Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SkAoS
Nov uporabnik

nakup avtomobila

Napisal/-a SkAoS So sep 17, 2011 11:02 am

Lep pozdrav imam eno vprašanje,glede nakupa renualt megane coupe do 2000eu.Ampak imam en problem v novembru se mi bo rodil otrok,in me skrbi glede prostora.Ta avto si zelim,že kar nekaj časa,imel bi ga pa mogoče 3 leta.Sedaj ne vem naj kupim coupeja,ali naj vzamem navadnega ali kaj večjega.Prosim za kakšen nasvet.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Re: nakup avtomobila

Napisal/-a ejsim So sep 17, 2011 11:30 am

Mislim, da ti bolje veš, kaj boš potreboval in kaj ne :) Dobro, sej otrok ni težek 200 kg in velik 2,5 m, da ga ne bi mogel spravljati ven/notri, ampak mogoče bi bilo kaj večjega (5 vrat) bolj praktično. Torej že navadni megane verjetno. Raznih avtomobilov je naprodaj malo morje..

Sicer pa pri nakupu vključi stroške, ki bodo prišli z rojstvom otroka, da ne bi bilo potem kake hude krvi ali česa ;) Pa tudi ko otrok pride, ti verjetno avtomobil ne bo tako zelo pomemben, kot ti je mogoče danes. Spet, nekdo pa bo rekel, da gre kupiti tak avtomobil sedaj, dokler še nima otroka, nekdo tretji pa bo kupil tak avto, kljub temu, da bo dobil otroka. Kot sem rekel, verjetno najbolje veš ti. Premisli o vseh + in -, pogovori se tudi s punc/ženo..

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS So sep 17, 2011 11:46 am

Z punco sva oba zainterisirana,za nakup coupeja,ker namen ga imava imeti kakšne 2 do3 leta.To je res,do ko se bo otrok rodil ne bo avto toliko pomemben.Avto tudi nebi bil veliko v uporabi samo obveznosti,in kakšne malenkosti.Menim tudi da za začetek nebi bila kriza s prostorom,za nekaj let,kasneje bi pa seveda kupil večji avtomobil.pa hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So sep 17, 2011 12:42 pm

Ravno prve 2-3 lete rabiš večji avto, potem ni sile. Se pa da verjetno z vsem preživeti. Veš kakšen voziček boš mel? Ga boš kdaj vozil v avtu?
Slika

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS So sep 17, 2011 1:56 pm

Voziček je tak na 3 kolesa zložljiv,vzeli ga bomo seboj na vikend,pa če bomo kdaj kam šli.Imam pa tudi sosedo,ki ima 2 otroka,in z fantom vozita roverja 200 in pravita da se vse da.Tako da jaz ne vidim nobenega problema v tem da ne bi šlo.Malo se potrpi pa je a ni tko.Če pa ze pride stiska z prostorom je pa še vedno na voljo od očeta espace.V glavnem moja odločitev je ostati na meganu,ker imam same dobre izkušnje z njim,tako da cez kakšne 10 dni se bom dokončno odločil.Ne vem mogoče bi uzeu tudi navadnega megana.Nekaj me pa še zanima,če je ze kdo imel izkušnje z meganom break karavanska izvedba.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So sep 17, 2011 2:33 pm

SkAoS je napisal/-a:Nekaj me pa še zanima,če je ze kdo imel izkušnje z meganom break karavanska izvedba.

Letnik 2000? kaj te zanima o tem vozilu?

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 So sep 17, 2011 3:20 pm

Sam si lastim karavna 00 letnik. 1.6 16v motor, naj bi imel 204000 km, mašina itak laufa BP.
Mogoče bodi pozoren na torzijo, da ni dotrajana. Porabo mam pa 6,9l. S tem, da mi še sama avtoakustika v avtu doda cca 75kg.
če želiš še kaj info pa kar uprašaj ;)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So sep 17, 2011 7:07 pm

Problem pri coupeju bi lahko bila premajhna luknja prtljažnika, ne ravno volumen. Rover 200 ima kolikor vem 5 vrat, megan samo 4. Ne vem no, dobro premisli.
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So sep 17, 2011 7:13 pm

Imam 3 mesečnega otroka in ne vem kako bi blo z 3 vratnim avtom. Verjem da je 5 vratni zakon. Odpreš varat, daš lupinico noter, zapreš, stvar končana. pri 3 vratnem boš pa vedno na zadnji sedež lezel? Ne vem no....

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS So sep 17, 2011 8:12 pm

To imaš prav ja,tudi jaz sem že razmišljal glede zadnjih vrat,tudi prtljažnik ni nevem kaj pri coupeju.Megana sem si ze lastil letnik 97 ni bil coupe ampak navaden,ko sem ga nabavil je bilo potrbno na podvozju menjat skoraj vse,pač avto za majhne denarce.prodal sem ga pri 250000km pa je še vedno delal.Tako da mogoče navadni megan ali pa karavan izvedba.Poznate mogočete novejše motorje od 1999 letnika,mašina 1.6 16v,nekaj sem bral po forumih in vsi pravijo da je boljši od starejšega.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So sep 17, 2011 9:36 pm

pozdravljen,
imam 3 otroke, vse sem vedno (lupinica) vozil spredaj, pod pogojem, da ima Megane coupe možnost izklopa sovoznikovega airbaga. Če ima, mislim da ti coupe ne bo predstavljal večjega problema, razen, da se bo tvoja boljša polovica tlačila zadaj, da ne govorim o prtljažniku. Predvidevam da ima ta voz samo 2 vrat, kar pomeni ozka odprtina prtljažnika, tako da boš obvezno potreboval "marela"voziček. Kakšen Quinny, ga ne dobiš noter, mogoče, če vzameš kolesa dol.
Če boš pa (lupinica) imel otroka zadaj (kasneje itak sedež 9-18kg), boš pa vsakič fasal živčnega, ko ga boš dajal notri, da ne govorim, ko bo dež/sneg, dete se ti bo drlo :D :huh: Sem zadnjič pri kolegu probal (BMW3, coupe) oz mu kazal kako se pripne sedež zadaj, pop...u sem :twisted:
Res ti priporočam avto z 5-imi vrati, za moje pojme, družina z 1 otrokom=karavan.
lp

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Ne sep 18, 2011 1:11 am

Hvala vsem za odgovore,po pogovoru z punco sva se odločila,da coupe prestaviva za rezervo,če ne najdema nič drugega.Nekaj sva gledala še po netu in našla nekaj večjega,kar je tudi obema všeč.Sedaj pa ne vem kakšen je ta avto ali je zanesljiv ali se veliko kvari,ker te znamke ne poznam.Ali so rezervni deli dragi,in kakšni so kaj stroški z vzdrževanjem.Avto je pa mitsubishi space star,če je že kdo imel bi prosil,če lahko kaj več pove.Hvala

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne sep 18, 2011 9:21 am

Glede megana 1.6 16v - motor je zelo prožen v nizkih obratih, moči je dovolj, 78kW ravno lepo pade pri zavarovalnici v razred od 60 do 80.
Nekih večjih izrednih problemov z motorjem sedaj v 200k km od leta 2000 ni bilo(1. lastnik). Bile so menjane vžigalne tuljave (se ne spomnim a vse ali ne) ter senzor termperature motorja - tega senzorja ni bilo potrebno menjat, ampak je bilo moteče. Ob višjih temperaturah zunaj in na pol ogretem motorju (pa še to, si mogel imet kar srečo da si naletel na tako kombinacijo), senzor ni pošiljal pravilne vrednosti T motorja in posledično avto ni vžgal. Hladen in vroč je vžigal BP.
To je pa tudi to, kar je bilo izrednih napak. Sklopka je še zmeraj prva, kljub temu da gre za izključno mestno vožnjo (+ raznovrstni izleti, morje itd, ampak povečini se pa avto vozi Bežigrad-Vič in popoldan obratno). Avto je zelo solidno sestavljen - nobenih čričkov v armaturi.
Poraba pri kulturni mestni vožnji je okrog 8.5-9 L (če se zaganjaš od križišča do križišča in imaš nonstop klimo 10.5/100), relacija normalno 130 po AC s klimo med 6.5-7 (agresivna vožnja s klimo 7.5-8). Moram rečt, če ga voziš lepo zna bit zelo varčen.
Redni servis na avtohiši real te pride 150eur (pooblaščen). Če greš h popoldancu in po možnosti nabaviš olje sam - v Leclercu npr (Elf 10-40 je bil sedaj 13eur 5L) - mislim, da kaj več kot 80eur z delom ne bi smel biti mali servis.
Ima pa avto zame osebno eno veliko napako: premehki sedeži - po dolgih vožnjah se mi dogaja, da imam predel križa okrog trtice čisto mravljinčast, če so sedeži premehki. Ampak to je stvar posameznika.

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Ne sep 18, 2011 1:58 pm

Živjo,

tudi jaz ti iz lastnih izkušenj raje priporočam nakup vsaj 5 vratnega avtomobila( če ne enoprostorca).
Boš videl, koliko stvari se še nabere poleg lupinice, vozička, torbe za *nujne* opravke :) itn...
Vsekakor da se, vprašanje je samo koliko ti pomeni udobje, sploh če greš na kakšno daljšo vožnjo oz. izlet.

Temo bi sposodil tudi zase oz. za svetovanje pri nakupu avta.
Z punco kupujeva nov ( rabljen) avto. Odločila sva se za ford C-maxa. Obvezno dizel, ker se bo naredilo približno 150 km dnevno.
O fordih ne vem kaj dosti, tudi nikoli ga še nisem vozil. Kateri motor svetujete 1.6 90 km, 1.6 109 km ali 1.8. 115 km.
2.0 motor verjetno odpade zaradi dražjih zavarovanj, vzdrževanj in porabe...
Na kaj moram biti še posebno pozoren pri nakupu rabljenega C-maxa?? Kaj po glavne( najbolj pogoste) napake oz okvare??

Cenovni okvirji so med 8000 € in 10.000 €.
Opazil je sem tudi da jih je večina uvožena iz tujine. Ali ima kdo dobre izkušnje oz ve za kakšnega res dobrega in poštenega prodajalca takih avtomobilov?

LP

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Ne sep 18, 2011 2:20 pm

Badzo hvala za odgovore,ampak sedaj naju z punco zanima mitsubishi space star lahko kdo kaj več pove.Po forumih je pa tudi zelo malo napisanega.

C2 VTS C- maxa ima moj kolega in pravi da je zelo zadovoljen z njim in da je udoben avto,kaj več ti pa ne znam povedat malo poglej po forumih boš tudi kaj več našel.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne sep 18, 2011 5:50 pm

Meni pa se ravno za C-maxa zdi da je relativno trd. Ne bom naštel to kot napako, ampak zgolj kot komentar na zgornjo trditev. Je pa res da facelift modela nisem vozil, pravtako ne novega modela, pač pa tistega prvega.. Focusa Cmax.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 18, 2011 6:11 pm

gasolinedream je napisal/-a:Meni pa se ravno za C-maxa zdi da je relativno trd. Ne bom naštel to kot napako, ampak zgolj kot komentar na zgornjo trditev. Je pa res da facelift modela nisem vozil, pravtako ne novega modela, pač pa tistega prvega.. Focusa Cmax.

Sam mam navadnega focusa 1.8 tdci..težav ni, s c maxom jih pa tudi ni, vsazmi pa najraj 1.8 tdci, registracija za 2.0 je ista kot za 1.8, ima pa problematičen dpf filter, prednost je pa, da ima 6 prestav. 1.6 tdci bi js preskočil.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Po sep 19, 2011 12:28 pm

Nekaj sem gledal po avto netu,in izbral ta dva avtomobila.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5091108&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5148052&show=1

Ko bom imel čas jih bom šel tudi pogledat.Prvi mi je sumljiv glede kilometrov ampak javil se mi je nek starejši gospod.Glede teh avtomobilov je napisano zelo malo ampak meni in punci je preprosto všeč,pa še prostoren je.Bral sem tudi glede mitsubishijev pa so kar zanesljivi.

Ali mogoče kdo ve koliko so japonski deli dražji od evropejskih.In,če se da zaa mitsubishija dobiti neoriginalne dele.

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS So sep 24, 2011 9:28 pm

Lp trenutno se nisem odločil še za nič.Zanima me tudi golf III tdi,mogoče kdo ve kaj več o teh motorjih in avtomobilih nasploh.Letnik okoli 1996 ali 1997.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 24, 2011 9:44 pm

Vglavnem se bo dalo. Edino bi bilo bolj praktično 5 vratnega.
Je pa danes tako, da ko se rodi otrok folk nujno kupuje enoprostorca in nujno 5 zvezdic, ker če je manj je že zelo nevarno. In polovico krame vlači brezveze. Nevem samo kako smo se lahko včasih vozili v majhnih nevarnih avtih. Jaz sem živ :D
Tole je malo off napisano... ampak je vse več razvajenih ljudi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov