Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denot
Nov uporabnik

Opel VECTRA

Napisal/-a denot Po apr 11, 2011 8:32 pm

Pozdravljeni, sem nov na tem forumu zato se v naprej opravičujem da sem odprl novo temo... Rabil bi vašo pomoč, kupujem avto in me zanima kaj pravte na Vectro, spodaj imam link in prosim če bi mi lahko kdo napisal kaj naj bom pozoren pri nakupu takega avta kake ma hibe ta avto, poraba, pospešek skatka vse kaj vam je znano... Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4542879&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4664209&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4715764&show=1

denot
Nov uporabnik

Re: Opel VECTRA

Napisal/-a denot Sr apr 13, 2011 6:19 pm

UUU koliko odgovorov :/

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr apr 13, 2011 6:39 pm

Uporabi opelforum in uporabi iskalnik, tam maš najvec informacij kar se tiče vectre c in 2.2 in 2.0 dti motorjev.

mitsutishi
Nov uporabnik

Kraj: zg.kungota

Napisal/-a mitsutishi Sr apr 13, 2011 8:07 pm

Vektre z 2.2 in 2.0 dti motorji je samo problem z vžigom ko je motor hladen, ker se grelne svečke ne prižgejo. Ampar RSR reši težavo cena je 125 Evrov.
Sicer ni pri vseh ta problem pri moji je bil sicer pa ma že 350 tisoč prevoženih.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr apr 13, 2011 8:47 pm

Naj še jaz povem, za 2.0 dti in za prejšno generacijo b+
Avto ima prevoženih 220k km. Imam ga že od januarja in zaenkrat skoraj brez problemov. Razen ene pod tlačne cevčice. Avto ima odlično lego na cesti. Avto res užiga bolje pri nižnji temperaturi ampak s tem imajo probleme X20DTL in X20DTH. Slednjo imam tudi jaz. Poraba po 3000km je 6.7litra, večinoma avtoceste in mestne vožnje Kolega pa ima isto pa ima porabe 7.8 :D

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr apr 13, 2011 8:56 pm

tukaj mas nekaj o porabi in pospesku. http://www.avto.net/_EUROTAX/mycar.asp? ... nik=200305
kolikor jaz vem so motorji kar vzdrzljivi, brez kakih problemov :)
turbo inside

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr apr 13, 2011 9:14 pm

pr teh motorjih morš bit kar pazljiv. bosch pumpe crkujejo vsem po vrsti, če še ni pa sigurno bo, problemi se pojavljajo tud s puščanjem olja na vseh možnih koncih, občutljivost na nafto, ob pretiranem šparanju zabasani egrji - tukaj je še posebno treba vedt, da pri teh novejših motorjih so posodobljeni egrji, ki niso več v celoti samo mehanski in se ga ne da več enostavno razkopat pa spucat. problemi so tud s prešvohnimi cevmi na hladilnem sistemu - rade pokajo ob velikih obremenitvah

sicer v primerjavi 2.0 proti 2.2, vsekakor glej za 2.2, so nekoliko izpopolnjeni pa tudi same zmogljivosti so dosti boljše od 2.0. glede zmogljivosti so pa kar ok, sicer mrtvi pod 2000 obratov, potem pa kar solidno vleče. nobenih problemov tud s polnim avtom. sem mel astro 2.0 sicer pa se nas je 5 čisto normalno vozilo 140-150 po avtocesti. poraba pa odvisno kako voziš. od 5.5 če šparaš pa tud 8 al pa celo več mestne vožnje... povprečje se vrti nekje okrog 6-6.5.

vzdrževanje nč posebnga, če nč ne crkne...kot pri vsakem avtomobilu :)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr apr 13, 2011 9:27 pm

Mislim da je za vectro C najboljša izbira 2.2dti. Avto je težek [*]slabe 2 tone, in močnejši motor lažje prenaša težo. Se manj matra.
Glede pumpe pa, nikol se ne vozit z čisto malo nafte, da ne potegne vseh smeti, redna menjava filtrov.
Vzdrževanje je poceni, ima ketno tako, da veliki servis odpade.

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Sr apr 27, 2011 11:31 pm

Malo si bom sposodil temo. Torej stanje je tako, trenutni avto gre počasi k vragu, zato sem se odločil, da ga junija ne registriram več, ampak ga zamenjam. Ravno sedaj pa imam možnost dobiti opel vectro 1.8 16V CD, 2000 letnik, od mojega soseda, ki je starejši možakar in kupuje nov avto. Avto je res odlično ohranjen, redno servisiran (lastnik je tudi sicer zelo pedanten), vožen predvsem relacijsko Ljubljana-Poreč, je prvi lastnik in ima malo manj kot 100.000 prevoženih, glavni servis je narejen letos. Zdej me pa dejansko zanima kakšni so stroški s tem avtom, kar se tiče vzdrževanja in porabe, saj sem namreč študent. Letno delam okoli 15.000km +. Prosil bi tudi, če mi lahko kdo pove kašno ima kaj opremo ta CD serija, sosed sicer pravi da ima vse, vendar sem prepričan, da ni ravno čisto tako. Seveda se bom o avtu še dodatno pozanimal.
hvala za odgovore

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če apr 28, 2011 5:53 pm

Ma če je vse to kar si napisal res potem nimaš kaj za razmišljat ampak samo kupit to preden te kdo drug prehiti :)
Samo ceno poizkušaj zbiti pod 2000 evrov pa pozorno glej če ni kje rje.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Če apr 28, 2011 6:46 pm

Če je CD oprema,, mora imeti avtomatsko klimatsko napravo, potovalni računalnik, ogrevana in električno nastavljiva zunanja ogledala, nima pa tempomata, razen če je bil doplačan.. Možno, da ima tudi alarmno napravo.

Pred nakupom se malo zapelji in bodi pozoren na pokanje in hrup podvozja, predvsem bodi pozoren na zadnji del. Pri teh letih so dostikrat za zamenjat zadnje puše na podvozju.

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Če apr 28, 2011 7:21 pm

Hvala lepa za odgovore, sedaj me pa zanima kako je s porabo. Sosed sicer pravi, da mu pije tam od 7-8l, vendar pa je to pomoje skrajno penzionistična vožnja.

zoltan88
Nov uporabnik

Vectra

Napisal/-a zoltan88 To maj 31, 2011 9:30 pm

Sicer sem to vprašanje postavil že kakšen mesec nazaj, vendar takrat ni bilo nobenega odziva, sedaj pa se bom moral o zadevi odločiti v roku 1 tedna.

Torej stanje je tako, trenutni avto gre počasi k vragu, zato sem se odločil, da ga junija ne registriram več, ampak ga zamenjam. Ravno sedaj pa imam možnost dobiti opel vectro 1.8 16V CD, 2000 letnik, od mojega soseda, ki je starejši možakar in kupuje nov avto. Avto je res odlično ohranjen, redno servisiran (lastnik je tudi sicer zelo pedanten), vožen predvsem relacijsko Ljubljana-Poreč, je prvi lastnik in ima malo manj kot 100.000 prevoženih, glavni servis je narejen letos. Zdej me pa dejansko zanima kakšni so stroški s tem avtom, kar se tiče vzdrževanja in porabe, saj sem namreč študent. Letno delam okoli 15.000km +. Prosil bi tudi, če mi lahko kdo pove kašno ima kaj opremo ta CD serija, sosed sicer pravi da ima vse, vendar sem prepričan, da ni ravno čisto tako. Seveda se bom o avtu še dodatno pozanimal. Prosil bi tud, če mi lahko kdo pove kakšna je realna cena tega avtomobila (domnevam da okoli 2000 eu).

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Vectra

Napisal/-a tiguan Sr jun 01, 2011 8:46 am

Jaz ga nebi vzel, to je moje osebno mnenje

1. Doma je bil polo 10 let, se je prodajal in sem ga jaz vzel od brata, prvič in zadnjič, ker vedno se pojavljajo vprašanja, si zadovoljen, ....na koncu je bilo pa še en kup bližajočih se popravil. Menjalnik se je menjal, seveda mi on ni nič povedal, da je tudi ta zanič.
2. Poraba 8l+
3. zavarovanje nad 80kw

Drugi kot:

Če je avto brezhiben, brez rje, nekaramboliran, od a do Ž OK potem ga vzami, kasneje ga lahko še vedno prodaš.
Član od leta 2004

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr jun 01, 2011 1:23 pm

Tam okoli 2000e je realna cena, da.

Letnik 2000 so bili že facelift modeli, ki so imeli pocinkan pleh (manj rje), ter nekaj manjših sprememb (manj plastike na odbijačih, mislim pa da tudi malenkost večja ogledala in drugačne motorje).

Sam jo imam letnik 1998, ampak težko rečem kaj več, saj je v lasti šele nekaj tednov. Serijske napake pa.. radi gredo kaki senzorji. Moja je 2.0 bencin, pa kuri povprečje okoli 9L, dolge relacije okoli 8, mestna 13+-

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr jun 01, 2011 8:07 pm

Ob taki porabi 9l, če delaš 20.000km leto se precej pozna v denarnici.
Včasih se je še dalo preživet, ker je bil bencin po 0.8 evra/litr, danes cca 1.3 evra/litr.
Jaz bi gledal za avte, ki imajo porabo do max.7l.

Zlasti kakšni japonci znajo porabit malo pod havbo pa imajo 100km in več, honda je meni porabila 7l pri 116km, trenutni vw motor 1.4 16v 101km pa 6.5l, po omejitvah.
Tako, da bi jaz gledal 1.4 ali japonca 1.4-1.5-1.6.
1.8 so že malo požrešni. Treba je gledat iz vseh koncev (gume, zavarovanje, cestina, poraba, znamka ne igra tolk vloge....)
Član od leta 2004

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Sr jun 01, 2011 8:44 pm

Torej sedaj si lastim daewoo nubiro 1.6 16V, pa ima porabo tam okoli 10l, tako da sem si rekel, da bo naslednji avto manj ''žejen''. Sedaj sem pa v resni dilemi, avto je sicer super ohranjen, vendar mi ni v interesu, da bi delal samo za bencin. Po drugi strani pa bo avto treba zamenjati v vsakem primeru, le ta bo rabljen in bog si ga vedi v kakšnem stanju?
Kakšen pameten nasvet?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov