Napisal/-a zany To jul 05, 2011 2:18 pm
no moj oče je imel torej zdaj že prejšnjo generacijo Ford Focusa(2008), motor 1.6.16v, 116 KM opreme sport. Avto je zelo udoben, tudi na daljših poteh, ki jih je opravil kar veliko nikoli ni tarnal čez udobje. Kolikor sem sam vozil Focus so vozne lastnosti super. Sama lega avta, super je vožnja tudi po slabših cesta... Pospeški tudi pri tej različici niso nevem kaj, za normalno vožnjo po naših "super" magistralkah je več kot odličen. Nad porabo pa se je oče vedno zgražal, čeprav sem mu vedno dal vedet, da nima ravno lahke noge; sama poraba je malokdaj padla pod 7,5 litra. Se pa v avtu več kot odlično lahko peljejo štiri osebe, tudi z prtljago nikoli ni imel problema(kar je seveda odvisno od vsakega posameznika). Je pa avto tudi pri štirih potnikih in polno naložen videl 190 km/H. Tudi pri kvaliteti notranjosti nikjer ni bilo,da bi kakšen del odstopal, nobenih "čričkov".... Kljub temu, da je bil z avtom zelo zadovoljen pa ga je lani prodal zaradi malce neljubega dogodka; namreč avto je bil tango rdeče barve ko se mu je po letu in pol začel luščiti lak na sprednjem odbijaču. Peljal ga je na servis, kjer je avto tudi kupil in obtožbe so letele le nanj, saj naj bi prevečkrat pozimi pral avto...kar ni res. Avto je bil pri pooblaščenem avtoličarju barvan kar štirikrat, tudi četrtč je barva od odstalega dela močno odstopala...in to je bil tudi vzrok, da je avto od hiše odšel... Če pa te še kaj zanima, pa ti z veseljem pomagam.
da pa ti malce pomagam še pri Fiesti; na testni vožnji jo je mel oče dva dni, prav tako jo je dobil v last štirikrat, ko je Focus pristal na barvanju. Moje mnenje je takšno; Fiesta je super malček, vozne lastnosti so odlične kot pri večini Fordovih modelov. V avtu se lahko peljejo štiri osebe, vendar nastane problem pri prtljažniku..Ob vseh pozitivnih stvareh, pa najbolj zmoti slaba izdelava v notranjost in slabi materiali na otip. Prav tako je bila za 97KM gnana fiesta zelo žejna, porava se je vedno vrtela okoli 8 litrov. Če ti več pomeni novejši model, lepša oblika....potem izberi Fiesto. Jaz bi na tvojem mestu, kolikor sem imel priložnost spoznati oba avta, vzel Focusa. Je vendarle malce boljša kvaliteta in več je prostora.