crxdelsol je napisal/-a:Na youtubu je dosti primerjav pravtako na netu dosti se zraven še omenja merčka S. Zakaj ga boš uporabljal ?
...počitnice dišijo
fantom je napisal/-a:audi a8. zakaj? quattro, MMi nezahteven za uprabo, odlična lega....pa še kar se mojega ukusa tiče je veliko lepši (čeprav nisem audi fan).
egster je napisal/-a:Moj glas gre za A8. Peljal sem se z BMW-jem 735i E65, in me ni pretirano navdušil, čeprav je na pogled zelo lep avto. V notranjosti manjka kakšen detajl, tukaj A8 precej prednjači. Kar se tiče motorja 3.0 TDI -> tako kot je bilo že rečeno, osebno mi je za tako velik avto malo "prešvoh". Odvisno tudi, kaj zdaj voziš, ker lahko da se ti bo tak preskok poznal. Imaš variante 4.0 TDI (baje so meli neke probleme) in novejše 4.2 TDI, ki so "kul". Poznam nekaj ljudi, ki so namesto TDI-ja vzeli bencinski motor in ga zaradi porabe predelali na plin. Ostane ti tudi varianta 3.0TDI + čip, kjer malenkost izboljšaš porabo in dobiš nekaj več moči.
Aja, pa pri A8 imaš quattro.
Vsekakor najboljše da se odpraviš do kakšnega trgovca in preizkusiš vse variante, obenem pa tudi spremljaš potovalni računalnik in primerjaš porabo.![]()
Lp
ma5t3r je napisal/-a:to z čipom je dobra ideja Hvala za odg. in vsem ostalim tudi, a mogoče gdo ve koliko pa stane servis za a8?? (približno)
egster je napisal/-a:ma5t3r je napisal/-a:to z čipom je dobra ideja Hvala za odg. in vsem ostalim tudi, a mogoče gdo ve koliko pa stane servis za a8?? (približno)
Malenkost. Servis ni pretirano drag, odvisno o katerem govoriš. 3.0TDI motorji so praktično enaki kot v A4, A5, A6, Q5, Q7... Če misliš letne servise pri pooblaščencu z longlife oljem, potem te košta že olje pribl. 120 EUR, ura na servisu je ponavadi 60-70 EUR. Težko točno rečem, ker nisem še imel dizla. Prišparaš pa na nekaj velikem servisu, ker 3.0TDI nima jermena, temveč verigo, ki se je praviloma ne menja. Filtri in razne ostale malenkosti so zanemarljive. Lahko pa veliko bolj poceni prideš skozi, če greš h kakšnemu navadnemu mehaniku, pa ti vseeno da štempl v knjižico. Olje bo pa že znal zamenjat
Se pa strinjam z abbe-jem. Bolj kot sam servis so pomembne druge komponente, ki se obrabijo. Par nujnih stroškov, če misliš imet avto več kot eno leto:
- prednje ploščice + diski = 250+ EUR, zadnji set 200+ EUR
- soliden set letnih gum dimenzij npr. 245/40/18 = 800+ EUR
- senzorčki in razne ostale neumnosti začnejo pri 50 EUR, končajo pa pri 700 in več (senzor odmika volana, nič posebnega, za A6, isti kot v osmici, je bil 370 EUR)
Moreš računat, da te stvari sem pa tja crknejo pri nekaj let starem avtu, pa naj bo Audi, BMW, Mercedes ali pač karkoli drugega. Če hočeš imet avto pošlihtan in obut kot je treba, imej pripravljenih min. 1500 EUR letno samo za vse servisiranje, če ne crkne kaj večjega.
Slicker je napisal/-a:ce bi jz kupoval tak rang avta, sicer ga nikol ne bom ker ga nimam kj rabit, bi kupil phaetona. Boljse udobje in dodelava od obeh zgoraj nastetih. Je pa res da nima imidza kot audi ali bmw. Tako da ce rabis avto za na dolge proge, za udobje pol phaetona. Ce je pa za sminko in pa za na plocnik pred gostilno parkirat pa audi ali bmw. Aja pa cena sprednjih bremz za a8 je cca. 500, pa zavarovanje, gume, kaksn senzor. Tak avto kosta na letni ravni cca. 5-8keur, plus se stroski nafte ali benzina.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov