~toMmy~ je napisal/-a:Če so akcije določene s strani uvoznika, potem so razlike ponavadi minimalne ali jih pa ni. Še vedno se pa lahko pogajaš za kakšne tepihe, obvezno opremo, brezplačen ali ugodnejši prvi servis ipd. Če se ne gre za velike razdalje med zastopniki, je vsekakor vredno stopit še do kakšnega.
odprti clio je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Če so akcije določene s strani uvoznika, potem so razlike ponavadi minimalne ali jih pa ni. Še vedno se pa lahko pogajaš za kakšne tepihe, obvezno opremo, brezplačen ali ugodnejši prvi servis ipd. Če se ne gre za velike razdalje med zastopniki, je vsekakor vredno stopit še do kakšnega.
Sem slišal ja, da se za te stvari kupci borijo pri VW (tepihi in obvezna oprema). Po mojih izkušnjah so cene različne od zastopnika do zastopnika. Končna situacija je taka, identično vozilo dobijo koncesionarji po identični ceni. Od prodajalca do prodajalca pa je različno, koliko želi z avtom zaslužit. Sami pa manevrirajo stroške priprave vozila ipd.
Z zgornjim sicer nočem začeti nobenega prepira, da bo jasno - samo novo vozilo mora biti opremljeno v skladu z zakonom; z drugimi besedami: mora biti neoporečno. To vključuje varnostni trikotnik, kot ga predpisuje naša zakonodaja, ustrezen komplet prve pomoči, brezrokavnik z odsevniki in komplet nadomestnih žarnic. Od 15.11 do 15.3. pa vsaj z verigami (sicer trgovci spretno krmarijo skozi to nujno zlo in se izdajajo za dobrotnike, ker "samovoljno" podarjajo zimsko opremo). Pika konc - samo, pri kondorju dobiš odgovor, da Golf se prodaja brez tega, če ti je prav ali ne. Fino pa je izvleči še prvi servis gratis.
klemen_ je napisal/-a:Mi smo novega Sportagea dobili občutno najceneje kar pri glavnem zastopniku Kmagu, preveri malo..
~toMmy~ je napisal/-a:Za malenkosti, kot so tepihi ipd., nekdo je omenil tudi parkirne senzorje (ki jih lahko dodatno vgradijo) sem se navezoval na avte v splošnih akcijah, tam je ponavadi maneverskega prostora za popuste precej manj. Pri Autodelti in Slaku so dali te stvari normalno zraven, glede na to koliko popusta sem izsilil pri Kondorju kot potencialni kupec in me potem še dvakrat klicali, sem prepričan, da mi ne bi dali takšnega odgovora kot tebi. Pač je potrebno nekaj samozavesti in vztrajanja.
Pri avtih izven akcije, si pa vzameš čas in je najbolje it vsaj do dveh salonov, k vsakemu vsaj dvakrat, pa ne prosit za popust, ampak odločno nastopit. Na prvo žogo ti verjetno nobeden ne bo dal max popusta. Ko sem že konkretno zbil ceno, so me še klicali, če me še vedno zanima in takrat se da še spustit.
Polo78 je napisal/-a:klemen_ je napisal/-a:
Koliko je to občutno? Ker jaz sem zadnjič tam malo firbcal in vprašal koliko popusta bi dali na Sportagea 1.7 crdi (2wd, urban oprema). Pa je prodajalec malo mencal, češ da nekih popustov nimajo, ker se na avto čaka skoraj pol leta, razen na kakega iz zaloge bi se dalo dobit kakih 500 eur in nič več (točno tak avto pa je npr. po ceniku 22.990 eur). Nevem, ampak meni se to zdi nekam malo, očitno morajo res imeti dobro prodajo, da ne spuščajo...
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov