Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Kia Sportage

Napisal/-a Medicius Po jun 13, 2011 1:31 pm

Eno malo čudno vprašanje imam za vas strokovnjake tega foruma.
Sem lastnik KIA Ceed SW LX Fresh 1,4 benzinar, ki mi povprečno porabi 7,5-8L/100km poleti in do 9L/100km v zimi. Star bo zdaj 2 leti in ima 17k kilometrov. Vozim se večina po naselju, torej krajše ture. Naslednji mesec me čaka podaljšanje registracije, servis, ...
Razmišljal sem o zamenjavi. Tako neuradno bi zanj dobil 10k€, vzel pa bi KIA Sportage Sport ISG 1,6 za 21990€ (akcija) - mogoče kaj cenejši model, še ne vem. A je to smiselna menjava? A bi razen opreme, luksuza in baje boljše kvalitete materijalov ter izdelave kaj pridobil?
Z ženo nama je avto ZELO lep.

Hvala za odgovore.

Lp, M.
Življenje je zastavljanje ciljev. Kdor jih nima, ne živi.

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia Sportage

Napisal/-a Marek_ Po jun 13, 2011 2:01 pm

Dobil boš SUVa, ki ima svoje prednosti in slabosti, višji položaj sedenja, več prostora, kakšen kolovoz boš lahko hitreje prevozil. Poraba ne bi smela bit bistveno večja, res je, da je težji in ima večji upor ima pa modernejši motor in ISG. Kakovost je odlična tako materialov kot izdelave. Pelje se veliko lepše kot ceed, ima bolj direkten volan, manj zibajoče podvozje, veliko boljše sedeže, ki so po mojem mnenju najslabši del ceeda. Jaz sem ga tudi gledal, sam bom še počakal, da vidim kakšen bo novi ceed...

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Po jun 13, 2011 3:02 pm

Mi mamo 2.0 benz, sprednji pogon in active oprema. Avto nas je z vsemi stroški (prevoz, kovinska barva) prišel 18.990€, pa še park senzorje so dali zastonj na Kmagu. Avto sploh ne žre nekej dost glede na težo/obliko/motor. 163 konjev se žal ne pokaže v tistih vrtljajih, kjer se največ voziš (2-3k rpm), 1.6 ima pa še manjši navor. Že 2.0 je žalost v hrib, kaj šele 1.6..1.7 crdi so v akciji, 20.190€, sicer oprema fun, 2.0 crdi active te pride pa mislim da 500€ dražji. Avto je pa drgač bomba, mal višje sedenje, udoben, kvalitetni materjali v notranjosti, zelo dobro zatesnjena kabina, pejd na testno pa se boš pomoje kr odloču zanga. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 13, 2011 3:29 pm

@klemen Medicius trenutno vozi ceeda 1.4. Sportage 1.6 bi mu bil več kot dovlj, če mu zadostujejo ceedove zmogljivosti. Sportage 1.6 ima podobne zmogljivosti kot ceed 1.6. Kar se opreme tiče je to stvar posameznika, jaz če bi ga kupil, bi izbral EX URBAN, ki ima vso opremo, kar jo rabiš: dvoconsko klimo, bluetooth, zložjiva ogledala, PDC, komande na volanu, senzor za dež, tempomat, Meglenke, 17", LED, zatemnjena stekla, strešne sani...

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Po jun 13, 2011 5:03 pm

Hvala za odgovore.
Sem tik pred nakupom. Imam zmenjeno, da če želim jutri dopoldne, vse uredimo. Zdaj sem danes peljal 2.0 dizelaša z avtomatskim menjalnikom (sport oprema) in sem ah in oh presenečen. Lepo visoko se sedi, udoben, superiozno leži na cesti, nič se skoraj ne čuti kako slabe ceste imamo, v vzvratnem ogledalu se lepo vidi kako parkiraš preko kamere, dvoconska avtomatska klima, ...
Me pa ima firbec kako se kaj obnese 1,6 benzinar. A je kdo na forumu, ki ga je že peljal ali pa je celo lastnik. Prosil bi za en hiter odgovor. Hvala!
Izgleda tako:
Slikasi
Stane 21.990
Oprema Sport.

Lp, M.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 13, 2011 5:15 pm

Če se ti mudi ima Avtohiša škorjanec testnega 1.6 v Celju.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4914635&show=1

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po jun 13, 2011 6:36 pm

Brat ima 1,6GDI...par kilometrov sem ga peljal, in se mi je zdel popolnoma dovolj močan, je pa res, da sva bila v avtomobilu sama. Ne vem, kako se obnese polno naložen avtomobil. Je pa moje mnenje, da se ti avtmobila ne izplača menjevati, ker veliko ne boš pridobil....če pa že....se pa stegni vsaj za 4x4 pogon...če pa je možnost pa tudi avtomatski menjalnik....torej takšno zadevo, ki si jo vozil...

Edina stvar, ki me je res zmotila je izjemno mali prtljažnik....družinsko zelo nepraktičen....

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To jun 14, 2011 12:06 am

Hm, če se bojo v avtu vozili štirje (družina), pa še prtljaga..nevem no, res da nismo sploh sprobali 1.6, ker se tiste ponudbe res ni dalo zavrnit...ampak če je meni 2.0 len (pa sem vajen vozit lene avte, punto 60km in Pro'ceed 109km)..

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius To jun 14, 2011 4:23 pm

Avto je naročen, pride v prav tisti barvi (AA3), kot sva si jo z drago želela, z1k€ popusta. Torej KIA SPORTAGE 1,6 GAS EX SPORT ISG za 22.640€. Jutri ga odplačam, možnost pa je, da ga prejmem že v četrtek, kar bi bilo zelo lepo saj prav ta petek moram na službeno pot v Portorož. Če ne, pa se pišemo kaj drug teden, da vam podam nek skromen "feedback". Hvala za pomoč.

Lp, M.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 14, 2011 4:35 pm

Odlično, čestitke. Seveda čakamo na fotke...

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To jun 14, 2011 4:45 pm

Čestitke tudi z moje strani. :) Si šel okoli prodajalcev in se pogajal za ceno al kr do taprvega? :)

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius To jun 14, 2011 5:39 pm

1k€ popust na avto in +1k€ bolje ocenjen moj Ceed SW, kot po EUROTAX-u je bilo dovolj. Če ne bi zdaj menjal mojega pred 2. registracijo in vsem kar spada zraven (2. servis, zavarovanje), ga pri 3. letu nikakor več ne bi bilo vredno menjati. Upam, da bom zdaj s tem zdržal vsaj garancijsko dobo 7. let. :)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr jun 15, 2011 1:54 pm

Medicius je napisal/-a:1k€ popust na avto in +1k€ bolje ocenjen moj Ceed SW, kot po EUROTAX-u je bilo dovolj. Če ne bi zdaj menjal mojega pred 2. registracijo in vsem kar spada zraven (2. servis, zavarovanje), ga pri 3. letu nikakor več ne bi bilo vredno menjati. Upam, da bom zdaj s tem zdržal vsaj garancijsko dobo 7. let. :)

tale ceed pa mora bit v zelo dobrem( beri odličnem) stanju če so ga tako ocenili .... anyway congrats on new car..
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 15, 2011 2:22 pm

Medicius je napisal/-a:Avto je naročen, pride v prav tisti barvi (AA3), kot sva si jo z drago želela, z1k€ popusta. Torej KIA SPORTAGE 1,6 GAS EX SPORT ISG...

Najprej čestitke za nakup!
Preizkušal le različico z 1.7 CRDi motorjem in Limited opremo ter kljub določenim ergonomskim nedoslednostim dobil o modelu povsem pozitiven vtis. V glavnih segmentih že prehiteva najbližjo konkurenco (beri: japonsko, v obliki Toyote RAV, ipd).

Medicius je napisal/-a: ... KIA SPORTAGE 1,6 GAS EX SPORT ISG za 22.640€ ...

Sicer sem malce pozen z razmišljanjem, pa vendarle mi ponudba za omenjen paket ni ugodna.

rosonero je napisal/-a:
tale ceed pa mora bit v zelo dobrem( beri odličnem) stanju če so ga tako ocenili .... anyway congrats on new car..

Medicius je napisal/-a: ... Star bo zdaj 2 leti in ima 17k kilometrov...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Sr jun 15, 2011 2:38 pm

Avto je iz cenika akcijske ponudbe, kar pomeni, da je 1k€ minusa. Torej če ne najdeš v tej ponudbi avta z opremo in barvo, ki si jo želiš plačaš po redni ceni, 1k€ več. Jaz sem našel prav ta avto, ki sva si ga želela v akcijski ponudbi. Potem pa še pride drobnopis. Beri: +450 za metal barvo in +200 za stroške prevoza. Zato je končna cena višja.
Aja... avto sem danes odplačal, obljubili pa so mi, da ga bom že jutri po 15h peljal domov. Bomo videli skratka. Ves nestrpen. :huh: :DDD

Cena za Ceed SW-ja je plod barantanja. Ali kupimo novega ali pa gremo drugam. ;)

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Po jun 20, 2011 1:12 pm

Danes ob 11h sem postal ponosen lastnik prej omenjenega vozila. Vsi, ki so se do zdaj v njem peljali so zelo navdušeni, z mano na čelu. Do zdaj prevozil slabih 100km z večjega mestne in obmestne vožnje (ISG vklopljen in koriščen), s vklopljeno klimo in je poraba 7,4.
Slike sledijo, ko bo čas. ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 20, 2011 1:21 pm

Odlično Kako pa ti odgovarja 1.6? Ti deluje dovolj zmogljiv?

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Po jun 20, 2011 3:03 pm

Zaenkrat dovolj, bom pa ga malo bolj španal tam po prevoženih 1k km.

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Napisal/-a Medicius Ne jun 26, 2011 5:44 pm

Sem vam obljubil in danes trikrat na hitro šklocnil:
Slika
Slika
Slika

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Po jun 27, 2011 3:05 am

Huda barva, zgleda večji kot kakšen temen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], tomzzi in 10 gostov