Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

renault megane 1.9dci

Napisal/-a grega88 Ne jul 10, 2011 9:04 pm

Lep pozdrav uporabniki avtomobilizma !!!

Prišel je čas ko se moram odločiti o nakupu vozila. Zasledil sem oglas o sledečem meganu...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4974348&show=1

Zanima me če mogoče kdo pozna tega megana ali omenjeno firmo katera ga prodaja.
Zanima me če si kdo lasti omenjenega megana in kako je zadovoljen z njim, kake ima kej hibe, na kaj moram biti pozoren, kaki so kej stroški...

V naprej se vam zahvalujem za odgovore !!!
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: renault megane 1.9dci

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jul 10, 2011 9:13 pm

ni treba nove teme odpirat ....
tukaj pisi viewtopic.php?f=18&t=75263&start=1440

nekdo je ze omeni ta avto v tem postu
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Ne jul 10, 2011 9:15 pm

Sem že pisal v eni temi, sem se zanimal za nakup tega. Problemi pri dizlih so turbina, šobe in ena pumpa ne vem točno katera. Pozoren moraš biti da mašina ni mastna, posebej okoli turbine. Egr ventil poglej ali je bil že kdaj menjan.

Evo sedaj sem ga šel pogledat še sam. Avto je na zunaj lepo ohranjen, zgleda lepo. Elektrika dela vendar je veliko težav, zato kar je 3850eur cena ni vreden. Je reku da je to popolnoma zadnja cena, tud če mu ponudim 3800 ne bo sprejel.

Servisno ima samo za prvi servis torej na 30000, naprej ni nicesar vec. Torej so zelo vprašljivi kilometri, jaz sem skoraj prepričan da niso realni. Streha se zadane v steklo zadaj takoj ob dvigu verjetno je jo treba samo nastavit. Desni blatnik je bil barvan, na plastikah motorja manjka veliko čepov ( prodajalec ''ne ve'' zakaj), gume so za stran je treba nov, tudi za to sezono niso. Zadnje ploščice in diski dokaj novi, spredaj je treba oboje zamenjat takoj. Treba je tudi zamenjat nosilec motorja, saj se cel avto trese in se takoj čuti da je zanič. Ročka od vrat je dosti znucana, na ročki menjalnika so znucane cifre, volan zgleda dokaj lepo, voznikov sedež rahlo poteptan. Ne dela zgornja štop luč, verjetno je kje prekinjen kontakt. Nobenega papirja za velik servis, za mali servis vglavnem za nic. Mašina drugače nič mastna, lepo teče.

Ne priporočam nakupa, ne za tak denar, pa še človek je sumljiv se mu vidi da je šmugler :)

Drugič pa malo poglej po forumu, saj tema za taka vprašanja obstaja.

Lp, Gašper

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jul 10, 2011 9:21 pm

Pri tej generaciji megana mene izredno moti položaj sedenja, tako voznika kot sovoznika. Avto ima zelo čudne sedeže za moje pojme. Sedeži so v primerjavi z tlemi postavljeni zelo nizko, v primejavi s samim avtom pa kar visoko, torej visoko sedenje.

Če stegneš noge na sovoznikovem sedežu, je kar veliko prostora in so v dobrem položaju. Če jih pa skrčiš, so pa kolena kar visoko, torej ali ima visoko dno ali pa nizke sedeže (ampak ne nizkega sedenja).

Moti me še ''prazen'' volan, ki ne daje veliko informacij ozi. zelo malo, vrti se ga lahko praktično z mezincem, kar je pa zelo priročno pri mestni vožnji. In pa kratek hod sklopke, eden izmed krajših, kot pri ostalih avtomobilih, ki sem jih vozil.

Všeč mi je pa motor, ki je kar poskočen in dobro zvočno zatesnjen in ne potrebuje visokih obratov in omogoča udobno vožnjo in pa sam občutek v notranjosti med vožnjo, verjetno zaradi materialov in sedežev iz blaga (sam imam usnjene). Govorim pa za avto z črno notranjostjo. In pa vozne lastnosti, ker je avto nastavljen bolj na udobno, mehko vožnjo, kar je meni osebno plus.

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Ne jul 10, 2011 9:55 pm

Priznam da nisem popolnoma nič gledal ali obstaja ali ne ... samo na hitro sem odpru temo da preverim stanje o avtu kajti jutr sem ga hotu in pogledat pa hvala bogu da ste mi dali nasvet ga nebom šel ;) ...

Še enkrat se opravičujem ker nisem preveril ali že obstaja tema ki se nanaša na tega megana oz. prodajalca.
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Ne jul 10, 2011 10:10 pm

Ce bi spustil ceno nekje na 3500 bi bil smotrn nakup...tako da vprašaj če spusti ceno...zdaj ga ima že 14 dni na netu pa ga očitno noben noče, ne bo več tako samozavesten kot takrat :)

Drugače pa ni panike, boš za naslednjič vedel ;)

lp, g

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To jul 12, 2011 7:13 am

Zdravo

Bejž vstran od tega nateguna. Jaz sem šel gledat k njemu enga passata 4M pred časom, avto je bil v nulo, usnje, ksenon, zglancan od zunaj, znotraj, vglavnem kot nov. Mu rečem za številko šasije da preverim zgodovino, ker je bil bojda servisiran na pooblaščenih servisih. Prodajal se je z magičnimi 139k kilometri. Res je bil do pred enega leta nazaj servisiran na pooblaščenih servisih, vendar je imel na zadnjem servisu (mislim da 275k km), tako, da je po zgodovini sodeč, letnih intervalih, in datumu odjavitve zgoraj, moral imeti cca. 300 - 320k km. Navedeno o opravljenem velikem servisu ni štimalo glede na izpis zgodovine itd. Airbagov je naštel 10 (navedba v oglasu), jaz sem jih naštel zgolj šest, kam so zginili štirje ni vedel povedat, na kocu je priznal, da je vnesel po 'občutku', ni šel natančno štet. Še zdaj imam shranjen izpis zgodovine s sliko oglasa tistega avtomobila, ker je bil absolutni 'zmagovalec' v konkurenci handlerjev v teh naših koncih :D. Možno je, da so že oni zgoraj kaj zbili, potem pa še on, v to pa se nisem poglabljal, raje se takim na daleč izognem.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

zigyec
Nov uporabnik

Napisal/-a zigyec So jul 16, 2011 1:55 pm

Mi smo mel megana z isto mašino, letnik 2003, razlika je sam ta de je bil 4-vratni. Prodal smo ga lani in za manj kot 4000€ evrov(privilege luxe oprema). Cena tega, ko ti gledaš je res pretirana več ko 3500€ ni nikol vred, morš vedet da je že star 8let.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 14 gostov