Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Katerega dizla karavana?

Napisal/-a soso Po sep 26, 2011 6:34 pm

Pozdravljeni,
do sedaj kar sem gledal je Stilo JTD, Megane 1.5 dci in Mondeo 2.0 tdci, mogoče tudi xsara hdi. Avto se bo v začetku kakšno leto uporabljal za vleko manjše prikloce ( gradbeni material itd..) , kasneje pa za vsakodnevno normalno vožnjo. Na dan se bo delalo do max. 50 km, samo avtocesta.

Za katerega bi se odločili in zakaj?

Hvala

LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Katerega dizla karavana?

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 26, 2011 6:52 pm

Xsara se mi zdi met temi rahlo zastarela, Megane mi pač ne odgovarja in tudi 1.5 dCi-ja bi se raje izognil, Stilo je nekoliko bolj mamljiv a so spet problem sedeži in podvozje. Jaz bi se definitivno odločil za Mondeota, najvišji rang, kar verjetno pomeni prednost na avtocest, meni osebno najlepši od teh, pa tudi lego na cesti ima najboljšo, če se ne motim.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po sep 26, 2011 7:55 pm

megana občasno uporabljam tudi jaz, ampak 1.5 dci je "prešvoh" tko da ne priporočam. raje poglej za kakšno octavijo, ali pa kakim avtom z malo večjim motorjem.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 To sep 27, 2011 7:10 am

Če boš imela dizla in dolgi menjalnik bo pravtako sklopka trpela ob speljevanju s prikolico in tovorom. Sodelavc ma qaškaja 1.5dci pa je rekel, da avto lepo vleče tudi, ko gre na morje in vozi na prikolici čoln s sabo. Tako da glede same moči bi se še dalo debatirat... Mondeo je pa tako najvišji rang izmed teh ki si jih ogledal.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To sep 27, 2011 12:41 pm

Glede na izkušnje bi vzel stilota zaradi JTD-ja. Pa ogromen prtljažnik ima karavan.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov