Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

Nov avto, ki je bil razbit

Napisal/-a Gosic Ne sep 25, 2011 11:31 am

Torej tole temo odpiram, za vse mogoče potencialne kandidate, ki bodo kupovali avtomobil pri prodajalcu novih vozil KMAG, Leskovškova 2 znamke KIA. Moja zgodba ni nič groznega, le da opozorim bodoče kupce, tudi drugih znamk. Vozilo smo kupili decembra 2009. Vozilo je bilo novo iz salona. Ker je bilo vozilo novo, se nisem pretirano ukvarjal z ogledom detajlov. Vozilo bo staro letos decembra tri leta in v teh treh letih mi je bilo vedno sumljiva hauba, in sicer odstopanje pokrova. Vozilo je Cee'd in ima haubo malo čez odbijač. Ko sem preveril rob na eni in drugi strani, se nista ujemala. Na eni strani gre več prstov pod haubo, kot na drugi. Drugo kar me je zmotilo, je bil rahlo večja odprtina pod lučjo na eni kot na drugi strani. S tem se nisem pretirano sekiral, kajti pač vozilo je novo, nikoli se nisem zaletel, ampak me je vedno malo begalo, kaj pa če je. Potrdilo sem dobil, da je bila hauba barvana pri polir majstru, ki mi je vozilo spoliral. Na dnevni svetlobi je rekel da se tega nemore opazit, vendar je rekel ko je poliral pod lučjo, je dejal da se vidijo rahlo zažgani mehurčki laka, podobno je rekel da se je zgodilo njemu, ko je lakiral svoje vozilo, kajti temperatura zunaj je bila previsoka.
Skratka vozilo je bilo verjetno poškodovano med prevažanjem. Kregat z njimi se mi ne da, hočem le da se ve, kaki šalabajzarji so na KMAG-u.

Sicer pa vozilo dela normalno, nobenih problemov, k sreči.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nov avto, ki je bil razbit

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 25, 2011 11:46 am

Nič novega, se na žalost dogaja pri "vseh" znamkah.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne sep 25, 2011 11:48 am

Nevem če si opazil oz. če se spomniš... Je ena tema odprta, kjer so tudi slike kaj se dogaja z avtomobili v Luki Koper.

viewtopic.php?f=18&t=78116

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Ne sep 25, 2011 11:54 am

Sej te poškodbe pri prevozu niso nč novega drgač (je blo že tle ne vem kok debat na temo Luke Koper, na primer). Res pa je, da če gre za Ceeda iz podpisa, pol je bil samo na tovornjaku iz Slovaške do Logatca pa pol od tam poslan naprej... Tko da ja, ni nujno da je Kmag kriv za poškodbe, je pa res da bi mogl avto bistveno bolje pregledat ob prejemu in ga ustrezno pripravt, na napake in poškodbe pa kupca opozorit (pri novih avtih nema toga videno kupljeno). Glede mehanike so pa men rekl, da avtov pač neregistriranih ne vozjo (da bi jih testiral pred predajo) in se lahk tud tko še kake napake pojavjo (men so recimo spraznil akumulator na Ceedu - so mi na pooblaščencu ob nakupu še dodatno opremo nameščal - pa so mogl pol računalnik resetirat ker je komplet notranja osvetlitev umrla).

Sej o samem Kmagu je blo drgač že precej slabga povedanga tle, tko da je tvoja nesrečna izkušnja samo še en žebelj v krsti so to say... Btw, si probu prek garancije uveljavljat menjavo haube pri njih?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 25, 2011 12:53 pm

Se pač tudi to dogaja. Kot je ~toMmy~ rekel ni to nič novega.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 25, 2011 1:07 pm

modri D. je napisal/-a:Btw, si probu prek garancije uveljavljat menjavo haube pri njih?

x2
Če ne drugega, bi morala biti vsaj garancija na lak.

Problem zna biti edino dokazat, da nisi ti vmes razbil avto in ga sam nekje popravil.

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Ne sep 25, 2011 2:11 pm

pol je bil samo na tovornjaku iz Slovaške
- baje so avtomobili za SLO iz Ukrajine, ne Slovaške ...
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne sep 25, 2011 2:18 pm

diamant72 je napisal/-a:

kje is ti zasledil da delajo kije v ukrajini :?: kolikor jaz vem je edina fabrika v evropi na slovaskem ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne sep 25, 2011 3:08 pm

peroRS je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Btw, si probu prek garancije uveljavljat menjavo haube pri njih?

x2

Problem zna biti edino dokazat, da nisi ti vmes razbil avto in ga sam nekje popravil.

Kakšna garancija na lak če je bil avto štrihan???
Lej, videl je haubo, dobil potrdilo, da je blo neki rihtano in to je to...sej je bil avto zato verjetno veliko cenejši!

Zdej pa ko zadeva postaja moteča (to se itak ve, da po parih letih zadeva ni ok) bi pa kar neki na garancijo izsiljeval...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne sep 25, 2011 3:21 pm

WMB je napisal/-a:
Zdej pa ko zadeva postaja moteča (to se itak ve, da po parih letih zadeva ni ok) bi pa kar neki na garancijo izsiljeval...

zakaj?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 25, 2011 3:33 pm

WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

x2

Lej, videl je haubo, dobil potrdilo, da je blo neki rihtano in to je to...sej je bil avto zato verjetno veliko cenejši!

PREBERI ŠE ENKRAT PRVI POST preden dajaš zaključke.
Niso mu dali nobenega potrdila "da je bilo nekaj rihtano", saj je kupil NOV AVTO, kateri naj ne bi bil nikoli poškodovan. To je zame goljufija s strani prodajalca.

Pa še nekaj. Garancija ostane, če je bil avto popravljen na uradnem servisu, ker če ne je itak brezveze vozit na uradni servis. Ne vem kako je pri Kii, npr. pri VAG-u je garancija na lakirane površine 3 leta od datuma nakupa. Se pravi, če je on Ceeda kupil konec 2009, bi moral biti avto še vedno v tovarniški garanciji ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne sep 25, 2011 8:11 pm

Tukaj se ne gre za nobeno izsiljevanje kogarkoli! Že v štartu sem povedal, da se mi s tem ne da ukvarjati, kajti avto deluje tako kot more! Zakaj bi se šel sedaj ubadat, če mi gre na eni strani nekaj več dolžine prstov kot na drugi?! Avto pa ni bil nič ceneje. Je bilo pa malo čudno, ker ga je bilo potrebno kar hitro odpelat ( prodajalcu se je mudilo, pred novim letom). Ampak človek nemore tega vedet, če kupuje nov avto. Skratka, saj se vidi na kakegm glasu je že tale KMAG, ko te kar že po emailu začnejo posiljevati, če k njim pripelješ vozilo na servis, da dobiš popust.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne sep 25, 2011 8:52 pm

Glede debeline laka je tako, da se lahko zgodi, da že v tovarni kjer avto delajo, že kje spraskajo in še enkrat polakirajo. Tako da je debelina laka že ob nakupu novega avta debelejša, prodajalci, ki ta avto dobijo, tega sploh ne znajo. Tako da niso vedno oni krivi in poskušajo prikrit. Ne pa trdim, da pri tej avtohiši, niso vedeli, da je bilo z avtom kaj narobe.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne sep 25, 2011 9:18 pm

Jst sm delu v Kmagu BTC. In lahko povem da sem na lastne oči vidu ko je serviser (študent) Odpeljal na parkirišče čisto novega takrat Jeepa Grand Cheroke z vso opremo takrat cena 62.000€ in je rikverc prpizdu v en avto na parkirišču. Zjeban je biu prtljažnik in odbijač. Avto so porihtal dal v salon in prodajal pod novim z nič manjšo ceno... Tok o temu.. Malo morje nezadovoljnih ljudi. Da ne govorim o Jeep Wrangler ko im je streha puščala in so prišli do te meje da so hodil lastniki z odvetniki v avtohišo, ker se je njim glatko j*** in niso nič naredili... itd.itd. Lahko še cel dan pišem :D

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne sep 25, 2011 9:27 pm

Uf koliko je bilo povsem novih avtov razbitih lanskega julija v Grosuplju zaradi katrastrofalne toče. In praktično vsi iz med teh avtov so se nato prodajali kot "novi iz salona". Le honda je imela par avtomobilov znižanih zaradi tega pa še to za neko smešno ceno.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne sep 25, 2011 9:53 pm

peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

x2

PREBERI ŠE ENKRAT PRVI POST preden dajaš zaključke.
Niso mu dali nobenega potrdila "da je bilo nekaj rihtano", saj je kupil NOV AVTO, kateri naj ne bi bil nikoli poškodovan. To je zame goljufija s strani prodajalca.

Pa še nekaj. Garancija ostane, če je bil avto popravljen na uradnem servisu, ker če ne je itak brezveze vozit na uradni servis. Ne vem kako je pri Kii, npr. pri VAG-u je garancija na lakirane površine 3 leta od datuma nakupa. Se pravi, če je on Ceeda kupil konec 2009, bi moral biti avto še vedno v tovarniški garanciji ;)

Na lak je ena garancija na prerjavenje je druga garancija.
V vsakem primeru, avto je bil poliran in od tu je avtomatsko izguba garancije, ker če prav vem, je poliranje v bistvu brušenje laka...oziroma tanjšanje...
Na to se bodo verjetno sklicevali...
Dosegel ne boš po 3 letih nič....kako lahko ti dokažeš, da haube nisi barval v vmesnem času....?
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Ne sep 25, 2011 10:24 pm

_furby_ je napisal/-a:
diamant72 je napisal/-a:

kje is ti zasledil da delajo kije v ukrajini :?: kolikor jaz vem je edina fabrika v evropi na slovaskem ;)

AutoZAZ :mrgreen:

No zgodba gre tako, pred kratkim sem se pogovarjal z znancem, ki dela v KMAG - na višjem položaju. Vprašal sem ga, zakaj je Kia (ceed) v Nemčiji toliko dražja. In mi je odgovoril, da za nas Kie (ceed) prihajajo iz Ukrajine. Kvaliteta naj bi bila enaka ... Sicer je šaljivec od nekdaj, samo nisem imel občutka, da se je tudi tokrat hecal ...

Update: Izdelujejo pa jih tudi v ruski enklavi Kaliningrad, ki je v Evropi ...
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po sep 26, 2011 8:43 am

Mindflash je napisal/-a:Uf koliko je bilo povsem novih avtov razbitih lanskega julija v Grosuplju zaradi katrastrofalne toče. In praktično vsi iz med teh avtov so se nato prodajali kot "novi iz salona". Le honda je imela par avtomobilov znižanih zaradi tega pa še to za neko smešno ceno.

v luki koper je toca par let nazaj pokosila lepo stevilo novih lancerjev (govorimo o par tisoc komadih) ;)
turbo inside

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po sep 26, 2011 9:33 pm

Pa saj človek nemore verjet temu, kar pišete! Ampak jaz lahko, ker imam tako vozilo :)
Človek misli da ko kupi nov avto, da se nima česa bat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 26, 2011 9:39 pm

Ah danes ne moreš biti siguren niti če ti nuna prodaja čisto nov avto, ki ga je dobila na nagradni igri in ga prodaja, ker nima vozniške. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov