matey18 je napisal/-a:4-valjni - 4-taktni - vrstni - dizelski z neposrednim vbrizgom vrtina in gib 80,0 × 93,0 mm - gibna prostornina 1870 cm3 - kompresija 18,3 : 1 - največja moč 59 kW (80 KM) pri 4000/min - največji navor 160 Nm pri 2000/min - ročična gred v 5 ležajih - 1 odmična gred v glavi (zobati jermen) - po 2 ventila na valj - elektronsko vodena razdelilna črpalka za vbrizg (Bosch) - turbinski polnilnik na izpušne pline (Garett T2) - tekočinsko hlajenje 6,7 l - motorno olje 5,0 l - oksidacijski katalizator
Dti renault motorji so praktično neuničljivi. Veliko boljši od DCi.
bizgec je napisal/-a:matey18 je napisal/-a:4-valjni - 4-taktni - vrstni - dizelski z neposrednim vbrizgom vrtina in gib 80,0 × 93,0 mm - gibna prostornina 1870 cm3 - kompresija 18,3 : 1 - največja moč 59 kW (80 KM) pri 4000/min - največji navor 160 Nm pri 2000/min - ročična gred v 5 ležajih - 1 odmična gred v glavi (zobati jermen) - po 2 ventila na valj - elektronsko vodena razdelilna črpalka za vbrizg (Bosch) - turbinski polnilnik na izpušne pline (Garett T2) - tekočinsko hlajenje 6,7 l - motorno olje 5,0 l - oksidacijski katalizator
Dti renault motorji so praktično neuničljivi. Veliko boljši od DCi.
Samo malo te popravim-98 konjev ima omenjeni motor.Moja je letnik 2000,prevoženih več kot 220000km in resnično dela vse kot urica-da bi le še tako naprej.Če dobiš v redu ohranjeno,imaš za ta denar resnično varčen in udoben avto.Ne delam reklame,ampak govorim iz lastnih izkušenj. Če bi bilo nujno menjat avto,resnično ne vem,katerega bi vzel,da bi mi tako služil,kot ta laguna.
Aja-glavni servis je na 75000km. LP in ugoden morebitni nakup.
Baumann je napisal/-a:Mislim, da so bili 80 konjski poleg Cliota vgrajeni še v Kangooja in še kaj bi se našlo. Sem pa malo skeptičen, kako se ''samo'' 98 konjev obnese v kar ''konkretni'' Laguni?? Imaš kako izkušnjo, pospeški pa prehitavnja..??
Lp
bizgec je napisal/-a:Baumann je napisal/-a:Mislim, da so bili 80 konjski poleg Cliota vgrajeni še v Kangooja in še kaj bi se našlo. Sem pa malo skeptičen, kako se ''samo'' 98 konjev obnese v kar ''konkretni'' Laguni?? Imaš kako izkušnjo, pospeški pa prehitavnja..??
Lp
To ni dirkalni avto je pa za normalno vožnjo dovolj-seveda kot za koga.Enim ni dovolj 200 konjev,enim pa je tudi 100 zadosti.Slejkoprej je vse povezano z stroški.lp
jericho je napisal/-a:Prodajam točno motorni material za avtomobile in lahko samo potrdim, da je vrstni red nekako takole: najslabši motor je 2.2dCi, potem je 1.9dCi in nekako še najbolši je 1.5dCi. Govorim za renojeve motorje in po pripovedovanju mehankarjev, ki kupujejo pri nas. Vsaj 2-3x na teden prodam ojnične ležaje za 1.9. Menjali naj bi jih tudi že kar preventivno nekje na 100.000kkm.
jericho je napisal/-a:Prodajam točno motorni material za avtomobile in lahko samo potrdim, da je vrstni red nekako takole: najslabši motor je 2.2dCi, potem je 1.9dCi in nekako še najbolši je 1.5dCi. Govorim za renojeve motorje in po pripovedovanju mehankarjev, ki kupujejo pri nas. Vsaj 2-3x na teden prodam ojnične ležaje za 1.9. Menjali naj bi jih tudi že kar preventivno nekje na 100.000kkm.
bizgec je napisal/-a:Napisal sem da je 98 konjski motor,ker je avtor na začetku spraševal za laguno z omenjenim motorjem.Za cliota ne vem. Pri 2.2 dti motorjih pa so bli problemi z glavami-so pokale zaradi slabega pretoka vode.
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov