Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

peugeot 1.6 thp

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 8:06 am

Pozdravljeni,

Zanima me, če ima kod kakšne izkušnje s tem motorjem, so kakšne težave, koliko to žre , ipd.....mam eno zelo ugodno ponudbo za vozilo s tem motorjem, ampak ne bi rad ponovil zgodbo s tsi jem, ki je bil prehvaljen j**c
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: peugeot 1.6 thp

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 8:10 am

speedfreak je napisal/-a:Pozdravljeni,

Zanima me, če ima kod kakšne izkušnje s tem motorjem, so kakšne težave, koliko to žre , ipd.....mam eno zelo ugodno ponudbo za vozilo s tem motorjem, ampak ne bi rad ponovil zgodbo s tsi jem, ki je bil prehvaljen j**c

Za kok ti ga dajo v kopru?

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 8:17 am

King1 je napisal/-a:

lp

14130...ni Koper, Radomlje je.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 8:21 am

speedfreak je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

14130...ni Koper, Radomlje je.

Aha ker v Kopru ga tudi imajo. ;) Evo en mali test: http://www.avto-magazin.si/vozili-smo/p ... hp-16v-gt/ ;)
Drugače pa zelo dobra cena ampak upam, da če ga vzameš, da potem ne boš razočaran. :D Probaj nekoga v slo najdit, da te zapelje en krog in malo razkaže voz. Vseeno pa ti želim dober oz. zadovoljen nakup. ;)

lp

p.s. je pa res, da maš vsaj malo " bavarca " v francozu. =P

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 8:36 am

Cena je dobra, motor tudi, samo strah me je, da se ne zajebem kot s tsijem. Motor pa ni isti, kot ta v testu, pa ta novi ma tud 6 prestav.

Ga pa ne kupim brez testne vožnje, vsaj s tem motorjem ne, to morm js sprobat, koliko to gre in žre pri moji vožnji,.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 8:39 am

speedfreak je napisal/-a:Cena je dobra, motor tudi, samo strah me je, da se ne zajebem kot s tsijem. Motor pa ni isti, kot ta v testu, pa ta novi ma tud 6 prestav.

Ga pa ne kupim brez testne vožnje, vsaj s tem motorjem ne, to morm js sprobat, koliko to gre in žre pri moji vožnji,.

Točno tako. Prej ga stestiraj. Sam ti že v naprej povem, da prov mal ne pije tale zver tudi zaradi načina tvoje vožnje. ;) Je fikus pravi šparovc verjetno proti francozu. ;)

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 9:06 am

King1 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Cena je dobra, motor tudi, samo strah me je, da se ne zajebem kot s tsijem. Motor pa ni isti, kot ta v testu, pa ta novi ma tud 6 prestav.

Točno tako. Prej ga stestiraj. Sam ti že v naprej povem, da prov mal ne pije tale zver tudi zaradi načina tvoje vožnje. ;) Je fikus pravi šparovc verjetno proti francozu. ;)

lp

Sej foki je legenda, zato je pa težka odločitev, ampak moje srce je blo vedno pr bencinarjih....js računam na porabo okol 7 povprečno pri mojih relacijah, če se bom pa "igral" pa vem, da je poraba okol 11

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 9:54 am

Sej foki je legenda, zato je pa težka odločitev, ampak moje srce je blo vedno pr bencinarjih....js računam na porabo okol 7 povprečno pri mojih relacijah, če se bom pa "igral" pa vem, da je poraba okol 11

Ja pomoje bi na 7. šlo ampak res samo služba in nazaj. Ta relacija misli. Vseeno dec verjemem da je avto dober a kaj ko bo poraba in vzdrževanje ( servis na pooblaščencu ..... ) predrago za tvoje poglede. Obdrži fikusa pa je to to. Če pa ga prodaš pa prej povej, da mi vsaj zadnje gume prodaš. A si šel že gledat thp-ja v radomlje?

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 10:00 am

King1 je napisal/-a:

Ja pomoje bi na 7. šlo ampak res samo služba in nazaj. Ta relacija misli. Vseeno dec verjemem da je avto dober a kaj ko bo poraba in vzdrževanje ( servis na pooblaščencu ..... ) predrago za tvoje poglede. Obdrži fikusa pa je to to. Če pa ga prodaš pa prej povej, da mi vsaj zadnje gume prodaš. A si šel že gledat thp-ja v radomlje?

lp

Ni ga na zalogi tak da gledat ga ne morm it, vzdrževanje bo cenejše kot pri focusu, ki je pregrešno drag. Poraba tud ni panike neke kokr sm do zdaj zvedel, edino focus mi je tok všeč da je težko menjat....edino za boljšega fokija bi takoj menjal :mrgreen: Samo služba in nazaj bi šlo pod 7, 7 sm mislu še mal športnih dnevov vmes....ni to tsi :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 10:06 am

Ni ga na zalogi tak da gledat ga ne morm it, vzdrževanje bo cenejše kot pri focusu, ki je pregrešno drag. Poraba tud ni panike neke kokr sm do zdaj zvedel, edino focus mi je tok všeč da je težko menjat....edino za boljšega fokija bi takoj menjal :mrgreen: Samo služba in nazaj bi šlo pod 7, 7 sm mislu še mal športnih dnevov vmes....ni to tsi :mrgreen:

Ja ne vem kako s porabo. Težko ampak ........ Drugače pa imajo thp-ja v Kopru novega tako da .... go for it =P =P pa fikusa v menjavo in gasa.
Evo ti link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5052763&show=1

lp

p.s. sam če so pa to wannabe športni sedeži sem pa jest papež. :twisted:

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So okt 01, 2011 10:14 am

S tvojo vožnjo 8,5 litrov.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Aja pa meni osebno ena grših armaturk. Mislim da je za tebe najbolj primeren smrdljivc.
Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So okt 01, 2011 10:24 am

Zgleda da si imel edino ti težave z TSI-jem....
Dost folka poznam in deluje kot mora...red da majo vsi 8/2010 +.

thp od pugija pa sigurno pod 9l ne gre.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 10:26 am

Sej @speed ne izključuje možnosti, da je on pač imel avto z napako oz. je dobil model, ki je bil narejen v petek ob 13.55 =P =P
Sranje se dogaja. ;) ;)

lp

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec So okt 01, 2011 10:40 am

a smem vprasat kaksne težave si mel s tsi motorjem, kateri motor točno

lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So okt 01, 2011 10:49 am

Na pugi.si sta dva ki imata enak avto in kolikor vem sta zadovoljna. Sem pa zasledil da so RC-ji (175hp motorji) imeli napako da so zgubili moč. Njaboljše da se tam registreraš, boš iz prve roke izvedu kaj pa kako.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 11:00 am

maarkec je napisal/-a:a smem vprasat kaksne težave si mel s tsi motorjem, kateri motor točno

lp

1.2 tsi....polo....previsoka poraba, ko je bil mrzel je tresel kot zeto, pred prodajo je ropotal kot da ma 15 let, ostale težave se tičejo bolj samega avta kot motorja.

Kot je napisal king1, očitno sem js dobil j**c od j***a ( čeprav so s tem motorjem imeli težave tudi drugi ), polo je pa itak neprimeren avto za kaj več kot mestno vožnjo, pa še to za žensko.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec So okt 01, 2011 11:06 am

jst takih problemov nimam, gre pa za škodo octavio, poraba bc2 5,9, več kot zadovoljen, motor izredno tih, na relacijo se da met tud 5,5, vsi lastniki 1.2 tsi pri octavii so izredno zadovoljni, mogoče si res pač mel smolo, se mi zdi da so zadnje čase lastniki škod bolj zadovoljni oz. majo manj problemov kot pri vw

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So okt 01, 2011 11:10 am

maarkec je napisal/-a:jst takih problemov nimam, gre pa za škodo octavio, poraba bc2 5,9, več kot zadovoljen, motor izredno tih, na relacijo se da met tud 5,5, vsi lastniki 1.2 tsi pri octavii so izredno zadovoljni, mogoče si res pač mel smolo, se mi zdi da so zadnje čase lastniki škod bolj zadovoljni oz. majo manj problemov kot pri vw

lp

To glede škode se strinjam, kar se pa porabe tiče sem imel povprečno na relaciji 6.5 litra, če sem šel na ac je bila 8 takoj....da je tih, pa prožen za svojo prostornino je tudi res, samo poraba na AC je daleč pretirana,

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 11:16 am

maarkec je napisal/-a:jst takih problemov nimam, gre pa za škodo octavio, poraba bc2 5,9, več kot zadovoljen, motor izredno tih, na relacijo se da met tud 5,5, vsi lastniki 1.2 tsi pri octavii so izredno zadovoljni, mogoče si res pač mel smolo, se mi zdi da so zadnje čase lastniki škod bolj zadovoljni oz. majo manj problemov kot pri vw

lp

Ja sej v družini je tudi dobro leto stara octavia 1.2 tsi pa res je poraba majhna in zaenkrat super zadovoljni. Je pa treba vedeti, da so pač družinski ljudje, ki imajo dva otroka in kakšnih hitrostnih rekordov ne podirajo z njo. Prej so imeli doma oz. še vedno imajo pugija 206 sw 1.4 16v in avto porabi dober liter več od octavie pa še tok je anemičen oz. len motor v pugiju da je joj. Tudi sami so bili presenečeni kok škoda ( glede na velikost ) malo pije. Oni imajo porabo od novega med 6 in 6.5/100. Je pa res, da ne pozabim škoda že bila na izrednem servisu ( zamenjali so turbino pri 23.000 km-jih ) ker je prišlo do neke napake, ki se do sedaj baje ( po pričanju serviserjev ) na octavijah 1.2 tsi še ni pojavila. Ravno zato so bili še bolj presenečeni.
Seveda se lahko zgodi vsem a zaenkrat hvala bogu za garancijo. =P

lp

blazc
Nov uporabnik

Napisal/-a blazc Po okt 03, 2011 7:00 pm

Res, da ni Peugeot ampak sam imam Citroen DS3 z 1.6 THP motorjem pa imam povprečno porabo 7-7,5l (približno 50% mesto, ostalo pa avtocesta in relacije) pa sploh nisem šparovc. Motor že v nizkih obratih kar konkretno potegne, zato se lahko brez problema voziš z majhno porabo, seveda če ga pa nažigaš stalno nad 4500-5000 obrati je pa kar hitr na 8-9l in več.
Po 11000km s tem mlinčkom sem z njim več kot zadovoljen, zaenkrat še nobenih težav, poraba in zmogljivosti odlične tako, da ti lahko samo priporočam ta motor sploh v kombinaciji s 6 prestavami.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 24 gostov