Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sam07
Nov uporabnik

Nakup novega Insignia vs C5

Napisal/-a sam07 Sr avg 24, 2011 1:58 pm

Pozdravljeni,

ker nameravam zamenjati avto in sem do sedaj vozil samo Renaulte nazadnje R Laguno l2008 me zanima kaj bi mi svetovali oz. kvaliteta Opel insignije in pa Citroena C5 oba naj bi bila limutinske oblike z bencinskim motorjem. Kaj menite za kaj naj se odločim seveda udobju je verjetno bližje Citroen- mehka vožnja kot Renault ampak to mi trenutno ni važno, cena je pa po opremi približno ista.

Prosim za nasvet izkušnje, pokvarljivost, servis,....da se lažje odločim za nakup

Lp Samo

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup novega Insignia vs C5

Napisal/-a adis Sr avg 24, 2011 6:23 pm

sprobaj obe vozili in nato pretehtaj + ter - v korist enega oz drugega.

naslednji korak je, da pretehtaš ceno oz kje lahko dobiš večji popust ( kupec je kralj in ima pravico izbire).

osebno stavim na francoza že zaradi dolgo opevane mehkobe v vožnji a res je, da prihaja facelift insignie ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 24, 2011 7:07 pm

Pomoje pri nobenem ne boš falil. Meni je C5 lepši, Insignia ima pa plus, ker lahko izbiraš med 4 in 5-vratno različico (C5 je mislim da samo 4-vratni :?: ) in ima večjo motorno ponudbo.

Na koncu je izbira odvisna predvsem od tega, katerega dobiš ugodneje. ;)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr avg 24, 2011 9:17 pm

peroRS je napisal/-a:Pomoje pri nobenem ne boš falil. Meni je C5 lepši, Insignia ima pa plus, ker lahko izbiraš med 4 in 5-vratno različico (C5 je mislim da samo 4-vratni :?: ) in ima večjo motorno ponudbo.

Tudi C5 obstaja v 5-vratni (karavanski) različici-en primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5049729&show=1 . Itak pa gleda limunzinsko različico. C5 je dosti udobnejši, še posebej exclusive verzija, ki ima tudi hidravliko. Po mojem mnenju je to odličen nakup :D

Pa ne vzet najšibkejšega bencinskega motorja VTi 120, ker bo to dokaj lena zadevca. Enako velja tudi za Insigniin 1.8 16V 140-konjski motor.
Rajši THP 155, oziroma dieselski motor da te ne bo motila poraba :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 24, 2011 9:35 pm

mmikolj je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Pomoje pri nobenem ne boš falil. Meni je C5 lepši, Insignia ima pa plus, ker lahko izbiraš med 4 in 5-vratno različico (C5 je mislim da samo 4-vratni :?: ) in ima večjo motorno ponudbo.

Tudi C5 obstaja v 5-vratni (karavanski) različici-en primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5049729&show=1 . Itak pa gleda limunzinsko različico. C5 je dosti udobnejši, še posebej exclusive verzija, ki ima tudi hidravliko. Po mojem mnenju je to odličen nakup :D

S 5-vratno različico nisem mislil na karavana, temveč na limuzino, kjer se zadnja vrata odprejo skupaj s šipo ;)
Pri Insigniji je ta možnost, da naročiš limuzino s 4 ali 5-vrati. Vsaj meni je to kar velika prednost :)

Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Sr avg 24, 2011 9:40 pm

A tako pa ja. Sej se mi je vse zdelo malo čudno (tega da se lahko zadnja vrata odprejo skupaj s šipo nisem vedel oops ). To je pa zelo dobra rešitev, ker lahko enostavno naložiš kako večjo stvar :)

sam07
Nov uporabnik

Napisal/-a sam07 Če avg 25, 2011 8:43 pm

Ja tako 5 vratno različico imam že sedaj laguno pri kateri se odprejo vrata s šipo. Danes sem šel probat insignijo pa me je mal odvrnilo to, da so tako trdi sedeži, pri vožnji na slabi cesti se ta trdost tudi kar precej sliši. Ker me je malo več skupaj pa tudi majhen nisem sem se počutil zelo otesnjeno čeprav je na račun otesnjenosti vse zelo razkošno pa tudi lično narejeno. Potrebno bo probati še c5, sedel sem že v njej sedeži kot fotelji bo verjetno bolj blizu Renaultu tudi kot sama vožnja. Ne vem pa kako je s samo kvaliteto. Nevem koliko so Citroeni zanesljivi, da niso sami problemi z njimi, ker z Renaultom res nisem imel nikoli težav.

Vozi kdo Citroena?

Lp

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Če avg 25, 2011 9:05 pm

Vozim novega C4 in sicer 120 konjsko verzijo (od maja). Bi kupli C5, ampak nas je prehitel sosed, pa trudi v garažo bi dve ladji malo težje spravli ;) Ta motor je razvil BMW, zato naj bi bil zanesljiv. Bo že čas pokazal. Ma mi se zdi, da bi bil ta motor prešvoh za C5, ker je to že velik in težek avto. Vožnja pa je veliko boljša od oplove, sedeži odlični. Edina nenavadna stvar na avtu je stacionarni volan, ki pa se ga sčasoma navadiš 8)
Pojdi probat, pa boš videl razliko.

Kateri motor bi pa izbral?

sam07
Nov uporabnik

Napisal/-a sam07 Če avg 25, 2011 9:27 pm

Ja se bom zmenil za test. Glede motorja pa tko. Letno naredim cca. 10.000km tko da ne vem če bi se splačalo mi vzet dizla, ne vem pa kateri motor bencinski bi bil pravi. V Laguni imam 1.6 16v pa se čuti podhranjenost ampak saj ga tišat itak ne smeš sam v hrib je trerba v nižjo prestavit. Je pa res, da pri prodaji lažje tudi prodaš avto.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Če avg 25, 2011 9:56 pm

Ta pravi bi bil 155 konjski turbobencinar. Je pa zelo drag in redek, tako da se ti ga za takšno kilometražo spoh ne splača jemat. Če nisi ravono zahteven voznik ti bi bil verjetno tudi 120-konjski dovolj. Pri diesel motorjih se pojavljajo neke težave s FAP filtrom (sem videl na citroenar.eu, si malo poglej). Verjetno bi ti bila tudi 140 KM Insignia dovolj.

Cenik za insignio so ti verjetno že dali (drugače je tukaj http://www.opel.si/content/dam/Opel/Eur ... signia.pdf) in za C5 http://www.citroen.si/Resources/Content ... 7.2011.pdf.
Seveda pa bodo cene v živo verjetno nižje, ker imata oba prodajalca neke čudne (večne) popuste. :lol:

Ima pa Insignia trendy LED osvetlitev 8) , ki je C5 nima :cry:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 25, 2011 10:33 pm

mmikolj je napisal/-a:Ima pa Insignia trendy LED osvetlitev 8) , ki je C5 nima :cry:

Ima ima:

Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če avg 25, 2011 10:34 pm

nevem, malce mim je kupovat tak avto za samo 10 000km na leto. Ti avti so namenjeni za 50.000km in več na leto.

Mogoče bi moral iskati en razred nižje.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Pe avg 26, 2011 7:29 am

lizard je napisal/-a:
mmikolj je napisal/-a:Ima pa Insignia trendy LED osvetlitev 8) , ki je C5 nima :cry:

Ima ima:

Slika

Sem se pa spet malo uštel oops . Če pa ima LED osvetlitev: go for it! :D

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe avg 26, 2011 8:10 am

od kdaj je pa to merilo oz kriterij (LED) al bos kupil avto al ne? :shock:

Mene kvecjemu ta bling bling odvrne od nakupa mogoce sem pa sam jest tak k nemaram kica na avtomobilu..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

sam07
Nov uporabnik

Napisal/-a sam07 Pe avg 26, 2011 9:10 am

Ja zakaj kupovat tak avto za toliko malo km. Zato ker imam rad udobje in da se ne počutim otesnjenega v avtu. druga stvar pa je če recimo kupujem avto kateri ima vsaj malo od opreme recimo Renaul Megane pride kar visoka cena za majhno razliko v ceni pa dobim avto ki mi nekako odgovarja¸.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 26, 2011 10:00 am

mevden je napisal/-a:nevem, malce mim je kupovat tak avto za samo 10 000km na leto. Ti avti so namenjeni za 50.000km in več na leto.

Mogoče bi moral iskati en razred nižje.

To je isto kot da bi nekdo sprašval zakaj kupovat LCD 46" če gledaš samo dnevnik? :mrgreen:

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Pe avg 26, 2011 10:16 am

Če hočeš avto ga kar kupi, magari za 2000 km na leto. :D

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe avg 26, 2011 3:53 pm

no ja sej, kakor želiš. Ampak kaj preveč ne boš mogel uživati v tem avtu, ker se boš enostavno premalo vozil.
V takem avtu v prveh 3 letih izgubiš več kot pa bi sicer ušparal. (vkolikor imaš povprečno SLO plačo).

Tudi sam prevozim podobno kilometrino, imam dokaj solidno plačo glede na ostale slovence, vendar mi niti na pamet ne bi padlo da bi dal 20 000km za nov avto.

no ja, veliko veselja v vožnji.
Če bi, bi izbral c5.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov