Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alhambra71
Novinec

Nakup Modusa

Napisal/-a alhambra71 So jul 02, 2011 7:48 pm

Pripravljam se za nakup drugega avtomobila. Trenutno se vozimo v Seat Alhambri in smo z vožnjo kar precej razvajeni. Naše zahteve so predvsem po visokem sedenju, dobremu razgledu in solidnemu udobju. Iščem drugi manjši avto in nekako dobra emitacija teh prej naštetih lasnosti sem našel v Modusu. Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem vozilom. Brat je imel sicer dva Cliota tako bencinarja kot dizla pa sta bila več na avto vleki kot na cesti in oba je kupil nova ter prodal pred iztekom garancije. Zato sem zelo skeptičen glede Renaulta. Gledal sem še Citroen C3, vendar mi ni nudil tisto kar iščem. Prosim za mnenja in seveda dobrodošle vaše slabe in dobre izkušnje. Ali ima kdo še kakšen predlog v katero smer naj gledam.

GrEgEcN95
Novinec

Re: Nakup Modusa

Napisal/-a GrEgEcN95 So jul 02, 2011 8:13 pm

Imaš še Hondo Jazz, Opel Meriva, Fiat Idea...
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

scott
Novinec

Napisal/-a scott So jul 02, 2011 8:14 pm

Že 3 leta lastnik Grand Modusa 1.2 TCE ,prevoženih slabih 35 000 km ,do sedaj brez problemov in težav.Všeč mi je visoko sedenje,poskočen motor,kljub varčni vožnji pa imam porabo slabih 8 litrov,res pa je da so to kratke relacije.Pri prvem modelu Modusa je bilo celo sranje ,če si hotel menjat žarnice v žarometu si moral na servis kjer so ti odmontirali prvi odbijač,pri novem menajm sam.Tudi jaz sem pred tem vozil Ibizo ,ko sem zamenjal sem bil takoj navdušen nad udobno mehko vožnjo ,dobrim pregledom na vse strani,posebno skozi stranska stekla.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jul 02, 2011 8:15 pm

Pri sosedu se Pri 1.2 TCE mašini pojavlja neko ropotanje in takih avtomobilov z to napako je po podatkih Revoza 8 in ne znajo rešiti težave

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jul 02, 2011 11:17 pm

ZELO priporočam, če iščeš avto v tem razredu.
Pri nas ga imata stara starša od kar je prišla ven prva generacija. Najbolj zanesljiv avto, kar jih je pri hiši, zelo lahkoten in enostaven za vozit, prostoren, pregleden... Mene moti edino to, da so sedeži za daljše poti neudobni in da nima rokonaslona. Poraba je 7,2 l/100 km skoraj izključno 6km relacija z dvema hriboma (zelo solidno za moje pojme, je pa 1,2 16v mlinček)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne jul 03, 2011 8:37 am

preveri tudi pri korejcih, saj se mi vsaj na pogled ydi kia Venga ter morda še bolj Hundai IX20 bolj moderna, na pogled lepša y visokim sedenjem

sta pa verjetno malce dražja

lp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jul 03, 2011 8:50 am

Roomster 1.2tsi, je daleč pred konkurenco v tem razredu!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Ne jul 03, 2011 8:54 am

ja, kia venga je res prostoren avto. navzven res zgleda majhen, vendar je znotraj prostora še pa še :o . sediš zelo dobro in visoko, tako da bi bila to boljša izbira od modusa. ni zelo dražja od modusa, ponuja pa veliko več ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 03, 2011 9:35 am

Sam sem za punco pred 2 letoma kupil Modusa '05, 1.5 dci in lahko ti povem, da smo z avtomobilom vec kot zadovoljni. Do sedaj (108000 km) smo zamenjali le motorcek elektricnega odpiranja sip, ki pa je dejansko hiba pri teh modelih (strosek cca 70 €). Poraba je zelo majhna, avto se pelje vec kot odlicno, skratka, odlicen nakup!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jul 03, 2011 9:44 am

tudi jaz ko sem ga vozil na testni vožnji mi je bil zelo všeč, skoraj bi ga vzel, pol pa sem scenica
modus je tudi bolj (po moje) narejen za zenske, je res tako prijazen do voznika, "enostaven", pregleden... super avtoček

sicer pa ne gledat na to, če se je bratu kvaril renault, kje piše da se bo še tebi ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Po jul 04, 2011 4:33 pm

No našel sem Modusa, sicer je letnik 2006 vendar ima 13000 km in je kot nov. Našel sem ga pri Rondoju v Škofji loki in mislim, da bova v sredo zaključila posel. Ne vem, premamimilo me je malo število km in oranjenost vozila. Gledal sem še nekaj drugih, vendar nisem našel tisto kar sem iskal. Mogoče tudi ta ni pravi ampak ce bi bil človek vedež nebi bil ....
lp

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 04, 2011 5:07 pm

MBtouran je napisal/-a:Pri sosedu se Pri 1.2 TCE mašini pojavlja neko ropotanje in takih avtomobilov z to napako je po podatkih Revoza 8 in ne znajo rešiti težave

In tebi se zdi povsem verjetno, da so to podatki iz revoza, kjer se ukvarjajo z vsem drugim kot je pa zbiranje podatkov o napakah in odpravljanjem le-teh?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po jul 04, 2011 5:12 pm

frgo je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Pri sosedu se Pri 1.2 TCE mašini pojavlja neko ropotanje in takih avtomobilov z to napako je po podatkih Revoza 8 in ne znajo rešiti težave

In tebi se zdi povsem verjetno, da so to podatki iz revoza, kjer se ukvarjajo z vsem drugim kot je pa zbiranje podatkov o napakah in odpravljanjem le-teh?

točno tako, ker je sam revoz poslal dopis kako rešiti zadevo in na rešitev sedaj čakajo francoze, tako da to kar sem napisal drži.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 04, 2011 8:14 pm

Meni se zdi samo blazno neverjetno, da bi Revoz karkoli pošiljal, ker ni dosti drugega kot proizvodni obrat in poprodajna podpora ni ravno njihova skrb :) To ponavadi počne Renault Nissan Slovenija. In tudi to, da bi v dopisu povedali za kakšno količino problematičnih avtov gre je hecno.

Ampak če praviš, da je dopis poslal revoz, potem ti verjamem.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po jul 04, 2011 8:37 pm

Preveri statistiko okvar Modusa. MIslim, da je kar zelo zanesljiv v svojem razredu. Edino kar boš živce zgubil je menjava žarnic.

Seveda saj res, od soseda prjatu, njegov stric je meu modusa, pa je bil nonstop na avtovleki :D bulshit!

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Sr jul 06, 2011 8:36 am

A mi mogoče kdo lahko pove kako na vozilu Modus prepoznam, da ima resnično vgrajen ESP. Po prospektih sem videl da je zadeva vgrajena dodatno in ni v serijski vgradnji. Po mojem bi moralo biti nekje stikalo za izklop in moral bi imeti vse štiri kolutne zavore.
hvala in lp.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jul 06, 2011 3:05 pm

alhambra71 je napisal/-a:A mi mogoče kdo lahko pove kako na vozilu Modus prepoznam, da ima resnično vgrajen ESP. Po prospektih sem videl da je zadeva vgrajena dodatno in ni v serijski vgradnji. Po mojem bi moralo biti nekje stikalo za izklop in moral bi imeti vse štiri kolutne zavore.
hvala in lp.

Pri ESP so zadaj disk zavore

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Sr jul 06, 2011 9:41 pm

Hvala za odgovor. Sem pogledal zadaj je disk in na armaturi levo spodaj poleg tempomata je gumb za izklop ESP.
Danes sem kupil Modusa prvi občutek dobe,r žana pa je pozitivno presenečena nad mehko in udobno vožnjo.
Avto je res star vendar ima realnih 13000 km in se pelje odlično. Bomo videl kaj se bo iz tega izcimilo.
Hvala za pomoč pri nakupu in če bo kdo rabil kakšen nasvet mogoče kaj več po nekaj tednih vožnje.
lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 10, 2011 6:11 pm

Morda bi nam zaupal se ceno ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov