dask je napisal/-a:Po dveh letih prodajat novo kupljen avto, ki povrhu vsega še dela brez problemov... Ne vem no, jaz ne bi. Pomisli, kaj bo, če sedaj kupiš to Octavio, čez 2 leti pa pride ven spet en xy, za katerega se boš zagrel? 8.000 EUR boš vrgel stran kar tako vsake dve leti? Ker toliko približno naj bi dobil sedaj za Megana, novega predvidevam, da si plačal ca. 16.000 EUR. Pa poleg teh 8.000 kar si izgubil na vrednosti, moraš dodat še 8.000 za novega. Razen če imaš evrov na odmet....
dask je napisal/-a:Po dveh letih prodajat novo kupljen avto, ki povrhu vsega še dela brez problemov... Ne vem no, jaz ne bi. Pomisli, kaj bo, če sedaj kupiš to Octavio, čez 2 leti pa pride ven spet en xy, za katerega se boš zagrel? 8.000 EUR boš vrgel stran kar tako vsake dve leti? Ker toliko približno naj bi dobil sedaj za Megana, novega predvidevam, da si plačal ca. 16.000 EUR. Pa poleg teh 8.000 kar si izgubil na vrednosti, moraš dodat še 8.000 za novega. Razen če imaš evrov na odmet....
sonic je napisal/-a:Pa je še kak razlog za menjavo, razen da si se 'zagrel za Octavio' ? Sicer slednje ni tako nenavadno, ker sem vozil najnovejšo Octavio in je več kot super avto za svoj denar.
Očitno si se Megana že po treh letih naveličal - ali je še kaj dodatno narobe z avtom?
Kakorkoli, po eni strani ni pametno prodajati avta po 3 letih, ker večinoma ravno v tem času utrpijo največjo izgubo vrednosti.
Po drugi strani se ti pa splača še ujet trenutek, ko lahko morda malo boljše prodaš avto, ker mu je ostalo še skoraj eno leto garancije...
Pa tudi sicer - včasih se človek avta enostavno naveliča in če imaš finančno možnost zamenjati z novim, zakaj pa ne... Lepo je imeti avto, v katerega se rad usedeš in ga rad voziš (ni treba da je nevem kakšen luksuzen voz, da ti le sede), bolje kot da se vsak dan voziš v avtu ki ti ni všeč...
Koliko bi dobil za tvojega Megana - najbolje da vprašaš pri avtohiši (pa morda ne samo eni*), koliko ti bi zanj upoštevali, če bi kupil pri njih nek nov avto po sistemu 'staro za novo' - tisti cifri prištej nekako do 1000 EUR, približno toliko boš po mojih izkušnjah dobil če boš prodajal sam.
* vprašaj najprej pri Škodi, kjer bi kupil Octavio, potem pa za primerjavo še pri kakem Renault trgovcu, češ da bi kao rad namesto Megana nekaj novega in drugačnega, npr. Scenica ali Laguno..
sebaveh je napisal/-a:Recimo da za Megana dobiš 9000 €, boš še vedno moral doplačati 7500 € za Škodo. In teh 7500 pa se ti nti v najbolj divjih sanjah ne bo povrnilo pri stroških rednega vzdrževanja.
zuzek je napisal/-a:dask je napisal/-a:Po dveh letih prodajat novo kupljen avto, ki povrhu vsega še dela brez problemov... Ne vem no, jaz ne bi. Pomisli, kaj bo, če sedaj kupiš to Octavio, čez 2 leti pa pride ven spet en xy, za katerega se boš zagrel? 8.000 EUR boš vrgel stran kar tako vsake dve leti? Ker toliko približno naj bi dobil sedaj za Megana, novega predvidevam, da si plačal ca. 16.000 EUR. Pa poleg teh 8.000 kar si izgubil na vrednosti, moraš dodat še 8.000 za novega. Razen če imaš evrov na odmet....
+ 1
to je metanje denarja proč, prodajat avto po 2h letih, zdaj avto ob prodaji največ zgubi na vrednosti. Raje denar porabi za kakšne toplice, počitnice itd..
MaRko81 je napisal/-a:...omenil si znižanje stroškov. Kakšne stroške pa maš sedaj, da so tile tako veliki![]()
Mindflash je napisal/-a:Čisto nesmiselna menjava... Če že menjaš menjaj za kaj boljšega, ne pa da ostaneš v istem razredu z isto opremo in pri tem vržeš skozi okno 7000-8000EUR.
Menjaj za malo rabljen avto višjega razreda (ki je prav tako kot tvoj Megane že izgubil glavnino na vrednost), kot naprimer. A4 Avant, BMW 3 Touring, Škoda Superb, Citroen C5 Break, Laguna Grandoutr... Izbire je ogromno!
Tale je nora, samo potem ne bo nič z nižanjem stroškov.![]()
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4945715&show=1
Caesares je napisal/-a:MaRko81 je napisal/-a:...omenil si znižanje stroškov. Kakšne stroške pa maš sedaj, da so tile tako veliki![]()
Servisi, poraba... ampak stroški niso glavno vodilo pri možni menjavi...
Badzo je napisal/-a:eni odgovori so dobri velika večina pa ni bistveno kiksnila.
Avto prodajat ravno po času v katerem je padec vrednosti grafično gledano najbolj strm,
je malo zgrešeno - sploh če na avtu resnično ni nobenih napak (to veš samo ti).
Pa tudi ne vrjamem da bi jih izpostavljal tu kjer veliko ljudi bere, ker s tem posledično
sam sebi pljuvaš v skledo - ampak kot rečeno ti že veš zakaj bi avto dal.
Servisi za octavio pridejo med 130-140eur, megane ne sme biti bistveno dražji.
Poraba octavie 1.2TSI računaj okoli 8 kombinirane zmerne vožnje. Na AC pri potovalni
okrog 130 ti bo polno naložen s klimo pokuril 7-7.5. Mogoče še celo kak deci več.
Mislim, da se ti ekonomska računica ne izide. Megane bistveno dražji za vzdrževat ni,
pri porabi pa tudi ne boš doživel preskoka.
Notranjost je pri octavii bolj ergonomska, zunanjost je pri meganu mogoče celo malce
lepša. Nekih bistvenih razlik ni.
Sicer pa jaz osebno mislim da je v ozadju še kakšna stvar, ki je ne želiš razkrit - ne vem
zakaj ampak imam tak občutek, če sem narobe ocenil in te kakorkoli s tem užalil se ti opravičujem.
@Speedfreak: res misliš da mu ne bo dovolj? Po papirjih ima octavia 24Nm več naovra končna je ista pospešek
do 100 0.5sec boljši? Če mu je atmosferski 1.6 dovolj mu sigurno bo dovolj tudi 1.2TSI. Res pa
da to ni raketa, logično, med drugim tudi dotični megane ni ravno pojem športnosti kajne..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov