Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

slatki11
Nov uporabnik

pomoč pri nakupu IX20?-hvala

Napisal/-a slatki11 Pe avg 19, 2011 11:37 am

Moj oče kupuje nov avto in me je prosil, če lahko malo povprašam na forumu o vaših mnenjih in predlogih.
Sam vozi že Hyundai-je od leta 1995 in je zadovoljen z njimi maksimalno.(Accent 1995-2000, Accent 2000-2006, Getz 2006-..)
Predvsem mu je všeč Getz ker kar potegne in je tut mal višje kot pri Accentu.

Sedaj se zanima za IX20 in ga zanima, glede na to da vsi ponujajo vse in še več, če je kaj podobnega na trgu za isti denar gor ali dol, ki nudijo očitno več.

Ali je IX20 že pokazal kakšne slabosti itd....

Sam ga je že probal in ga moti predvsem, da je dokaj drag glede drugih podobnih in da ni dinamičen kot njegov Getz(samo 1.3mašina):)

Kupil bi novega ker je tako vajen in jih vedno vozi po 5-7 let in šele nato kupi drugega...

Ali naj počaka na zimo, ko dobi še zimske kot ponudba zastnoj al kaj takega.

Hvala za vaše komentarje in predloge.

Marek_
Poznavalec foruma

Re: pomoč pri nakupu IX20?-hvala

Napisal/-a Marek_ Pe avg 19, 2011 11:55 am

V akciji je Kia Venga, sicer samo diesel. Za ceno osnovnega ix20 dobi vengo crdi(90KM) z veliko opreme. Drugače pa od konkurence kaka Škoda roomster, Suzuki Splash (malo manjši a zelo ugoden), C3 picasso je tudi zelo ugoden. Če ga ne moti zastarelost je tukaj Modus.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Pe avg 19, 2011 12:48 pm

Hvala za komentar.
Mu bom predal komantar.
Kot sem rekel mu je pomembno, da sedi malo višje in da ni preveč ,,len,,avto.

Ima kdo informacijo kdaj bi IX20 bil malce znižan?
Glede na to da je dost nov-koliko časa ponavadi traje do prvega znižanja.

Hvala

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe avg 19, 2011 1:21 pm

To maš prav - je precej drag. Pri meni je bil v top 5 ko sem kupoval nov avto, pa sem se pol raje za ceeda odločil. Je pa avto ala ix20 ali venga bistveno primernejši za tvojega očeta, ker se opazno višje sedi notri. Venga je mela neke "vavčerje" za popust pol leta nazaj, si jo dobil hudo ugodno lahko. Ix20 je problem, ker je avto še razmeroma nov in pri takih avtih (sploh korejcih) težko dobiš kak konkreten popust... Je pa tud odvisno, kaj tvoj oče rabi - a se veliko vozi, rabi večji prtljažnik in prostor za štiri ali sta povečini največ dva v avtu. Če ne rabi veliko prostora, je suzuki splash (opel agila) čisto dovolj velik avto, sicer bo pa problem. ix 20 je kar prostoren, tudi c3 (picasso) ni slab. Če se ne vozi veliko, toplo priporočam bencinca (pa ne osnovnih, ti novi avti kljub majhnosti precej tehtajo in je zato poraba šibkih motorjev visoka). Modus je res zastarel, ampak je še vedno presenetljivo dober mini enoprostorec. Morda bi bil tudi suzukijev SX4 bencinar v redu (dizli so absolutno predragi), tudi swift ni slab (se zelo lepo sedi v njem) ...

Lp, D.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe avg 19, 2011 1:31 pm

Hm, kaj pa vem. ix20 je še vedno drag, ker je dokaj nov. V roku 1 leta bo sigurno cena padla za min 1.000 EUR. Venga je sicer podoben avtomobil, ampak je meni osebno ix20 tako zunaj kot notri precej lepši avto.

Trenutno se bolj splača vzeti kako i30 ali i30CW. Cene so šle kar precej dol.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Pe avg 19, 2011 7:11 pm

Hvala za mnenja.
Tudi na I30 je že pomislil, ampak mu je prenizek oz. lahko samo svoj sedež dvigne višje.
Raje ima ponavadi bencinerje in ponavadi se vozita dva, tako da prostornost ni prioriteta.

Če je Venga tako ugodno ta čas mu bom predlagal, da ga pogleda, ampak nekaj časa nazaj je bil Venga tut kar drag.

Hvaka in če ima še kdo kakšne komentarje na IX20 bom hvaležen.

Lep večer želim.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr avg 24, 2011 12:05 pm

če te karkoli še zanima okoli ix20 oz mi v napišeš v ZStočno kakšnega si oče želi in bom pripravil ponudbo..se več okoli tega tipkava po ZS
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov