Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

katka115
Nov uporabnik

leasing

Napisal/-a katka115 Sr maj 11, 2011 7:28 pm

zdravo!
potrebujem pomoč pri pisanju prošnje, da bi leasing s trajnika prestavila na položnice..
je že kdo mel s tako zadevšno kdaj opravka?
kaj je sploh potrebno napisat, glede na to da mi je bilo rečeno da je bil polog dovolj visok in da je potrebno poslati le prošnjo..
težava je le ta da sem bila premalo časa (ko sem leasing vzela) zaposlena zato so mi dali na trajnik in ne na položnice...
hvala in lp, k

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: leasing

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr maj 11, 2011 8:34 pm

pokliči po telefonu na to banko s katero imas sklenjeno Leasing pa ti bodo po telefonu vse povedali...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Baumann
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a Baumann Sr maj 11, 2011 8:45 pm

Katka ti si leasing vsaj dobila :x , jaz pa ga nisem, ker nisem kao za nedoločen čas?? Kaj je to malo odvisno od ponudnikov oz. bank?

Hvala.

lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 11, 2011 8:58 pm

Baumann je napisal/-a:Katka ti si leasing vsaj dobila :x , jaz pa ga nisem, ker nisem kao za nedoločen čas?? Kaj je to malo odvisno od ponudnikov oz. bank?

Hvala.

lp

Bojda so pogoji zaostreni pač zarad te krize itd.. se zadeve malo bolj preverjajo.

katka115
Nov uporabnik

Napisal/-a katka115 Če maj 12, 2011 3:28 pm

ja ko sem šla leasing urejat sem bla zaposlena za ndč komaj 3 dni:)
saj to je sreča ja...
sam mi pa res ne paše da mi preko trajnika trgajo, zto pa mam zdej take težave...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 12, 2011 3:58 pm

katka115 je napisal/-a:ja ko sem šla leasing urejat sem bla zaposlena za ndč komaj 3 dni:)
saj to je sreča ja...
sam mi pa res ne paše da mi preko trajnika trgajo, zto pa mam zdej take težave...

ne kompliciraj. pojdi na banko in prekini trajnik ( direktno bremenitev/trajni nalog) in bo leasing hiša avtomatično dobila podatek, da bo tebi kot stranki pošiljala položnico.

pokliči leasing hišo in jim samo sporoči to informacijo, da boš imela leasing na položnico. kar se prošnje tiče pa:

ime in priimek, ta pa ta želi od tega pa tega meseca naprej leasing obroke poravnavati preko položnic ( posebna položnica in ne BN02). datum, podpis in pošlješ ali po faksu ali po pošti ( priporočeno). zraven še dopišeš, da si prekinila trajni nalog na banki.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So maj 14, 2011 4:56 pm

adis je napisal/-a:
katka115 je napisal/-a:ja ko sem šla leasing urejat sem bla zaposlena za ndč komaj 3 dni:)
saj to je sreča ja...

ne kompliciraj. pojdi na banko in prekini trajnik ( direktno bremenitev/trajni nalog) in bo leasing hiša avtomatično dobila podatek, da bo tebi kot stranki pošiljala položnico.

pokliči leasing hišo in jim samo sporoči to informacijo, da boš imela leasing na položnico. kar se prošnje tiče pa:

ime in priimek, ta pa ta želi od tega pa tega meseca naprej leasing obroke poravnavati preko položnic ( posebna položnica in ne BN02). datum, podpis in pošlješ ali po faksu ali po pošti ( priporočeno). zraven še dopišeš, da si prekinila trajni nalog na banki.

poleg navedenih poddatkov dopišeš še številko pogodbe.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So maj 14, 2011 5:30 pm

Imam občutek, da nimaš denarja za plačevanje lizinga in je to problem, ker trajnik kar odpizdijo z računa in ne moreš nič.
Če bo zadeva spremenjena na položnice in ne boš palevala ti bodo itak avto odpeljali/zasegli.
Edino to je, da če ne moreš kak mesec plačat pač ne plačaš in to je to...smao bodo res naslednji dan na vratih...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne maj 15, 2011 12:05 am

WMB je napisal/-a:Imam občutek, da nimaš denarja za plačevanje lizinga in je to problem, ker trajnik kar odpizdijo z računa in ne moreš nič.
Če bo zadeva spremenjena na položnice in ne boš palevala ti bodo itak avto odpeljali/zasegli.
Edino to je, da če ne moreš kak mesec plačat pač ne plačaš in to je to...smao bodo res naslednji dan na vratih...

sej lahko razvleče dolg do 3mescov in nato začnejo mal bolj težit ali pa rabi denar da druge stvari pokrije in ostalo plača za avto, a tko ji pa takoj trgajo iz računa...

katka115
Nov uporabnik

Napisal/-a katka115 Ne maj 15, 2011 9:54 am

vrjemi da nebi sla v nakup avta ce nebi mela dovolj prihodkov...vendar je lazje za se kako stvar urejat,ce nimas nobenih takih zadev...placas poloznico pa je to to...itak pa nameravam kredit uzet,avto poplacat pa da nimam vec opravka z njimi....
aja hvala za nasvete,sm ze v petek vse uredila:))

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne maj 15, 2011 10:21 am

katka115 je napisal/-a:itak pa nameravam kredit uzet,avto poplacat pa da nimam vec opravka z njimi

Kredit boš vzel(a), da boš star kredit poplačal(a) :?: :ue

katka115
Nov uporabnik

Napisal/-a katka115 Ne maj 15, 2011 11:58 am

f.taunus je napisal/-a:
katka115 je napisal/-a:itak pa nameravam kredit uzet,avto poplacat pa da nimam vec opravka z njimi

Kredit boš vzel(a), da boš star kredit poplačal(a) :?: :ue

ja pa stanovanje si bova do konca uredila...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne maj 15, 2011 12:21 pm

Leasing se ti nikjer ne pozna. Trajniki nimajo vpliva na druge kredite. Sploh pa je tako, da moraš za kredit nosit papirje na firmo. Mislim, tvoje pisanje mi ne drži vode - kot bi napisala, da bi rada ukinila trajni nalog za RTV, energetiko, snago ipd., zato, da lahko dvigneš kredit. Še to - en avto je doma na leasing zato, da je račun prost, če bo nuja po večjem znesku - beri kreditu.

Še mini nasvet - dolga se z dolgom ne vrača.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne maj 15, 2011 2:01 pm

odprti clio je napisal/-a:Leasing se ti nikjer ne pozna. Trajniki nimajo vpliva na druge kredite. Sploh pa je tako, da moraš za kredit nosit papirje na firmo. Mislim, tvoje pisanje mi ne drži vode - kot bi napisala, da bi rada ukinila trajni nalog za RTV, energetiko, snago ipd., zato, da lahko dvigneš kredit. Še to - en avto je doma na leasing zato, da je račun prost, če bo nuja po večjem znesku - beri kreditu.

Še mini nasvet - dolga se z dolgom ne vrača.

res? ne bo ti "pilo vode".

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne maj 15, 2011 2:26 pm

hmm, 3 dni zaposlena pa že kredit na kredit? Banke imajo zagotovo rade take :D
Drugače pa ja... zagotovo leasing vpliva na kreditno sposobnost. Pa naj bo plačevanje urejeno na položnice ali na trajnik.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

katka115
Nov uporabnik

Napisal/-a katka115 Ne maj 15, 2011 6:19 pm

damek1a je napisal/-a:hmm, 3 dni zaposlena pa že kredit na kredit? Banke imajo zagotovo rade take :D
Drugače pa ja... zagotovo leasing vpliva na kreditno sposobnost. Pa naj bo plačevanje urejeno na položnice ali na trajnik.

ja tko je nanesl da sva bla primorana avto zamenjat..lih v tistem času..
hvala za vse kritike

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne maj 15, 2011 11:31 pm

adis je napisal/-a:res? ne bo ti "pilo vode".

Potem imaš pa škilaste kolege, ker se nanj še nihče ni obesil. Absolutno pa ne igra vloge ali je na položnice ali trajnik.

PS: zakaj kolege? Ker si sam na banki oops

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 16, 2011 5:23 am

odprti clio je napisal/-a:
adis je napisal/-a:res? ne bo ti "pilo vode".

Potem imaš pa škilaste kolege, ker se nanj še nihče ni obesil. Absolutno pa ne igra vloge ali je na položnice ali trajnik.

PS: zakaj kolege? Ker si sam na banki oops

ne bom ti tu razlagal po kakšnem sistemu se vidijo ali ne, obišči banke pa naj ti povedo ( skb, nlb, sparkasse, unicredit ipd...).

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po maj 16, 2011 7:07 am

http://www.zbs-giz.si/zdruzenje-bank.as ... tureId=369

Tukaj za vsakega piše koliko ima leaisngov, kreditov ipd, zato pred drugo banko ne boš mogla skrit svojih dolgov in obveznosti. Časi, ko smo iz ene banke leteli po kredit k drugi, da smo prvi kredit poplačali so mimo. In danes ti banka pri preverjanju tvoje kreditne sposobnosti upošteva vse leasinge...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov