Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Audi A8 3.0 TDI vs. BMW 730d

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 5:39 pm

Pozdravljeni mene pa zanima kateri avtomobil mi bol priporočate od teh 2 Audi A8 3.0 TDI vs. BMW 730d (cena tam do 25 000€), predvsem me zanimajo prednosti in slabosti obeh modelov. LP.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 080719.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _front.JPG
(sliki sta simbolični)
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Audi A8 3.0 TDI vs. BMW 730d

Napisal/-a crxdelsol Sr jul 27, 2011 6:10 pm

Na youtubu je dosti primerjav pravtako na netu dosti se zraven še omenja merčka S. Zakaj ga boš uporabljal ?

...počitnice dišijo

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 6:17 pm

crxdelsol je napisal/-a:Na youtubu je dosti primerjav pravtako na netu dosti se zraven še omenja merčka S. Zakaj ga boš uporabljal ?

...počitnice dišijo

MB S mi ni glih všeč. Ja za dopust tut ja drugač pa za vsakodnevna opravila (služba,vrtec,trgovina,...)
Slika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr jul 27, 2011 6:29 pm

audi a8. zakaj? quattro, MMi nezahteven za uprabo, odlična lega....pa še kar se mojega ukusa tiče je veliko lepši (čeprav nisem audi fan).

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 6:38 pm

fantom je napisal/-a:audi a8. zakaj? quattro, MMi nezahteven za uprabo, odlična lega....pa še kar se mojega ukusa tiče je veliko lepši (čeprav nisem audi fan).

a niso (kaj se tiče lege na cesti) BMW-ji bolši od audiov?? (tako sem vsaj slišel)
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jul 27, 2011 6:46 pm

Nobenega od teh dveh. Zakaj? Ker so stroški tako visoki, da ti bo avto dopizdil tako hitro kot si ne moreš misliti. Poleg udobja mora imeti še nekaj, da te vsaj malo ohranja pri življenju ter razumu in sicer dobro motorizacijo, da se ti vsaj kdaj malo nasmehne :mrgreen: :mrgreen: .

Tile 3.0TDI so za več kot dvo tonske krave enostavno premalo

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 7:01 pm

BMW je težek 1975 kg in ima 218 PS http://de.wikipedia.org/wiki/BMW_E65
Audi ma pa 1995 kg pa 233 PS http://de.wikipedia.org/wiki/Audi_A8
zakaj misliš da je 3000 cm³ premalo? ni dovolj navora? konjev? ali kaj drugega??
Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr jul 27, 2011 7:10 pm

Vzami audija. Če je vsaj tako dober kot A6 in ima malce več luksuznega pridiha je to absolutno zadetek v polno. Samo pazi, da boš vzel res dobro ohranjenega, ker servis za takšno mrcino ne bo ravno poceni. :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jul 27, 2011 7:11 pm

Vsega po malo, glavni razlog pa je poraba. Da boš solidno pognal tako težek avto boš moral kar konkretno pritisniti, da te nebo megane prehitel po dvopasovnici :mrgreen: :mrgreen:

Kmalu poraba postane večja kot pri razred večjih motorjih, kjer je obremenitev motorja zaradi velikega navora neprimerljiva z 3.0TDI. V zavarovalnem razredu pa si tako in tako na istem

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 7:18 pm

ja ampak 3.0 je še V6 večja mašina pa je že V8 kar pomeni tut večja poraba ane?!? :|
Slika

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Sr jul 27, 2011 8:39 pm

Moj glas gre za A8. Peljal sem se z BMW-jem 735i E65, in me ni pretirano navdušil, čeprav je na pogled zelo lep avto. V notranjosti manjka kakšen detajl, tukaj A8 precej prednjači. Kar se tiče motorja 3.0 TDI -> tako kot je bilo že rečeno, osebno mi je za tako velik avto malo "prešvoh". Odvisno tudi, kaj zdaj voziš, ker lahko da se ti bo tak preskok poznal. Imaš variante 4.0 TDI (baje so meli neke probleme) in novejše 4.2 TDI, ki so "kul". Poznam nekaj ljudi, ki so namesto TDI-ja vzeli bencinski motor in ga zaradi porabe predelali na plin. Ostane ti tudi varianta 3.0TDI + čip, kjer malenkost izboljšaš porabo in dobiš nekaj več moči.
Aja, pa pri A8 imaš quattro.

Vsekakor najboljše da se odpraviš do kakšnega trgovca in preizkusiš vse variante, obenem pa tudi spremljaš potovalni računalnik in primerjaš porabo. ;)

Lp
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 8:47 pm

egster je napisal/-a:Moj glas gre za A8. Peljal sem se z BMW-jem 735i E65, in me ni pretirano navdušil, čeprav je na pogled zelo lep avto. V notranjosti manjka kakšen detajl, tukaj A8 precej prednjači. Kar se tiče motorja 3.0 TDI -> tako kot je bilo že rečeno, osebno mi je za tako velik avto malo "prešvoh". Odvisno tudi, kaj zdaj voziš, ker lahko da se ti bo tak preskok poznal. Imaš variante 4.0 TDI (baje so meli neke probleme) in novejše 4.2 TDI, ki so "kul". Poznam nekaj ljudi, ki so namesto TDI-ja vzeli bencinski motor in ga zaradi porabe predelali na plin. Ostane ti tudi varianta 3.0TDI + čip, kjer malenkost izboljšaš porabo in dobiš nekaj več moči.
Aja, pa pri A8 imaš quattro.

Vsekakor najboljše da se odpraviš do kakšnega trgovca in preizkusiš vse variante, obenem pa tudi spremljaš potovalni računalnik in primerjaš porabo. ;)

Lp

to z čipom je dobra ideja Hvala za odg. in vsem ostalim tudi :D, a mogoče gdo ve koliko pa stane servis za a8?? (približno)
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 27, 2011 9:21 pm

ce sprasujes kok stane servis poj tak avto ni zate.
kar pa je se bol pomembno je da ni problem v rednem servisu,problem v ceni je v gumah,zavorah...takih stvareh ki jih je pac treba menjath pa v kaksnih nepredvidenih okvarah.
pjt na mimovrste pa poglej kok stane komplet letnih pa komplet zimskih gum za ta voz...pa zapel se v kako rgovino z avtodeli pa vprasaj za cene zavor...poj bos mel boljso predstavo o stroskih takega vozila.treba se je zavedat da kupjes rabljen avto,ki nima novih gum in novih zavor..tko da jh bo verjetno treba menjat v naslednjem letu..ali dveh
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Sr jul 27, 2011 9:35 pm

ma5t3r je napisal/-a:to z čipom je dobra ideja Hvala za odg. in vsem ostalim tudi :D, a mogoče gdo ve koliko pa stane servis za a8?? (približno)

Malenkost. Servis ni pretirano drag, odvisno o katerem govoriš. 3.0TDI motorji so praktično enaki kot v A4, A5, A6, Q5, Q7... Če misliš letne servise pri pooblaščencu z longlife oljem, potem te košta že olje pribl. 120 EUR, ura na servisu je ponavadi 60-70 EUR. Težko točno rečem, ker nisem še imel dizla. Prišparaš pa na nekaj velikem servisu, ker 3.0TDI nima jermena, temveč verigo, ki se je praviloma ne menja. Filtri in razne ostale malenkosti so zanemarljive. Lahko pa veliko bolj poceni prideš skozi, če greš h kakšnemu navadnemu mehaniku, pa ti vseeno da štempl v knjižico. Olje bo pa že znal zamenjat :)

Se pa strinjam z abbe-jem. Bolj kot sam servis so pomembne druge komponente, ki se obrabijo. Par nujnih stroškov, če misliš imet avto več kot eno leto:
- prednje ploščice + diski = 250+ EUR, zadnji set 200+ EUR
- soliden set letnih gum dimenzij npr. 245/40/18 = 800+ EUR
- senzorčki in razne ostale neumnosti začnejo pri 50 EUR, končajo pa pri 700 in več (senzor odmika volana, nič posebnega, za A6, isti kot v osmici, je bil 370 EUR)

Moreš računat, da te stvari sem pa tja crknejo pri nekaj let starem avtu, pa naj bo Audi, BMW, Mercedes ali pač karkoli drugega. Če hočeš imet avto pošlihtan in obut kot je treba, imej pripravljenih min. 1500 EUR letno samo za vse servisiranje, če ne crkne kaj večjega.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
ma5t3r
Nov uporabnik

Napisal/-a ma5t3r Sr jul 27, 2011 9:50 pm

egster je napisal/-a:
ma5t3r je napisal/-a:to z čipom je dobra ideja Hvala za odg. in vsem ostalim tudi :D, a mogoče gdo ve koliko pa stane servis za a8?? (približno)

Malenkost. Servis ni pretirano drag, odvisno o katerem govoriš. 3.0TDI motorji so praktično enaki kot v A4, A5, A6, Q5, Q7... Če misliš letne servise pri pooblaščencu z longlife oljem, potem te košta že olje pribl. 120 EUR, ura na servisu je ponavadi 60-70 EUR. Težko točno rečem, ker nisem še imel dizla. Prišparaš pa na nekaj velikem servisu, ker 3.0TDI nima jermena, temveč verigo, ki se je praviloma ne menja. Filtri in razne ostale malenkosti so zanemarljive. Lahko pa veliko bolj poceni prideš skozi, če greš h kakšnemu navadnemu mehaniku, pa ti vseeno da štempl v knjižico. Olje bo pa že znal zamenjat :)

Se pa strinjam z abbe-jem. Bolj kot sam servis so pomembne druge komponente, ki se obrabijo. Par nujnih stroškov, če misliš imet avto več kot eno leto:
- prednje ploščice + diski = 250+ EUR, zadnji set 200+ EUR
- soliden set letnih gum dimenzij npr. 245/40/18 = 800+ EUR
- senzorčki in razne ostale neumnosti začnejo pri 50 EUR, končajo pa pri 700 in več (senzor odmika volana, nič posebnega, za A6, isti kot v osmici, je bil 370 EUR)

Moreš računat, da te stvari sem pa tja crknejo pri nekaj let starem avtu, pa naj bo Audi, BMW, Mercedes ali pač karkoli drugega. Če hočeš imet avto pošlihtan in obut kot je treba, imej pripravljenih min. 1500 EUR letno samo za vse servisiranje, če ne crkne kaj večjega.

pričakoval sem da bo dražje, hvala za odg. Lp.
Slika

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr jul 27, 2011 9:53 pm

Nekaj izkušenj z audijem a8 4.2 fsi. Servisi na uradnem servisu izredno dragi. Če si dele sam kupiš in ga pelješ nekam je dosti ceneje. Problem nastane pri elektroniki. Toliko stikal, lučk, konektrojev, da vedno nekaj crkne. Kar se pa tiče MMIja pa se meni zdi bolj zakompliciran od Idriva. Enostavno je preveč gumbov in dalj časa iščeš gumb, kot pa se potem po meniju sprehajaš. Drugače se pa avto pelje odlično. Z BMW 7 pa nimam izkušenj, si pa upam trdit, da je vzdrževanje cenejše, ampak je še vedno toliko stvari ki grejo lahko narobe. Raje se odloči za en razred nižji avto, ker v te avte boš samo vlagu in nikoli ne bo vse tako, kot je treba.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 28, 2011 7:37 am

kupuješ avto klase a8 oz. serije 7 in boš šparal na bencinu? kupi in vozi, če ugotoviš, da je predrag ga prodaj, enostavno.

vsaka šola se plača dokler jo ne izkusiš na svoji koži.

še boljša varianta je bencin+plin, je kar nekaj vozil na prodaj z tovrstnim sistemom za "male pare".

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če jul 28, 2011 8:08 am

ce bi jz kupoval tak rang avta, sicer ga nikol ne bom ker ga nimam kj rabit, bi kupil phaetona. Boljse udobje in dodelava od obeh zgoraj nastetih. Je pa res da nima imidza kot audi ali bmw. Tako da ce rabis avto za na dolge proge, za udobje pol phaetona. Ce je pa za sminko in pa za na plocnik pred gostilno parkirat pa audi ali bmw. Aja pa cena sprednjih bremz za a8 je cca. 500, pa zavarovanje, gume, kaksn senzor. Tak avto kosta na letni ravni cca. 5-8keur, plus se stroski nafte ali benzina.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 28, 2011 8:35 am

Slicker je napisal/-a:ce bi jz kupoval tak rang avta, sicer ga nikol ne bom ker ga nimam kj rabit, bi kupil phaetona. Boljse udobje in dodelava od obeh zgoraj nastetih. Je pa res da nima imidza kot audi ali bmw. Tako da ce rabis avto za na dolge proge, za udobje pol phaetona. Ce je pa za sminko in pa za na plocnik pred gostilno parkirat pa audi ali bmw. Aja pa cena sprednjih bremz za a8 je cca. 500, pa zavarovanje, gume, kaksn senzor. Tak avto kosta na letni ravni cca. 5-8keur, plus se stroski nafte ali benzina.

se strinjam z napisanim.

sicer pa kaj danes ni vse strošek...? če je nekomu to sprejemljivo potem zakaj pa ne? v kolikor so že dvomi, kaj kako kje in zakaj potem bolje, da si tega avta ne omisliš...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jul 28, 2011 10:27 am

Čisto tako praktično gledano bi ti svetoval A8, pa čeprav sem pristaš "propelerwerke" produktov.
Takšne krave so enostavno porebne pogona na vse 4, verjemi mi čim bo mokro spolzko ali zaneženo je razlika med enim in drugim dan in noč.
In takšnih situacij je pri nas veliko - Quattro bo šel kot tank - ko ga voziš niti pomisliš ne kako sranje je ima nekdo v BMW, ki že pri pseljevanju z zasneženega parkinga ima lahko konkretne težave.
Moja ex petka je šla zelo lepo, ko je šla - ko pa sem ustavil in moral zopet speljati na klančku snega in poledice - ojej :(
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov