Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Renault Clio ali VW Polo

Napisal/-a MBtouran Sr maj 25, 2011 4:39 pm

Za večinoma mestno vožnjo je v planu nakup enega manjšega avtomobila. V ožji izbor sta prišla Renault Clio 1.2 TCe Exception (oz nova serija Night&Day) in VW Polo 1.2 TSI.

Renault je za dobrega tisočaka in pol cenejši.

Vaše mnenje oz predlog katerega raje vzeti in zakaj?

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Renault Clio ali VW Polo

Napisal/-a mifek Sr maj 25, 2011 5:42 pm

Jaz imam Pola in ti lahko povem da je avto čisto zadovoljiv, poraba 1.2 tsi motorja je okol 6l/100km to je kombinirana vožnja in pa kratke relacije! Trenutno imam nekaj čez 8000km in razen nekega brnenja v motorju nisem imel težav, ampak tudi to se je odpravilo na servisu(bojda serijska napaka). Kako je pa glede Clia pa nevem oz okol teh TCE motorjev sicer imata starša 1.4 Clia in so materiali dost slabši kaj se tiče notranjosti in usnja se že po 30000km vse lušči, lega je dost slabša, res pa je da je dosti mehkejši avto proti Polu! Servisi te za Polota pridejo okli 100€ kako je pa pri cliu pa nevem!

LP Miha

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr maj 25, 2011 6:03 pm

Clio je pri isti opremi (avt. klima, tempomat, usnje na volanu, itd) za tisočaka in pol cenejši? Mogoče bi pomagalo, če bi napisal cene oz. dobljene ponudbe.

V tvoji dilemi se je verjetno najlažje odločiti na podlagi izgleda avtomobila. Če se vpraša mene je Polo le polizdelek večjega brata Golfa in s tem ne upraviči svoje cene. Imel sem ga kot nadomestni avtomobil 2 tedna. Poleg tega je notranjost dizajnirana tam nekje v devetdesetih prejšnjega stoletja. Skratka veliko lažja odločitev bi bila Golf ali Polo.

Kar se pa Cliota tiče, sem ga vozil le nekajkrat in pri obeh avtomobilih je "lega na cesti" (če temu sploh lahko tako rečemo :) ) obupna. Vseeno mi je na pogled lepši in bi ga zato izbral. Cena je le še plus, dobiš pa verjetno pri obeh 4 letno garancijo in te za morebitne okvare ne skrbi.

Lp.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr maj 25, 2011 6:16 pm

@beelkaena:
Ja Clio se dobi za cca 12.000, Polo pa za cca 13.500. Osebno sem se vozil v starejših polotih in cliotih in neke obupne lege nisem zaznal, če bi iskal dobro lego potem bi vzel kaj športnega za občutno več denarja, za po mestu pa sta oba glede lege več kot zadovoljiva.

Osebno se nagibam k Cliotu, malo me edino bega oz skrbi o vzdržljivosti materialov v notranjosti.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 25, 2011 7:20 pm

Clio za 12.000? V beli barvi z isto opremo in motorjem, sem ga pred slabima dvema letoma uspel izpogajati za 11200 (s 1000€ popusta na financiranje, ki je bil naslednji dan za ceno 20€ odplačan). Teto je po motorju neprimerljivi polo prišel 1900€ dražje - če bi dokupila tisto opremo, ki je bila v cliu serijska, pa bi plačala še veliko več. To pa je že vsota, ki pomeni kar nekaj litrov bencina. Tudi osebno mi je clio v notranjosti (ta je do opreme exception sicer obupna) veliko bolj prijazen kot polo, kljub temu, da ima polo na nekaterih mestih mehkejšo plastiko.
Ne vem, zakaj bi te skrbelo za vzdržljivost materialov v cliotu - sem se vozil že v parih (starejših letnikov) in ni bilo nobenih znakov nenavadnih obrab. Tudi megane 98 letnik, ki je pri hiši že od začetka, je noter super ohranjen - brez črička - kar za 4 leta starega golfa žal ne morem reči.
Lega v cliotu ni slaba - težava je le v mehkem in razmeroma nekomunikativnem volanu. Trdota podvozja je v cliu opazno manjša, kar je za vsakodnevno vožnjo po mestu zgolj plus.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr maj 25, 2011 7:37 pm

Polota za tako ceno nebi vzel. Če ni potrebe po 5 vratih je bolje dat 500€ več pa vzameš oskubljenega golfa
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4781696&show=1

Med izbranima pa sigurno clio.
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr maj 25, 2011 7:49 pm

MBtouran je napisal/-a:@beelkaena:
Ja Clio se dobi za cca 12.000, Polo pa za cca 13.500. Osebno sem se vozil v starejših polotih in cliotih in neke obupne lege nisem zaznal, če bi iskal dobro lego potem bi vzel kaj športnega za občutno več denarja, za po mestu pa sta oba glede lege več kot zadovoljiva.

Osebno se nagibam k Cliotu, malo me edino bega oz skrbi o vzdržljivosti materialov v notranjosti.

Moj komentar je bil vezan na citat pred mano.

Vzdržljivost materialov v kakšnem pomenu? V primeru trka se bosta oba olupla, ob vsakdanji uporabi ti pa gumbi, kljuke in prestavna ročka ne bosta ostajala v rokah kot pri fičku 20 let nazaj :)

Pozabil sem omenit, da je Polo tudi 5 let mlajši, kar je lahko velik razlog za nakup, poleg 6. prestave.

Lp.

Ps: Polo nikakor ne more upravičiti cene 13.500, že samo primerjava, čeprav neumesna; Megane color edition (avt. klima, tempomat, 1.6 16v) za 13.000, torej bi se v tvojem primeru raje odločal Clio ali Megane :)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr maj 25, 2011 7:59 pm

Pozdravljen!
malo časa nazaj smo bili v podobni situaciji, ko smo kupovali avtomobil v tem razredu. šli smo na test s skoraj vsemi.
zakaj se nismo odločili ne za eno ne za drugo opcijo so bili razlogi predvsem tile: Clio nam je bil vizualno všeč, vendar je ta model zunaj že od leta 2006 in ni več tako svež, vendar glede tega bi ga vseeno vzeli, motila nas je tudi odzivnost volana. kot celota super avtomobil.
Polo je odpadel v štartu saj smo si budget omejili na 12500E in za take denarce dobiš enostavno premalo pri Polu, pa tudi oblika, seveda subjektivnega mnenja je zastarana. drugih opaznejših prednosti pred konkurenco nima.
če bi se odločali med tema dvema, bi zagotovo vzela Clia, ki je zagotovo v celoti dober avtomobil. priporočam res opremo Exception zaradi precej kvalitetnejših materialov v notranjosti. prostora ima precej, 1.2 Tce motorček je špica kolikor sem stestiral in ima vzdržljive gene (1.2 16V, še prej 1.2).

lp

John2005
Nov uporabnik

Napisal/-a John2005 Sr maj 25, 2011 9:05 pm

Izbiral sem med C3, Polo in Clio. Vzel Polo 1.2 TSI Highline, do sedaj 15k prevoženih, vse bp. Za moje pojme je Polo drug izdelek kot clio.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 25, 2011 9:18 pm

Prednosti Pola so zmogljivejši in varčnejši motor, 6. prestava, serijski ESP, dosti bolj komunikativen volan, nov model, boljša notranjost, diski zadaj (pri Cliotu bobni), ogrevani ogledali, asistenca za speljevanje v klancu (uporabno tudi v prometnih konicah), hlajen sovoznikov predal, ob paketu "udobje 1 in udobje 2" še parkirni senzorji zadaj (pri Cliotu ne vidim omenjenih) in mogoče še kakšna malenkost. To bi bilo nekako to za 13500, če dajo 400-500€ popusta na polno ceno. Če ga ne dajo niti toliko, se obrneš in greš. Višja cena se nekoliko povrne z nižjo porabo, cenejšim vzdrževanjem (vsaj v povprečju je tako, ne vem za dotična avtomobila) in razliko pri ohranjanju cene. Recimo če na hitro pogledam za 2005 letnik je bencinski Polo vsaj za slabih 1000€ dražji.

Pri Cliotu nekih pretiranih (objektivnih) prednosti razen precej nižje cene ne vidim. Mene moti predvsem sterilnost volana in notranjost, predvsem izgled, ampak to je že subjektivna stvar. Osebno ne bi niti pomislil nanj, dokler so na trgu C3, Fiesta, Mazda2, Fabia(1.2 TSI za manj denarja), Corsa, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr maj 25, 2011 10:14 pm

tudi osebno svetujem da pogledaš še druge modele: C3 deluje precej sveže (tudi zaradi zenith stekla), Fiesta se v razredu najboljše pelje, tudi oblika je sveža in očesu prijazna, Corsa ima v primeru izbire Colour edition najbrž največ ponujenega za denar (11000E za petvratno s precej opreme). seveda so tu še Fabia, ki ti mora biti všeč vizualno (mnogim ni, tudi meni ne) ter Ibiza, ki ima voznikov prostor najmanjši in notranjost stori precej zehanja.

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr maj 25, 2011 10:18 pm

Pa kaj mate tok s to sterilnostjo? Se spomnim še časov, ko sem vsakodnevno peljal golfa V, pa nisem vedel, če sem že čez jašek, ali ne...

S cliom je tako, za nekaj čez 12.000€ je avtomobil, ki ima tudi hlajen predal, 16" alu platišča, tempomat, avtomatsko klimo, senzor za dež, avtoradio z MP3 in bluetooth funkcijo, sedeži so oblečeni v delno usnje, dobiš še senzor za dež, kovinsko barvo, volan nastavljiv po višini in globini, oba sedeža sta nastavljiva po višini, vsa okna na el. pomik, če pa doaš še ESP dobiš tudi diske zadaj in ceno cca 12.500€ (če bodo od tebe hoteli več, pojdi drugam). Pa sem še kaj pozabil; vseeno je to avtomobil v odhajanju, naslednje leto pride clio IV na trg in je kar konkretno opremljen.

Z vzdržljivostjo je pa tako - odvisno kako boš z avtom delal. Za mojega mi nihče ne vrjame, da jih ima 70 kkm (v dobrem smislu, čeprav to niti niso neki kilometri).

Sorry, sem bil v isti dilem, a sem se odločil za clia. Mislim, dvakrat me VW ni prepričal, polo s ponudbo, golf z odnosom in ceno.

PS: meni glavni konkurent v tem segmentu je absolutno punto...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Sr maj 25, 2011 10:22 pm

Polo dobiš tudi z 1.4 mpi motorjem (čist ok za tak avto) za slabega tisočaka manj.

V primerjavi s Fabio je tamali VW res nekoliko drag...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr maj 25, 2011 11:29 pm

simonk je napisal/-a:Polo dobiš tudi z 1.4 mpi motorjem (čist ok za tak avto)

A ni ta motor že za na odpad zgodovine?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 26, 2011 5:46 am

ravno včeraj sem vozil VW polo 1.4 z 63 kilovati, kar je nekje 86 konjskih moči. super je da ima pri 130km/h približno 3500 obratov in ne več

novi polo je super. navdušil me je bolj kot golf, to pa zato ker sem vozil polota z več opreme in golfa čist brez neke opreme.

1,4 bencinar brez turbine je čist dovolj. morda malenkost zaspan nad 120km/h ampak je pa čist dovolj !

je pa tud razlika pri prodajalcih. pri porcheju so nasplošno preponosni sami na sebe in te tak odnos odvrne. mislim da ima renault boljše trgovce
upam da ne boš kupil cliota :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če maj 26, 2011 5:55 am

Z vzdržljivostjo je pa tako - odvisno kako boš z avtom delal. Za mojega mi nihče ne vrjame, da jih ima 70 kkm (v dobrem smislu, čeprav to niti niso neki kilometri).

Pri 70.000 mora biti avto kot nov za peljat.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 26, 2011 12:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Prednosti Pola so zmogljivejši in varčnejši motor, 6. prestava, serijski ESP, dosti bolj komunikativen volan, nov model, boljša notranjost, diski zadaj (pri Cliotu bobni), ogrevani ogledali, asistenca za speljevanje v klancu (uporabno tudi v prometnih konicah), hlajen sovoznikov predal, ob paketu "udobje 1 in udobje 2" še parkirni senzorji zadaj (pri Cliotu ne vidim omenjenih) in mogoče še kakšna malenkost. To bi bilo nekako to za 13500, če dajo 400-500€ popusta na polno ceno.

Kako si ti prišel do teh številk? 14300 je osnovna cena za pola 1,2 tsi highline (če že delamo primerjavo z exception opremo) in to brez vsakršnih dodatkov. Nekaj dodatne opreme in hitro priplezaš tja do 15 tisoč. Glede na maržo pa lahko na to ceno iz konfiguratorja pričakuješ v najboljšem primeru 5% popusta.
Pa tudi glede porabe ni bistvenih razlik - res da clio pije prvih 2 tisoč kilometrov tudi po 8 litrov (od tod tudi prav bizarne številke o testnih porabah), potem se pa postopoma poraba znormalizira.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če maj 26, 2011 12:44 pm

LinuxFuter je napisal/-a:

tale 1.4 85-86 v polotu je 16v. Tebe morda mpi spominja bolj na prve fabie ko so imele še tist 1.4 68 km 8v motor. Če kupca sekira za višjo ceno polota, zakaj ne pogleda za fabio ali ibizo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če maj 26, 2011 1:05 pm

Blinder je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:

tale 1.4 85-86 v polotu je 16v. Tebe morda mpi spominja bolj na prve fabie ko so imele še tist 1.4 68 km 8v motor. Če kupca sekira za višjo ceno polota, zakaj ne pogleda za fabio ali ibizo?

Fotr ima clia 3 (pred faceliftom) z motorjem 1.4 16v. Meni je avto na oko simpatičen, tako zunaj kot znotraj, edino motor mi je prešvoh, sploh v nizkih obratih.. (fotru zadostuje). Za nadomestni avtomobil sem imel 10 dni novega polota 1.4 in mi je zgodba podobna kot pri cliu, le da se motor zdi še šibkejši ( je pa glasnejši..). Puncina corsa 1.2 twincam je veliko poskočnejša od obeh. 1.2 turbo je idealen motor za tak tip avtomobila.
No escape from the mass mind rape...

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če maj 26, 2011 1:36 pm

Jaz bi definitino izbral polota. Z dovolj dobro opremo je kakovost izdelave v notranjosti razred višje od cliota. Tam mi vse tak ko iz kinder jajčke deluje. Vse nekako stišeno skupaj pa tak hecno je vse skupaj.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov