zuzek je napisal/-a:govorim za švohnejše 16v mašine se pravi 1.2, 1.4
16v mašina si jaz predstavljam kot dvojno delovanje, do 3500 rpm je motor bolj len
ma manj navora, tu ima tudi manjšo porabo, ko pa daš gas potegne komaj po 3500 rpm za prav
glede porabe, v povprečju je poraba še zmeraj manjša, na kratko povedano, motor za po
mestu itd porabi malo, ko pa rabiš moč pa potegne in je tudi poraba malo večja
plusi:
+ če ne teščiš avta imaš manjšo porabo
minusi:
- po 3500 rpm je poraba velika
- pri nizkih obratih ma avto manj navora
- pri nizkih obratih avto občutno manj gre
- več zaj. pri servisu motorja
ni mi pa všeč pri teh 16v mašinah ki jih stavijo v avte manjše kubikaže, potem še tistih KM ki jih imaš
na papirju ne gre nikamor. tako da če ni motor močnejši nad 100 KM, je zame 8v bolje ker potegne z nule
večji navor ma. Primer mamo mašino 1.4 16v 90 KM, pa je ubistwu ku en 60 KM avto dokler ne
prbiješ do 3500 rpm, uglavnem porazno
Greegor je napisal/-a:Hvala za odgovor
Recimo za nakup avta gledam predvsem Ibico mlajšo od 2000.. bencin, 1.4 16v
Kera mašina najmajn pije pri seatu (ibici?)
tadej92 je napisal/-a:kaj je zaj porazno pri vašem avtu? V enih postih ko folk kupuje astre pišeš da je motor polna kapa, in prek glave pa nevem kaj vse, tu pa je zdaj porazno..
hp6715s je napisal/-a:Mi je pa zanimivo, da ima star fordov 2.3 16v motor (sam ga imam v Galaxyu) največji navor (200Nm) že pri 2500 obratih, kar je precej nenavadno, saj imajo 16v motorji max navor ponavadi na cca. +/- 4500 rpm.
tadej92 je napisal/-a:kak je super pa šparovček? Če ga voziš prek 3500 obratov je mogoče super, ampak ni šparovček.. če pa pod 3500, pa ni super ampak je šparovček.. malo dvoumno razmisljanje, no vsakomur svoje
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov