Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alt_h4x
Nov uporabnik

Nov ix35 vs. rabljen Touareg

Napisal/-a alt_h4x Če jul 07, 2011 8:37 am

Spravljam se k nakupu "novega" avtomobila, pripravljen sem odšteti cca. 30k€ letno delam približno 40000km, nekaj poti je tudi bolj terenske (makedam, kakšna gozdna pot in nepot, sneg, pločniki :D ,...). Zato je padla odločitev, da avto mora biti terenec.
Torej gledal sem Hyundai ix35 4WD 2.0 je nov avto in ima 5 let garancije, po zunanjosti mi je všeč, vendar me motijo malenkosti v notranjosti kot npr. malce cheap materjali, za odpiranje šip moraš tiščati gumb dokler se ne odpre do konca,...
Zato šel na internet malce poiskati za avtom, ki si ga res želim (sicer je to nov Touareg) in našel npr. tole. Torej Touareg letnik vsaj 2007 (zaradi prenove), 75-100kkm, 3.0 TDI, DSG, zračno vzmetenje, navigacija/kamera, elektronsko odpiranje prtlažnika,... za cca. 26-27k€ + DMV in ostale stvari pri uvozu pride nekje 30k€ vse skupaj.

Sedaj je nekako dilema, saj je načeloma vzdrževanje Touarega dražje (gume, bencin, zavarovanje), in avto seveda ni nov, torej nekako me zanima, ali se splača vzeti touarega, za katerega sem seveda pripravljen potrpeti tudi malenkost večje stroške, vendar sedaj spet nebi deval v avto celo bogastvo na kakšnih nepredvidenih servisih, saj rabim udoben in zanesljiv avto. Pa verjetno po cca 4ih letih, ko bom avto "zvozil" bo verjetno Touareg bolj držal ceno kot Hyundai, ali se mogoče motim?

Kakršni koli predlogi/komentarji zaželjeni. :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Nov ix35 vs. rabljen Touareg

Napisal/-a Blinder Če jul 07, 2011 9:48 am

Dej sam poglej kiri bolj drži ceno. Touareg jo sigurno ne more držat dobro.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 07, 2011 10:01 am

alt_h4x je napisal/-a:Spravljam se k nakupu "novega" avtomobila, pripravljen sem odšteti cca. 30k€ letno delam približno 40000km, nekaj poti je tudi bolj terenske (makedam, kakšna gozdna pot in nepot, sneg, pločniki :D ,...). Zato je padla odločitev, da avto mora biti terenec.
Torej gledal sem Hyundai ix35 4WD 2.0 je nov avto in ima 5 let garancije, po zunanjosti mi je všeč, vendar me motijo malenkosti v notranjosti kot npr. malce cheap materjali, za odpiranje šip moraš tiščati gumb dokler se ne odpre do konca,...
Zato šel na internet malce poiskati za avtom, ki si ga res želim (sicer je to nov Touareg) in našel npr. tole. Torej Touareg letnik vsaj 2007 (zaradi prenove), 75-100kkm, 3.0 TDI, DSG, zračno vzmetenje, navigacija/kamera, elektronsko odpiranje prtlažnika,... za cca. 26-27k€ + DMV in ostale stvari pri uvozu pride nekje 30k€ vse skupaj.

Sedaj je nekako dilema, saj je načeloma vzdrževanje Touarega dražje (gume, bencin, zavarovanje), in avto seveda ni nov, torej nekako me zanima, ali se splača vzeti touarega, za katerega sem seveda pripravljen potrpeti tudi malenkost večje stroške, vendar sedaj spet nebi deval v avto celo bogastvo na kakšnih nepredvidenih servisih, saj rabim udoben in zanesljiv avto. Pa verjetno po cca 4ih letih, ko bom avto "zvozil" bo verjetno Touareg bolj držal ceno kot Hyundai, ali se mogoče motim?

Kakršni koli predlogi/komentarji zaželjeni. :)

Si ti dobro premislil koliko te pride uvoz...na hitro izračunano za vozilo z 283g CO2, EURO4, 166kw in ceno 26000€ je DMV 33%, kar pride 8580€ samo DMV-ja! Potem pa še sam uvoz, homologacija in registracija...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

alt_h4x
Nov uporabnik

Napisal/-a alt_h4x Če jul 07, 2011 10:05 am

Glede DMV sem gledal tukaj, in če zbijem ceno do 25k€ je le tega cca. 11%, kar pride 2750€

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jul 07, 2011 10:10 am

Sicer je res, da je Hyundai nov pa ma tok pa tok let garancije, ampak čim se usedeš v enga in pol druzga ti je jasno, zakaj je cena novga tazga Tuarega še enkrat višja od IX 35. Mogoče je res da je vzdrževanje mal dražje pr VW, ampak mislm da vožnja in vse kar je z njo povezan, je čist na drugi ravni od IX 35. Sicer pa tale Tuareg u DE, nima DSG ampak ma 6 st. tiptronic, pa tut cena k je navedena, je brez davka njihovga. Tko da takle avto bi te tle na cesti pršu okol 40k. Je pa res lepo naloudan z opremo kokr se za tak avto spodobi. In tut kilometrov nima tok velik, plus tega da bo rabljen vreden čez tok pa tok časa še enkrat več kokr IX35. Js osebno bi se za Tuarega odloču

LP

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če jul 07, 2011 10:15 am

SašoP je napisal/-a:Sicer je res, da je Hyundai nov pa ma tok pa tok let garancije, ampak čim se usedeš v enga in pol druzga ti je jasno, zakaj je cena novga tazga Tuarega še enkrat višja od IX 35. Mogoče je res da je vzdrževanje mal dražje pr VW, ampak mislm da vožnja in vse kar je z njo povezan, je čist na drugi ravni od IX 35. Sicer pa tale Tuareg u DE, nima DSG ampak ma 6 st. tiptronic, pa tut cena k je navedena, je brez davka njihovga. Tko da takle avto bi te tle na cesti pršu okol 40k. Je pa res lepo naloudan z opremo kokr se za tak avto spodobi. In tut kilometrov nima tok velik, plus tega da bo rabljen vreden čez tok pa tok časa še enkrat več kokr IX35. Js osebno bi se za Tuarega odloču

LP

X2

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 07, 2011 10:16 am

hm novi terenec proti staremu iztrošenemu od prejšnjega lastnika? za moje pojme ni kaj za razmišljat.... novo je novo. garancija tako da te boli klinac če je kaj narobe, pred tabo ga še ni noben drkal , koliko ga uničiš ga uničiš sam in nihče drug.

rabljeno pa je strošeno od prejšnjih lastnikov. sploh uvoženo se itak ve, da je največji šunt - ponavadi oz. 99%. gori je avto odslužo svoje, pride v slo pa je folk celi presrečen in nato nadaljuje pot dalje na balkan kjer so tudi oni nevem kako srečni a dobijo še bolj zgonjen avto....

upam da se zavedaš kaj vse se je LAHKO delalo z avtom v 100 000km. Našminkaš lahko vsak avto ;)

To je moje mnenje.

Lp,PAtrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 07, 2011 10:19 am

alt_h4x je napisal/-a:Glede DMV sem gledal tukaj, in če zbijem ceno do 25k€ je le tega cca. 11%, kar pride 2750€

Z 1.3.2010 so se davki spremenili, tako da si ponovno izračunaj http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/davek_na_motorna_vozila_pojasnila/

Edit: dobri so bili tisti stari časi pred uvedbo novega davka :)
Zadnjič spremenil gecco, dne Če jul 07, 2011 10:22 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če jul 07, 2011 10:20 am

Najprej se zavedaj da ix35 in Tuareg še daleč nista v istem razredu! IX35 spada med male SUV vozila in je tudi temu primerno izdelan in temu primerna je tudi cena. Tuareg pa posega v razred luksuznih velikih SUV in tu je pač očitna razlika v prostornosti, materialih, opremi, pa ne pozabi tudi 4x4 je povsem drugačen, če se ne motim imaš pri Tuaregu celo reduktor. Tudi vožnja je na višjem nivoju. Tako da ti izbiraš med novim malim in povprečnim SUV in rabljenim luksuznim SUV vozilom ;).
Glede držanja cene je pa tako, da po 4-5 letih vsak avto pade na 50% nakupne vrednosti (izjema razni eksotični avti). Mislim da če sedaj primerjaš IX35 za cca 30000€ in rabljenega Tuarega za cca 30000€, bo prodajna cena čez 4 leta precej podobna oz. zna Hyundai malenkost bolj držat cene, pač odvisno tudi od stanja vozila in prevoženih kilometrov, pa še eno leto bo v garanciji :D .

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Če jul 07, 2011 10:22 am

alt_h4x je napisal/-a:Glede DMV sem gledal tukaj, in če zbijem ceno do 25k€ je le tega cca. 11%, kar pride 2750€

To več ne velja, zdaj plačaš davek glede na izpust CO2. Tule imaš tabelo za izračun:

http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... un_DMV.xls

In če ima Tuareg 283 g/km izpusta CO2, je to 30%.

Sicer bi jaz glasoval za Tuarega v tem primeru, ampak dvomim da se ti ga splača uvozit, poglej tudi ponudbo na avto.net.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jul 07, 2011 10:23 am

Koliko pa bo vreden 7 let star touareg v primerjavi z 4 leta starem ix35?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Če jul 07, 2011 10:26 am

Ja Tuareg bo zihr več vredn, mogoče ne še enkrat več ampak več pa zihr, Hyundai je že po 2h letih na polovici vrednosti ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 07, 2011 10:32 am

SašoP je napisal/-a:Ja Tuareg bo zihr več vredn, mogoče ne še enkrat več ampak več pa zihr, Hyundai je že po 2h letih na polovici vrednosti ;)

Glede na to, da se zdle 2003 letnik Touaregi z 5.0 mašino prodajajo po 14-15k €, 2010 letnik ix35 pa po 20k€, razlika med 7 in 4 leta starim ne bo velika. Bo pa izguba na Touaregu toliko večja, s tem da tudi poraba med 2.0 in 3.0 ni zanemarljiva...mislim da je razlika med tema dvema avtomobiloma prevelika za eno konkretno primerjavo. Avtor teme se mora pač odločiti kaj si dejansko želi/rabi
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jul 07, 2011 10:35 am

gecco je napisal/-a:
SašoP je napisal/-a:Ja Tuareg bo zihr več vredn, mogoče ne še enkrat več ampak več pa zihr, Hyundai je že po 2h letih na polovici vrednosti ;)

Glede na to, da se zdle 2003 letnik Touaregi z 5.0 mašino prodajajo po 14-15k €, 2010 letnik ix35 pa po 20k€, razlika med 7 in 4 leta starim ne bo velika. Bo pa izguba na Touaregu toliko večja, s tem da tudi poraba med 2.0 in 3.0 ni zanemarljiva...mislim da je razlika med tema dvema avtomobiloma prevelika za eno konkretno primerjavo. Avtor teme se mora pač odločiti kaj si dejansko želi/rabi

Sej zato mi je čudno da bi touareg neki ful držal ceno. touareg nekak spominja na pheatona ali pa A8 - velika teža, močen motor, velka kolesa, stroški pač.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 07, 2011 10:37 am

haha, kakšna primerjava cen. hyundai je sedaj 20K €, bo po 5 letih mogoče 9 K € ali pa 8K €. touareg pa je sedaj 60 000€, pa bo čez 5 let 20K €. keri je več zgubil? ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jul 07, 2011 10:47 am

Blinder je napisal/-a:Koliko pa bo vreden 7 let star touareg v primerjavi z 4 leta starem ix35?
MIslim da se Touaregi, ki so danes stari 7 let, prodajajo po ene 15-20 jurjev. Novemu ix35, če stane 30 jurjev, bo vrednost v 4 letih gotovo padla za ene 50%. Recimo 4 leta stari Hyundai Tucsoni (predhodnik ix35), se prodajajo za cca 12-13 jurjev. Čez 4 leta torej nekako dvomim da boš lahko ix35 prodal za dosti več kot 15 jurjev. Skratka bosta vrednosto oba avta nekako podobna, močno dvomim da bi za 4 leta starega ix35 dobil več kot za 7 let starega Touarega (bolj verjetno je obratno).

Menim (čeprav nisem vozil ne Touarega ne ix35), da je Touareg gotovo v vseh pogledih udonejši in boljši avto.

Edino ta konkretni Touareg zna na koncu biti drag, če ga boš uvozil in Nemčije - zaradi visokega novega DMV. Podobni 'slovenski' se oglašujejo za okoli 30-34 jurjev (ziher se ga da dobiti za 30 jurjev), tako da je za preračunat.

Za preverit je tudi, koliko je potrebno rednega vzdrževanja in koliko to stane.
Ne mislit da je Hyundai tako zelo poceni za vzdrževat - en znanec ima dizelskega i30 in je pogosto na rednem servisu (menjava olja je sicer na 20.000 km, a on kar veliko prevozi in zato pogosto menja olje). Stoka, da ga ponavadi opalijo za ene 300 EUR - ne vem ,redna menjava olja+filter za Golfa V TDI (torej avto podobnega velikostnega itd ranga kot i30) mene pride ene 100-120 EUR, tako da očitno Hyundai servis zelo odira. Zadnjič ko sem imel večji servis (ki pride na 4 leta oz. 60.000 km in se menja še zavorna tekočina in še nekaj drobnarij), me je še vedno prišlo 'samo' cca 200 EUR.

Sicer si mislim,da tudi vzdrževanje Touarega najbrž ni poceni špas, ampak dobro se je prej pozanimat (pokliči na par Hyundai in VW servisov, ter povprašaj koliko stanejo redni predpisani servisi...)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jul 07, 2011 10:48 am

Ne vem v katerem svetu živiš, ampak v tem je ravno obratno - Tuareg v dveh letih po nakupu izgubi polovico vrednosti (samo poglej primer v tej temi), medtem ko je Hyundai IX 35 skupaj z ostalimi novejšimi modeli te znamke med modeli, ki najbolje držijo ceno. V naslednji treh letih pa verjetno ne bo velikih razlik v izgubi vrednosti, ker je sedaj Tuareg že bolj realno ovrednoten. Če pa upoštevaš celotne pričakovane stroške (zavarovanje, poraba bencina, pričakovani stroški popravil) pa te bo verjetno Tuareg stal letno kakšnih 5000€ več kot Hyundai. Zato je moje mnenje tako, da če kupuješ avto zase potem izmed teh dveh absolutno Hyundai-a , če pa ga kupuješ zaradi sosedov, potem pa razmisli tudi o Tuaregu.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če jul 07, 2011 10:50 am

Čez 4 leta bosta oba vredna nekje 12-15jurjev recimo, bo pa tačas Touareg bistveno večji strošek goriva, servisov...registracija bo podobna, edino kasko bo relativno dražji.
Nenazadnje bo (moje mnenje) čez 4 leta lažje prodati ix35 z 2.0 motorjem in 100kkm od 1.lastnika, kupljen v Sloveniji, kot pa tri leta starejšega Touarega s 3.0 mašino, 200kkm, 2.lastni, uvožen itd.

Je pa odvisno ali avtor teme išče racionalno vozilo z manj stroški, ki se bo tudi lažje prodalo, ali mu več pomeni vožnja na nekoliko višjem nivoju ne glede na sorazmerno višje stroške vzdrževanja - osebno bi se odločil v taki situaciji za ix35 (še raje sicer za Sportaga).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jul 07, 2011 11:07 am

Kakšne neumnosti pišete. Res je da VWji držijo vrednost boljše kot Hyundaji, ampak Touareg spada v zelo nepopularen razred rabljenih vozil, ix35 pa ravno obratno. Tisti, ki kupujejo rabljene 7let stare SUVe zagotovo ne gledajo za 3.0 Touaregom, ste smešni... Poglejte rabljene Tucsone koliko so zgubili vrednosti od novih in jih primerjajte s Touaregi.
Hyundaia boš vozil 200kkm v garanciji, Touarega 0km.

Za tak keš bi pa jaz rajši SantaFeja kupil.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če jul 07, 2011 11:26 am

tezko je delat neke primerjave med tema dvema. touareg je v klasi od ix55, ki pa je cisto drugo proti ix35.
jaz bi se se vedno raje odlocu za novega, kr pri rabljenem (se posebej takega ranga) zna postat to zelo drag sport. se posebej ce je avto uvozen oz. ce ne poznas lastnika ;)
turbo inside
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov