Najprej lep pozdrav, vsem skupaj. Po dalj časa zgolj prebiranja foruma, sem se odločil, da se tudi sam registriram. Namreč, potrebujem pomoč, pri nakupu svojega prvega avtomobila.
Po kar nekaj prevoženih kilometrih z očetovim avtomobilom, je prišel čas, da kupim svoj avto. Uporabljal ga bom dnevno, za prevoz v šolo in službo, ter po ostalih obveznostih. Večina vožnje bo mestne z kratkimi relacijami, z občasnimi izjemami. Že dalj časa pregledujem Avto.net, pravtako sem že večkrat obiskal sejem avtomobilov v Mariboru, kjer je situacija še slabša kot na spletu - večina avtomobilov je uvoženih od preprodajalcev, ostalo pa ali ni v mojem finančnem razredu, ali pa je porazno slabo.
Posebnih zahtev nimam. Rad bi zgolj čim mlajši in zanesljiv avto, ki ne bo več v delavnicah kot na cesti. Nekako tako:
- Cena: Do 2,500,00 Eurov
- Menjalnik: Ročni
- Gorivo: Bencin
Glede opreme bi bilo dobro, da ima avto vsaj ABS, kakšno zračno blazino, servo volan in klimo. Vse ostalo, je zame bolj kot ne že razkošje

Kar se oblike tiče, so mi bolj kot kakšni Renault Twingoti, všeč avtomobili med velikostjo Renault Cliotov, VW Golfov in kakšnih sedanov ali limuzin. Karavan, bi mi bil že skoraj prevelik. Pravtako imam rad, da je v avtomobilu dovolj konjenice za kakšno prehitevanje. Nisem divjak, vseeno pa se nekako bolj zanesem na močnejše avtomobile.
Hiter izbor avtomobilov, ki so mi všeč na pogled (motorjev in ostalega, ne poznam podrobno):
- Alfa Romeo 147 / 156
- Citroen Xsara
- Fiat Punto
- Ford Focus
- Hyundai Accent / Elantra
- Mazda 323 / 626
- Mitsubishi Carisma
- Nissan Almera / Primera
- Opel Astra / Vectra
- Peugeot 406
- Renault Laguna / Megane / Thalia
- Seat Ibiza / Leon / Toledo
- Škoda Fabia / Octavia
- VW Golf
Malo manj, vendar še vedno všeč, pa so mi Opel Corsa, Peugeot 106 / 206, Renault Clio in VW Polo.
Kaj od tega in z kakšnim motorjem, bi za ta denar bilo vredno nakupa? Ne bi se branil konkretnih povezav ali ponudb.
Lep Pozdrav, TheZero!