Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Nakup novega citroena C3?

Napisal/-a mihaing Pe sep 09, 2011 5:40 pm

Ne se čuditi, avto ne bo zame :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moja draga rabi novi avto in začuda sva se oba zapičila v enakega in sicer novega Citroena C3 1.6 HDI (90KM). Dobila sva zelo mikavno ponudbo in sicer z opremo selection (avtomatska klima, tempomat, steklena streha, 6x airbag, bal bla bla) za cca 11800EUR kar se mi zdi resnično neverjetna ponudba :shock: :shock: :shock:

Roko na srce konkurence C3 nima, ker so ostali z isto motorizacijo in opremo vsaj 2k EUR dražji, poleg tega pa je avto nov model in ne kot Corse, Clio, Yaris,... ki so zunaj že šesto leto, ker tudi nekaj pomeni če se že kupuje nov avto.

Sam avto sem danes tudi sprobal in lahko rečem samo :shock: :shock: . Potegne zelo solidno za tak rang avta, poraba je bila 3,3l :mrgreen: :lol: , in je izredno kvalitetno izdelan ter presenetljivo dobro vozen. Oblikovno in tehnološko v primerjavi z predhodnikom je napredek neverjeten.

Ker na mojo srečo ne sledim dovolj o milinčkih, še posebej pa o dizlih, mi lahko kdo kaj pove čez te mašine??? Ali je to to?

P.S v poštev pride smo dizel, ker se bo z nalednji letom vozila 170km na dan ker se seliva
Zadnjič spremenil mihaing, dne Pe sep 09, 2011 5:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Re: Nakup novega citroena C3?

Napisal/-a berlonso Pe sep 09, 2011 5:47 pm

mislim da je ponudba odlična! najbrž nebi veliko premišljeval, edino ko sem ga testiral se mi je zdelo malce preveč nagibanja v ovinkih, to je bil edini minus zaradi katerega se nismo odločili za C3-ja, če pa bi dobili tako ponudbo, mislim da bi vzeli.
zgleda ste dobri pogajalci :)

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 09, 2011 6:45 pm

odlična ponudba za več kot odličen avto :)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe sep 09, 2011 6:57 pm

Odličen izbor :)

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Pe sep 09, 2011 6:58 pm

Kako pa to , da ne DS3 ;)
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe sep 09, 2011 7:09 pm

diamant72 je napisal/-a:Kako pa to , da ne DS3 ;)

DS3 je prav sexy stavrca :mrgreen: ampak je trivraten in ker je planiran naraščaj ne pride v poštev

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Pe sep 09, 2011 7:11 pm

Aha ... no potem pa uživajte s C3 ... v bodoče v troje ;)
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe sep 09, 2011 7:17 pm

dobro, samo 170km dnevno v c3ki je tud svojevrstna eksotika :mrgreen:

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Pe sep 09, 2011 7:35 pm

tadej92 je napisal/-a:dobro, samo 170km dnevno v c3ki je tud svojevrstna eksotika :mrgreen:

Ko da bi za te kilometre potreboval BMW 5, če bi bilo 170km v eno stran potem ja, to se pa da speljat z vsakim avtom.
Jaz sem se vozil 120km dnevno s starimi garami (91 letnik) pa mi ni bilo nič narobe.

LP

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So sep 10, 2011 11:06 am

eni razmišljate kot da smo leta 95 :) Jasno, bi potrpel če nebi mel denarja, vsekakor se da peljat tud z AX-om 170km na dan, ampak če glih kupuje nov avto, in ima zgleda 12k v žepu, naj raje pogleda še kakega cruza( samo primer da se nebo kdo zapičo v to ), ker pri takih kilometrih je vsak centimeter dost vredn..sicer pa, c3-ka je v celoti zelo lep za pogledat :)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So sep 10, 2011 12:03 pm

Upam da je tanov C3 narejen v notranjosti boljše kot pa prejšna generacija. Doma imamo C3ja letnik 2005 (kupljen februarja 2006) in je notranjost obupna (trda plastika). Pa čez ovinke se gunca da ti je slabo :DDD
Od izrednih okvar je pa šel termostat ter sprednji fedri.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So sep 10, 2011 2:17 pm

Kolega ima 1,6HDI 109KM v C4 in je izredno zadovoljen z njim. Zaenkrat problemov z motorjem nima, poraba pa kot si ugotovil tudi prijetna (on se vozi z dobrimi 5 litri, je pa res da ima samo ravnino).
Ko sem ga jaz probal se mi je zdel, ne vem, nežen motorček :D V primerjavi z 1,9 TDI 110KM, ki sem ga bil vajen, se je zdelo da ni tako živahen (vsaj meni). Ampak to so očitno CR motorji, vsaj kar berem.
Kar je imel sedaj problemov je imel nekaj z elektroniko, pa voznikov sedež je reklamiral zaradi preoguljenosti glede na prevožene kilometre.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 13, 2011 7:49 am

mihaing je napisal/-a:
diamant72 je napisal/-a:Kako pa to , da ne DS3 ;)

DS3 je prav sexy stavrca :mrgreen: ampak je trivraten in ker je planiran naraščaj ne pride v poštev
Mogoče bi pa potem raje C3 Picasso?
Predvidevam da je bolj prostoren od običajnega C3, če rabiš otroke prevažat. Tudi pomojem ne bi smel biti dramatično dražji od običajnega C3, je pa C3 Picasso najlepši in najbolj cool avto med malimi enoprostorci...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 13, 2011 8:31 am

Mislim, da nimaš kaj zgrešit z njim, bi pa mogoče res bilo dobro pogledat za ceno Picassoja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To sep 13, 2011 8:56 am

mihaing je napisal/-a:Ne se čuditi, avto ne bo zame :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Moja draga rabi novi avto in začuda sva se oba zapičila v enakega in sicer novega Citroena C3 1.6 HDI (90KM). Dobila sva zelo mikavno ponudbo in sicer z opremo selection (avtomatska klima, tempomat, steklena streha, 6x airbag, bal bla bla) za cca 11800EUR kar se mi zdi resnično neverjetna ponudba :shock: :shock: :shock:

Roko na srce konkurence C3 nima, ker so ostali z isto motorizacijo in opremo vsaj 2k EUR dražji, poleg tega pa je avto nov model in ne kot Corse, Clio, Yaris,... ki so zunaj že šesto leto, ker tudi nekaj pomeni če se že kupuje nov avto.

Sam avto sem danes tudi sprobal in lahko rečem samo :shock: :shock: . Potegne zelo solidno za tak rang avta, poraba je bila 3,3l :mrgreen: :lol: , in je izredno kvalitetno izdelan ter presenetljivo dobro vozen. Oblikovno in tehnološko v primerjavi z predhodnikom je napredek neverjeten.

Ker na mojo srečo ne sledim dovolj o milinčkih, še posebej pa o dizlih, mi lahko kdo kaj pove čez te mašine??? Ali je to to?

P.S v poštev pride smo dizel, ker se bo z nalednji letom vozila 170km na dan ker se seliva

Hehe, si v redu mihaing? :D

Tut francozi imajo nek čar da te prepričajo, če ne druzga realna cena :)

(aja, vidm da gre za tvojo boljšo polovico, hehe :D )

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To sep 13, 2011 10:17 am

Če vama je C3 všeč, pol je super izbira=) Sam je res mlinček tole ... Ne vem če si kej gledu (kot je že en predlagu) Cruza - po novem lahko limuzino s 164-konjskim dizlom (6 prestav!) dobiš za 15k (tempomat, pdc, esp, 6 vreč, jada jada):

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4983188&show=1

Sam mal majo čudno opremo te Cruzi tko da nima avt. klime. Zagotovo najcenejši dizel nad 120 konjev s tako opremo! Za primerjavo, 5-vratni cruze je 3k dražji z isto opremo :o

Drugač bi pa mogoče res lahko še za Picassojem pogledala, ma le več prostora za mulčke :) (mogoče clo še za Xsaro Picasso, če je še kaka kje? =))

Lp, D.

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX To sep 13, 2011 10:24 am

Za ta denar nimaš kaj razmišljat...imel sem ga doma 1 teden in se mi je kar dopadel...izdelava, dobra izoliranost in udobnost...edino kar se mi ni dopadel je bil motor ko je bil 1.4 benz (pač preslab zame)...vse ostalo brez pripomb. Pa ne primerjajte zdaj spet Cruza....za babo avto ni Cruz...
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To sep 13, 2011 10:57 am

Super avto, sploh za žensko.
Tudi za dolge ture ni problema, je udoben in zanesljiv avto.Pa tudi motorji niso problematični..
Jaz sem vozil sicer 1.4 HDI.. mislim pa da je 1.6 90KM dovolj močan motor.
Tisti 1.4 je morda malo prešvoh.. zame sploh.

Uros1
Nov uporabnik

Napisal/-a Uros1 To sep 13, 2011 11:38 am

Groza od avta, sem imel na testni vožnji C3 1.6 hdi pa me je avto tako razočaral kot že dolgo ne nobeden. :( Tudi midva s punco iščeva avto zanjo za dnevno migracijo cca 160 km v službo. Dokler je avto v mestnem okolju se pelje dobro, zgleda ful fajn (zato nama je bil tudi takoj všeč), ko pa prideš na avto cesto (za kar ga midva tudi rabiva) je pa groza - avtomobil na avtocesti dobesedno plava in ga je treba stalno loviti. Že na ljubljanski obvoznici se je izredno slabo peljal. Naj dodam še to, da vozim drugače clia II 1.5 dci tako, da nimam nekih visokih kriterijev ampak to je bilo pa res porazno. Sva šla potem probat še polota in fiesto pa je razlika kot dan in noč. Jaz ti predlagam, da pojdita pogledat še fiesto, ker imajo tudi precej opreme za ugoden denar.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To sep 13, 2011 12:19 pm

Uros1 je napisal/-a:Groza od avta, sem imel na testni vožnji C3 1.6 hdi pa me je avto tako razočaral kot že dolgo ne nobeden. :( Tudi midva s punco iščeva avto zanjo za dnevno migracijo cca 160 km v službo. Dokler je avto v mestnem okolju se pelje dobro, zgleda ful fajn (zato nama je bil tudi takoj všeč), ko pa prideš na avto cesto (za kar ga midva tudi rabiva) je pa groza - avtomobil na avtocesti dobesedno plava in ga je treba stalno loviti. Že na ljubljanski obvoznici se je izredno slabo peljal. Naj dodam še to, da vozim drugače clia II 1.5 dci tako, da nimam nekih visokih kriterijev ampak to je bilo pa res porazno. Sva šla potem probat še polota in fiesto pa je razlika kot dan in noč. Jaz ti predlagam, da pojdita pogledat še fiesto, ker imajo tudi precej opreme za ugoden denar.

To je pa čudno, tega pa še nisem nikjer slišal, to je skoraj moralo biti kaj narobe s podvozjem/gumami. Jaz sem drugače vozil en teden (nadomestni avto) C3 Picasso s tem motorjem in je bil tako avto kot motor super za vozit, tudi po zanesljivosti/porabi je to top motor, po vseh informacijah iz tujega tiska/forumov boljši od Volkswagnovega 1.6 TDI motorja. V mojem precej večjem in težjem avtu močnejša (110KM) različica tega istega motorja zaenkrat svoje delo opravlja odlično.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov