Zanimajo me kakšne so kaj Vaše izkušnje, kakšne imate nasvete in predloge pri nakupu takega Avtomobila zame (to bo moj prvi kupljen avtomobil)

Kako je kaj s temi motorji, in nasplošno z vzdrževanjem GT-jke skozi dobo kakih 2-3 let?
Hvala vsem
LP
simply je napisal/-a:Kolega jo je imel, najprej JTS, sedaj JTD - 150KM.
Pri JTS je imel porabo 9,5l - kombinirana vožnja, relacije 8,5l.
Vsekakor je bolj navdušen nad JTD. Z obema ni bilo težav.
Predlagam, da še zbiješ ceno - sigurno bo šlo, saj ni JTD.
Srečno.
soso je napisal/-a:Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.
Kar se tiče alfe iz oglasa ti odsvetujem nakup. Najmanj 3. lastnik, prodaja se že vsaj 2 leti. Najprej privat, sedaj pa že pri drugi avtohiši.
Lp
Kukec je napisal/-a:za porabo je res tako kot je zgoraj napisano..
glede tele, pa se že prodaja več kot eno leto, najprej je bila naprodaj privat potem pa v tej avtohiši.. cena je že skozi enaka..
glede kaj je boljšega ,pri jtd je velik plus poraba.- preformance imata nekje enake... pazit moraš da vlivaš not pravo olje. priporočeno je selenia racing 10w60 oz kak castrol(prebrano na alfaowner)
predlagam da obiščeš http://forum.alfa-klub.com/ tukaj je ogromno napisanega glede tega.
lizard je napisal/-a:V 2.0 JTS pa Racinga res nima smisla vlivat!, saj je 10W-60. Za normalno uporabo je najboljše dobro oz. kako kvalitetno 5W-40 olje, če pa rad divjaš in je avto precej časa nad 4k obrati potem pa kako dobro 5W-50 olje, če pa redno obiskuješ dirkališča potem pa res lahko 10W-60, ampak Selenije Racing sigurno ne, ker je za en k**** 10W-60 olje, obstaja precej boljših olj v tej gradaciji. Pa tudi Castrol odsvetujem, ker ima bojda malo detergentov.
Kukec je napisal/-a:uf šele zdaj videl da se prodaja v černomlju.. pred tem pa ga je prodajal renault strašek. Ja, kilometri so bili tudi takrat malo nad 80000, tako da je vrjetno zadnji dve leti avto praktično stal.
Đasmin je napisal/-a:soso je napisal/-a:Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.
Kar se tiče alfe iz oglasa ti odsvetujem nakup. Najmanj 3. lastnik, prodaja se že vsaj 2 leti. Najprej privat, sedaj pa že pri drugi avtohiši.
Lp
Km zares ne delam veliko...![]()
Glede nakupa; moje mnenje - če je avtomobil že nekaj časa na prodaj še ne pomeni, da je slab ali pa kakorkoli neprimeren za nakup, mogoče se ljudem zdi, da je cena previsoka za tak avto ali pa mislijo, da so km nerealni itd. pa se zato neodločajo za nakup + mislim, da ker je v Črnomlju, se nikomur ne da pelat na ogled
soso je napisal/-a:Đasmin je napisal/-a:soso je napisal/-a:Če ne delaš dosti km, potem zagotovo bencinar. Pogej alfa forum, boš dobil kar nekaj info glede tega motorja.
Lp
Km zares ne delam veliko...![]()
Glede nakupa; moje mnenje - če je avtomobil že nekaj časa na prodaj še ne pomeni, da je slab ali pa kakorkoli neprimeren za nakup, mogoče se ljudem zdi, da je cena previsoka za tak avto ali pa mislijo, da so km nerealni itd. pa se zato neodločajo za nakup + mislim, da ker je v Črnomlju, se nikomur ne da pelat na ogled
Kaj pa vem, če bi se popolnoma strinjal s tabo v tem primeru.Teh alf z 2.0 motorjem se prodaja zelo, zelo malo ( trenutno dve) pa tudi cena se mi ne zdi pretirana, da bi se zaradi tega avto prodajal 2 leti. Ni vrag, da dober avto v takem času ne bi našel lastnika, slovenija pa tudi ni tako velika, da se zaradi lokacije ljudje ne bi odločali za ogled. Ok pa pustimo to, da ti povem kaj več o avtu.
Cca. 2 leti nazaj sem šel na ogled avta, takrat še k fizični osebi. Avto na prvi pogled zgleda lepo ohranjen, tudi pelje se dobro. Slišati je bilo tuljenje pri zadnjem kolesu, lahko da je bil ležaj, lahko pa da so bile krive samo slabe gume. Takrat so bile vse 4 za zamenjat. Notranjost vredu ohranjena, edino voznikov sedež na bočnem delu je zguljen, to je od vstopanja in izstopanja iz avta. Je uvoz iz ITA. Na motorju je bila narejena generalka pri 80.000 po števcu, Baje da je odtrgalo glavni jermen. Kar je mene odvrnilo od nakupa je to, da so takratnemu lastniku ob nakupu dali garancijo na motor in potem so oni določili, kam se bo avto dal popravljat. Tako da vprašanje kako je bila narejena generalka. Se pa mi je sam zvok motorja in štart motorja zdel malce čuden in tudi s pospeški nisem bil preveč zadovoljen za teh 166 KM.
Lp
simply je napisal/-a:JTS napram 150 JTD gre občutno slabše.
Sem bil vožen v obeh na enako relacijo. Če je le mogoče vzemi JTD, ti ne bo žal. Če ne drugega vsaj poizkusi oba motorja in boš sam opazil razliko.
Sicer pa veliko vlogo igra tudi način vožnje. Če si umirjen voznik bo sigurno zadostoval.
zuzek je napisal/-a:to kar ti delaš, da si se vpičil točno v določen avto je nesmisel
pojdi pa jo kupi, četudi ti tu folk odsvetuje pa potem se boš malo zbudil iz sanj pa boš videl realno stanje itd..
no, saj ne rečem da poznam avto, ampak brez mehanika itd.. nimaš kaj delat na ogledu
glede teh alf, imel frend 2.0 JTS sicer 156 in ni zdržala dosti časa. menjalnik je šel po zlu, pa še pila je. dele za motor pa
si lahko samo vesel če jih dobiš, ker je redka
takrat je bila še draga (kot ta) in zaradi redkosti so bile samo sitnosti. uglavnem sami minusi
lp
iKst je napisal/-a:Ko sem pred časom gledal te alfe so mi odsvetovali JTS. Baje primeri ribanja niso tako zelo redki. Če avto nima res kompletne servisne zgodovine bi se bencinarja izogibal.
Gre pa sicer bolj kot dizl. Cca 0,5 sekunde boljši čas do 100, višja končna, hitrejši čas na 1/4 milje... V vseh pogledih je bencinar hitrejši. Mu pa mogoče ni čutiti, ker pospešuje dokaj zvezno. Poraba "do" 10 je tudi vprašljiva. Odvisno od tvoje vožnje, ampak če boš avto uporabljal kot se spodobi lahko tudi kak liter več pričakuješ.
Če bi rad bencinarja ti svetujem da pogledaš za kakšno V6. To je odličen, bulletproof motor. Pa potegne zelo solidno in zvok je res odličen. Poraba je malo višja (12 litrov minimalno), ampak se splača.
lizard je napisal/-a:Fora 2.0 JTS je da so pri Alfi vzeli 2.0 TS (twin spark) motor in namesto ene svečke not vtaknili injektor ter tako dobili direkten vbrig - skratka nekaj tako na hitro spacano skupaj pomojem. Začetne verzije tega motorja pravtako niso dosegale deklariranih konjev - malo po začetku proizvodnje so to zrihtali - druge odmične in ECU remap. 2.0 TS je pa kot nekateri veste rad ribal, vzrok so skoraj vedno ojnični ležaji, ki jih je pametno preventivno menjat, pa zelo pomembno je da se toči kvalitetno olje, vsekakor sintetično višejga kakovstnega razreda.
Alfin V6 je druga zgodba - kdo si v življenju tega vsaj 1x ne lasti zamuja precej, ampak đasmin komaj začenja svojo avtomobilistično pot, tako da ne rabi 240 konjev v prvem avtu.
@ikst: jaz imam 12 litrom maksimalno (3.0) - sicer je to vožnja po AC, 12 je takrat ko divjam in pogosteje menjavam v tretjo ali četrto, drugače je 11, če sem priden pa dobrih 10, če sem zelo priden, torej konstantno 140 po števcu + ugoden promet je 10. Po mestu pa ne vem in me ne zanima :P.
Veron je napisal/-a:sicer za tole sem se tud sam zanimal, vendar kot opisano, malo čudno vse skupaj, nima veze, pojdi pogledat.
drugače pa sm si dobro ogledal in že skoraj vzel 3.2 v6 katero avtocommerce prodaja, je 1. lastnik v sloveniji kupljena, vendar nek čuden zvok se pojavlja ko motor idla (nisem mehanik, vendar vseeno čudno), pa zelo ga zajebava centralno (aku je biu dobr, vžgal je normalno). Samo za info.
Po forumu brska: tomzzi in 15 gostov