Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mr-DeeJaY
Nov uporabnik

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 hdi avt.

Napisal/-a Mr-DeeJaY Po jul 18, 2011 7:45 pm

Pozdravljeni.

Kupujem zgoraj omenjeni avto z 2.0 hdi mašino in sicer z avtomatskim menjalnikom letnika 2008.

Zanima me, če ima kdo kakršne koli izkušnje z to mašino in avtomatskim menjalnikom.

Za vse informacije se že vnaprej zahvaljujem.

PS: prosim povejte, če je pameten nakup Grand Picasso 2.0 hdi avt, z xenon, navigacijo ter ostalo opremo.

Hvala

wragec
Novinec

Re: Citroen C4 Grand Picasso 2.0 hdi avt.

Napisal/-a wragec Po jul 18, 2011 8:30 pm

Tudi jaz kupujem ta avto. Sem ti poslal zasebno sporočilo.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po jul 18, 2011 8:46 pm

2.0 mašina je preizkušena in je super zadevca...tut jst bi ga kupu če bi mel dnar...le avtomatik baje da je malce lene sorte, ampak ta avto je potovalni družinski avto ni za dirkat tako da ga že v osnovi ne kupuješ da bi lovil bejbe....

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec To avg 09, 2011 9:26 am

Sem kupil C4 Grand Picasso 2.0 HDI, robotiziran menjalnik, letnik 2008, prevoženih 137000 km. V desetih dneh prevozil 1300 km in zaenkrat zelo zadovoljen. Poraba je majhna glede na težo vozila, menjalnik je res malo počasen, ampak glede na to da je družinski avto ni problema. Pelješ se v njemu pa kot lord.

Slika

Slika

Slika

Slika

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To avg 09, 2011 11:32 am

Kaj so teli ekrančki na zunanji strani voznika in sovoznika pod zračniki?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To avg 09, 2011 11:48 am

blazkom je napisal/-a:Kaj so teli ekrančki na zunanji strani voznika in sovoznika pod zračniki?

Mislim da je to konzola za klimo.
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To avg 09, 2011 12:00 pm

blazkom je napisal/-a:Kaj so teli ekrančki na zunanji strani voznika in sovoznika pod zračniki?
Klima. Uff,jaz bi raje preskočil tak menjalnik ker se ravno njega v tujih forumih omenja kot problematičnega. lp.

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec To avg 09, 2011 12:12 pm

Ja to je za klimo ker je 4 conska. Problem pri avtomatiku je ker rad cuka v prvi ali pa ko greš rikverc (kadar je hladen), vendar se naloži gor nov software in menjalnik dela super. Ko sem kupoval avto sem vozil 7 različnih avtov in noben ni imel problemov. To se je dogajalo na začetku sedaj pa so že tako vsi posodobljeni. Ma pa avto vse razen usnja, katerega pa tako ne bi imel, ima PDC zadaj in spredaj, Navigacija, panoramsko steklo, bi-xenon itd...

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To avg 09, 2011 3:11 pm

wragec je napisal/-a:Sem kupil C4 Grand Picasso 2.0 HDI, robotiziran menjalnik, letnik 2008, prevoženih 137000 km. V desetih dneh prevozil 1300 km in zaenkrat zelo zadovoljen. Poraba je majhna glede na težo vozila, menjalnik je res malo počasen, ampak glede na to da je družinski avto ni problema. Pelješ se v njemu pa kot lord.

je menjalnik pri tem motorju robotiziran ali avtomatski :?:
[povezava odstranjena]

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To avg 09, 2011 4:37 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
wragec je napisal/-a:Sem kupil C4 Grand Picasso 2.0 HDI, robotiziran menjalnik, letnik 2008, prevoženih 137000 km. V desetih dneh prevozil 1300 km in zaenkrat zelo zadovoljen. Poraba je majhna glede na težo vozila, menjalnik je res malo počasen, ampak glede na to da je družinski avto ni problema. Pelješ se v njemu pa kot lord.

je menjalnik pri tem motorju robotiziran ali avtomatski :?:

robotiziran ročni menjalnik...je pa res da ga večina šteje kar za avtomatskega, ker ti pač ni potrebno prestavljati, ampak v osnovi gre pa še vedno za ražni menjalnik, ki mu pomaga elektronika in hidravlika...

Tudi sam sem gledal Grand Picassoja....pa sem se potem odločil za Grand Scenica (ker je pač novejši in aktualnejši, pa še Picasso ni bil v notranosti všeč ženi)....
je pa potem kupil kolega. Dve leti starega iz Francije... Nekoliko slabo ga je pregledal ob nakupu in je bilo zato potrebno menjati (po nekaj kilometrih-še v garanciji) nek semeting na motorju...in pa kasneje (ne več v garanciji) kondenzator klime...pranje žarometov mu še pa vedno ne dela...samo kot namig, na kaj bit pozoren pri nakupu. Drugače pa supreca avto!

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To avg 09, 2011 4:42 pm

hmm, ma aktualna ponudba za 2.0HDI omenja avtomatski menjalnik, medtem ko robotiziranega najdemo pri 1.6HDI in novih turbo bencinarjih...pomoje gre pri 2.0HDI kar za klasično avtomatiko
http://www.citroen.si/Resources/Content ... otrjen.pdf
saj pri nobenem -troniku ti ni treba prestavljat, pa naj gre za klasični avtomatik, robotiziran menjalnik, cvt ali pa dsg...
[povezava odstranjena]

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To avg 09, 2011 4:52 pm

E=mc^2 je napisal/-a:hmm, ma aktualna ponudba za 2.0HDI omenja avtomatski menjalnik, medtem ko robotiziranega najdemo pri 1.6HDI in novih turbo bencinarjih...pomoje gre pri 2.0HDI kar za klasično avtomatiko
http://www.citroen.si/Resources/Content ... otrjen.pdf
saj pri nobenem -troniku ti ni treba prestavljat, pa naj gre za klasični avtomatik, robotiziran menjalnik, cvt ali pa dsg...

zanimivo...tega nisem vedel.
Za starejše modele sem (skoraj) prepričan, da gre za robotiziran menjalnik.... Vem, pa, da je imel 2,0 bencinar klasično avtomatiko...to je bilo kakšno leto in pol nazaj, mogoče so s face-liftom prenovili tudi menjalnike.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Sr avg 10, 2011 1:15 am

bi se dalo sliko te kontrole klime od bližji?
robotizeran menjalnik? potem tudi če imaš tam da sam prestavljaš ne rabiš sklopke?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 10, 2011 1:18 am

Robotiziran menjalnik je enak klasičnemu ročnemu menjalniku, le da sklopka deluje samodejno oz. z drugimi besedami je robotizirana, torej pedala za sklopko ni.
Avtomatski menjalnik je pa pač klasičeni avtomatski menjalnik.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 10, 2011 6:23 am

E=mc^2 je napisal/-a:hmm, ma aktualna ponudba za 2.0HDI omenja avtomatski menjalnik, medtem ko robotiziranega najdemo pri 1.6HDI in novih turbo bencinarjih...pomoje gre pri 2.0HDI kar za klasično avtomatiko

pravzaprav se prodajalci vcasih niso vedeli, kaj se sploh da dobit (oz. so mi tud nekateri trdili, da za 2.0 ni bilo klasicne avtomatike ni za dobit)
ce je na zadnji sliki njegov njegova armatua slikana, se pa vidi, da je robotiziran menjalnik (edina vizualna razlika, da ima klasicen avtomat se P pozicijo, zraven RNAM)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec Sr avg 10, 2011 7:33 pm

Menjalnik je robotiziran ( Daš na A in sem menja, če hočeš pa lahko še zmeraj ti posežeš in sam menjaš - ima ročice kot F1 , če pa hočeš sam menjavat pa daš na M in ti menjuješ, sem probal ampak je lepše če avto sam menja,) in ima prestave R,N,A,M, avtomatik pa ima P.R.N.D.M.

Ta je avtomatik

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5006099&show=1

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec Sr avg 10, 2011 7:41 pm

blazkom je napisal/-a:bi se dalo sliko te kontrole klime od bližji?
robotizeran menjalnik? potem tudi če imaš tam da sam prestavljaš ne rabiš sklopke?

Sklopka je ker jo menjalnik rabi za menjat ampak ti nimaš pedala, DSG menjalniki od VW mislim da imajo dve sklopki in so tudi hitrejši.

Klima od bližje je tukaj

http://service.citroen.com/ddb/code/index_sl_si.htm, klikni na C4 Picasso, na levi ta prvi letnik 01/09/2007 - 31/05/2008, nato v vozilu pol pa maš tam avtomatska klimatska naprava

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 13, 2011 12:20 pm

DSG je res dvosklopkovni menjalnik ampak ne v takšnem pomenu kot si ti predstavljaš - dve sklopki.

wragec
Novinec

Napisal/-a wragec So avg 13, 2011 5:09 pm

simply je napisal/-a:DSG je res dvosklopkovni menjalnik ampak ne v takšnem pomenu kot si ti predstavljaš - dve sklopki.

Ni mišljeno tako kot je napisano da ima dve. Ampak je vhodna gred razdeljena na dva dela, na notranji strani so zobniki 1, 3 in 5 prestave, na zunanji pa zobniki 2, 4 i 6 prestave če se ne motim.. Vsako od dveh vhodnih gredi vklopi svoja lamelna plošča.

carski
Nov uporabnik

Napisal/-a carski Sr dec 14, 2011 7:54 am

Lepo pozdravljeni, mene pa zanima, glede na to da bom v roku enega meseca najverjetneje kupil C4GP, kje mislite da je najbolje kupiti rabljenega. Če ima kdo slučajno kakšno izkušnjo z nakupom C4GP pri teh naših preprodajalcih. Ker zdaj vsi kar garantirajo prevožene km in imajo potrjeno servisno knjigo, ni da ni...a je temu za zaupat? Ker nedolgo nazaj so mojo taščo, kar pošteno "nategnili", ampak je vsaj potem dobila denar povrnjen, ampak bolj zato, ker je imela srečo. Če mogoče kdo pozna kakšnega preprodajalca, ki je mogoče vreden zaupanja da mu daš 11.000 € in da dobiš avto kateri bi naj bil vsaj približno toliko vreden! Bi mi bilo v veliko pomoč...kakšna dobra oz. slaba izkušnja?

Hvala za pomoč!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov