Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

starlet
Nov uporabnik

vw, škoda, opel, seat?

Napisal/-a starlet So avg 20, 2011 3:07 pm

Pozdravljeni!
Prosila bi za nasvet glede nakupa vozila...
Najprej me zanima, če se splača kupiti nov avto, ali raje kakšno leto starega?
Mi lahko svetujete, kateri od zgoraj omenjenih znamk in kateri modeli so zanesljivi; rabljeni v vrednosti okoli 10.000€, diesel, manj kot 100 000 km!?
Mogoče kdo ve za kakšno ugodno in kvalitetno ponudbo?

Hvala
LP

Marek_
Poznavalec foruma

Re: vw, škoda, opel, seat?

Napisal/-a Marek_ So avg 20, 2011 3:42 pm

Nov avto se ne splača kupit, dokler imaš srečo pri nakupu rabljenega. Če pri nakupu rabljenega avta nimaš sreče boš obžalovala, da nisi novega kupila.
Med naštetimi je najbolj zanesljiva Škoda, vsaj po statistiki.

starlet
Nov uporabnik

Napisal/-a starlet So avg 20, 2011 3:47 pm

Hvala. Po statistiki gledano misliš to octavio, ali tudi fabia? Kolegica ima fabio, pa ji nagaja... no, jaz imam trenutno 3 leta staro corso, pa probleme takšne da kap...
Ve mogoče kdo za ugodno ponudbo škode? ali pa kakšnega vw golf-a, polo?
Kaj pa kakšna seat ibiza, leon?

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar So avg 20, 2011 3:51 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5055488&show=1

pa zbij še za vsaj 500 EUR do jurja.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So avg 20, 2011 4:10 pm

@starlet V splošnem je škoda po statistiki okvar dober avto. Je pa seveda odvisno koliko sreče imaš, pri vsaki znami je odvisno kako naletiš. Naša ibiza je v 6 mesecih od nakupa bila 7x na popravilu, drugače naj bi bila relativno zanesljiva... Mislim, da je do neke mere vseeno kaj kupiš, sam pozitivna moraš bit, da te ne doleti kak tak zakleti primerek :D

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne avg 21, 2011 9:51 pm

Kupi si tisti avto ki ti bo najbolj všeč .. možnosti da bo crkovalo so praktično iste ... amapak če ti je avto všeč mu lažje oprostiš njegove fore.
Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne avg 21, 2011 10:03 pm

Ceed je napisal/-a:Nov avto se ne splača kupit, dokler imaš srečo pri nakupu rabljenega. Če pri nakupu rabljenega avta nimaš sreče boš obžalovala, da nisi novega kupila.

No pa smo spet tam...Škoda.

Vsak nov avto je dober....sploh pa tisti z 4 letno garancijo brez omejitve kilometrov.
Ddefinitivno pa danes ni več nobene firme-znamke, da nebi imela okvar...pa je to BMW ali pa VW ki je med najboljšimi v vag grupi ( od škode in seata na pa audija)....

Za ta denar ki ga ti nameravaš dati za avto je glih neka menja, da nič pametnega ne dobiš....morda kakega zjahanega passata in podobno.
Zakaj pa mora bit dizel.....? Delaš več kot 30.000 km letno?

Danes imaš tudi bencinarje, ki so zadovoljni z 6 litri porabe na 100 km. (npr kak TSI in podobno)
Kaj pa novi Polo "bani"....maš tud dizla če se ne motim, samo je prec 12K€...pa še to bolj ko ne gol kar se opreme tiče.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne avg 21, 2011 10:06 pm

WMB je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Nov avto se ne splača kupit, dokler imaš srečo pri nakupu rabljenega. Če pri nakupu rabljenega avta nimaš sreče boš obžalovala, da nisi novega kupila.

No pa smo spet tam...Škoda.

jaz ne vem kaj tebe tolko skoda moti? vedno isto...raje VW, kaj druzga se ne splaca :roll:
turbo inside

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Po avg 22, 2011 3:25 pm

brez zamere ampak ste mone nekateri. Če lahk malo posplošimo, glavne okvare se vedno tičejo motorja,menjalnika,podvozja. Zdaj pa vidi vraga, seat,škoda,vw,audi imajo enake motorje in posledično enake napake. Ista zgodba je s podvozjem. Razlika je lahko le v razni elektroniki, pa še to imajo seat,škoda in vw marsikaj skupnega. Trenutno je celo radio iz seata enak kot v vw. Mislim, finte mate no. Crkujejo pa tak vsi, če gledam samo eno delavnico in upoštevam čas ko sem jaz tam, je vedno v delavnici 80% audijev in to pri prodajalcu za vw in seat.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po avg 22, 2011 5:20 pm

Avti se pač kvarijo, pa če se kdo na trepalnice postavi ;)
Sicer sploh ne vem, kakšne oblike avto iščeš, zakaj ga potrebuješ in koliko prevoziš vendar bom dal nekaj predogov. Upam, da nisem ustrelil mimo. :)

-Fiat Bravo 1.4 T-Jet http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4179281&show
-Kia CeeD 1.6 CVVT http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5087140&show=1
-Opel Astra 1.7 CDTI http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4924899&show=1
-Renault Megane 1.6 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5003198&show=1
-Seat Leon Reference 1.6 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4897076&show=1

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Po avg 22, 2011 10:45 pm

Za 1000€ več trenutno dobiš ford focusa - NOVEGA

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4926121&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1868638&show=1

jaz ne bi razmišljal 2x.

in je tudi nemec, kot tvoji našteti. :)
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 23, 2011 9:27 am

ezzy je napisal/-a:Za 1000€ več trenutno dobiš ford focusa - NOVEGA

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4926121&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1868638&show=1

jaz ne bi razmišljal 2x.

in je tudi nemec, kot tvoji našteti. :)

Preden pišeš neumne predloge preberi drobni tisk. To so ponudbe za neobstoječi avtomobil na podlagi nekajletnega leasinga in vseh stroškov ki jih povleče za sabo. Pred letom in pol sem tudi sam gledel podobno ponudbo (le z malce večjim prodačunom). Cene ki jih oglašujejo so za popolnoma osnoven model (1.4l motor brez kakršne koli opreme). Pogoj pa je še nekajletni lizing in vsi stroški ki takemu nakupu pritičejo. In najbolj neverjetno je dejstvo, da še vedno to počnejo iste avtohiše kot takrat. Ko pokličeš in preveriš ali cena res zajema vse kar je v oglasu pa poteka pogovor nekako takole:
V: Pozdravljeni, kličem zaradi oglasa na a.net, je tisti modri focus še naprodaj?
O: Katerega mislite, jih imamo več v ponudbi....
V: Mislim tistega modrega, ki ga oglašujete za xy....
O: Seveda so še dobavljivi, dotično vozilo ima še kup dodatne opreme, zato zahjtevamo še naslednja doplačila:.........., ob tem pa so že upoštevani popusti za.....

Na kratko preden spet kdo predlaga takšno ponudbo ki presega proračun le za slabega tisočaka naj raje malce razmisli. Takšne "ugodne" ponudbe vedno skrivajo še cel kup pasti v obliki doplačil.... in na koncu je avtomobil vsaj 20% preko zastavljenega okvira. V to ceno niso všteti stroški financiranja preko lizingov in podobnih "ugodnosti" za naivne.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

starlet
Nov uporabnik

Napisal/-a starlet To avg 23, 2011 11:48 am

huh... :P
hvala vsem za nasvete. dejansko ne vem kaj naj. začela sem razmišljati o novi (stari model) astri III classic, 1.7 cdti... pa so mi eni rekli, da sem neumna, če bom vzela še enega opla. no, sicer pa vsi vemo, da se lahko pokvari kakršen koli avtomobil, tako da, kakor imaš srečo. mogoče bom celo malo počakala, pa kupila
rabljeno octavio, 2008 letnik, ker vem kakšna je. ne vem, res ne vem; za to škodo vem kakšna je, pri novem pa dobim garancijo... :huh: :? :?:
rabim pa dizla, ker delam skor vsak dan več kot 180 km tako da o bencinu sploh ne razmišljam

no, pa še v zvezi tele octavie: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5055488&show=1
smo jo šli pogledat in ima sigurno več kot 200 000 km, ne pa toliko kot je navedeno !!!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 23, 2011 12:01 pm

Za te kilometre, ki jih delaš mora biti vsekakor dizel in pa nekaj v rangu octavie. Razni poloti, ibice ali fabije so manj udobni za dolge relacije.

starlet
Nov uporabnik

Napisal/-a starlet Sr avg 24, 2011 9:28 pm

Danes sem gledala seat leone in sicer 1.6 tdi cr dpf, COPA, reference in style opremo. style me pride s tehničnim paketom in rdečo barvo 16.000 €.
Ima kdo kaj izkušenj z omenjenim avtomobilom? Pozitivne, negativne?

lp

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Če avg 25, 2011 6:23 am

starlet je napisal/-a:huh... :P
hvala vsem za nasvete. dejansko ne vem kaj naj. začela sem razmišljati o novi (stari model) astri III classic, 1.7 cdti... pa so mi eni rekli, da sem neumna, če bom vzela še enega opla. no, sicer pa vsi vemo, da se lahko pokvari kakršen koli avtomobil, tako da, kakor imaš srečo. mogoče bom celo malo počakala, pa kupila
rabljeno octavio, 2008 letnik, ker vem kakšna je. ne vem, res ne vem; za to škodo vem kakšna je, pri novem pa dobim garancijo... :huh: :? :?:
rabim pa dizla, ker delam skor vsak dan več kot 180 km tako da o bencinu sploh ne razmišljam

no, pa še v zvezi tele octavie: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5055488&show=1
smo jo šli pogledat in ima sigurno več kot 200 000 km, ne pa toliko kot je navedeno !!!

V dveh letih čez 200k km? Kako pa ste to ugotovili, btw?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 25, 2011 8:19 am

Gregor Humar je napisal/-a:
starlet je napisal/-a:huh... :P

V dveh letih čez 200k km? Kako pa ste to ugotovili, btw?

ha ha ha, tudi mene to zanima :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

starlet
Nov uporabnik

Napisal/-a starlet Če avg 25, 2011 7:44 pm

no, ne me zdaj za besedo držat!... sam baje da pri 65 000 ne morejo bit diski čist hin, pa volanski obroč in gumbi za radio čist obrabljeni; so bli taki, k da bi jih z razredčilom polil... :s

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 25, 2011 7:56 pm

starlet je napisal/-a:no, ne me zdaj za besedo držat!... sam baje da pri 65 000 ne morejo bit diski čist hin, pa volanski obroč in gumbi za radio čist obrabljeni; so bli taki, k da bi jih z razredčilom polil... :s

Sem točno vedel, da bo tak odgovor :lol: :lol: Poznam kar nekaj avtov od prvih lastnikov z manj kot 100.000km, kjer so volani zguljeni do konca (poleti voznik obriše pot na čelu in podrgne po volanu ipd.), nekateri drugi pa imajo pri 200.000km notranjost kot novo (se vozi samo eden na dolge relacije), tako da to ni ravno merilo. ;)
Pa tudi diske se da ravno tako uničit v teh kilometrih...pomeni da je bil avto dinamično vožen. :mrgreen:

starlet
Nov uporabnik

Napisal/-a starlet Če avg 25, 2011 8:58 pm

no, jaz si vsekakor ne bi vzela avta z tako zguljeno notranjostjo... :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov