Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

brankramp
Nov uporabnik

Vzdržljiv dizel (8.000€ max.)

Napisal/-a brankramp Če maj 19, 2011 8:08 pm

Zdravo!

Zanima me kaj naj vzamem tja do 8000€...
Sama oblika avta mi niti ni tako pomembna...letno naredim nekje 35k...
Zdj po eni strani sem gledal novejše modele renaulta, citroena, pežoja...
Laguna, C4, 407, 307 (90-130hp), letnik 2006 +...In potem, če kaj bereš glede
teh avtov, vedno naletiš na nekaj takega, da potem več ne veš kaj bi vzel...

Po drugi strani pa sem študiral kakšnega seata. Toledo, Leon, Altea 2005 letnik..
z 1.9tdi, zaželjeno 110hp...

Kaj pravite vi...raje kakšno leto starejšega seata s tdi mašino, kot pa napimer
novejšo laguno, ali c4 itd...??

Hvala za odgovore!

lp.

sdkcus76
Novinec

Re: Vzdržljiv dizel (8.000€ max.)

Napisal/-a sdkcus76 Če maj 19, 2011 10:47 pm

mogoče raje bencinar+plin

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če maj 19, 2011 10:55 pm

Jaz bi ti priporočal 1.9 jtd motorje (kakšen stilo,alfa 147,156), če cena registracije ni problem pa 2.4 jtd-so zelo vzdržljivi in nimajo kakšnih hudih problemov ali pa starejše 1.9 tdi-sploh 110km so bulletproof-npr. leon, toledo...
2.0 dobiš starejše letnike za ta dnar, ki pa niso ravno neproblemaični (glava..)
Pa še to..vzemi ročni menjalnik, ker imajo avti že malo več kilometrov in če pri avtomatiku kej crkne znajo bit hudi stroški (dokler dela je pa marsikomu zlo všeč)

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če maj 19, 2011 11:52 pm

golf v, audi a3,seat leon, octavia ... 1.9tdi 105km!

Najmanj težav, vzdržlivi motorji, dost velika moč motorja, majhna poraba,kompatibilnost med naštetimi modeli, dokaj novejši letniki 2003 naprej...

Nekaj primerov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4842258&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4822335&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4804750&show=1

POVEZAVE IZBRANE NAKLJUCNO!

Moje mnenje, pozabi na razne Citroene,alfe,sploh pa kakega dizla renoja..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Pe maj 20, 2011 2:14 am

Ah, kupi avto za 6000e, pa imej tiste 2k za rezervo v primeru okvare šob, turbine itd... in se zato vnaprej ne sekiraš.
Ker pri bilokateri znamki se bo slejkoprej kaj pokvarilo, razen če imaš res srečo. V tistem primeru si boš čez 3, 5, 7 let (ko ga boš prodal) lahko privočil kakšne boljše počitnice :)

Če kupuješ značko (ala audi, merc, bmw - pa tudi golf spada zraven, čeprav je "zgolj" VW), boš pač dobil kakšne 2 ali 3 leta starejšega kot pa francoza ali italjana.

Se pa strinjam, da je mogoče kakšna Škoda še najboljša opcija (price-performance, oz. - je vw, ampak ni "značka")

In za tistih 6k eurov izberi takšnega, ki ti je všeč oz. ti je fajn za vozit. Francozi so bolj udobni, švabi bolj trdi (in kao zanesljivi in kao bolj ugledni)

Če pa nočeš bit mainstream, kupi japonca. Ali šveda :)
jst guvurim tku de me ldje zastuopjo

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 20, 2011 7:07 am

Kaj pa kakšna Astra z odličnim JTD motorjem? Za podoben denar kot je zgoraj nekdo podal linke za zgonjene audije, golfe,... dobiš tu novejši letnik z manj kilometri.
Zgolj primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4387871&show=1

Enako bi se za ta denar našli lepi primerki Focusov (tu bi gledal motor 1.8 tdci). Od francozov pa če že, potem bi res gledal novejše letnike. Npr. pri Renaultu novejši 1.5 dci motorji niso več problematični.
Primer Megana: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4734430&show=1

Od VAG koncerna pa boš dobil še največ pri kakem Seatu ali Škodi.

Skratka, sam tu ne bi kupoval po kriteriju znamk, ampak bi enostavno vzel tisto kar ponuja največ za svoj denar. Predvsem se pa ne zaleti pri prvemu, ki ti je všeč, ker ponudbe je res ogromno. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Pe maj 20, 2011 7:12 am

Poglej še za kakšno Oktavijo 1.9TDI
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 20, 2011 7:13 am

Pozdravljen,
če kupuješ dizla za 8k EUR, lahko že veliko izbire in neglede na znamko se raje prepričaj, da ima avto znano zgodovino (servisna knjiga + računi servisov (zmanjšaš možnost "ponarejene knjige", potem pa še nujno temeljit pregled na servisu oziroma AMZS...
Ko sem sam kupoval, sem gledal ne glede na znamko ampak na ohranjenost (gledal sem mazdo, VW, Renaulta..).. Ko sem videl, koliko "sranja" se prodaja, sem začel iskati samo avte z znano serv. knjigo, računi, itd... preveč je bilo knjig, ki jih ni bilo nikjer vpisanih oziroma lastnki niso pustili avta peljati na servis...išči realne kilometre in ne tiste, ki so napisani na števcu!!!!!!!!

Če kupuješ renaultove motorje - vzami 1.9 dci 130 km ali 2.0 dci -150 km (ima verigo in odpade veliko servis),
sam sem imel prej zloglasni 1.5 dci z delfijevo črpalko in nisem imel problemov z motorjem, kljub 200k km je bil prodan po 5 urah na avtonetu... po vseh zgoraj napisanih pogjih sem nato našel laguna 2.0 dci privilige, super ohranjeno in sem zaenkrat zelo zadovoljen z nakupom (naredil 20k km v 4 mesecih in nobenih problemov) in za res ugodno ceno.... Preostali denar je šel pa v boljše naložbe za prihodnost...:)
pri VW pozabi na 2.0 tdi (razen, če ni tip motorja BMP ali pa CR (primer passata, pa tudi tourani niso bili pojem kvalitete) - ker drugače bo še bolj bolela glava kot pri francozu), in išči 1.9 tdi,
zelo vzdržljivi so JTD motorji (alfa fiat, pa tudi v oplu ga najdeš 1.9 (120 in 150 KM)...
pa tudi HDI-ji niso tako slabi..
na svetu ni idealnega avta, vsi imajo hibe in vsi so strošek za vzdrževanje (kljub temu, da nudijo takšne in drugačne užitke)
pomembno je kako je vse skupaj vzdrževano, kakšno olje se uporablja (vem za primer ko v 1.5 dci toči olje 10w-40, pol pa bo spet motor pa avto pa znamka za en **** slab :ue, način vožnje...

Verjemi pa še nekaj, da če bereš forume, je ogromno informacij, izmed teh informacij jih je recimo 30 % uporabnih, za 50 % procentov se pozanimaj na servisu, vse ostalo pa je mlatenje prazne slame... Forum ti naj bo samo usmeritev, ...

brankramp
Nov uporabnik

Napisal/-a brankramp Pe maj 20, 2011 8:43 pm

Hvala za odgovore!

Ja, pri laguni, novejši letnik me je "predvsem" zamikalo to, ker ima mašina verigo in nimam stalno tistega "velikega servisa" v glavi...
Točno kaj bom vzel še ne vem, verjetno bom res šel gledat po ohranjenosti, več znamk....

Trenutno pa vozim alfo 156, 1.9jtd 16v 140hp je pa letnik 2003...pač rad bi nekaj novejšega z manj kilometri...
Seveda je pa pogoj za nakup, da trenutno vozilo prodam....

Bom pa od zdaj naprej še pogledal za kakšno oktavijo...všeč so mi tudi seat leon, toledo (2005 letniki, starejša oblika)...

Predlogi in kritike še naprej zaželjeni!

hvala!

brankramp
Nov uporabnik

Napisal/-a brankramp So maj 21, 2011 4:20 pm

Zdravo!

Zanima me še malo glede teh motorjev, ki imajo FAP? Kakšne so izkušnje s tem?

hvala!!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne maj 22, 2011 7:16 pm

brankramp je napisal/-a:Zdravo!

Zanima me še malo glede teh motorjev, ki imajo FAP? Kakšne so izkušnje s tem?

hvala!!

Citreon ima fap filter( filter trdih delcev) kateri potrebuje aditv kateri je zelo drag, mislim da pa ima tudi tako peugeot ( samo za pugije nisem 100% bo kdo drug točno povedal ), ostali za "kurjenje" trdih delcev uporabljajo gorivo. V obeh primerih je postopek isti gorivo/aditiv poskrbi zato da zgorijo trdi delci v filtru, ta proces se opravi glede na režim vožnje ( kratlke relacije prej, dalše kasneje). Se pa proces večinoma ga imenjuejo regeneracija definitvno mora opravit do konca, ker če se ne, se filter ( dpf ali fab) zabije in ga je potrebno zamennjat , strošek pa je takoj 1000 in naprej. Regenacijo sicer lahko opravijo tudi v servsiu vendar spet stane 100 -200 eur, seveda če jo je še možno ( če filter ni zabit več mislim da 70%) druga sledi prej omejena menjava.

Osbeno mnenje: dpf /fab filter je eno navadno sranje, avto posldečno Žre več, zahteva boljše olje z manj žvepla, če pride do okvare si takoj ob lepo vsoto denarja, o ekologiji pa raje nebi, še sploh ko pol azije veselo žge 50 let stare ruske termo elektrarne.....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

brankramp
Nov uporabnik

Napisal/-a brankramp Po maj 23, 2011 3:56 pm

Potem je tale "fap,..." taka dodatna nadležna reč...hmm

A kdo pozna tale avto? Mika me zato, ker ima mašina verigo in pa nima filtra trdih delcev. Je pa pač renault :)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4123965&show=1

Pravi pa tudi, da vzame mojega v račun...seveda ga pa mora prvo videti...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4847211&show=1

lp.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po maj 23, 2011 4:54 pm

off
Kakšne so večje razlike med Laguno 2.0 dci (mogoče tudi 1.9 dci) kot primer http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4704472&show=1 ter Mazdo6 Combi 2.0 120KM isti letnik. Namreč še zmeraj iščem M6 pa ni lahko, hkrati pa iščem alternativo.
Zadnjič spremenil ribcek, dne Po maj 23, 2011 6:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse kar zmorem.

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz Po maj 23, 2011 5:56 pm

Mogoče še malce poglej v drugi luči...kolker sem gledal boš moral dati še enkrat toliko denarja za avto, ki je cca 2-3 leti mlajši od tvojega...a v kočni fazi isti šmoren (kao da bi zamenjal dva tvoja avta za enega, ki je 3 leta mlajši ) ??

Meni se to skoraj ne zdi smotrno, oz potem se ti splača vzeti resnično samo dober SLO avto, ker zna met 3 leta mlajši isto kilometrino kot tvoj.
( glede na to da je vsako leto trend prevoženih v tujini večji - npr par let nazaj je imel 5 let star uvožen avto 200 k km realnih, medtem ko jih danes tolk naklepajo v 2 letih ) Plus tega so lahko veliki nepredvideni stroški z raznimi turbinami, vztrajniki, dpf-ji in v končni fazi ne profitiraš nič.

Na tvojem mestu, če veš kakšen avto imaš se nebi oziral na kilometrino in samo vozil dalje.

Če boš pa že hotel dejansko novejše vozilo z malo km, ti pa ne preostane drugega da pogledaš v kakšno klaso manjših ( francoskih ) avtov.

Ugl..ne solim pameti, ampak mogoče samo malo za razmislek!

lp
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po maj 23, 2011 6:52 pm

ribcek je napisal/-a:off
Kakšna so večje razlike med Laguno 2.0 dci (mogoče tudi 1.9 dci) kot primer http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4704472&show=1 ter Mazdo6 Combi 2.0 120KM isti letnik. Namreč še zmeraj iščem M6 pa ni lahko, hkrati pa iščem alternativo.

lahko kdo poda kakšno odlično mnenje...
Vse kar zmorem.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To maj 24, 2011 2:08 pm

ribcek je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:off
Kakšna so večje razlike med Laguno 2.0 dci (mogoče tudi 1.9 dci) kot primer http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4704472&show=1 ter Mazdo6 Combi 2.0 120KM isti letnik. Namreč še zmeraj iščem M6 pa ni lahko, hkrati pa iščem alternativo.

lahko kdo poda kakšno odlično mnenje...

Laguna je bila nekako v ožjem izboru ko sem iskal drug avto. Na hitro iz glave :
dotični motor 2.0 dci naj bil bil eden bolših od renoja kar se tiče dizla ( v smislu neproblematičnosti )
Vanj gre 7 litrov olja, če, če ima dpf filter potem je obvezno olje 5-30( dražje kot 5-40), poleg tega pa naj bi kar se porabe tiče eden izmed požrešnješih, poraba okol 7 in višje odvisno od količine mestne vožnje.
Ima verigo torej veliki servis odpade. Meni izjemno všečen avto, a me je od nakupa lagune odvrnila relativna nezanesljivost, po letu 2005 (facelit) naj bi se večino napak odpravilo a vseeno :

1. renaultov dizel je občutljiv na slabo slo nafto zaradi česar prihaja problemov zaradi goriva: črpalka in šobe; dodajanje dvotakt olja naj bi "lajšalo" te težave, koliko to drži ne vem
2. servisni interval - nepravo olje ali menjava na 25 ali celo 30.000 km povzoči obrabo ojničnih ležejev ...posledica zaribanje notorja nekje ponavadi okoli 120.000
3. problemi z elektroniko, predvsem čitalec kartic, dokler je samo kartica je še ok, ko začen zaj...vat enota se začne veselica, ponavadi svoje primakne še kak pomik stekel , pa odklepanje vrat in še kaj bi našlo...
4. premehko podvozje za naše slo ceste , posledično večja "poraba" podvozja( armortizerji, ležaji končniki) kot pri konkurenci
5. dvomasni vzrtrajnik - ta je problem večine dizlov ne samo renoja ( valeo in luk hvala vama za krepko povečaneje stroška pri menjavi sklopke :evil: )
6. začetni modeli so laguni II zaradi konstrukcijskih napak ( beri zmanjševanje stroškov ) naredili medjedjo uslugo, saj je pridobila sloves nezanesljivega vozila v ljudskih glavah , posledično pa to pomeni slabšo možnost kasnejše prodaje oziroma prodajo pod realno vrednsotjo.

Skratka super avto, udoben prostoren, a mene osebno (morda neupravičeno) je zgoraj napisano odvrnilo od nakupa. Da pa ne bi izpadlo da gre v tem postu za napad na renault, je treba priznati da imajo tudi ostale znamke svoje težave, ni renault edini. Marsikaj je odvisno od sreče, pri nakupu rabljenega vozila pa še toliko bolj.

O M6 ne vem povedat nič , ker me ni zanimala ko sem kupoval avto, zato bodo drugi več povedali...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

brankramp
Nov uporabnik

Napisal/-a brankramp To maj 24, 2011 6:17 pm

brankramp je napisal/-a:Potem je tale "fap,..." taka dodatna nadležna reč...hmm

A kdo pozna tale avto? Mika me zato, ker ima mašina verigo in pa nima filtra trdih delcev. Je pa pač renault :)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4123965&show=1

Pravi pa tudi, da vzame mojega v račun...seveda ga pa mora prvo videti...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4847211&show=1

lp.

Evo, danes sem šel pogledat tole laguno...ja no, glih odlično ohranjena ni...verjetno je res slovenska, nisem pa 100%, se ne
spoznam glih na to...ima nekaj takih "pikic, odrgnin" okol in okol...prednja dva zica dokaj ogulena, tam k se daje tista kartica
noter tudi ne vem zakaj je tako vse spraskano okoli....servisne nisem gledal...sem peljal avto, ni neki "uau", tudi mašina glih ni
živahna nevem kaj za 150hp....

Je potem peljal mojo alfo, je dokaj razlike in je spraševal, če imam čipirano mašino :D ...tko na hitro, samo vožnja, občutek,
mi je veliko ljubši v svoji alfi kot pa v laguni...verjetno sem se tak navadil :)...

Najprej je moj avto hvalil, da zelo lepo gre, da je avto "pošten", veliko vloženega v avto, ko je gledal račune,
potem pa mi je rekel tako smešno ceno, da...ponudil mi je 3k€ :D...glede na to, da je na avtonetu videl najcenejšo
tega modela za 3700€...pa dvomim, da ima ta avto porihtanih toliko stvari kot moj...veliki servis, mali, vse 4 prednje roke, termostat,
prednji diski, vse zavorne ploščice in še....

Tko, da me je kar malo minila tale prodaja - zamenjava svojega avto...bom še videl kako bo kaj :) heh...

lp!

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če maj 26, 2011 11:21 pm

Gledam M6 DIZEL KOMBI, se splača 5 brzinc ali raje 6 ?
A je kaj manjša poraba oz. ali se lepše pelje ?
Kaj bi bil vaš izbor ?

6 speed
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4862821&show=1

5 speed
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4860152&show=1
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če maj 26, 2011 11:35 pm

pa si siguren da en ima 5 in drug 6 brzin? prodajalci včasih niti tega ne znajo :) drugače pa ena prestava več pride prav.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe maj 27, 2011 12:03 am

Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov