Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila nekje do 7-8 k€

Napisal/-a Merlin321 Pe jun 03, 2011 1:06 pm

Zdravo,
Sem novi uporabnik te strani in nekaj tem sem že preletel ampak nekako nisem našel odgovra na moje vprašanje!
Pač zaradi potreb po lastnem vozilu, sem se odločil za nakup svojega lastnega avtomobila. ker pa bo to moj prvi nakup, kot tudi prvi lastni avtomobil sem nekako v dvomih kaj bi bilo v mojem primeru najboje kupiti!
Vsekakor se odločam za nakup rabljenega vozila z omejenim proračunom nekje do 7, 8 tisoč EUR. Avtomobil vsekakor nameravam imeti vsaj 5 let, zato mi je pomembno da nabavim avto ki bo čez 5 let še nekoliko "IN" (da nebo zgledal kot nekakšen avtomobilček iz pred 20 let), dizajn mi je kar precej pomemben. Kot drugo nameravam nabaviti avtomobil ki bo dovolj velik (prostoren), vsekakor naj bo izvezba z 4//5 vrati, z MALO porabo ter z čim manjšim vzdrževanjem. Kar se tiče oblike avtomobila ni je nekako še najbolj všeč kakšna kombilimuzina ali pa nekoliko v smeri limuzina, pri čemer mor povedati da mi klasične oblike limuzine niso všeč (kot kakšna audi verjanta limuzine), mi pač delujejo preveč zrelo - resno itd., pač imam nekoliko bolj športne varjante raje, kar se tiče dizajna in ne kolko konjičkov ima po havbo, vsekakor semi tudi ne dopadejo izvedbe karavanov itd.
Kar se tiče goriva sem nekoliko v dvomih, do sedaj sem vozil samo dizle in nekako se nagibam k temu da bi nabavil dizla, kljub temu da v prvel letu še nebom delal veliko kilometrov, pač recej razmišlam v vmeri poraba/vzdrževanje itd.
Do sedaj sem nekako gledal nekoliko bolj za modeli kot so opel astra OPC, kakšen i 30 itd. Gledal sem nekoliko tudi Golf veriante (golf 5), sam nevem nekoliko se mi zdijo da so precenjen glede na to koliko opreme nudijo, tako da nevem. Podrugi strani pa je model že kar star, in bo čez 5 let že čisto out!!

Vsekakor so vsaka vaša mnenja dobrodošla, kot tudi priporočila.
Ps: v skrajnem primeru pa sem pripravljen še tudi počakati z nakupom nekje do 3-5 mesecev, ker se ne nameravam zagnati kar v nakup nekega avtomobila in potem nadaljnih 5 let obžalovat!!!!!!!!!!!!

Kaj v tem smislu sem misliv:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4880261&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4792536&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4841457&show=1
Zadnjič spremenil Merlin321, dne Pe jun 03, 2011 2:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Nakup prvega avtomobila nekje do 7-8 k€

Napisal/-a ban Pe jun 03, 2011 1:12 pm

Golf oz kar vsi VW ne bodo s svojo tradicionalno obliko nikoli out, so preveč konvencionalnih oblik. Veliko hitreje out so rani korejci, japonci, francozi....

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe jun 03, 2011 3:27 pm

ban je napisal/-a:Golf oz kar vsi VW ne bodo s svojo tradicionalno obliko nikoli out, so preveč konvencionalnih oblik. Veliko hitreje out so rani korejci, japonci, francozi....

Da se ti ne bo karkoli zataknilo. Vsi VW letnik 1999 in nižje delujejo stari kot oldtimerji. Sorry, ampak tako je. Pa mi VW ni slab avto.
Kakšna honda letnika 96-97 precej bolje zglede kot kak Golf iz istega leta ali Passat. Da o kakem Polu sploh ne govorim. Še clio je precej bolje izgledal. Megane isto. Toliko o konvencionalnosti oblike pri VW.

Avtor: Opel in pravtako Golf nista slaba izbira. Pri Kii vedi da so redni servisi rahlo dražji in pa da dtoični bencinski motor zan porabit liter do liter in pol na 100 prevoženih več od ostalih dveh - glede na to da omenjaš MALO porabo. Sicer pa bi bilo fino če okvirno definiraš to malo porabo in okvirno poveš kje se misliš vozit (na relaciji, vsak vikend na relaciji, predvsem mesto itd) in okvirno št. km.

Lp

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe jun 03, 2011 3:41 pm

VW s svojo konvencionalno obliko ne bo out po 5ih letih ker jih kupci jemljejo kot vedno in...
Pa glede na to da razmišljaš o dizlu prosim vzemi v kalkulacjo koliko kilometrov boš naredil na leto, ter koliko te pridejo izredni stroški v primeru odpovedi (ko se bližaš 300 kkm se ti zna to zgodit).

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe jun 03, 2011 3:51 pm

mislim, da je bilo predvsem mišljeno, da bo tudi po petih letih za avto še nekaj dobil....za golfa definitivno boš dobil( tudi po petih letih), prodat pa ga tudi pomoje ne bo ekstremno težko.

Če se usmerim na tvoje predloge: ti definitivno priporočam golfa, kvalitetn avto je, ceno še kar držijo..najslabša izbira izmed teh je pomoje ceed, že če pogledaš letnik in pa s tem tudi ceno, veš da bo petih letih prodajna cena ravno ne bo mogla bit visoka(s tem seveda ne mislim, da je ceed slab avto).. Sem pa tole že večkrat slišal na lastna ušesa: streha se pri zelo velikem številu prodanih avtomobilov že po kakšnem letu lušči(lak, barva)...sedaj nevem koliko je to res....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jun 03, 2011 7:18 pm

Badzo je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Golf oz kar vsi VW ne bodo s svojo tradicionalno obliko nikoli out, so preveč konvencionalnih oblik. Veliko hitreje out so rani korejci, japonci, francozi....

Da se ti ne bo karkoli zataknilo. Vsi VW letnik 1999 in nižje delujejo stari kot oldtimerji. Sorry, ampak tako je. Pa mi VW ni slab avto.
Kakšna honda letnika 96-97 precej bolje zglede kot kak Golf iz istega leta ali Passat. Da o kakem Polu sploh ne govorim. Še clio je precej bolje izgledal. Megane isto. Toliko o konvencionalnosti oblike pri VW.

Avtor: Opel in pravtako Golf nista slaba izbira. Pri Kii vedi da so redni servisi rahlo dražji in pa da dtoični bencinski motor zan porabit liter do liter in pol na 100 prevoženih več od ostalih dveh - glede na to da omenjaš MALO porabo. Sicer pa bi bilo fino če okvirno definiraš to malo porabo in okvirno poveš kje se misliš vozit (na relaciji, vsak vikend na relaciji, predvsem mesto itd) in okvirno št. km.

Lp

Se nikakor ne strinjam. Edino golf do sedaj še nikoli ni imel nikakršnega facelifta, ker ga ne potrebuje. Prodajne številke to potrjujejo. Medtem ko vsi ostali delajo facelifte že po 2-3 letih. Novi modeli potem pa se od starih razlikujejo kot noč in dan, medtem ko pri golfu še vedno najdeš izvirne poteze. Tako nekak kot porsche 911.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jun 04, 2011 12:46 am

Oprosti, VW fantatiki ste NORI, da primerjate evolucijo oblike golfa, kjer je novi model kvečjemu podoben prejšnjemu z Poršejem 911 ki ima od leta 1963 skoraj isto obliko:
Porsche 911 iz leta 1963:
Slika
In zadnja izvedba (997):
Slika
in vaš vele cenjen golf 1ka:
Slika
ter golf 6ka:
Slika

Podobnost med 911kami je noro večja kot pa je podobnost med različnimi modeli golfov.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jun 04, 2011 1:05 am

ban je napisal/-a:...medtem ko pri golfu še vedno najdeš izvirne poteze. Tako nekak kot porsche 911.

To je pa ena večjih neumnosti, ki sem jih prebral o Golfu. Dejstva so povsem drugačna - VW z namenom dela avte, ki imajo čim manj izvirnih, posebnih, trend-seterskih potez, vedno delajo avto, ki imajo čim bolj navadno, splošno obliko - to je njihov edini cilj, kar se tiče oblikovanja. Malenkostne spremembe v dizajnu med generacijami, da avto ostaja svež, nebneih face-liftov, ker vse to odganja dizajnersko zelo konzervativno usmerjene kupce. To je smisel VW-ja, običajno in navadno, ker vsaka radikalnejša sprememba pomeni tveganja, da izgubijo svoje tipične kupce - teh je ogromno, ker gre za povprečne ljudi, s povrečnim okusom in povprečnimi željami, in teh je na svetu daleč največ, kar je samoumevno, saj govorimo o povprečju. Torej VW ne bo nikoli IN, tako kot ne bo tudi nikoli OUT, je pač VW - za moj okus = dolgčas, nekomu drugemu pa VW pomeni sveti gral - recimo tebi ;).

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jun 04, 2011 4:42 am

lizard je napisal/-a: nekomu drugemu pa VW pomeni sveti gral - recimo tebi ;).

Ali pa kot je naprimer tebi koncern fiat oz. sveta lancia. ;)

lp

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So jun 04, 2011 8:17 am

Ja ne vem, ce bi meu tud golf VI anteno pred A stebrickom, pol ju skorj nebi vec locil...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jun 04, 2011 12:23 pm

King1 je napisal/-a:

lp

Sm vedu da se boš oglasu :twisted:. Sprijazn se, da dizaj pa VW ni glih sopomenka, pač jim ni to prioriteta, pri toliko delničarjih in fanatikih teh j**c, lahko značko nalimajo na kanto za smeti in jo drago prodajo :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jun 04, 2011 12:31 pm

King1 je napisal/-a:

lp

Koncern Fiat? Se zajabeavaš a ne (obstaja sploh večji kritik taga butastega koncerna na forumu kot jaz?)? Sveta mi pa ni nobena znamka, nikoli bila, nikoli ne bo. Znam pa napisat kakšne so razlike med znamkami, in kaj mi je pri kateri všeč in kaj pri drugi ne in zakaj bi katero vozil.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So jun 04, 2011 1:13 pm

Sam Walter de'Silva je izjavil, da je pri oblikovanju VI vlekel poteze od I. Če pa ona laže... Uglavnem, golf je skorej tako dober avto kot 911.

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG So jun 04, 2011 2:14 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Oprosti, VW fantatiki ste NORI, da primerjate evolucijo oblike golfa, kjer je novi model kvečjemu podoben prejšnjemu z Poršejem 911 ki ima od leta 1963 skoraj isto obliko:
Porsche 911 iz leta 1963:
Slika
In zadnja izvedba (997):
Slika
in vaš vele cenjen golf 1ka:
Slika
ter golf 6ka:
Slika

Podobnost med 911kami je noro večja kot pa je podobnost med različnimi modeli golfov.

x2 !! Popolnoma se strinjam s teboj !! Kvečjemu je podobnost med golfi, saj sta si po 2 generaciji golfa popolnoma enaki, s tem mislim med golf 1 in 2 golf 3 in 4 golf 5 in 6 ...
`LG

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jun 04, 2011 3:10 pm

Merlin321 je napisal/-a:Kaj v tem smislu sem misliv:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4880261&show=1

zanimivo, 02 konec pa Postojnske tablice

ker si napisal za dizajn, ta model astre H je že kar nekaj let tako da bo čez 5 let že kar star (model)
Zadnjič spremenil zuzek, dne Če apr 12, 2012 2:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So jun 04, 2011 3:14 pm

ban je napisal/-a:Sam Walter de'Silva je izjavil, da je pri oblikovanju VI vlekel poteze od I. Če pa ona laže... Uglavnem, golf je skorej tako dober avto kot 911.

Sorry, ampak na tole pa lahko rečem samo hahahahahaha
Te lahko povabim na pir? Vidim da imaš zelooooo razvit smisel za humor.
S čim se potem lahko primerja široko? Je to skoraj ekvivalentno DB9 ane?

Dejstvo je da ljudje ki vozite VW, za vas sploh ne obstaja nič drugega kot VW. In to filozofijo potem poskušate prodat (oz. če povem malo manj vljudno VSILIT) vsakemu, ki pride mimo in vozi nekaj izmed ostalih znamk, ki so pa itak brez veze. Dajmo obektivno gledat. Sej ne rečem izmed teh zgoraj sta opel in VW zelo dobra izbira, golf še malo boljša ker se bo čez 5 let lažje prodal (verjetno, ni pa nikjer rečeno). Ampak obstajajo tudi drugi avti v tem segmentu.
Tu je še Megane, C4, 308, Mazda3, Focus. Vsi so zanimivi, po zanesljivosti so vsi tam-tam. Še največ vloge pa igra kako je bil avto prej vzdrževan in kakšno srečo boš imel pri nakupu.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jun 04, 2011 3:37 pm

1.7 Cdti ISUZU motor dobra izbira? Po 300metrih se mi je tak motor kar sam od sebe ugasnil, vse lučke utripale.. Da ne rečem, da je potem preživela tista astra nekaj tednov tudi na servisu, nato pa še druga z identičnim motorjem. Motor pa gre mogoče malo bolje kot Hyundaiov 1.4 CRDi 90KM ! Zagotovo je boljša izbira Fiatov 1.9 JTD/Cdti.

Sicer pa je smešno dejstvo, da ljudje avto kupijo samo zaradi tega, da se ga čez 5 let lažje znebijo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jun 04, 2011 3:40 pm

Gosic je napisal/-a:1.7 Cdti ISUZU motor dobra izbira? Po 300metrih se mi je tak motor kar sam od sebe ugasnil, vse lučke utripale.. Da ne rečem, da je potem preživela tista astra nekaj tednov tudi na servisu, nato pa še druga z identičnim motorjem. Motor pa gre mogoče malo bolje kot Hyundaiov 1.4 CRDi 90KM ! Zagotovo je boljša izbira Fiatov 1.9 JTD/Cdti.

Sicer pa je smešno dejstvo, da ljudje avto kupijo samo zaradi tega, da se ga čez 5 let lažje znebijo.

Ta motor je zelo dobra izbira, je pa res, da je jtd še boljša :mrgreen: . Koliko pa je bil lažji tisti hyundai z 90 konji? Po mojih izkušnjah grejo ravno korejci slabše, kot bi po nazivni moči morali.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jun 04, 2011 3:46 pm

Dejstvo je da ljudje ki vozite VW, za vas sploh ne obstaja nič drugega kot VW

Ni nujno.

Vsekakor ko sam kupujem pregledam večino trga. Ampak če pogledamo malček rabljena vozila je v zaostanku edinole Passat, predvsem zaradi 2.0 TDI-ja in z njim povezanimi napakami.
Sam sem bil pred kratkim tudi v dilemi - kaj kupiti. Realno sem pregledal trg - nekateri mi vizualno v notranjosti ne potegnejo - Mazda, drugi imajo malček višjo porabo in zastarele bencinske motorje ( Hyundai, Kia ), tretji imajo drage servise ( Toyota... ), nekateri so predragi ( BMW... ) za kar ponujajo.
Želel sem si malo rabljeno Insignio - a ko sem se vsedel v dizla me je zvok tako motil, da avta nisem kupil. Pač tako je.

In potem pač vsak izbere po svojih željah in zmožnostih.

Od tega me pa ne premakne nobeden : malo para, malo muzike.

zagrižen

Napisal/-a zagrižen So jun 04, 2011 4:13 pm

Odločitev zna biti kar težka ... na eni strani imaš 6-7 let starega Golfa, ki bo čez 5 let imel še vedno precej večjo ceno kot par let mlajši konkurent, po drugi strani pa ne bo ponujal prav dosti več, večinoma še manj: v tem budgetu težko dobiš dobro opremljenega in dobro ohranjenega ter redno servisiranega Golfa. To pomeni, da se moraš v splošnem zadovoljiti z manj opreme ter starejšim avtomobilom glede na konkurenco. Na drugi strani imaš večino konkurence, ki bo v najboljšem primeru stara največ pet let, čez pet let se bo prodala po nižji ceni (seveda to ni nujno), bo pa ponujala nekaj več (recimo v smislu opremljenosti). Za kaj se boš odločil, pa je stvar tvoje presoje. Predlagam, da se ravnaš po tem, kateri avtomobil ti je bolj všeč.
Vsekakor poglej poleg Golfa in Astre ter Ceeda tudi druge konkurente, kot so recimo Megane, Peugeotova tristosedmica, morda C4 pa še kaj ...

Veliko sreče pri nakupu ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov