MBtouran je napisal/-a:
Jaz imam v Touranu 1.4 TSI 140KM in je mašinca čisto dovolj močna za vsakdan. Po mestu je poraba okrog 10 litrov, avtocesta ali pa regionalka pa 7 litrov.
maki13 je napisal/-a:Zdravo, ja Megan dela kot svicarska ur, razen prednjih dveh stekel.
Voznja 6l/100km je striktno voznja po Ljubljani brez obvoznice. (bežigrad,center,vič)
20litrov imam za 320-330 kilometrov![]()
Relacije cca. 5l/100km, se pravi sparoven do konca.
Se pravi lahko pričakujem pri Tsi-ju 2litra več na 100km ?
Bo potrebno pogledat za dizli, vendar se mi zdi, da je večina vozil uvoženih in prevrtenih...
Gledal pa sem tudi opla Zafiro 1.9dizel ( se mi zdi da imajo JTD mašine) ?
Če lahko kdo pove še kaj več o Zafirah ?
Imam še eno vprašanje glede 1.4Tsi-ja, ali je to Dual Charger mašina (kompresor+turbina)
Za avto se mi ne mudi, ker bi moral prodati se Megana, ki pa je odličen s poznano zgodovino in mi ga je kar malo žal.
Hvala vsem za informacije.
Maki
LaMike je napisal/-a:Če se nisi zavzel, touran iz linka ima slovensko servisno štemple pa varaždin (auto zubak, pooblaščeni servis za vw, pokliči in vprašaj, če jim je kaj poznano vozilo).
Ne zamert, ampak meni gredo včasih na jetra ta modrovanja/jadikovanja o kratkih razdaljah in kako da je to smrt za motor... avto je pač v osnovi transportno sredstvo, ki naj služi lastniku in ne obratno.Kael je napisal/-a: Vožnja 3km stop, vožnja 3 km stop pa ne ubija samo dizlov, ampak
enako škodi tudi turbo motorjem in je ravno tako močno odsvetovana za bencinske motorje (poglej kakšno knjižico...).
Najprej mislim, da vseeno malo pretiravaš glede domnevne podhranjenosti 1.9 TDI v Touranu.Kael je napisal/-a:Ostane še 1.9 TDI motor s 105 KM, pri katerem pa je zgodba naslednja: avtomobil je zgledno vozen prazen in na 15" colskih platiščih, 16 še nekako gre, vse kar je več, je pa katastrofa. Touran je namreč ena velika škatla in temu primerna je tudi poraba: pri ležerni vožnji na AC do 110 na uro že gre s 6 litri / 100km, ko daš gor 17" (pogost dodatek Highline in drugih boljše opremljenim izvenkam) je poraba že na 6.6 litra na AC, o mestni vožnji s klimo pa nebi zgubljal besed, saj se poraba brez težav povzpne od dobrih 7 in pol do vse 10 litrov. Prav tako vsaka hitrejša vožnja po AC - pri 130 na urop je motor v 6. prestavi že na 3000 rpm, poraba spet strmo raste proti 8 litrom. Meni tole ni ravno neka varčnost. Ko pa greš na dopust, daš noter dva otroška sedeža, vključiš klimo ter greš na AC je pa motor klinično mrtev. Klanci katastrofa. Če si res res zelo umirjen voznik, se nekako premikaš, vendar nekako to ni to. Pa še nekaj športno podvozje + 17" = valer, nevozno.
sonic je napisal/-a:Zdaj pa naj mi en razloži za naslednji hipotetični primer.
- imaš dva enaka avta, z istim motorjem. Oba zjutraj hkrati vžgejo (oba hladna) in štartata iz centra LJ. Avto A se ustavi na koncu Viča, parkira in ugasne motor. Avto B pa nadaljuje pot po stari cesti do Vrhnike. Popoldne se oba vrneta v center LJ.
- naslednji dan oba avta enako štartata skupaj iz centra LJ, ter oba peljeta po avtocesti do Kopra. (ta dan torej oba 'prepucata mašine' - to sem dodal zaradi tega, ker je menda za motor dobro, da se malo zvrti itd.,) in tudi v realnosti se 'mestni avti' občasno dobro natelovadijo, ko pelješ na morje, na izlet itd.)
Zdaj pa mi naj en pove: kaj se prvi dan z avtom B zgodi tako magičnega na delu poti LJ-VIč - Vrhnika in nazaj, da se mu motor popravi, v primerjavi z avtom A??
Kael je napisal/-a: dokler je Touran prazen, pa nima gor 17", potem to vse lepo gre, ko pa enkrat začneš stvari nalagat noter, rečmo žena, vrečka s štacune, oba stola (romer z ISOFIXom je težek k pes) ter otroke pa mogoče še kake malenkost, pa motorju hitro pobere sao. .
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 20 gostov