Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Passat 1.9TDI

Napisal/-a exide Če maj 19, 2011 9:26 am

Pozna kdo naslednje avtomobile? Na kaj je treba biti posebaj pozoren pri teh avtih?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4804482&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4839091&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4823857&show=1

Gledam malo še Mondeote
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4840089&show=1

Če ima pa kdo še kakšno idejo v tem cenovnem rangu naj pa pove. Pogoj je samo, da je karavan in diesel, pa da avto ni totalno zje***

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Passat 1.9TDI

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 19, 2011 9:44 am

če že, pol mondeo. ker je 10x lepši in še mlajši od passata za enak denar, pa še vožnja v njemu je vredu (ma sorodnik enakega, 2.0 tdci , le da je letnik 2005). So pa kilometri kar smešni. Avto iz uvoza, star 12 ali pa 13 let, po vrhu še eden izmed najpogosteje uporabljenih avtov za firme in potnike v tujini - passat, pa 250 000km. hahahaha, to so mogoče še kilometri iz Nemčije ali Italije. Ker ne me basat, iz uvoza pridejo 2 leta stari avti z 200 000km, potem pa si preračunaš kolko jih imajo ti avti, haha. Vrjetno vsi prek 500 000, ali pa še več.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če maj 19, 2011 9:56 am

Saj tudi sam bolj ciljam na mondota, sem zadnjič vozil kolegovega in se mi je zdel precej bolj udoben kot passat pa še več prostora ima, samo so me mehaniki opozorili naj gledam za tddi motorje, da znajo imeti tdci precej problemov s šobami. Če gledam tddi se pa izbira kar zmanjša :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 19, 2011 10:12 am

samo realno gledano, ima vsak avto neke težave z določenimi stvarmi. Naj pa še te opozorim, da te avte katere gledaš, da boš našel brez napake, je skorajda nemogoče, saj so starejši in kilometri tudi niso mali.

Jaz osebno kupim to kar mi je všeč, ker vsak ti bo znal kaj povedat , da na enih to crkuje, na drugih nekaj spet drugega :) Idi, probaj, kupi pa uživaj :) le preglej ga zelo dobro, zaradi naštetega gori, da nebi kupo totalnoma iztrošen avto, ki je bil le za prodajo našminkan.

Drugače pa še, če boš imel več časa, pa če bo trgovec glumo da ma servisno, idi pogledat na servis, pa boš točno vedo pri čem si. Če je zgodovina servisev zbrisana, ali pa se končajo pri 100 000km, leta 2000, pol veš pri čem si :mrgreen:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če maj 19, 2011 10:41 am

To vem, da ne bom našel avta brez napake, saj ne kupujem novega :) Jasno mi je, da bom nekaj stvari verjetno moral takoj v štartu menjati, itak se bo pa koj ko ga kupim naredil servis. Pa brata bom vzel s seboj ker je mehanik pa bo vse preveril pa magari še na tester priklopil :) Samo, če ima motor kakšne hibe, ki znajo stati precej denarja, se takim motorjem potem raje izognem in nabavim kakšen bolj preverjen motor. :) Seveda pa je veliko odvisno tudi kako je bil avto prej vožen, ker če se je z avto ravnalo malomarno in se ga je mrzlega gonilo do daske, potem bo še tako preverjen motor najbrž imel probleme jaz pa stroške :D

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Če maj 19, 2011 7:10 pm

Kakorkoli, osebno bi dal malo zraven pa vzel novejšega passata, torej isti rang glede na letnik kot mondeo. Vsaj po testih je takrat ford šibal vw. Ampak zdaj po 10 letih mam pri mondeotu občutek kot da razpada. Res je to ena kanta od avta, crkuje vse po spisku, pa še to taki banalni deli da glava boli. Škripanje na vsakem koncu, odpovedovanje ključavnic, razni deli podvozja se iztrošijo, nosilci motorja, RJA,...skratka obup. Naš ma 110t km, ne upam si predstavljat kaj bo pri 200t.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če maj 19, 2011 8:00 pm

ABOARD je napisal/-a:Kakorkoli, osebno bi dal malo zraven pa vzel novejšega passata, torej isti rang glede na letnik kot mondeo. Vsaj po testih je takrat ford šibal vw. Ampak zdaj po 10 letih mam pri mondeotu občutek kot da razpada. Res je to ena kanta od avta, crkuje vse po spisku, pa še to taki banalni deli da glava boli. Škripanje na vsakem koncu, odpovedovanje ključavnic, razni deli podvozja se iztrošijo, nosilci motorja, RJA,...skratka obup. Naš ma 110t km, ne upam si predstavljat kaj bo pri 200t.

Očitno pač nisi imel sreče pri nakupu in zato zdaj ne krivi forda. Pa si prepričan da so kilometri realni, pomoje jih ima 310t ali še več...
V glavnem jaz bi se vsekakor odločil za forda!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 19, 2011 8:07 pm

nejc1 je napisal/-a:
ABOARD je napisal/-a:Kakorkoli, osebno bi dal malo zraven pa vzel novejšega passata, torej isti rang glede na letnik kot mondeo. Vsaj po testih je takrat ford šibal vw. Ampak zdaj po 10 letih mam pri mondeotu občutek kot da razpada. Res je to ena kanta od avta, crkuje vse po spisku, pa še to taki banalni deli da glava boli. Škripanje na vsakem koncu, odpovedovanje ključavnic, razni deli podvozja se iztrošijo, nosilci motorja, RJA,...skratka obup. Naš ma 110t km, ne upam si predstavljat kaj bo pri 200t.

Očitno pač nisi imel sreče pri nakupu in zato zdaj ne krivi forda. Pa si prepričan da so kilometri realni, pomoje jih ima 310t ali še več...

Vidim da si me prehitel. takšni kilometri in toliko narobe pomeni le dvoje: 1. kilometri X3 kot na števcu ali 2. z avtom se ravna kot svinja s kurbusom. Sicer pa, 10 let star avto ni več nov, sploh pa ne pri nekaterih , naprimer sonček, ko samo goni , goni goni ina avto pa en da €, potem se oa čudi če je avto za na odpad.

Da rjavi je vzok lahko da se ga sploh ne čisti, sploh obrobe pri zadnjih blatnikih, ali pa da je bil vdarjen.

Aja, pa še nekaj. Si kupo novi avto, ali rabljenega oz. po domače kupljenega od prvega lastnika, iztrošenega in prodanega dalje. KEr nekateri mislijo da ko kupijo rabljen avto, da kupijo novega.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 19, 2011 8:32 pm

Ne vem kako je z Mondeoti pri nas, ampak Passat dizel ta letnik je čudež, če nima realnih 300k km. Mondeo ima definitivno boljše podvozje, če hočeš kdaj pritisnit čez ovinke, pa tudi več boš dobil za dani denar. Res da notranjost ni primerljiva (vsaj s FL Passata, ki ima dejansko isto), ampak je pomoje precej boljša izbira v tem primeru Ford. Problem pri Passatih vem da so sprednje luči, ki rade porumenijo, ampak ima večina že zamenjane oz. je to zelo očitna napaka, neki problemi so bili tudi pri podvozju (roke?), to je pri FL izboljšano, za drugo pa ne bi vedel. Dobra stvar pri Passatu je poceni vzdrževanje, za Modeota pa nimam pojma koliko kaj stane.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Če maj 19, 2011 10:53 pm

Koliko km delaš? Še enkrat premisli, če nočeš raje bencinarja. Pri stroških ne glej le na gorivo, ampak tudi vzdrževanje....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 20, 2011 3:27 am

sdkcus76 je napisal/-a:Koliko km delaš? Še enkrat premisli, če nočeš raje bencinarja. Pri stroških ne glej le na gorivo, ampak tudi vzdrževanje....

No ja... pri novejšem letniku (2003) tega Passata 1.9 TDI je mali servis 60€ pri popoldancu v mojem primeru, glavni servis za novejšega golfa V 1.9 TDI je pa bil 320€. Stari dizli v primeru 1.9 TDI večinoma niso spet tak strošek za vzdrževanje, poraba je pa ob zmerni vožnji zelo nizka. Ko enkrat avto doseže ta leta, ni ravno tako astronomska razlika v vzdrževanju, dejanski stroški so glede na bencinarje bolj odvisni od sreče oz. previdnosti pri nakupu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe maj 20, 2011 5:22 am

sem sam kupoval pred časom passata te generacije in ti povem da dizla z realnimi kilometri NI mogoče dobiti, ali pa je en od tisočih in gre po 5 minutah odkar ga dajo na net. raje poglej za bencinarjem, je že večja šansa da kaj dobiš

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe maj 20, 2011 6:33 am

Bencinar ne pride v poštev

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe maj 20, 2011 2:10 pm

Jaz sem kupoval karavana v tem rangu, nekaj tednov nazaj. Nakoncu sem vzel Vectro. Lahko ti tudi povem da Passata lepega pod 3k€ ne boš dobil, pa še za 3k moraš imet srečo.

No, pri meni pa diesel ni prišel vpoštev :D

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po maj 23, 2011 6:24 pm

Evo SLO poreklo in sigurno realni km:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4853547&show=1

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Po maj 23, 2011 6:26 pm

nejc1 je napisal/-a:Evo SLO poreklo in sigurno realni km:

Sem videl, takoj ko je prišel gor. Bom kar poklical pa grem pogledat.

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD To maj 24, 2011 4:06 pm

nejc1 je napisal/-a:

Avto je kupljen nov pri Šerbineku. Je pa 2.0 146km. Aja, pozabil sem omenit, da smo menjali sklopko že 2 krat. Ploščo je direkt na 2 dela prelomilo. To je konstukcijska napaka in se ne da odpravit. Vlekli seveda nismo nič težkega, z avti se dela lepo, glede na to da jih je več pri hiši in z nobenim problemov.
Recimo zanimiva napaka je, da se zlomi zobčenik za dviganje in spuščanje sedeža. Ja in kaj boš zdaj? Ok, delat lahk daš novega, ampak j.... taki avto.
Glede nesrečnih primerov... v prijateljskem krogu je kr nekaj mondeotov, pa majo vsi enake težave. Da se o ceni kakih specifičnih delov niti ne pogovarjam!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To maj 24, 2011 7:29 pm

Mi pa ga imamo že par let doma (kupljen je bil kako leto pred prenehanjem prodaje), pa vse štima.
Res vam ni treba scat po celotni firmi, ker ima VAŠ avto nekaj napak.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To maj 24, 2011 8:27 pm

Tud jaz imam podobne izkušnje s fordom, ki je pri hiši od novega (letnik 2003), in kakšne plastične zadeve kar letijo stran. Letvica med prvimi in zadnjimi vrati, gumbi, plastika, s katero podreš sedež pa še kaj... avto ima 40k km.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To maj 24, 2011 8:27 pm

exide je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:Evo SLO poreklo in sigurno realni km:

Sem videl, takoj ko je prišel gor. Bom kar poklical pa grem pogledat.

poročaj novosti :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov