nedelja je dan za uradno pridružitev forumu in "ofišel" začetek iskanja novga rabljenega avtomobila

Se selim malce bolj v hrib (600 mnv), kjer imam do asfalta 200 m zahrbtnega klanca, kjer se led na makadamu obdrži tudi do 10 dni potem, ko se sneg že stopi na sosednjih travnikih (drevesa mečejo stalno senco na vozišče). Da je pogon 4x4 kar nuja za normalno življenje gor, dokazujejo sosedje na ulici: en ima novga jetija, drugi staro prvo octavio, tretji teranna, četrti mislim da starejšo grand vitaro. No, peti puščajo pozimi avto gor ob cesti, ki je kar dobra, a na delih strma, tako da zna zagustiti ob sneženjih.
"Off-road" variante me ne zanimajo, ker nimam potrebe + da ne bi bil to povod za nov konjiček

Čekiram ponudbo in forume dobra dva tedna, da dobim malo občutka. Sprva sem se navdušil nad subaruji, nato so prišli še drugi azijci, na koncu pa začel gledati še za evropejci. Na prvo žogo bi si želel kakšno octavio, a je ponudba borna oz. presega proračun, boljša polovica bi bila zadovoljna s kangoojem in scenicom, a sem jaz skeptičen do renaultov, s katerimi se sicer vozim že skoraj celo življenje.
NO, danes sem najdel tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4700129&show=1

S predlogi na plano! Časa za nakup imam na pretek - vse do zime.
(p.s.: pri avtu moram sam zlahka zamenjat žarnico, ne da bi si pri tem polomil prstov oz. razšraufal motorja. j*** čudaški clioti press.)