TDI 105KM pa da je naredu že usaj 100k km? Ker baje tiste šobe tudi niso tako poceni... A drgače SDI pa nima šob al kako?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 04, 2011 5:59 pm

Mislim da je že dovolj napisanega o teh motorjih in razlikah, pa tudi nisem ne spoznam se toliko, da bi ti šel razlagat, vem zase približno kaj je kaj. SDI se nikamor ne premika, kupi TDI-ja s 6 prestavami, preberi kakšen članek o varčni vožnji, ob menjavi gum daj gor kakšne varčne, največ 15" in boš imel tako nizko porabo, da ne bo potrebe po kurilcu. Povrh vsega se bo razlika v ceni vedno bolj manjšala, kazni pa sigurno ne bodo nižali, morebitno popravilo te bo pa stalo kar malo več, kot boš prišparal. Če si takšnega avta ne moreš privoščit, ga enostavno ne kupuj (še) ali pa kupi kaj starejšega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 04, 2011 6:08 pm

Js nevem kdo vam je dal v glavo da je SDI neuničljiv dizel, narejen na star način. A nima enak vbrizg (pumpe duse) kot tdi-ji tistega letnika? Sam da je brez turbota.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

sibiza
Nov uporabnik

Napisal/-a sibiza Sr maj 04, 2011 6:17 pm

Ah zakaj bi kupoval še starejše avte? Rabim avto, ko bo brez rje, pa da bo čim nižja poraba, gume vsako leto nove kupim, namreč vozim se skoz z zimskimi. pa tudi do sedaj še nisem imel avta, da bi kuril več kot 5litrov, pa tudi nikoli še nisem na črpalki tankal v avto... Tako, da upam da mi bo še sistem naprej laufo z golf5? Letno sem pa tudi delal 40k km? Je pa res da so sedaj še nisem imel TDIja, pa nikoli še nisem kupil rablenega avta... :/
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov