Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejcpirc
Nov uporabnik

Novi (manjši) avtomobil za mamo - do cca. 8.000 EUR

Napisal/-a nejcpirc So jul 16, 2011 9:18 am

Pozdravljeni

Potreboval bi vašo pomoč pri nakupu novega avtomobila za mamo. Cena naj bi bila nekje do cca. 8.000 EUR.

Predvsem je pomembno, da je avtomobil nov, z garancijo, manjši...sicer pa če imate še kakšno dodatno vprašanje, da mi lahko potem lažje svetujete, prosim kar sporočite.

Hvala za pomoč
N

ps: oče je pred kratkim opazil reklamo po TVju za Corso po tej ceni.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Novi (manjši) avtomobil za mamo - do cca. 8.000 EUR

Napisal/-a mihaing So jul 16, 2011 9:31 am

Njalažji ogdovor vseh tem trenutno. Zaa tak denar imaš na voljo samo: clio II, dacia, ali twingo z socialno opremo. To je pa tudi vse

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jul 16, 2011 9:39 am

mihaing je napisal/-a:Njalažji ogdovor vseh tem trenutno. Zaa tak denar imaš na voljo samo: clio II, dacia, ali twingo z socialno opremo. To je pa tudi vse

Saj če gre za avto za mamo je to verjetno 2. avto v družini in bo socialna oprema čisto zadostovala za v službo in nazaj ali pa kake podobne relacije. Ne rabi foteljev, 4 conske klime, tempomata itd..

nejcpirc
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcpirc So jul 16, 2011 9:40 am

mihaing je napisal/-a:Njalažji ogdovor vseh tem trenutno. Zaa tak denar imaš na voljo samo: clio II, dacia, ali twingo z socialno opremo. To je pa tudi vse

Avtotehna Vis - Opel Corsa

AvtoCenter Šubelj - Hyundai i20

Res nisi v pomoč, če nisi seznanjen z akcijskimi ponudbami v tem trenutku.

nejcpirc
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcpirc So jul 16, 2011 9:43 am

Ninjeti, res je kot si napisal :)

Vseeno pa me zanima kaj je "ta trenutek" najboljša izbira, ker sem pa tja pade kakšna dobra akcijska ponudba

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec So jul 16, 2011 10:40 am

mislim da se da dobit novo škodo fabio,kul avtek

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jul 16, 2011 10:48 am

nakup takega avta je tudi ekstrem. Se drago plača zato, da je nov in z garancijo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF So jul 16, 2011 11:05 am

Če rabi mali avto, z malo porabo - Toyota Aygo. (Oz. C1, P107..)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jul 16, 2011 11:11 am

chevrolet spark, aveo
fiat panda, punto classic
ford ka
hyundai i10, kia picanto
nissan pixo
opel agila...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

nejcpirc
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcpirc So jul 16, 2011 11:45 am

maarkec je napisal/-a:mislim da se da dobit novo škodo fabio,kul avtek

Res je, tudi Fabio se dobi za ta denar. Sedaj je dilema ali Fabio ali Corso, se bo pa fotr odloču in kakor ga poznam, bo izbral Nemca :)

Hvala vsem skupaj :)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore So jul 16, 2011 1:40 pm

nejcpirc je napisal/-a:
maarkec je napisal/-a:mislim da se da dobit novo škodo fabio,kul avtek

Res je, tudi Fabio se dobi za ta denar. Sedaj je dilema ali Fabio ali Corso, se bo pa fotr odloču in kakor ga poznam, bo izbral Nemca :)

Hvala vsem skupaj :)

Če imaš proračun do 8000€ boš zelo težko dobil novo Corso, pa tudi Fabio. Še posebej če kupuješ z gotovino ti znajo kar pošteno dvignit ceno :!:. Tko da se končna cena lahko kaj hitro približa 10k€. Pa še za stroške zavarovanja moraš imet.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore So jul 16, 2011 1:50 pm

Predlagam nakup tega Avea (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4954734&show=1). Sicer ni nov, ampak ima zelo malo kilometrov in tudi še kar močen motor ter veliko opreme. Kot nov. Tak avto ima tudi moja mama, ki malo vozi, ampak je z njim zelo zadovoljna :D Pa še nekaj evrčkov bo ostalo.....

Glede akcij pa naj povem le to, da pri večini trgovcev trajajo večno :roll: in gre pri vsem skupaj le za zavajanje kupcev. Nikar jim ne verjemi!

nejcpirc
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcpirc So jul 16, 2011 11:00 pm

mmikolj je napisal/-a:Predlagam nakup tega Avea (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4954734&show=1). Sicer ni nov, ampak ima zelo malo kilometrov in tudi še kar močen motor ter veliko opreme. Kot nov. Tak avto ima tudi moja mama, ki malo vozi, ampak je z njim zelo zadovoljna :D Pa še nekaj evrčkov bo ostalo.....

Glede akcij pa naj povem le to, da pri večini trgovcev trajajo večno :roll: in gre pri vsem skupaj le za zavajanje kupcev. Nikar jim ne verjemi!

Je že dogovrjeno z avtohišo (dobro je, če imaš poznanstva). Opel Corsa bo padla in stroški se ne bodo dvignili. Tudi sicer ni niti najmanjših šans, dabi fotr potrdil Avea, no way :)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Ne jul 17, 2011 8:19 am

Ok, pa srečno 8)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jul 17, 2011 8:53 am

Glede nato, da je napisal cca. 8000 €, bi to za moje pojme pomenilo, da lahko primakne še 700 € in tukaj pa dobiš potem že novega Clia, Škodo Fabio in Seat Ibizo pa verjetno še kak i20 bi se našel v rangu nekaj stotakov pod 9.000 €. V kolikor denarnica premore, se mi zdi še vedno pametneje kupiti majhen avto (velikost Seat Ibize) kot pa mikro škatlico (npr i10, C1) in podobno. Pa ne zaradi preseravanja, ampak varnosti v primeru trčenj. Podobno tudi odsvetujem Aveota, ker je v trčenjih poden od podna.

O socialni opremi pa: za vožnjo od službe do doma (nekaj km), pa enkrat na leto na morje je tudi 1.2 motor s 70 KM dovolj, vsak avto danes pa ima serijsko radio, servo volan, ABS, klimo in el. pomik stekel spredaj. Čeprav osebno močno zagovarjam doplačilo ESP in zračnih blazin - vse preostalo od park senzorjev, hlajenih predalov, avtomatskih klim, super servotov pa je luksuz. Pelješ se s tem ali brez popolnoma enako.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne jul 17, 2011 9:02 am

Jaz nebi nikomu priporočal Avea ker je navadna kanta kar se varnosti tiče. Kot da se z rolko pelješ :?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jul 17, 2011 10:52 am

nejcpirc je napisal/-a:
mmikolj je napisal/-a:Predlagam nakup tega Avea (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4954734&show=1). Sicer ni nov, ampak ima zelo malo kilometrov in tudi še kar močen motor ter veliko opreme. Kot nov. Tak avto ima tudi moja mama, ki malo vozi, ampak je z njim zelo zadovoljna :D Pa še nekaj evrčkov bo ostalo.....

Je že dogovrjeno z avtohišo (dobro je, če imaš poznanstva). Opel Corsa bo padla in stroški se ne bodo dvignili. Tudi sicer ni niti najmanjših šans, dabi fotr potrdil Avea, no way :)

avea res ne bi priporocal nobenemu (sej vemo, varnost itd.), se posebej pa ne od avtohise, ki je najvecji nategun na obali ;)
corsa bi se morala dobro odrezat, vsaj pri meni se je :tomidelej:
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 17, 2011 11:09 am

Za Corso (in njej podobne avte) se bo treba kr kkšnga jurčka bolj stegnt.
Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Ne jul 17, 2011 4:58 pm

_furby_ je napisal/-a:
nejcpirc je napisal/-a:

avea res ne bi priporocal nobenemu (sej vemo, varnost itd.), se posebej pa ne od avtohise, ki je najvecji nategun na obali ;)
corsa bi se morala dobro odrezat, vsaj pri meni se je :tomidelej:

Tega o (ne)varnosti do pred kratkim sploh nisem vedel oops in se mi je avto zdel OK. Naš pa ni itak nikoli na avtocesti in je vožen zmerno in na res kratke relacije, tako da o nekih nesrečah sploh ne razmišljam. Sem pa v tem trenutku začel razmišljat o prodaji in nakupu corse.

nejcpirc
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcpirc Če jul 21, 2011 5:16 pm

Na koncu je bila izbrana nova Seat Ibiza za 8.790
Corsa je bila 8.890, s tem da je bil polog cca. 2K EUR se mi zdi..., druga opcija, Fabia, pa tudi ni prišla v poštev, saj so baje vse razprodane.

Upam, da se obnese :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov