Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Đasmin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Alfa Romeo GT 2.0 JTS Bertone Design

Napisal/-a Đasmin So maj 21, 2011 12:23 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4697887&show=1

Zanimajo me kakšne so kaj Vaše izkušnje, kakšne imate nasvete in predloge pri nakupu takega Avtomobila zame (to bo moj prvi kupljen avtomobil) :)

Kako je kaj s temi motorji, in nasplošno z vzdrževanjem GT-jke skozi dobo kakih 2-3 let?

Hvala vsem

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Alfa Romeo GT 2.0 JTS Bertone Design

Napisal/-a simply So maj 21, 2011 3:39 pm

Kolega jo je imel, najprej JTS, sedaj JTD - 150KM.

Pri JTS je imel porabo 9,5l - kombinirana vožnja, relacije 8,5l.

Vsekakor je bolj navdušen nad JTD. Z obema ni bilo težav.

Predlagam, da še zbiješ ceno - sigurno bo šlo, saj ni JTD.

Srečno.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin So maj 21, 2011 7:40 pm

simply je napisal/-a:Kolega jo je imel, najprej JTS, sedaj JTD - 150KM.

Pri JTS je imel porabo 9,5l - kombinirana vožnja, relacije 8,5l.

Vsekakor je bolj navdušen nad JTD. Z obema ni bilo težav.

Predlagam, da še zbiješ ceno - sigurno bo šlo, saj ni JTD.

Srečno.

Super, hvala ti...

Mogoče mi samo še poveš kaj mu je bilo na JTDju bolj všeč za razliko od bencinarja...
:lol: kar se pa tiče cene pa sem enakega mnenja, se da zbiti sigurno :)

hvala še enkrat

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So maj 21, 2011 8:11 pm

Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.

Kar se tiče alfe iz oglasa ti odsvetujem nakup. Najmanj 3. lastnik, prodaja se že vsaj 2 leti. Najprej privat, sedaj pa že pri drugi avtohiši.

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So maj 21, 2011 8:14 pm

za porabo je res tako kot je zgoraj napisano..
glede tele, pa se že prodaja več kot eno leto, najprej je bila naprodaj privat potem pa v tej avtohiši.. cena je že skozi enaka..
glede kaj je boljšega ,pri jtd je velik plus poraba.- preformance imata nekje enake... pazit moraš da vlivaš not pravo olje. priporočeno je selenia racing 10w60 oz kak castrol(prebrano na alfaowner)
predlagam da obiščeš http://forum.alfa-klub.com/ tukaj je ogromno napisanega glede tega.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So maj 21, 2011 8:19 pm

V 2.0 JTS pa Racinga res nima smisla vlivat!, saj je 10W-60. Za normalno uporabo je najboljše dobro oz. kako kvalitetno 5W-40 olje, če pa rad divjaš in je avto precej časa nad 4k obrati potem pa kako dobro 5W-50 olje, če pa redno obiskuješ dirkališča potem pa res lahko 10W-60, ampak Selenije Racing sigurno ne, ker je za en k**** 10W-60 olje, obstaja precej boljših olj v tej gradaciji. Pa tudi Castrol odsvetujem, ker ima bojda malo detergentov.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin So maj 21, 2011 9:26 pm

soso je napisal/-a:Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.

Kar se tiče alfe iz oglasa ti odsvetujem nakup. Najmanj 3. lastnik, prodaja se že vsaj 2 leti. Najprej privat, sedaj pa že pri drugi avtohiši.

Lp

Km zares ne delam veliko... :D
Glede nakupa; moje mnenje - če je avtomobil že nekaj časa na prodaj še ne pomeni, da je slab ali pa kakorkoli neprimeren za nakup, mogoče se ljudem zdi, da je cena previsoka za tak avto ali pa mislijo, da so km nerealni itd. pa se zato neodločajo za nakup + mislim, da ker je v Črnomlju, se nikomur ne da pelat na ogled =P

Kukec je napisal/-a:za porabo je res tako kot je zgoraj napisano..
glede tele, pa se že prodaja več kot eno leto, najprej je bila naprodaj privat potem pa v tej avtohiši.. cena je že skozi enaka..
glede kaj je boljšega ,pri jtd je velik plus poraba.- preformance imata nekje enake... pazit moraš da vlivaš not pravo olje. priporočeno je selenia racing 10w60 oz kak castrol(prebrano na alfaowner)
predlagam da obiščeš http://forum.alfa-klub.com/ tukaj je ogromno napisanega glede tega.

Ali je takrat, pred leti imel tudi tako št. prevoženih ali kaj več pa lahko potem sklepam, da so mogoče bili prevrteni? :twisted:

Upam da se še spomnite..........

lizard je napisal/-a:V 2.0 JTS pa Racinga res nima smisla vlivat!, saj je 10W-60. Za normalno uporabo je najboljše dobro oz. kako kvalitetno 5W-40 olje, če pa rad divjaš in je avto precej časa nad 4k obrati potem pa kako dobro 5W-50 olje, če pa redno obiskuješ dirkališča potem pa res lahko 10W-60, ampak Selenije Racing sigurno ne, ker je za en k**** 10W-60 olje, obstaja precej boljših olj v tej gradaciji. Pa tudi Castrol odsvetujem, ker ima bojda malo detergentov.

Kar se tiče olja, potrošnih sredstev - tukaj sem takega razmišljanja, nikakor ni vredno šparati na teh zadevah...pač vzdrževanje je potrebno, če ne pa so potem samo stroški, veliko večji od samo vzdrževanja...sploh pri rabljenih Alfah, katere slovijo po tem, da se rade kvarijo :?

Urejeno (mod): sem ti združil zadnje tri poste, v prihodnosti pa upoštevaj 3.5 člen pravilnika.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So maj 21, 2011 9:38 pm

uf šele zdaj videl da se prodaja v černomlju.. pred tem pa ga je prodajal renault strašek. Ja, kilometri so bili tudi takrat malo nad 80000, tako da je vrjetno zadnji dve leti avto praktično stal.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin So maj 21, 2011 9:48 pm

Kukec je napisal/-a:uf šele zdaj videl da se prodaja v černomlju.. pred tem pa ga je prodajal renault strašek. Ja, kilometri so bili tudi takrat malo nad 80000, tako da je vrjetno zadnji dve leti avto praktično stal.

No super, vsaj vemo, da se niso kaj preveč igral s km...pa servisno ima...takoj ko bo možnost se še odpeljem tudi na ogled...pfffff...ja v Černomelj...saj slikce so varljive in se moram v živo prepričat...no zato pa sem tukaj prosil za pomoč, da na ogledu dejansko dodobra ocenim avto in si ne kupim nekega jeklenega zaboja za smeti za € (s tem,da jih nikoli ne dobim nazaj =P =P :D )

;) drgač pa zelo koristna info. glede km

Najlepša hvala

Hvala mod, bom upošteval!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne maj 22, 2011 7:08 am

Đasmin je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.

Lp

Glede nakupa; moje mnenje - če je avtomobil že nekaj časa na prodaj še ne pomeni, da je slab ali pa kakorkoli neprimeren za nakup, mogoče se ljudem zdi, da je cena previsoka za tak avto ali pa mislijo, da so km nerealni itd. pa se zato neodločajo za nakup + mislim, da ker je v Črnomlju, se nikomur ne da pelat na ogled =P

Kaj pa vem, če bi se popolnoma strinjal s tabo v tem primeru.Teh alf z 2.0 motorjem se prodaja zelo, zelo malo ( trenutno dve) pa tudi cena se mi ne zdi pretirana, da bi se zaradi tega avto prodajal 2 leti. Ni vrag, da dober avto v takem času ne bi našel lastnika, slovenija pa tudi ni tako velika, da se zaradi lokacije ljudje ne bi odločali za ogled. Ok pa pustimo to, da ti povem kaj več o avtu.

Cca. 2 leti nazaj sem šel na ogled avta, takrat še k fizični osebi. Avto na prvi pogled zgleda lepo ohranjen, tudi pelje se dobro. Slišati je bilo tuljenje pri zadnjem kolesu, lahko da je bil ležaj, lahko pa da so bile krive samo slabe gume. Takrat so bile vse 4 za zamenjat. Notranjost vredu ohranjena, edino voznikov sedež na bočnem delu je zguljen, to je od vstopanja in izstopanja iz avta. Je uvoz iz ITA. Na motorju je bila narejena generalka pri 80.000 po števcu, Baje da je odtrgalo glavni jermen. Kar je mene odvrnilo od nakupa je to, da so takratnemu lastniku ob nakupu dali garancijo na motor in potem so oni določili, kam se bo avto dal popravljat. Tako da vprašanje kako je bila narejena generalka. Se pa mi je sam zvok motorja in štart motorja zdel malce čuden in tudi s pospeški nisem bil preveč zadovoljen za teh 166 KM.

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne maj 22, 2011 7:42 am

JTS napram 150 JTD gre občutno slabše.

Sem bil vožen v obeh na enako relacijo. Če je le mogoče vzemi JTD, ti ne bo žal. Če ne drugega vsaj poizkusi oba motorja in boš sam opazil razliko.

Sicer pa veliko vlogo igra tudi način vožnje. Če si umirjen voznik bo sigurno zadostoval.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Ne maj 22, 2011 9:06 pm

soso je napisal/-a:
Đasmin je napisal/-a:

Lp

Kaj pa vem, če bi se popolnoma strinjal s tabo v tem primeru.Teh alf z 2.0 motorjem se prodaja zelo, zelo malo ( trenutno dve) pa tudi cena se mi ne zdi pretirana, da bi se zaradi tega avto prodajal 2 leti. Ni vrag, da dober avto v takem času ne bi našel lastnika, slovenija pa tudi ni tako velika, da se zaradi lokacije ljudje ne bi odločali za ogled. Ok pa pustimo to, da ti povem kaj več o avtu.

Cca. 2 leti nazaj sem šel na ogled avta, takrat še k fizični osebi. Avto na prvi pogled zgleda lepo ohranjen, tudi pelje se dobro. Slišati je bilo tuljenje pri zadnjem kolesu, lahko da je bil ležaj, lahko pa da so bile krive samo slabe gume. Takrat so bile vse 4 za zamenjat. Notranjost vredu ohranjena, edino voznikov sedež na bočnem delu je zguljen, to je od vstopanja in izstopanja iz avta. Je uvoz iz ITA. Na motorju je bila narejena generalka pri 80.000 po števcu, Baje da je odtrgalo glavni jermen. Kar je mene odvrnilo od nakupa je to, da so takratnemu lastniku ob nakupu dali garancijo na motor in potem so oni določili, kam se bo avto dal popravljat. Tako da vprašanje kako je bila narejena generalka. Se pa mi je sam zvok motorja in štart motorja zdel malce čuden in tudi s pospeški nisem bil preveč zadovoljen za teh 166 KM.

Lp

Jooj, mene pa zanima...po vsem tem branju vseh teh prodaj in vega tega prevrtavanja km....resno...ali se da na kakršenkoli način - za sigurno ugotovit ali so prevrteni...npr s kakšnim računalnikom shekaš v PC v avtomobilu in tam to vidiš???

simply je napisal/-a:JTS napram 150 JTD gre občutno slabše.

Sem bil vožen v obeh na enako relacijo. Če je le mogoče vzemi JTD, ti ne bo žal. Če ne drugega vsaj poizkusi oba motorja in boš sam opazil razliko.

Sicer pa veliko vlogo igra tudi način vožnje. Če si umirjen voznik bo sigurno zadostoval.

Nisem popolnoma umirjen, rad se tudi malo igram in izkoristim pospeške, moč avtomobila, ki sem upal, da to ta GT-jka ima ter tako resno okusiš čar same vožnje...malo poetično povedano :D recimo srednje umirjen voznik :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne maj 22, 2011 11:50 pm

to kar ti delaš, da si se vpičil točno v določen avto je nesmisel

pojdi pa jo kupi, četudi ti tu folk odsvetuje pa potem se boš malo zbudil iz sanj pa boš videl realno stanje itd..

no, saj ne rečem da poznam avto, ampak brez mehanika itd.. nimaš kaj delat na ogledu

glede teh alf, imel frend 2.0 JTS sicer 156 in ni zdržala dosti časa. menjalnik je šel po zlu, pa še pila je. dele za motor pa
si lahko samo vesel če jih dobiš, ker je redka

takrat je bila še draga (kot ta) in zaradi redkosti so bile samo sitnosti. uglavnem sami minusi

lp
Alergičen na rjo

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 11:47 am

zuzek je napisal/-a:to kar ti delaš, da si se vpičil točno v določen avto je nesmisel

pojdi pa jo kupi, četudi ti tu folk odsvetuje pa potem se boš malo zbudil iz sanj pa boš videl realno stanje itd..

no, saj ne rečem da poznam avto, ampak brez mehanika itd.. nimaš kaj delat na ogledu

glede teh alf, imel frend 2.0 JTS sicer 156 in ni zdržala dosti časa. menjalnik je šel po zlu, pa še pila je. dele za motor pa
si lahko samo vesel če jih dobiš, ker je redka

takrat je bila še draga (kot ta) in zaradi redkosti so bile samo sitnosti. uglavnem sami minusi

lp

Ne saj nisem čisto zapičen - je pač ena lepših in z malo prevoženih, s prelepim rdečim usnjem...in mehanika tudi iščem in prosim da gre kakšen z mano na ogled, prošnjo pa sem napisal na alinem forumu, zdaj pa čakam, da se kdo pojavi in gremo...pogledamo...on se bo spoznal - povedal realno kako je s tem avtom in zgodba zaklujčena...

ja...kar se vsega tega tiče delov in porabe, poraba naj bi bila do 10l in deli...to je pa odvisno kako bo šlo na ogledu, ko bo pozavalec povedal kako je s samim avtom, v kakšnem stanju sploh je...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po maj 23, 2011 1:59 pm

Meu jo je stric iz Nemčije, tako 2.0 JTS glih podobn letnik, kupil so novo. Že od novga so mel neke težave z elektroniko, k jih niso znal odpravt. Ko sta pršla u Slo na obisk je dokončno riknla, mislm da je računalnik šou pa glih iz garancije bla, strošek pa nevem kašn je biu vrjetn mejhn glih ne. Pa tut pelu sm jo, nekak nism biu navdušen, za tok konjev bi mogla bolš it.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 23, 2011 2:40 pm

Ko sem pred časom gledal te alfe so mi odsvetovali JTS. Baje primeri ribanja niso tako zelo redki. Če avto nima res kompletne servisne zgodovine bi se bencinarja izogibal.

Gre pa sicer bolj kot dizl. Cca 0,5 sekunde boljši čas do 100, višja končna, hitrejši čas na 1/4 milje... V vseh pogledih je bencinar hitrejši. Mu pa mogoče ni čutiti, ker pospešuje dokaj zvezno. Poraba "do" 10 je tudi vprašljiva. Odvisno od tvoje vožnje, ampak če boš avto uporabljal kot se spodobi lahko tudi kak liter več pričakuješ.

Če bi rad bencinarja ti svetujem da pogledaš za kakšno V6. To je odličen, bulletproof motor. Pa potegne zelo solidno in zvok je res odličen. Poraba je malo višja (12 litrov minimalno), ampak se splača.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po maj 23, 2011 2:55 pm

Fora 2.0 JTS je da so pri Alfi vzeli 2.0 TS (twin spark) motor in namesto ene svečke not vtaknili injektor ter tako dobili direkten vbrig - skratka nekaj tako na hitro spacano skupaj pomojem :). Začetne verzije tega motorja pravtako niso dosegale deklariranih konjev - malo po začetku proizvodnje so to zrihtali - druge odmične in ECU remap. 2.0 TS je pa kot nekateri veste rad ribal, vzrok so skoraj vedno ojnični ležaji, ki jih je pametno preventivno menjat, pa zelo pomembno je da se toči kvalitetno olje, vsekakor sintetično višejga kakovstnega razreda.

Alfin V6 je druga zgodba - kdo si v življenju tega vsaj 1x ne lasti zamuja precej, ampak đasmin komaj začenja svojo avtomobilistično pot, tako da ne rabi 240 konjev v prvem avtu :).

@ikst: jaz imam 12 litrom maksimalno (3.0) - sicer je to vožnja po AC, 12 je takrat ko divjam in pogosteje menjavam v tretjo ali četrto, drugače je 11, če sem priden pa dobrih 10, če sem zelo priden, torej konstantno 140 po števcu + ugoden promet je 10. Po mestu pa ne vem in me ne zanima :P.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po maj 23, 2011 4:02 pm

sicer za tole sem se tud sam zanimal, vendar kot opisano, malo čudno vse skupaj, nima veze, pojdi pogledat.

drugače pa sm si dobro ogledal in že skoraj vzel 3.2 v6 katero avtocommerce prodaja, je 1. lastnik v sloveniji kupljena, vendar nek čuden zvok se pojavlja ko motor idla (nisem mehanik, vendar vseeno čudno), pa zelo ga zajebava centralno (aku je biu dobr, vžgal je normalno). Samo za info.

Đasmin
Nov uporabnik

Napisal/-a Đasmin Po maj 23, 2011 5:09 pm

iKst je napisal/-a:Ko sem pred časom gledal te alfe so mi odsvetovali JTS. Baje primeri ribanja niso tako zelo redki. Če avto nima res kompletne servisne zgodovine bi se bencinarja izogibal.

Gre pa sicer bolj kot dizl. Cca 0,5 sekunde boljši čas do 100, višja končna, hitrejši čas na 1/4 milje... V vseh pogledih je bencinar hitrejši. Mu pa mogoče ni čutiti, ker pospešuje dokaj zvezno. Poraba "do" 10 je tudi vprašljiva. Odvisno od tvoje vožnje, ampak če boš avto uporabljal kot se spodobi lahko tudi kak liter več pričakuješ.

Če bi rad bencinarja ti svetujem da pogledaš za kakšno V6. To je odličen, bulletproof motor. Pa potegne zelo solidno in zvok je res odličen. Poraba je malo višja (12 litrov minimalno), ampak se splača.

No glede porabe, je tako tako...dozdaj mi je čisto vsak reku drgač razen ''lizarda'', kateri se je nekako strinjal z menoj glede porabe, za V& pa pravtako kot pravi lizard - nisem še na takem nivoju niti izkušenj niti same neke potrebe, da bi si kupil močno mašino...166hp je pa fuuuul za prvi avtomobil, seveda pa se nekatreim to ne zdi tako...te pa so se tudi verjetno že velikokrat peljali s čem mnogo močnejšim in potem se zapeljeju v eni 166hp-jki in itq, da je mal...

npr: doma imamo 1.8T Škodo Octavio Tour(150 konjska mašina), in =P Ford Fiesto 96' z enimi ne vem mogoče 60konji( 1.4 16V mašina je not) - in je razlika za me fuuul velika :roll: ;)

lizard je napisal/-a:Fora 2.0 JTS je da so pri Alfi vzeli 2.0 TS (twin spark) motor in namesto ene svečke not vtaknili injektor ter tako dobili direkten vbrig - skratka nekaj tako na hitro spacano skupaj pomojem :). Začetne verzije tega motorja pravtako niso dosegale deklariranih konjev - malo po začetku proizvodnje so to zrihtali - druge odmične in ECU remap. 2.0 TS je pa kot nekateri veste rad ribal, vzrok so skoraj vedno ojnični ležaji, ki jih je pametno preventivno menjat, pa zelo pomembno je da se toči kvalitetno olje, vsekakor sintetično višejga kakovstnega razreda.

Alfin V6 je druga zgodba - kdo si v življenju tega vsaj 1x ne lasti zamuja precej, ampak đasmin komaj začenja svojo avtomobilistično pot, tako da ne rabi 240 konjev v prvem avtu :).

@ikst: jaz imam 12 litrom maksimalno (3.0) - sicer je to vožnja po AC, 12 je takrat ko divjam in pogosteje menjavam v tretjo ali četrto, drugače je 11, če sem priden pa dobrih 10, če sem zelo priden, torej konstantno 140 po števcu + ugoden promet je 10. Po mestu pa ne vem in me ne zanima :P.

Na vse +1...o mašinah sem že bral po Alfinem forumu, tako da...imaš prav!!

Veron je napisal/-a:sicer za tole sem se tud sam zanimal, vendar kot opisano, malo čudno vse skupaj, nima veze, pojdi pogledat.

drugače pa sm si dobro ogledal in že skoraj vzel 3.2 v6 katero avtocommerce prodaja, je 1. lastnik v sloveniji kupljena, vendar nek čuden zvok se pojavlja ko motor idla (nisem mehanik, vendar vseeno čudno), pa zelo ga zajebava centralno (aku je biu dobr, vžgal je normalno). Samo za info.

Definitivno brez ogleda ne bo nič...samo moram se najti kak mehanik ali pa še bolje dober poznavalec, ki bi si lastil eno tako - da bi šel skupaj z menoj na ogled...

za aku, zvok v idlu; to govoriš za 3.2 ali za 2.0 verzijo?

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 23, 2011 5:45 pm

Jaz sem imel na GTA porabo okoli 13 do 14 litrov. Pa niti nima veze, vse je odvisno od vožnje, bistvenih razlik v ceni pa tudi ni, če delaš malo kilometrov.

Teh 240 konjev je za prvi avto res veliko. V primeru, da se odločiš ti svetujem veliko mero treznega razmišljanja. Je pa po drugi strani motor bolj hvaležen in vzdržljiv kot JTS.

Zdaj, glede na to, da si se zapičil v alfo GT ti svetujem, da mogoče tudi kakšnega dizla pogledaš. Meni osebno se dizli sicer zdijo bogoskrunstvo :) Amapak dejstvo je, da so te JTD mašine odlične in kar dobro pašejo GTjki. Pa veliko večjo izbiro imaš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 15 gostov