Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dejan-V
Nov uporabnik

Nakup Opel Corsa D Colour Edition 1.4 16V 101KM

Napisal/-a Dejan-V Po maj 02, 2011 5:38 pm

Pozdravljeni!

Po težavah z Renaultom, sem se odločil, da kupim nemca. Nekako mi je od vseh najbolj padla v oči Corsa D 1.4 16V 101KM, Colour Edition, 3 vrata, bela z črno streho, panoramskim oknom, ogrevanimi sedeži in volanom, navigacijo, 17 col feltnami, HSA(?? sistem za pomoč pri speljevanju v hrib) in ogrevanimi ogledali.

Zanimajo me predvsem izkušnje, ki jih imate z temi Corsami, bojim se namreč, da bi bila enaka zgodba kot pri Renaultu, ki je bil vsake 2 meseca na servisu?
In pa, ali lahko čiste mestne vožnje s tem avtomobilom in konfiguracijo pričakujem porabo 7-max 8l? Vozim po omejitvah + 10%, prestavljam nekje pri 2,2k 2,5k obratov? Testiral sem 1.4 16V 101KM 5V Enyoj na 16 col feltnah, mestne vožnje mi je pokurila 8,5l, kar se mi zdi zelo veliko. Nevem, ali je bilo to zato ker avto še ni dosti uvlaufan (1350km) ali pa mu ni pasalo da sem ga šparal (šaltal pri 2k obr)?

Hvala za odgovore
LP
Dejan

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Nakup Opel Corsa D Colour Edition 1.4 16V 101KM

Napisal/-a _furby_ Po maj 02, 2011 5:48 pm

isto ko jaz. z renoja na corso :D
in ti povem da je bila to zivljenska odlocitev (sicer je moja corsa malo nabildana, ampak vseeno) :lol:
kolega pa ima B&W varjanto in ima porabo malo nad 7 l/100km. vozi pa se na relaciji ankaran - koper (pol mestne voznje pol relacije). do sedaj se ni imel problemov z njo (ima jo 2 leti)
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 02, 2011 8:31 pm

Porabo sem imel sicer z 90 konjsko verzijo c model od 5-8, s tem da za 8 porabe sem vozil kot norc, z nadomestno D corso sem imel porabo nekaj čez 6 litrov večinoma relacije. Ta avto moraš šaltati med 3 in 4 k vrtljaji pa občasno zavrtet tam do blokade pa ti bo dolgo hvaležen. Je pa res da 17 col gume in malo navora doda svoje k porabi.

nakup je pa dober ker je avto izrazito neproblematičen.

_furby_ je napisal/-a:isto ko jaz. z renoja na corso :D
in ti povem da je bila to zivljenska odlocitev (sicer je moja corsa malo nabildana, ampak vseeno) :lol:
kolega pa ima B&W varjanto in ima porabo malo nad 7 l/100km. vozi pa se na relaciji ankaran - koper (pol mestne voznje pol relacije). do sedaj se ni imel problemov z njo (ima jo 2 leti)

:lol: :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po maj 02, 2011 10:34 pm

Dejan-V je napisal/-a:Pozdravljeni!

mestne vožnje mi je pokurila 8,5l, kar se mi zdi zelo veliko.

Hvala za odgovore
LP
Dejan

fant, prodaj renoja in si nabavi mesečno/urbano!

Ne vem, ne vem, od kje nekaterim ljudem mestna poraba po 7-max8L. Zdej če živite na vaseh al pa v mestih z po enim semaforjem potem ja verjetno celo prideš pod 9L če se pa fjakate po Ljubljani ob konicah itd, ma ni teorije da držiš kater koli avto pod 10L/100km/h.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 03, 2011 9:26 am

Čaki, za neulavfano 100-konjsko bencinarko, ki ima po tovarniških podatkih mestno porabo 7,1L/100km (pa vemo, koliko ti držijo v realnosti), se ti zdi 8,5L/100km mestne vožnje zelo veliko?
Slika

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To maj 03, 2011 9:45 am

Badzo je napisal/-a:
Dejan-V je napisal/-a:Pozdravljeni!

mestne vožnje mi je pokurila 8,5l, kar se mi zdi zelo veliko.

Hvala za odgovore
LP
Dejan

fant, prodaj renoja in si nabavi mesečno/urbano!

Ne vem, ne vem, od kje nekaterim ljudem mestna poraba po 7-max8L. Zdej če živite na vaseh al pa v mestih z po enim semaforjem potem ja verjetno celo prideš pod 9L če se pa fjakate po Ljubljani ob konicah itd, ma ni teorije da držiš kater koli avto pod 10L/100km/h.

ves kaj mi gre nasmeh ko vidim voznika ki je pred mano, speluje tako da mislim da bo asvalt vn potegnu. a nakoncu ga vidim 2 križišča naprej spet pred mano. pol se pa malo zamislite a se splača vržt bencin v nič zato da si nakoncu minuto prej doma?

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V To maj 03, 2011 6:14 pm

P.S. še noben avto mi do sedaj ni pil več kot 7-7,5 mestne vožnje.

Edit mod: kreg puščaj doma - za živo mejo!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To maj 03, 2011 6:41 pm

imam izkušnjo z enako corso (colour edition)

sicer nova (300km) porabo sem pa imel 7.9 L normalne vožnje in pa 130prevoženih (v enem kosu od tega 70km avtoceste)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To maj 03, 2011 8:44 pm

mropc je napisal/-a:ves kaj mi gre nasmeh ko vidim voznika ki je pred mano, speluje tako da mislim da bo asvalt vn potegnu. a nakoncu ga vidim 2 križišča naprej spet pred mano. pol se pa malo zamislite a se splača vržt bencin v nič zato da si nakoncu minuto prej doma?

Če bi poznal moj način vožnje po mestu bi se trikrat udaril s ponvo po glavi ko bi prebral svojo izjavo, ki leti na to da dosegam po mestu porabo med 10in11litri samo zato ker sem nek agresiven prepotentnež ki se vozim 60 v 1. oz max 2.!

Žal je davek mestne vožnje velik. Stanja je veliko, čakanja še več in večja poraba se pridela zgolj na račun stanja. Ker takrat je poraba neskončna, kar pa veliko ljudi noče in ne uspe dojet! POleg tega je pa še veliko speljevanja je in to ravno tistega od 0-30 ki je najbolj potraten.

Sicer pa zelo realen podatek o porabi je navedel A4.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov