Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

superHEAVYchevy
Nov uporabnik

Nakup - "papirji"

Napisal/-a superHEAVYchevy Sr avg 31, 2011 12:32 pm

Pozdravljeni

Ker se na birokracijo ne spoznam tako dobro, raje vprašam tukaj :)

Ravnokar sem prodal svoj avto :D
Kupec mi bo poslal po pošti potrebne papirje za odjavo vozila na upravni enoti.
Ampak, UE kjer moram odjaviti vozilo nažalost naslednji dan (četrtek)
nima uradnih ur. Zato moram iti v petek.
Zanima me ali med tem časom, ko svojega starega avtomobila še nisem odjavil, lahko kupim drug avto?

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup - "papirji"

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 31, 2011 12:42 pm

In zakaj nebi mogel kupiti drugi avto?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr avg 31, 2011 12:48 pm

Kupiš, ga lahko. Samo registrirati na isto polico ga ne boš mogel.

Jst grem vedno z kupcem do tehniških pregledov in tist trenutek nardivo odjavo in on prijavo. Pa nimaš komplikacij. Ne rabiš nič UE.

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Sr avg 31, 2011 12:53 pm

Tako, kot so ti ze povedali. VSE papirje vedno uredi na dan prodaje avtomobila. Zakaj bi slabo spal in se grizel, ali bo kaj narobe. Ce rabis prenos zavarovanja, bos sedaj pac pocakal na papirje, drug avtomobil pa lahko vseeno kupis (kupoprodajna pogodba, racun). Ga bos pac dan kasneje registriral.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr avg 31, 2011 4:00 pm

ko boš odjavljal vozilo more bit kupec s stabo. Pa osebni dokument more met, drugače ne bosta nič nardila. Niti če ti da on njegovo osebno in napišeta pooblastilo. Vsaj ko sem jaz kupoval je blo tak. je pa to od 1.7. v veljavi ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne sep 25, 2011 2:42 pm

Drocky je napisal/-a:ko boš odjavljal vozilo more bit kupec s stabo. Pa osebni dokument more met, drugače ne bosta nič nardila. Niti če ti da on njegovo osebno in napišeta pooblastilo. Vsaj ko sem jaz kupoval je blo tak. je pa to od 1.7. v veljavi ;)

a lahko kdo to potrdi - ali morata po novem biti pri prepisu res biti prisotna oba?
ce se ne motim sem nazadnje (pa je bilo po 1.7) uredil po starem (od prodajalca sem mel overjeno kupoprodajno, le s to razliko, da sem moral avto odjavit in nazaj prijavit, pa cestnino na novo plačat,
staro sem pa JAZ dobil na račun v nekaj tednih...

Prosim za preverjeno informacijo (kdor je pred kratkim opravljal prepis)
Lep dan!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne sep 25, 2011 2:53 pm

GoGo je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:ko boš odjavljal vozilo more bit kupec s stabo. Pa osebni dokument more met, drugače ne bosta nič nardila. Niti če ti da on njegovo osebno in napišeta pooblastilo. Vsaj ko sem jaz kupoval je blo tak. je pa to od 1.7. v veljavi ;)

a lahko kdo to potrdi - ali morata po novem biti pri prepisu res biti prisotna oba?
ce se ne motim sem nazadnje (pa je bilo po 1.7) uredil po starem (od prodajalca sem mel overjeno kupoprodajno, le s to razliko, da sem moral avto odjavit in nazaj prijavit, pa cestnino na novo plačat,
staro sem pa JAZ dobil na račun v nekaj tednih...

Prosim za preverjeno informacijo (kdor je pred kratkim opravljal prepis)

Ja ravno zadnjič sem poslušal enega prodajalca, ko je razlagal, da po novem morata biti oba. Je pa to prišlo v veljavo ne tako dolgo nazaj.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 25, 2011 8:05 pm

Tok že napisanga o tem ampak narod še zmer avto pisan na sebe daje iz rok.Pa dejte si enkrat vtepst v glavo da ko avto prodaš TAKOJ narediš papirje na novega lastnika in zdravo.Boli te za njegove izgovore!!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne sep 25, 2011 8:52 pm

@GoGo: js sem delal prepis enkrat proti koncu julija in sem moral bit zraven, ko je prodajalec odjavil avto ;)
drugače pa ti si mel papirje od prodajalca in si ti kot kupec odjavljal? to bi mogoče šlo, prodajalec pa brez kupca ne more odjavit avta (je mel prodajalec vse moje podatke, pa ni šlo). Cestnino pa je v mojem primeru dobil prodajalec, so ga pa vprašali za številko trr.
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 24 gostov