Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila - Kaj izbrati?

Napisal/-a TheZero Po sep 26, 2011 6:14 pm

Pozdravljeni,

Najprej lep pozdrav, vsem skupaj. Po dalj časa zgolj prebiranja foruma, sem se odločil, da se tudi sam registriram. Namreč, potrebujem pomoč, pri nakupu svojega prvega avtomobila.

Po kar nekaj prevoženih kilometrih z očetovim avtomobilom, je prišel čas, da kupim svoj avto. Uporabljal ga bom dnevno, za prevoz v šolo in službo, ter po ostalih obveznostih. Večina vožnje bo mestne z kratkimi relacijami, z občasnimi izjemami. Že dalj časa pregledujem Avto.net, pravtako sem že večkrat obiskal sejem avtomobilov v Mariboru, kjer je situacija še slabša kot na spletu - večina avtomobilov je uvoženih od preprodajalcev, ostalo pa ali ni v mojem finančnem razredu, ali pa je porazno slabo.

Posebnih zahtev nimam. Rad bi zgolj čim mlajši in zanesljiv avto, ki ne bo več v delavnicah kot na cesti. Nekako tako:

• Cena: Do 2,500,00 Eurov
  • Menjalnik: Ročni
  • Gorivo: Bencin

Glede opreme bi bilo dobro, da ima avto vsaj ABS, kakšno zračno blazino, servo volan in klimo. Vse ostalo, je zame bolj kot ne že razkošje :) . Načeloma me uvožen avto ne bi motil, vendar se bojim, da je velika večina takšnih primerkov zelo slabih - magičnih 130,000 kilometrov na števcu, karambolirani in slabo popravljeni avtomobili, pomanjkanje dokumentacije, itd. Do sedaj sem po spletu iskal avtomobile slovenskega porekla, fizičnih lastnikov z servisno knjigo, vendar se ponudba tako drastično zmanjša.

Kar se oblike tiče, so mi bolj kot kakšni Renault Twingoti, všeč avtomobili med velikostjo Renault Cliotov, VW Golfov in kakšnih sedanov ali limuzin. Karavan, bi mi bil že skoraj prevelik. Pravtako imam rad, da je v avtomobilu dovolj konjenice za kakšno prehitevanje. Nisem divjak, vseeno pa se nekako bolj zanesem na močnejše avtomobile.

Hiter izbor avtomobilov, ki so mi všeč na pogled (motorjev in ostalega, ne poznam podrobno):

• Alfa Romeo 147 / 156
  • Citroen Xsara
  • Fiat Punto
  • Ford Focus
  • Hyundai Accent / Elantra
  • Mazda 323 / 626
  • Mitsubishi Carisma
  • Nissan Almera / Primera
  • Opel Astra / Vectra
  • Peugeot 406
  • Renault Laguna / Megane / Thalia
  • Seat Ibiza / Leon / Toledo
  • Škoda Fabia / Octavia
  • VW Golf

Malo manj, vendar še vedno všeč, pa so mi Opel Corsa, Peugeot 106 / 206, Renault Clio in VW Polo.

Kaj od tega in z kakšnim motorjem, bi za ta denar bilo vredno nakupa? Ne bi se branil konkretnih povezav ali ponudb.

Lep Pozdrav, TheZero!
"You never really learn to swear until you learn to drive."

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: Nakup prvega avtomobila - Kaj izbrati?

Napisal/-a dottore Po sep 26, 2011 7:22 pm

Kaj praviš na http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5172674&show=1?
Res je malo čez tvoj proračun, a se mi vseeno zdi OK :)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero Po sep 26, 2011 10:32 pm

Hvala, za hitre odgovore :) .

mmikolj je napisal/-a:Kaj praviš na http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5172674&show=1?

Zgleda zanimivo. Če je stanje takšno kot zgleda in piše, bi ta Kia verjetno znala biti dober nakup. Veš mogoče kaj o dotičnem 1.6i 16v RS 74 kW motorju ali kakšnih drugih hibah avtomobila?

tadej92 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5191765&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5110087&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5132904&show=1 če bi rad malo močnejšega..

Zanimivo, da Škoda in Peugeot nimata označenega ne "nepoškodovan", ne "nekaramboliran". Škoda nima označenega niti tega kolikov lastnikov je dala za seboj, niti tega, ali obstaja servisna knjiga. Nevem, mogoče sem preveč pikolovski glede na to, za kak denar iščem avto. Vseeno sem raje previden, ker vem kakšno garo od avtomobila je znanec kupil pred leti, ko je kupoval na hitro. Načeloma mi je Peugeot kar se teh dveh oglasov tiče, bolj všeč.

Za Passata sem pa malo v dvomih, ali se ga splača kupiti za tak denar. Na slikah in po opisu sodeč avto zgleda zelo vredu in, če je bil normalno vzdrževan, bi verjetno moral voziti vsaj še nekaj let. Konjenica je sicer solidna, vendar me je strah kako je z vzdrževanjem takšnega vozila, v kolikor pride do kakšne nepričakovane napake.

Mogoče se jutri odpeljem celo na ogled katerega od vozil in nato seveda poročam.

Zanime me, koliko je dejansko pomembno to, da je avto slovenski? Vsekakor imam pred nakupom namen avto odpeljati še na AMZS in reskirati tistih 100 Eurov za pregled vozila in načeloma bi se naj kakšne hujše napake tam našle, ali pač? V družini namreč nimam mehanikov, sam sem pa tudi bolj kot ne laik, kar se tega tiče.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po sep 26, 2011 10:44 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5190388&show=1

kaj takega? sem imel starejsi model z takim motorjem in je res neunicljiva zadevscina. nekaj opreme ima, vzdrzevanje je poceni (v 3h letih sem na njemu pustu okoli 300 eurou) in ce drzi kot pise...
turbo inside

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po sep 26, 2011 11:09 pm

maš ogromno teh peđojev bl poceni
2.500€ pa 2k letnik

predrag!

nekaramboliran, nepoškodovan

prvo kot prvo, bi Vam priporočal nujno da pri ogledu vozila vzamete s seboj mehanika, ta bo takoj povedal

kašno je stanje avta, itd.. če seveda nočete kupit vozila, kjer je treba zamenjat še 100 stvari

drugo pa te nepoškodovan, nekaramboliran je bedarija gledat na avto.net ker 1. tisti ki je resen da avto samo na net in če si resen si boš

prišel avto ogledat. drugič pa bilokdo označi nekaramboliran nepoškodovan četudi je, pač samo tisto klukco da in rabljen avto teško dobiš

nepoškodovan, če pa tudi je ni nič naroba. uglavnem - na tisto se ne zanašat!
Zadnjič spremenil zuzek, dne Po sep 26, 2011 11:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Gregor Humar
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero To sep 27, 2011 9:54 am

_furby_ je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5190388&show=1

kaj takega? sem imel starejsi model z takim motorjem in je res neunicljiva zadevscina. nekaj opreme ima, vzdrzevanje je poceni (v 3h letih sem na njemu pustu okoli 300 eurou) in ce drzi kot pise...

Za te Hyundaie sem slišal, da so neuničljivi ja 8) . Za ta denar verjetno dobiš bolj ohranjenega Hyundaia kot kakšno Škodo, zato me kar mika.

zuzek je napisal/-a:prvo kot prvo, bi Vam priporočal nujno da pri ogledu vozila vzamete s seboj mehanika, ta bo takoj povedal

kašno je stanje avta, itd.. če seveda nočete kupit vozila, kjer je treba zamenjat še 100 stvari

V družini žal nimamo mehanikov, zato je to bolj tako tako. Misliš, da je bolje, da bi vseeno poiskal kakšnega in ga prosil za pomoč, kot pa, da bi avto peljal na pregled na AMZS? So tam zanesljivi? Ali bi bilo najbolje kar oboje?

zuzek je napisal/-a:drugo pa te nepoškodovan, nekaramboliran je bedarija gledat na avto.net ker 1. tisti ki je resen da avto samo na net in če si resen si boš

prišel avto ogledat. drugič pa bilokdo označi nekaramboliran nepoškodovan četudi je, pač samo tisto klukco da in rabljen avto teško dobiš

nepoškodovan, če pa tudi je ni nič naroba. uglavnem - na tisto se ne zanašat!

Vem, vsekakor je treba biti pri ogledu avtomobila previden, ne glede na to, kaj piše v oglasu. Vseeno pa vsaj mene osebno to, da že v oglasu ni jasno ali je bil avto poškodovan ali ne, malo odbije. Vsekakor, pa se ne zanašam na to.

Gregor Humar je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5188859&show=1

Če je tako kot piše, zgleda vredu. Moti me edino to, da je karavan.

Od zdaj predlaganih, je moja lestvica nekako takšna:

1. Škoda Octavia 1.6, 74 kW - Privat
  2. Hyundai Accent 1.5 GT, 75 kW - Privat
  3. Volkswagen Passat 1.8 Turbo, 110 kW - Privat (Edino nisem prepričan, v kolikor je to dober nakup za tak denar. Strah me je, da bo vzdrževanje dosti dražje od ostalih predlaganih avtomobilov.)
  4. Kia Spectra 1.6i 16V RS, 74 kW - Avtohiša
  5. Škoda Octavia Combi 1.6, 75 kW - Avtohiša
  6. Peugeot 206 1.6 16V, 80 kW - Privat

Kako pa je z kakšnimi Citroen Xsarami, Opel Astrami / Vectrami in Renault Lagunami / Megani / Thaliami? Tudi kak Ford Focus, bi mi bil zelo všeč. Kako je z motorji ali kakšnimi hibami pri teh avtomobilih?

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To sep 27, 2011 2:06 pm

če te pri Thaliji ne moti nagravžna oblika, boš 100% dobil najlažje kako dobro ohranjeno..

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To sep 27, 2011 7:55 pm

@TheZero Si šel kaj pogledat? :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To sep 27, 2011 8:46 pm

mmikolj je napisal/-a:Kaj praviš na http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5172674&show=1?

Hiba teh je rja na zadnih obrobih okoli koles. Sam imam sephio2 oz shumo in rjavi okoli obrob, sem pa ravno zadnič vide spectro, ki že tut rjavi tako, da zgleda, da imajo še isto hibo kot sephie. Glede motorja ima sephia 1.5 90konjev, sem pa ziher, da je 1.6 101konjev veliko boljši za ta avto( oba sta praktično enaka edino spredaj se razlikujeta) saj pri 1.5 malo manjka moči ta 1.6 pa mislim, da je kr dovolj za tak avto. Na našem, ki je letnik 2001 je vse še original edin kaj je bilo manjano je termostat, in dva vžigalna kabla. Tako da če kupiš dokaj ohranjeno nimaš kaj zgrešiti.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero To sep 27, 2011 9:53 pm

mmikolj je napisal/-a:@TheZero Si šel kaj pogledat? :)

Ne, žal danes nisem utegnil. Verjetno se bom v Celje na ogled Škode, Hyundaia in mogoče Volkswagen Passata, zapeljal še ta teden. Bom poročal.

Sem se pa med potjo po opravkih bolj kot ne samo za zabijanje odvečnega časa ustavil pri lokalnem prodajalcu rabljenih vozil, kjer ni bilo ničesar pametnega. Audi star kot svet, nekaj Renault Twingov, dve Škodi Fabii in še nekaj ostalih znamk. Da ne omenjam, da je vsaj nekaj avtomobilov bilo spredaj poškodovanih in očitno slabo popravljenih - nekaj centimeterske luknje pri lučeh, odstopanja linije pri "haubah", itd. Kar presenečen sem nad tem, kaj vse se dan danes lahko prodaja :) .

Sem pa malo v dvomih, ali za ta denar vzeti recimo Hyundai Accenta letnika 2002 pa tam nekje do 2004, kakšno Škodo Octavio letnika 2000 ali mogoče celo Volkswagen Passata, letnika 1997? Načeloma je znamka zadnje kar me zaenkrat pritegne na avtu, vendar mi je oprema v Passatu in Octavii bolj všeč, me pa skrbi ali je tak nakup za tak denar, smotern. Kakšnih Peugeotov 206 ali Fiat Puntov pa zaenkrat še nisem resneje gledal, ker me avtomobili takšne velikosti nekako ne pritegnejo preveč - kljub temu, da se jih za tak denar verjetno dobi ogromno.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To sep 27, 2011 10:43 pm

TheZero je napisal/-a:
Sem pa malo v dvomih, ali za ta denar vzeti recimo Hyundai Accenta letnika 2002 pa tam nekje do 2004, kakšno Škodo Octavio letnika 2000 ali mogoče celo Volkswagen Passata, letnika 1997? Načeloma je znamka zadnje kar me zaenkrat pritegne na avtu, vendar mi je oprema v Passatu in Octavii bolj všeč, me pa skrbi ali je tak nakup za tak denar, smotern. Kakšnih Peugeotov 206 ali Fiat Puntov pa zaenkrat še nisem resneje gledal, ker me avtomobili takšne velikosti nekako ne pritegnejo preveč - kljub temu, da se jih za tak denar verjetno dobi ogromno.

Čisto tako, malo gole logike: letnik 1997 pomeni 14let star avto, 2000 pomeni 11let, 2004 pa 7 let. Določene zadeve crkenjo ker dotrajajo. In teh zadev (pa čeprav so to ponavadi kakšne malenkosti) je pri 14 let starem avtu več, kot pri 7let. Načeloma velja to pravilo ni pa nujno..
Tudi recimo če gledaš tako: avto ki ima 7let in če je bila vzdrževan tako kot je treba, potem je bil glavni servis delan recimo 2leti nazaj, kar pomeni da imaš do naslednjega kakih 40-50k km oz recimo nekje 2leti (ob predpostavki da se dela gl. servis na 5let/90-120k km). Če je zgodovina vprašljiva, ga je pametno delat takoj. Pri 14let starem avtu, pa že takoj po nakupu sledi glavni servis. Četudi je vzdrževan redno, je po predpisanem intervalu glavni servis bližje.
Mislim, da je bolje novejši avto, kot starejši.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr sep 28, 2011 12:46 pm

TheZero je napisal/-a:V družini žal nimamo mehanikov, zato je to bolj tako tako. Misliš, da je bolje, da bi vseeno poiskal kakšnega in ga prosil za pomoč, kot pa, da bi avto peljal na pregled na AMZS?
So tam zanesljivi? Ali bi bilo najbolje kar oboje?

Moje mnenje je, da bi raje vzel mehanika s seboj, ki šrawfa "to znamko" pa se vsaj malo spozna, ne vem kako je z tem AMZS nimam izkušenj.

drugače..

na trgu rabljeni avtov si upam rečt, da je 50 takih avtov ki niso ok, in se jih prodajalci hočejo znebit, ker jim predstavlja strošek, so karambolirani, bilokaj..

zato je potrebno biti zelo previden pri nakupu, lahko da kupite avto ki je bil v prodajalčevih rokah nonstop servisiran, lahko pa da boste morali ob nakupu

dati nanj še 500, 1000€ da se bo na vozilu zamenjalo kar je potrebno. Bil je tudi primer, ko je kupec kupil avto, ko ga je dvignil na dvigalu so opazili,

da je avto sestavljen z dveh delov, tak avto ni varen več v prometni nesreči. Glede mehanika nisem mislil v družini, raje dam enemu 20€ pa gre z mano

na ogled avta, mi pove kako in kaj, kot pa da kupim in bo zadaj malo gnil, potrebna bo optika, gume bodo pojete bo treba zamenjat, mašina bo pa mastna

pila olje in bo potrebno kmalu jo razdret ter menjat tesnila :?

TheZero je napisal/-a:
Vem, vsekakor je treba biti pri ogledu avtomobila previden, ne glede na to, kaj piše v oglasu. Vseeno pa vsaj mene osebno to, da že v oglasu ni jasno
ali je bil avto poškodovan ali ne, malo odbije. Vsekakor, pa se ne zanašam na to.

Saj sem vam zgoraj napisal, da na tisto se ne zanašat ker ljudje tudi se ne ubadajo s tistimi kljukcami in če ste resni se avto pride pogledat. Ker v praxi je bolj

tako da tisti ki hočejo zavesti napišejo nekaramboliran nepoškodovan, ubistwu je pa celo oboje. Nekdo pa ki se s tem ne ubada, če si resen, je verjetno da

je vozilo bolje ohranjeno karoserijsko, nič popraskano kot tisti ki tam klika tiste kljukce. Nepoškodovan rabljen avto, dvomim da je še kateri nepoškodovan.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero Pe okt 07, 2011 11:52 am

Da malo obudim temo. Avtomobila, še zmeraj nisem kupil. Trenutno se bolj ukvarjam z šolo in službo, tako, da časa ni na pretek. Pogledati sem šel že dva Hyundai Accenta in moram rečti, da se mi avtomobil zelo dopade.

Me pa zanima nekaj. Namreč, budget se mi je povečal tam do 3000 Eurov. 3000 Eurov je nekako zadnja cena, ker nekaj potrebujem še za gume in morebitne stroške. Ali se za ta denar dobi kaj pametnejšega? Načeloma se mi Hyundai Accent dopade, vendar me vseeno zanima. Kako pa je z Hyundai Elantrami? Verjetno ni velike razlike med Accentom?

Kako so kakšne Alfe Romeo 147 ali 156? Kar se oblike tiče se mi avto dopade, nimam pa nikakršnih izkušenj kar se motorja in ostalega tiče. Všeč so mi tudi Citroen Xsara, Fiat Stilo, Ford Focus, Mazda 323 ali 626, Nissan Almera, Opel Astra, Renault Laguna ali Megan, Seat Ibiza ali Leon ter Škoda Fabia ali Octavia. Moj problem je samo to, da nevem kakšne motorje v omenjenih avtomobilih naj iščem.

Nebi se branil tudi kakšnega Audija A3 ali Volkswagen Golfa, vendar imam vseeno raje mlajši avto. Za ta denar, pa omenjenih dveh ne dobim ravno nad 2000 letnikom.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Pe okt 07, 2011 12:59 pm

Alfe so prav gotovo najlepše in tudi začetna konjenica ni švoh (147-105KM, 156-120KS) ampak za ta denar boš težko dobil ohranjeno in tudi vzdrževanje te bo dražje prišlo.
Mogoče bi si ogledal kakšen starejši model...145, 146

Verjento bo pa najbolje, da poiščeš ohranjenega accenta in razliko, ki jo imaš, prišparaš za morebitna popravila.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe okt 07, 2011 1:35 pm

Spasky je napisal/-a:Alfe so prav gotovo najlepše in tudi začetna konjenica ni švoh (147-105KM, 156-120KS) ampak za ta denar boš težko dobil ohranjeno in tudi vzdrževanje te bo dražje prišlo.
Mogoče bi si ogledal kakšen starejši model...145, 146

Verjento bo pa najbolje, da poiščeš ohranjenega accenta in razliko, ki jo imaš, prišparaš za morebitna popravila.

Za 3000€ bi že dobil kako dobro alfo 156, ker je nimajo neke pretirane cene. 147 pa bolj težko.
TheZero je napisal/-a:Da malo obudim temo. Avtomobila, še zmeraj nisem kupil. Trenutno se bolj ukvarjam z šolo in službo, tako, da časa ni na pretek. Pogledati sem šel že dva Hyundai Accenta in moram rečti, da se mi avtomobil zelo dopade.

Me pa zanima nekaj. Namreč, budget se mi je povečal tam do 3000 Eurov. 3000 Eurov je nekako zadnja cena, ker nekaj potrebujem še za gume in morebitne stroške. Ali se za ta denar dobi kaj pametnejšega? Načeloma se mi Hyundai Accent dopade, vendar me vseeno zanima. Kako pa je z Hyundai Elantrami? Verjetno ni velike razlike med Accentom?

Kako so kakšne Alfe Romeo 147 ali 156? Kar se oblike tiče se mi avto dopade, nimam pa nikakršnih izkušenj kar se motorja in ostalega tiče. Všeč so mi tudi Citroen Xsara, Fiat Stilo, Ford Focus, Mazda 323 ali 626, Nissan Almera, Opel Astra, Renault Laguna ali Megan, Seat Ibiza ali Leon ter Škoda Fabia ali Octavia. Moj problem je samo to, da nevem kakšne motorje v omenjenih avtomobilih naj iščem.

Nebi se branil tudi kakšnega Audija A3 ali Volkswagen Golfa, vendar imam vseeno raje mlajši avto. Za ta denar, pa omenjenih dveh ne dobim ravno nad 2000 letnikom.

Pri alfah je največji problem podvozje (govorim za 156) roke, stabilizatorji... Crkne tut kak senzor ampak to pri vsakem avtu. Glede motorjev pri alfah so disli zagotovo boljši od bencincev, čeprav ob rednem vzdrževanju delujejo bencinarji tutdi brez težav. Edino 2.0 so problematični , 1.8 in 1.6 pa so vredu. Prih dislih pa nimaš kaj zgrešiti tako 1.9 kot tudi 2.4 nimajo nekih hib.
Za accente je znano da radi rjavijo, napram npr alfa naj nebi ker je pocinkana, edin kera je bla razbita zna na tistem mestu rjavet. Je pa alfa oblikovno zagotovo najlepša od teh kaj si naštel sploh če boš dal kake lepe felne gor :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe okt 07, 2011 5:42 pm

vidim da gledaš vse avte, zato bi moral malo omejit kaj hočeš?

napisal si za kratke vožnje, pomojem tudi kilometrine ne bo več kot 15k km letno (torej ne dizla?) po mestu fjakanje (torej ne predolg avto)

alfa 147 odpade, ker so vse zgonene za 3k€ (so izjeme ampak ok), 156 pa se mi zdi predolga za ravno fjakanje po mestu?

glede porabe in moči avta, bi priporočal, tam 90, 100 KM, več ne. mogoče tudi zaradi tega da padeš v ta razred 60-80 kW

v mislih mam kak clio 2, ali bo premajhen? odvisno koliko ljudi se bo vozilo v njem, če 5 pol ni ravno udoben, kaj večjega
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe okt 07, 2011 9:37 pm

Raje kupi nekaj drugega, kot Hyundai, načeloma je Hyundai še najboljši med min. stroški a pomojem daleč od kakšnega udobja.
Na splošno se izogibaj VAG motorja 1.4 16v v kakšnem golfu letnik 98/99. Serijska napaka oljni obročki.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero Pe okt 07, 2011 10:31 pm

Uf, hvala vam za izčrpne odgovore :) .

zuzek je napisal/-a:vidim da gledaš vse avte, zato bi moral malo omejit kaj hočeš?

Ravno to me trenutno nekako najbolj ovira, ker ne vem, za čem se resneje ozreti.

Nevem, najlažje bi mi verjetno bilo kupiti kakšnega Renault Clia ali Fiat Punta, ki jih je kot vidim ogromno, ampak me avtomobili takšne velikosti, nekako ne pritegnejo. Dobro, če sta slednja dva pač najboljša izbira za tak denar, bi se z tem sprijaznil, vendar sam osebno preferiram avtomobile velikosti Volkswagen Golf ali večje - tam do velikosti karavana, ki bi bil pa že prevelik za moje potrebe. Iščem tudi nekaj nad 2000 letnikom, bi pa vzel tudi recimo leto mlajšega, če bi bil dobro ohranjen.

zuzek je napisal/-a:napisal si za kratke vožnje, pomojem tudi kilometrine ne bo več kot 15k km letno (torej ne dizla?) po mestu fjakanje (torej ne predolg avto)

Tako ja, iščem bencinarja. Kilometrov se bo verjetno po mestu kar hitro nabralo, vendar bodo to v večini kratke vožnje.

zuzek je napisal/-a:glede porabe in moči avta, bi priporočal, tam 90, 100 KM, več ne. mogoče tudi zaradi tega da padeš v ta razred 60-80 kW

Tudi sam iščem nekaj takšnega. Toliko, da se lahko brez skrbi kdaj peljem po avtocesti ali ob prehitevanju. Sem dinamičen voznik, drugače pa daleč od tega, da bi bil divjak.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov