Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MALČEK
Nov uporabnik

kupujem Audi A4 Avant 1.9 TDI. diesel 85/116KM

Napisal/-a MALČEK Če avg 25, 2011 3:41 pm

pozdravljen zanimam se za nakup rabljenega audija a4 avant letnik 2006 prevožebih 151114 km črne barve lepo ohranjen!
in bi lepo prosu vaše mnenje koliko je ta avtomobil vreden in če se ga splača kupiti za dobo 5 do 7 let in kako je glede mašine v tem avtomobilu in servisov pa kakok je z deli če so dragi in kako je glede uzdrževanja takega avtomobila !?
hvala

(ALU) platišča:original -16
- ABS zavorni sistem
- pomoč pri zaviranju BAS
- ESP elektronski program stabilnosti
- ASR regulacija zdrsa pogonskih koles
Varnost:
- 6 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- blokada motorja
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- število sedežev: 5
- usnje
- ALU dodatki v notranjosti
- komfortni sedeži
- nastavljiv sedež
- gretje sedežev
- sredinski naslon za roko
Udobje:
- avtomatska klimatska naprava
- klimatska naprava - 2 conska
- tonirana stekla
- električni pomik stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- centralno zaklepanje
- centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
- električni paket
- nastavljiv volan po višini
- nastavljiv volan po globini
- servo volan
- volanski obroč oblečen v usnje
- multifunkcijski volan
Multimedia:
- avtoradio / CD
- Hi-Fi ozvočenje
- potovalni računalnik
- navigacija
Uporabnost:
- deljiva zadnja klop
- rolo prtljažnega prostora
- strešne sani
- pripomoček za parkiranje PDC/Parktronic
Ostalo:
- 1.lastnik
- servisna knjiga / potrjena
- nepoškodovan
- nekaramboliran

MALČEK
Nov uporabnik

Re: kupujem Audi A4 Avant 1.9 TDI. diesel 85/116KM

Napisal/-a MALČEK Če avg 25, 2011 8:51 pm

prosu bi če mi lahko gdo svetuje kako je s tem avtomobilom a se ga splača kuputi ali ni gkih najbolša odločitev :!: :?:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 26, 2011 9:01 am

Pri vsem skupaj si pozabil navesti par ključnih podatkov. Ceno vozila, ki je precej velik faktor pri odločanju za nakup. Prav tako iz napisanega ni poznanega nič o poreklu vozila (tuje ali slovensko). Osebno pa sem pri limuzinah premium razreda malce skeptičen o prevoženi kilometrini... Takšni avtomobili se ponavadi kupujejo v poslovne namene, kjer ni nič presenetljivega, da avtomobil prevozi 30-50.000km letno. Če je avtomobil za kupiti pa boš vedel ko preveriš resničnost navedb (servisna zgodovina, kilometri, ohranjenost)....

Vse ostalo pa je teoretiziranje brez prave podlage.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Pe avg 26, 2011 11:01 am

Tako kot pravi Tristan. K temu dodajam, da smo z našim A4, 1.9 TDI, letnik 2004 in kupljenim od prvega (slovenskega) lastnika zelo zadovoljni. Uporablja se predvsem za relacijske vožnje (služba - cca. 30.000 km letno). Avto je imel slabih 100.000 km, ko je prišel k hiši in doselj v dveh letih nismo imeli prav nobenih večjih težav. Dodatno je bilo potrebno menjati pregorelo žarnico, metlico brisalca ter jermen alternatorja. Sam potrošni (originalni) material niti ni tako drag, bolj te "opalijo" po denarnici na kakšnem uradnem servisu za opravljeno delo. Zato za vzdrževanje priporočam "domačega" mehanika.

Še to, priporočam,da se pri izbiri ne zaletiš v prvi avto, temveč si vzameš čas, tudi za temlejit ogled v živo. Pri nas je trajalo 3 mesece, da smo našli pravega. Pred nakupom pa absolutno avto pelješ tudi k sreviserju ali mehaniku na pregled.

LP,
Perko

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe avg 26, 2011 11:23 am

mmikolj je napisal/-a:To je verjetno ta : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5018722&show=1

Sam cena je pa k da bi biu iz zlata. Js več k 11k nebi dou za njega, poglej še mal ostale avte kaj se dobi za to ceno ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe avg 26, 2011 11:42 am

SašoP je napisal/-a:
mmikolj je napisal/-a:To je verjetno ta : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5018722&show=1

Sam cena je pa k da bi biu iz zlata. Js več k 11k nebi dou za njega, poglej še mal ostale avte kaj se dobi za to ceno ;)

Sašo ne pozabi k temu dodati da Delta prodaja same Audije iz Nizozemskih uglednih leasing hiš, kar tudi pripomore k ustrezni ceni. Da ne bom preveč sarkastičen.

Avtomobil je milo rečeno vprašljiv. Zgodovina in realnost prevoženih kilometrov. Motor ni problematičen - beri preverjen dobri stari TDI. Ampak tudi najbolj trpežni motorji ne prenesejo prikrivanja kilometrov. Slej kot prej se pokažejo v obliki "nepričakovanih okvar" pri smešno majhni kilometrini na števcu.

Pred dobrim letom in pol sem tudi sam iskal podoben avtomobil (Audi ali BMW, obvezno karavan in z dokazljivo zgodovino), v pol leta sem prepotoval celo SLO in si ogledal skoraj vse avtomobile ki so bili vsaj približno primerni. V vsem času sem našel le dva pri katerih je bila zgodovina preverljiva. Prvi Audi je odpadel, saj je bil limuzina (imel pa je poleg SLO porekla celo priložene račune o opravljenih servisih) in drugi BMW (ki je odpadel zaradi 3l motorja in avtomatike), vse ostalo so bili uvoženi primerki z zgubljeno dokumentacijo o vzdrževanju in z neznanim številom lastnikov v tujini.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

MALČEK
Nov uporabnik

Napisal/-a MALČEK Pe avg 26, 2011 12:29 pm

Res je danes sem si šev ogledat avto v avto hišo DELTA v ljubljani avto je videti zelo zelo dobro ohranjen popraskan ni skoraj nič mašina je videti lepa suha in roke so videti zelo lepe skor nič rjave in diski tudi nimajo veliko roba sedeži niso nič zguleni razen šoferski malo naguban kokr je videti na sliki na koncu sva prišla na končno ceno 12500 eurov + to da mu jaz dam svojega citoena C3 2004 letnik bencinar 135455 km 1 lasnik srebrne barve lp ohranjen za njga mi je dav ceno 3000 eu :huh:

potem pravite da je ta avtomobil še vedno predrag 12500eu :?

MALČEK
Nov uporabnik

Napisal/-a MALČEK Pe avg 26, 2011 12:44 pm

Pa tud sam mi je omenu da so taki audiji prodajajo po 11000 sam kao s tako opremo kot jo ma ta da je pač cena 12500 :!: :?:
je to realno ali ni glih :?

Perko
Nov uporabnik

Napisal/-a Perko Pe avg 26, 2011 12:55 pm

MALČEK je napisal/-a:Pa tud sam mi je omenu da so taki audiji prodajajo po 11000 sam kao s tako opremo kot jo ma ta da je pač cena 12500 :!: :?:
je to realno ali ni glih :?

Preveri še kako je z velikim servisom na 120kkm. Če je narejen, kaj veliko več ne boš uspel zbit, morda probaš še za okoli 500 EUR in to je to (če je avto res dobro ohranjen). Si se pozanimal, kakšno garancijo nudijo?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe avg 26, 2011 1:03 pm

Mogoče tk za info, roke ne rabijo bit rjave da so zanič, motor pa se da fino fajn očistit vseh maščob
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

MALČEK
Nov uporabnik

Napisal/-a MALČEK Pe avg 26, 2011 1:20 pm

Kar se tiče garancije mi jo da sam 3 mesece če pa doplačam 180 eurov mi da pa eno leto :?
ja vrjamem da se da vse očistit in da je potem videt vse lepo in čisto :!:

kar se tiče velikega servisa je biv narejen mi je pa reku da bom mogu čez 10000km spet naret servis olje filtra in kar se spodobi za mali servis če se temu lahko tako reče pa reku mi je da naslednji veliki servis pride šele pri 210000km in da se veliki servisi delajo na 120000km a je to res za 1.9 tdi audija

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Pe avg 26, 2011 3:36 pm

Pa trgovec je pozabil povedat, da pri rabljenem nikoli ne dobiš nazaj tiste razlike, ki si jo doplačal za dodatno opremo. Pač, nenapisano pravilo. Osebno nikoli in nikdar toliko denarja za starega a4.
Zakaj pa mora bit audi?? :huh:

MALČEK
Nov uporabnik

Napisal/-a MALČEK So avg 27, 2011 9:18 pm

audi mi je všeč na zunaj in na znotraj posebaj lp se ga pa vozi pač meni je top sm ga od kolega parkat pelov zato se zanimam za avdija pa tud uredu znamka je =?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne avg 28, 2011 11:37 am

MALČEK je napisal/-a:audi mi je všeč na zunaj in na znotraj posebaj lp se ga pa vozi pač meni je top sm ga od kolega parkat pelov zato se zanimam za avdija pa tud uredu znamka je =?

Glede na to, da si se za avtomobil odločil ker si zaljubljen v Audi, je škoda da nas sprašuješ za nasvete. Si pač našel svoj sanjski avto, razum je odpovedal in ga želiš za vsako ceno. Preden na vrat na nos kupiš avtomobil zadevo še malce prespi, pozanimaj se še o servisni zgodovini vozila na kakšnem drugem servisu. Mislim da se za Audi da preveriti datume servisov in popravil tudi na podlagi številke šasije. Pa boš na hitro videl pri čem si. Kar se dodatne opreme tiče... Avtomobil ima res usnje in radijo z navigacijo, vse skupaj pa vseeno ni vredno 10% višjo ceno kot pri drugih podobnih primerkih.

Končna odločitev pa je tako ali tako tvoja.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po avg 29, 2011 9:17 am

Sam še to mogoče v razmislek, kolega je leto pa pou nazaj uzeu podobnega A4 2.0 TDI, z res skor vso možno opremo, manjka mu S-line pa šibedah, prevoženih 150k km, pa je dou za njega 11.000€, tko da sej pravm, zdj da bi biu tale Audi od prvega lastnika, dokazljivim poreklom pa res brez praske bi mu mogoče dou 11, ampak še to je preveč, preden se zaletiš jih pejt še ene par drugih pogledat, glih tko da dobiš občutek, pa tut roko na srce, Autodelta niso glih neki pojem za poštene trgovce.

MALČEK
Nov uporabnik

Napisal/-a MALČEK Po avg 29, 2011 12:36 pm

zaenkrat hvala vsem ki ste mi malo povedali kako pa kaj glede cene in avtomobila tko da bom še malo počakov in še malo premisliv saj je cena res malo visoka in ni poštena hehe ko se vidimo dobite za pijačo ;)

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov