Oče zaradi bolezni svojega avtomobila skoraj ne uporablja in razmišlja o prodaji. Možnost bi bila tudi, da jaz prodam svoj avto in njegovega odkupim. Jaz imam namreč karavana, on pa "kombilimuzino".
Skratka, oče ima Opel Astro GTC, 1.6 bencinar, letnik 2006 in 75k km. Od opreme ima tempomat in avtomatsko klimo.
Jaz pa imam Volvo V50, 2.0 dizel, letnik 2005 in 170k km. Od opreme imam ESP, tempomat, avtomatsko klimo, senzor za dež, samozatemnitveno vzvratno ogledalo, strešno okno, alarm.
Oba avtomobila sta pri hiši le dobro leto, oziroma moj kake pol leta več. Na leto naredim dobrih 20k km, letos pa je šla številka že bolj proti 30k. Karavana ne rabim, prav pa pride šesta prestava in naslon za roke, saj je kar nekaj kilometrov narejenih po avtocesti. Malo me skrbi, da bi pri teh kilometrih prišlo do kakih večjih stroškov, saj še študiram in imam prihodke bolj tako tako, iz meseca v mesec. Po drugi strani pa sem menjal že kar nekaj stvari, predvsem v zvezi s podvozjem.
Če povzamem še nekaj plusov in minusev obeh avtov:
Astra:
- +mlajša
- +manj kilometrov
- +bolj atraktivna (subjektivno)
- +cenejše vzdrževanje
- -več manjših prask
V50:
- +udobje/sedeži
- +majhna poraba
- +dizelski navor
- +več opreme (ESP)
- -kilometri
- -dražje vzdrževanje
Glede na to, da imam priložnost dobiti avto z manj kilometri me zanima še kako mnenje in mogoče še kaka izkušnja. Sicer pa sta mi oba avta všeč, le bencinarja nisem navajen priganjat.