Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Rebra
Nov uporabnik

Nakup avtomobila Peugeot 308 ali Citroen C4

Napisal/-a Rebra Ne jun 26, 2011 2:21 pm

Odločam se za nakup novega avtomobila. Na leto naredim cca. 20.000 - 25.000 km, kupil pa bi bencinarja. Moj budget bi bil MAX. 15000 eur. Bil sem že v nekaj salonih in sem izbor omejil na peugeot 308 in citroen c4.Cena obeh je približno enaka. 308 dobim za cca 14.500, c4 pa cca 15.000, oprema pa je pri obeh skoraj enaka.
Zanimjo me prednosti in slabosti enega in drugega, oz. za katerega bi se vi odločili in zakaj.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Re: Nakup avtomobila Peugeot 308 ali Citroen C4

Napisal/-a nalcoq4 Ne jun 26, 2011 2:30 pm

Stvar okusa.Avtomobila sta praktično enaka...od platforme do tehnike itd.
PSA group ;)

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Ne jun 26, 2011 4:17 pm

Za toliko km morda raje diesla, oz od konkurence tsi...
Že pogledal/izločil golfa, focus, astro, auris, mazdo3, octavio, ...

Peugeot 308 review - CarBuyer
http://www.youtube.com/watch?v=OcyoH9uarb4
Citroen C4 review - CarBuyer
http://www.youtube.com/watch?v=6XTlI7AUA64

ostali reviewi carbuyer http://www.youtube.com/user/carbuyer#p/u

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne jun 26, 2011 4:28 pm

sdkcus76 je napisal/-a:Za toliko km morda raje diesla, oz od konkurence tsi...
Že pogledal/izločil golfa, focus, astro, auris, mazdo3, octavio, ...

Peugeot 308 review - CarBuyer
http://www.youtube.com/watch?v=OcyoH9uarb4
Citroen C4 review - CarBuyer
http://www.youtube.com/watch?v=6XTlI7AUA64

ostali reviewi carbuyer http://www.youtube.com/user/carbuyer#p/u

Zakaj raje dizla? Dizel ne bo več 15k eur ampak bo dražji. Avto je še zmeraj avto, tudi če nima naftarja v nosu!! In ne rabi vsak dizla ki dela več kot 10000km
na leto. Ne vem ampak teli dizli so prav ratali slovenski nacionalni šport.

Spodobnega golfa za 15k eur ne dobiš, žal, avtor mogoče želi heatchbacka, zato kaka octavia odpade, lahko pa da ne, čeprav kolikor vem business oprema z 1.2TSI ni ve v akciji (14444eur), ampak po novem stane 15990.
Bencinska mazda je hitro 16k (raje še par 100€ gor).

Izmed dotičnih dveh avtov bi izbral C4. Ker je nov na tržišču, lepši mi je kot P308 tako zunaj kot notri.
Odloči se pa na podlagi lastnega mnenja o izgledu - servisi, tehnika itd je vse več ali manj enako.

Rebra
Nov uporabnik

Napisal/-a Rebra Ne jun 26, 2011 5:17 pm

Dizla sem izločil ker precej dvigne ceno avtomobilu + vzdrževanje je dražje in tudi bolje mi je vozit bencinarja.
Mazda me pride malo preveč + vzdrževanje mazde je drago, octavia mi na prvi pogled ni najbolj všeč, vendar jo grem pogledat, golfa nočem + finančno ne pridem čez, focus ponuja premalo, auris se mi zdi premajhen, astro pa še morem pogledat. Kaj drugega pametnega za ta denar pa že ni več :D
Sem pa testiral 308 in mi je bil precej prekrmarjen + esp se je za vsak drek prižigal(lahko da je mel napako:)), tako da se nagibam k nakupu citroena. Sem ga pregledal v salonu in mi je prva liga :-P . Jutri ga pa še na cesti stestiram.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 26, 2011 5:38 pm

Na cesti boš pa verjetno razočaran, ker pa na volanu ne občutiš ama ništa, kaj se z avtom dogaja :(

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne jun 26, 2011 5:56 pm

srcnik je napisal/-a:Na cesti boš pa verjetno razočaran, ker pa na volanu ne občutiš ama ništa, kaj se z avtom dogaja :(

x2.

Poglej še Hondo civic...

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne jun 26, 2011 6:37 pm

Jao, eni na vsak način dizla, drugi kako ne bo nič čutil. Po tej logiki bi morali vsi ki vozijo UDOBNE francoze letet s ceste ker sploh ne vedo kaj se dogaja spodaj.

Enim pašejo ladje in jim dol maha za sterilne volane, mehkobo podvozja, in ovinke ki so jih speljali 3.78km/h ter 1.1125 sekunde počasneje od nekoga spredaj s tršim podvozjem ter bolj neposrednim volanom.
A je to tako težko dojet in je potrebno posiljevat ljudi z sterilnostjo volanskih mehanzimov, lego na cesti. Bo že sam presodil a ga to moti ali ne.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne jun 26, 2011 7:01 pm

Rebra je napisal/-a:Odločam se za nakup novega avtomobila. Na leto naredim cca. 20.000 - 25.000 km, kupil pa bi bencinarja. Moj budget bi bil MAX. 15000 eur. Bil sem že v nekaj salonih in sem izbor omejil na peugeot 308 in citroen c4.Cena obeh je približno enaka. 308 dobim za cca 14.500, c4 pa cca 15.000, oprema pa je pri obeh skoraj enaka.
Zanimjo me prednosti in slabosti enega in drugega, oz. za katerega bi se vi odločili in zakaj.

Preizkusil sem C4 bencinski 120 konjski in C4 dizel 112 konjskega, bolj me je prepričal dizel. Avtomobil deluje zelo kompaktno, sploh, če so na avtomobilu kolesa večjih dimenzij (manj odobja), drugače pa počutje v avtu ni nič kaj citroenovski. Prostornost je zadovoljiva, prav tako prilagodljivost.

Za lažjo odločitev je potrebno iti na testno vožnjo.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po jun 27, 2011 6:57 am

Prijatelj dela na Citroenovem servisu in pravi, da je groza koliko je težav z Citroenovimi avtomobili. Puščanje olja na tesnilih glave, pokanje vzmeti, elektronika... Za Peugeota dvomim, da je kaj drugače, saj je v istem koncernu.
Raje daš 1-2k€ zraven in kupiš kaj bolj zanesljivega. Škoda Octavija naprimer je zelo vredu avtomobil. Za 16k€ dobiš že spodobno opremljenega. Za ta denar dobiš tudi že Golfa 1.2 TSI z Comfortline opremo. Nevem zakaj si ga izključil, pa ga niti peljal nisi.

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Po jun 27, 2011 8:37 am

V bistvu se tukaj ne oziraj na mnenja (vredno omembe je le to pred mano, ki govori o napakah). Vzemi tisto, kar ti je bolj všeč in s katerim vožnja te je prepričala. Verjamem, da imam v tem primeru Citroen veliko več prednosti kakor Peugeot. Srečno!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po jun 27, 2011 9:36 am

Če bi še enkrat kupoval, bi se odločil za ravno takšnega Citroena C4, kot sem ga kupil. Ker mislim z njim na leto prevozit nekaj manj kot 10 000km se mi dizla ne splača kupovat. Po možnosti kupi tega (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4898174&show=1), ki za svojo ceno ponuja res veliko.
Priponke
a.JPG
slika mojega lepotca.....
Zadnjič spremenil dottore, dne Če apr 19, 2012 5:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 27, 2011 10:22 am

Clancy je napisal/-a:Prijatelj dela na Citroenovem servisu in pravi, da je groza koliko je težav z Citroenovimi avtomobili. Puščanje olja na tesnilih glave, pokanje vzmeti, elektronika... Za Peugeota dvomim, da je kaj drugače, saj je v istem koncernu.
Raje daš 1-2k€ zraven in kupiš kaj bolj zanesljivega. Škoda Octavija naprimer je zelo vredu avtomobil. Za 16k€ dobiš že spodobno opremljenega. Za ta denar dobiš tudi že Golfa 1.2 TSI z Comfortline opremo. Nevem zakaj si ga izključil, pa ga niti peljal nisi.

Dobro da nimaš kakega prijatelja na WV servisu. Tesnila glave so spuščale na starem 1.4 75 konjskem v AX-u elektronika je nebošvrjel BOSCH-ova... Pokanje vzmeti pa so imeli le prvi modeli citroena C3 se pravi sedaj pri 10 let starem avtu... Pa ne klamfaj trotlarij.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po jun 27, 2011 11:12 am

To niso trotlarije, to so dejstva. Zaskrbljujoče je to, da po toliko letih še vedno niso uspeli zhrihtati spuščanja olja na glavah. Olje spuščajo tako stari kot novi motorji. Saj ne pravim, da spusti vsak, ampak večje tveganje pri PSA pa je.
Tisti 1.4 16V VW motor, pa je itak že zgodovina.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po jun 27, 2011 11:18 am

In tema bo spet prerasla v dvoboj med VW in ostalimi. Če se je avtor že odločil za našteta avtomobila, ne vem zakaj je treba vedno tiščat "super duper superiornega" golfa zraven. Avtorju pa, osebno bi vzel tistega, ki je vizualno lepši, ostala tehnika je enaka. Sem pa prejšnji teden imel na 24 urni testni vožnji c4 s tendance opremo pa je fenomenalen avto. Uspešen nakup ti želim!

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po jun 27, 2011 11:22 am

To kar govorijo da prek volana nič ne čutiš, kaj se dogaja na cesti, se ne oziraj. Na začetku je res vse mehko ampak, ko dobiš občutek na avtu, boš dobil dobil tudi ta občutek. Sam vozim od opla,wv, dva francoza pa nimam nobenih težav več. Se mi pa moj peugeot 307 vozi lepše od bilokaterega nemca ( v tem razredu), ki sem ga vozil, izjema pa sta focus, pa kakšne alfa romeo ki sem ju probal. Ti se zelo dober držijo ceste.
To pri 308, da je volan res prekrmarjen, je res. Ampak sčasoma se navadiš in ko se uživaš v vožnji ko vidiš da je odziven. Edino če rad hitreje voziš, zna zadek precej težav povzročati, ker rado gre iz svoje smeri. Posebej pa pri zaviranju v blagem ovinku. Pa da ne bo kdo kaj mislil, te avte nisem na cesti preizkušal :). Za citroene pa žal nimam izkušenj.
Zadnjič spremenil Scorp84, dne Po jun 27, 2011 11:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 27, 2011 11:24 am

Kupi si avto, ki je TEBI všeč, škoda spraševat nas kaj bi mi kupili.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po jun 27, 2011 11:47 am

Clancy je napisal/-a:To niso trotlarije, to so dejstva. Zaskrbljujoče je to, da po toliko letih še vedno niso uspeli zhrihtati spuščanja olja na glavah. Olje spuščajo tako stari kot novi motorji. Saj ne pravim, da spusti vsak, ampak večje tveganje pri PSA pa je.

Zelo podobno, kot za Citroen, bi ti povedal moj kolega o "Das autu", MEHANIK pri VW...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 27, 2011 1:00 pm

Raje C4, novejši model in lepši v vseh pogledih. Se mi pa poraja vprašanje, kako pogosto avto "goniš", če te skrbi prekrmarjenje. Če se rad zapodiš čez ovinke, je bolj primeren kakšen Focus (od cenovno ugodnih), drugače pa še Mazda3, Golf, ampak premalo dobiš za ta denar.

Kvarijo se pa vsi, če boš poslušal splošne informacije od zaposlenih v salonih, te bo minilo kupovanje bilokaterega avta. Zaradi tega je dobro imet 3 ali več let garancije, da bolj mirno spiš.

Ceeda in i30 si pogledal? Sicer je C4 malo bolj prepričljiv v mojih očeh, ampak se splača it pogledat. No pa Octavia ob primernem popustu...

Od teh dveh pa definitivno C4!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Po jun 27, 2011 1:25 pm

Clancy je napisal/-a:To niso trotlarije, to so dejstva. Zaskrbljujoče je to, da po toliko letih še vedno niso uspeli zhrihtati spuščanja olja na glavah. Olje spuščajo tako stari kot novi motorji. Saj ne pravim, da spusti vsak, ampak večje tveganje pri PSA pa je.

Pa so ti mehaniki povedali kake avte tja vozijo? Res so taki problemi, vendar na avtih, ki so na prvem servisu po 30tkm oz. imajo pri 100tkm samo dva servisa opravljena. Ni važno katerega od teh dveh bo vzel, če bo redno vzdrževan, ne bo večjih problemov.

@Rebra
Glede Citroena ti lahko povem, da je servisna mreža dokaj v k.., edini pooblaščenci, ki so omembe vredni so v okolici LJ (Jenko, Merlak, Jerovšek). Če si iz Štajerske ali Primorske bi ti odsvetoval Citroena, razen, če se misliš vozit, do enega izmed teh.

Tukaj pa si še lahko prebereš več mnenj o C4:
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=6295
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov