Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Večji enoprostorec ali manjši dostavnik

Napisal/-a shalej Sr avg 17, 2011 12:56 pm

Kupujem večji avto v katerega bom lahko stlačil 2 motorja (pitbike) z dolžino 1,6m in višino 1,15m.
Iščem nekaj v rangu večjih enoprostorcev ali rang manjšega dostavnika.
Diesel in letnik od 2003 do nekje 2006. Kilometri me preveč ne zanimajo če je avto ok ohranjen, cena pa najraje 5000eur, če pa več bo pa treba vzet leasing...

Nagledano imam:
- Ford Galaxy / VW Sharan / Seat Alhambra
- Renault Kangoo
- Citroen Berlingo
- VW Caddy (tu bi blo treba vzet leasing)

Ker se večinoma vozim sam in še nimam otrok pri Kangoo / Berlingo / Caddy razmišljam celo o tovorni verziji. Če je pa verzija s sedeži jih bom pa vrgu ven kadar bo treba pelat motorje.

Si lasti kdo od teh vozil in pove kako je s prostornostjo?

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Re: Večji enoprostorec ali manjši dostavnik

Napisal/-a hp6715s Sr avg 17, 2011 1:03 pm

Galaxy, placa ogromno. kolo gre noter brez odstranjevanja sprednjega kolesa. Sedeže lahko tudi odstraniš. Galaxy je od trojice najcenejši, avti so pa takorekoč isti šmorn.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 17, 2011 1:07 pm

sharana in alhambro od letnika 2003 dalje lahko le sanjaš pod 5000€
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 17, 2011 1:08 pm

shalej je napisal/-a:Kupujem večji avto v katerega bom lahko stlačil 2 motorja (pitbike) z dolžino 1,6m in višino 1,15m.
Iščem nekaj v rangu večjih enoprostorcev ali rang manjšega dostavnika.
Diesel in letnik od 2003 do nekje 2006. Kilometri me preveč ne zanimajo če je avto ok ohranjen, cena pa najraje 5000eur, če pa več bo pa treba vzet leasing...

Nagledano imam:
- Ford Galaxy / VW Sharan / Seat Alhambra
- Renault Kangoo
- Citroen Berlingo
- VW Caddy (tu bi blo treba vzet leasing)

Ker se večinoma vozim sam in še nimam otrok pri Kangoo / Berlingo / Caddy razmišljam celo o tovorni verziji. Če je pa verzija s sedeži jih bom pa vrgu ven kadar bo treba pelat motorje.

Si lasti kdo od teh vozil in pove kako je s prostornostjo?

Glede na želje bi na tvojo listo želja dodal še Fiat Doblo s preverjenim 1.9 dizelskim motorjem. V razredu malih dostavnikov je definitivno zmagovalec glede prostornosti (2 evropaleti v tovornem prostoru). Materiali so v notranjosti malce dostavniški ampak nezahtevni za nego, potovanje je zelo solidno zaradi visokega sedenja in dobrih sedežev (naj te videz ne zavede). Pa še s ceno bi lahko prišel skozi brez leasinga.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Sr avg 17, 2011 10:51 pm

mogoče razmisli še o kakšni mazdi 6 karavan...zadnji sedeži se podrejo s potegom v sekundi, pa še ravno dno dobiš...

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Sr avg 17, 2011 11:15 pm

miha666 je napisal/-a:mogoče razmisli še o kakšni mazdi 6 karavan...zadnji sedeži se podrejo s potegom v sekundi, pa še ravno dno dobiš...

In ko enkrat ne bo opazil da mu iz motorja (pitbike=minimoto) pušča olje, bo imel z oljem prepojene sedeže? In dvomim da se mu bo vsakič pri podiranju sedežev ljubilo še nameščat kako podlogo. Je veliko bolj praktično z dostavnikom, pa še motorja bosta bolj stabilna v prtljažniku dostavnika s trdim dnom kot pa na mehkih sedežih karavana..

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Sr avg 17, 2011 11:51 pm

mislim, da bo imel več dela, če bo pri npr. kangoo-jotu zice ven metal, kadar bo vozil bike, kot je napisal sam...očitno to ne dela vsak dan, pač v eni mazdi 6 se bo peljal veliko bolje kot v kakšnem berlingotu ali pa doblotu...

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Če avg 18, 2011 12:23 am

Jaz bi izbral tovornega Kangooja. Sem imel priložnost peljati cca 8 let starega 1.4 bencinarja in sem bil presenečen nad vsem. Zelo poskočen avto z zelo dobrimi zavorami (primerjam s svojo 15let staro Laguno). Edino to mi ni jasno, kako je možno da je požrl poln tank iz Jesenic do Celja in nazaj. Mogoče še alfa 156 1.9 SW? Vzdržljiv motor, majhna poraba in za 5.000 dobiš že letnik 2004 (2003 je bil tazadnji facelift) s polno opreme. Verjetno gresta motorja noter brez podiranja sedežev. Nakladalni rob pa verjetno ne bo problem saj pitbike brez problema dvigneš z rokami. In če še nimaš otrok bi verjetno rad to izkoristil in si kupil malo športnejši avto. 2004 1.9 mislim da ima 140KM :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 18, 2011 2:11 am

Zakaj pa ne kupiš namenske prikolice za motorje?
Mislim, da je cenovno še najbolj uhodno.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 18, 2011 6:08 am

Za take stvari je najbolj primeren pick up z velikim kesonom. Ampak vem ja, slovenci nikakor ne morete razumeti čemu so namenjeni pick upi.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če avg 18, 2011 7:17 am

"Športnejši" avto imam sedaj - Astro Coupe. Sicer mi ni do menjave ampak bo nekak treba. Razmišljal sem tudi o kaki prikolici ampak je spet težko avto kje pustit čez noč z naloženo prikolico. Najboljša izbira bi mi bil kak kombi (Transporter, Vito, Vivaro, Trafic) ampak je tudi cenovno nekje tako da bi mogu vzet leasing. Aja motor ima 70kg pa še v karavana bi ga mogu dat po ležeče - tu pa potem teče ven bencin...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 18, 2011 9:36 am

cruiser1 je napisal/-a:Za take stvari je najbolj primeren pick up z velikim kesonom. Ampak vem ja, slovenci nikakor ne morete razumeti čemu so namenjeni pick upi.

In pri nas imaš za 5k € res tako super ponudbo pick up-ov? Pa da ne bi o stroških vzdrževanja recimo v primerjavi s Kangoojem, ki bi za tak namen služil še bolje zaradi strehe in zelo nizkega nakladalnega roba.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 18, 2011 9:40 am

pick up je enako kot prikolica. ven ti spizdijo vse pa še na dežju bo motor.

kupi kangooja dci 65 za 3 jurje, jurja pa daš za popravila( bremze kakšne stabilizator štangice) pa servis (jermeni olje itd.), pa maš v nulo zrihtan avto.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če avg 18, 2011 10:25 am

Patrik_A3 je napisal/-a:pick up je enako kot prikolica. ven ti spizdijo vse pa še na dežju bo motor.

Iz kanguja ni prav nič težje spizdit motor. Prikolica nikakor ni enako, kot keson pick upa :roll: . In v kolikor je motor narejen iz sladkorja in bi mu morebiten dež lahko škodoval se, da tudi to rešit na več načinov.
Ampak saj pravim, nikoli ne boste razumeli :lol: . Pa saj sploh nima veze, jaz sem samo povedal svoje mnenje v kontekstu s temo, ki ga nikomur ni potrebno upoštevati.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če avg 18, 2011 10:33 am

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 18, 2011 10:57 am

cruiser1 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pick up je enako kot prikolica. ven ti spizdijo vse pa še na dežju bo motor.

Iz kanguja ni prav nič težje spizdit motor. Prikolica nikakor ni enako, kot keson pick upa :roll: . In v kolikor je motor narejen iz sladkorja in bi mu morebiten dež lahko škodoval se, da tudi to rešit na več načinov.
Ampak saj pravim, nikoli ne boste razumeli :lol: . Pa saj sploh nima veze, jaz sem samo povedal svoje mnenje v kontekstu s temo, ki ga nikomur ni potrebno upoštevati.

Jp, mi ne bomo nikoli razumeli, tebi je pa vse jasno! :mrgreen: Doma smo imeli terenca, ki ima podobne stroške vzdrževanja (gume, servisi, bremze, poraba, karoserijski deli, ...) kot pick up in še zmeraj boljšo lego. Pick up za vozit 70kg težek motor je overkill. Ampak zate itak nima veze nobeno dejstvo, ker si tako zaljubljen v "ameriški stil". Po tvoje so vsi neumni, ker se ne strinjajo, da naj si avtor kupi nekaj, česar na našem trgu za ta denar praktično ne dobiš, je drago, neokretno, ima slabo lego in potrebuje predelavo (cerada/gajba zadaj), da se ti vse živo ne namaka oz. da čez zimo za hobi ne prevažaš snega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če avg 18, 2011 11:18 am

se strinjam s tomijem.

Pickupe potrebujejo ameriški rednecki za prevažanje gnojila na farme. Pri nas pa je razen v zelo redkih primerih popolnoma neuporaben.. ampak mi tega itak ne bomo nikoli razumeli :mrgreen:

Mazdo 6 (oz karavane nasploh)pozabi.. to je slab predlog za prevoz motorja. Za prevoz motorja potrebuješ visok prostor. Kangoo ali berlingo mi tukaj padeta na pamet.

Srečno pri nakupu in vožnji.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če avg 18, 2011 12:09 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Jp, mi ne bomo nikoli razumeli, tebi je pa vse jasno!

O stvareh, ki jih dnevno uporabljam so mi stvari zelo jasne.

~toMmy~ je napisal/-a: Pick up za vozit 70kg težek motor je overkill.

In prav zato je še bolj uporaben. Lahko pelješ dva motorja pa še kakšno dodatno prtljago, ki bi jo lahko potreboval. Pa še kaj...

~toMmy~ je napisal/-a: Po tvoje so vsi neumni, ker se ne strinjajo, da naj si avtor kupi nekaj, česar na našem trgu za ta denar praktično ne dobiš, je drago, neokretno, ima slabo lego in potrebuje predelavo (cerada/gajba zadaj), da se ti vse živo ne namaka oz. da čez zimo za hobi ne prevažaš snega.

Nisem rekel, da so vsi neumni, ker se ne strinjajo z mano. Se pa resnično posmehujem vsem, ki pretirano pametujejo o stvareh s katerimi nimajo izkušenj.

a_sist je napisal/-a:Pickupe potrebujejo ameriški rednecki za prevažanje gnojila na farme. Pri nas pa je razen v zelo redkih primerih popolnoma neuporaben.. ampak mi tega itak ne bomo nikoli razumeli :mrgreen:
[/quote]

Tudi tej izjavi se posmehujem :lol: . Pick up je res zelo uporaben za prevoz gnojila, kot še za tisoče drugih stvari! In kaj je s tem narobe?

Pa ne vem kaj zdaj tako civkate!?! Saj nikomur ne vsiljujem pick upa, samo povedal sem kaj je zame najbolje za prevoz motorjev.

EDIT: povejte svoje predloge, mojega pa, če vam ni všeč mirno ignorirajte.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov