Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Dizel do jurja

Napisal/-a lisko So okt 01, 2011 7:12 pm

Počasi pada odločitev, da bi potreboval še en avtek. Bolj kot iz prave potrebe že zarad tega, ker če se spravim bilokaj spet delat na Jeepu zna trajat ampak avtek pa rabim....Poleg tega če na terenu kaj poči, ostane nevozen ,sem mrtev... Torej kot nek backup.
Ker vem , da ful oh in sploh ohranjega avta za taki denar lih ne bom dobil sem odprt za predloge.
Pogoji so samo ,da je dizel in da ima 5 vrat ter da ne bo lih kup premikajoče se rje.
Poleg tega me bolj kot kvarljivost zanima popravljivost. Se pravi ne ,da bo lih brez vzdrževanja ( kar tak star avto s toliko kilometri lih ne bo) menjava olja in filtrov ampak, kater avto bi bil enostaven in dokaj poceni za vzdrževat.
R5 D je bila en tak primer....velik servis z menjavo tesnila na glavi 80 evrov...komplet drug delujoč motor z menjalnikom in nosilci 140 evrov....ležaji 8eur/kom ,kugle 7eur/kom....Ampak rja je nardila svoje...
Čist slučajno pa sem na a.netu naletel na tole....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5167610&show=1

4 kolesni pogon....N/A dizel....s kar preveč opreme zame....

Pozna kdo kaj okol tega avta? Mi je zanimiv....ampak predlogi so dobrodšli.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Re: Dizel do jurja

Napisal/-a Matey_ So okt 01, 2011 7:20 pm

Glede Tempre ...
Doma smo si lastili Tempro, limuzino 1.6 75KM. Kupili smo jo (takrat) za 500€, z nameno, da bo služila kot ''delavski'' avto, ker smo se ravno lotili zidanja hiše.
Čeprav je bil avto že ob nakupu bolj tak tak smo bli na splošno z njim zelo zelo zadovoljni. Lastili smo si ga cca. 3 leta, se z njim odpravili 3x na morje in nas ni nikoli pustil na cedilu. Na koncu sem ga sam prodel enemu gospodiču za 100€, ker je bil avto komaj še vozen (po vsej verjetnosti tehnično neizpraven) in čez 4 dni je bil avto že na poti v Bosno.
Edini večji strošek je bil, ko nam je kmalu po nakupu vtrgalo zobati jermen in povila glavo skupaj z ventili; rešitev ? Za 50 € smo kupli, cel motor (od Tipota) in pobrali glavo dol (je nismo niti brusli) ter jo montirali direkt v Tempro (pač malo več tesnila smo dali okol glave pa je blo :P ).
Avto je tako delal BP še cca. 2 leti in pol. Vglavnem zlo hvaležen avto.

Upam, da kaj pomaga.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So okt 01, 2011 10:36 pm

ne rečem da tempra ni ok, glede rje verjetno ne bo zgnila še 5 let

kaj pa kakšen golf 2?

Matey_ je napisal/-a:Edini večji strošek je bil, ko nam je kmalu po nakupu vtrgalo zobati jermen in povila glavo skupaj z ventili; rešitev ? Za 50 € smo kupli, cel motor (od Tipota) in pobrali glavo dol (je nismo niti brusli) ter jo montirali direkt v Tempro (pač malo več tesnila smo dali okol glave pa je blo :P ).
Avto je tako delal BP še cca. 2 leti in pol.

zanimivo :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 02, 2011 8:50 am

zuzek je napisal/-a:ne rečem da tempra ni ok, glede rje verjetno ne bo zgnila še 5 let

kaj pa kakšen golf 2?

Matey_ je napisal/-a:Edini večji strošek je bil, ko nam je kmalu po nakupu vtrgalo zobati jermen in povila glavo skupaj z ventili; rešitev ? Za 50 € smo kupli, cel motor (od Tipota) in pobrali glavo dol (je nismo niti brusli) ter jo montirali direkt v Tempro (pač malo več tesnila smo dali okol glave pa je blo :P ).

Na jugičih sem jaz tud menjaval glave brez, da bi predhodno pobrusil....pa so vsi laufal brez problema.

Golf II se mi zdi kar malce precenjen.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne okt 02, 2011 9:01 am

zuzek je napisal/-a:

Ja jst sm biu tud mal skeptičen ... ampak avto je laufal pol BP.
Sej ne me narobe razumet ... ko sm avto naprej prodajal, sem bodočemu lastniku čist vse povedal in v kakšnem stanju je avto, tko da nisem nobenga ''nategnu''.
Konec koncev se je avto z razlogom prodal sam za 100€ ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po okt 03, 2011 7:06 pm

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po okt 03, 2011 8:30 pm

124w še vedno pravi avto, vendar deli glih niso najcenejši.

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed To okt 04, 2011 5:22 am

...w124 deli so čisto poceni (no seveda ne novi) plus, da jih je malo morje. Ko sem imel še sam 124-ko, ni bilo dela, ki ga nebi dobil v enem dnevu. Drugače pa super avto, sam rja jih malo matra.... treba fajn pregledat pod lajšnami na vratih in plastično zaščito na pragih :(
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr okt 05, 2011 8:08 pm

Velikega, močnega dizla že mam :)
Išče se nekaj malega max. do 1900ccm.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 05, 2011 8:12 pm

lisko je napisal/-a:Čist slučajno pa sem na a.netu naletel na tole....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5167610&show=1

4 kolesni pogon....N/A dizel....s kar preveč opreme zame....

Tole zna bit hud strojček, če vse dela. Mogoče malo švoh, pogon je pa bomba (vsaj mislim, da je identičen kot v Alfah Q4 oz. Lanciah Integralkah) :twisted:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So okt 08, 2011 4:22 pm

V petek ti grem lahko pogledat tole Temprušo. Tak avto, razen motorja, poznam v nulo.
Mel doma 6 let limuzino 1.6 75KM.
Prodal v Bolgarijo in to so jo pršl s Tempro iskat.
Zakon avto, cel kup - delujoče - opreme. Digitalna armaturka je pa itak razred zase in po statistiki manj pokvarljiva od navadne, če se tega kej bojiš. Edino za klimo bi preveril če dela. Je pa avtomatska. Ta dizlka ma grd volan. Naša je mela dost lepšega -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5211934&show=1
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 08, 2011 8:49 pm

AgitatoR je napisal/-a:V petek ti grem lahko pogledat tole Temprušo. Tak avto, razen motorja, poznam v nulo.
Mel doma 6 let limuzino 1.6 75KM.
Prodal v Bolgarijo in to so jo pršl s Tempro iskat.
Zakon avto, cel kup - delujoče - opreme. Digitalna armaturka je pa itak razred zase in po statistiki manj pokvarljiva od navadne, če se tega kej bojiš. Edino za klimo bi preveril če dela. Je pa avtomatska. Ta dizlka ma grd volan. Naša je mela dost lepšega -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5211934&show=1

Ja bi se priporočal. Drugač pa kaj se opreme in ostalih komponent tiče nimam kakih pomislekov. Kar se tiče klime mi je vseen al dela al ne, glede elektronike tud nimam kakih pomislekov konc koncev sem v teh vodah doma in verjetn ne bi predstavljal kakih večjih težav ob morebitnih popravilih. Pozornost pri tem "drugem" avtu bi dal predvsem na popravljivost. Da so deli lahko dobavljivi in ne presegajo 30% nabavne vrednosti vozila. Se pravi od volanskega mehanizma,podvozja (razne puše, gumi vpetja...), zavor do motorja (razna tesnila,jermeni...). Recimo pri jeepu predstavlja že samo mikro jermen problem dobavljivosti....Pri R5 1.6D sem iskal glavo a je v sloveniji skoraj ni mogoče dobit dobre rabljene.....
Poleg vsega tega predstavlja problem tudi rja. Avto bi rad z minimalnimi stroški vozil kako leto-dve in potem prodal naprej. Kako površinsko rjo še ni problem popravt , če je pa kje skrita....hja...tu pa mam ogromno izkušen.....režeš režeš pa ni konca.....Kaj takega lih ne bi privlekel domov :)

Drugo opcijo sem opazil tukaj...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4709837&show=1
Pozna kdo? Sicer se podobne prodajajo za mal več ko jurja.....Vprašanje kaj je tukaj za zamenjat.

Mogoče najbolj mikavna pa mi je tale.....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5191797&show=1

S tem da spet dobavljivost.....Ti motorji so spet znani po tem kaj se je zgodilo temu....Ali dat gred pobrusit ( v koliko je možno) in vgradit nove primerne ojnične ležaje.....ali pa dobit dobro rabljeno gred.
Ali je ugodna ali ne povejte vi.....Glede na to, da bi jo porihtal sam oz. bi plačal samo dele.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So okt 08, 2011 9:23 pm

Dobro rabljeno gred boš težko dobil,poskusiš lahko tukaj http://www.atrans.si/ dec v glavnem samo Dci-je obnavlja zna pa bit mal zlatar. Samo rekel si za jurja zdaj si v bistvu že na dveh avto+popravilo,za ta denar pa dobiš nekaj voznega
http://www.avto.net/ad.asp?id=5219662
http://www.avto.net/ad.asp?id=5140634
http://www.avto.net/ad.asp?id=5221002

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Kraj: Vrhnika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne okt 09, 2011 7:24 am

Vse stvari kar se podvozja tiče so napol zastonj. Pa še lego ma gokard style.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 09, 2011 9:43 am

čare je napisal/-a:Dobro rabljeno gred boš težko dobil,poskusiš lahko tukaj http://www.atrans.si/ dec v glavnem samo Dci-je obnavlja zna pa bit mal zlatar. Samo rekel si za jurja zdaj si v bistvu že na dveh avto+popravilo,za ta denar pa dobiš nekaj voznega
http://www.avto.net/ad.asp?id=5219662
http://www.avto.net/ad.asp?id=5140634
http://www.avto.net/ad.asp?id=5221002

Logično je , da če iščeš avto za taki mali denar in po možnosti dizla, da bo v kratkem marsikaj za postorit. Iz tega razloga sem rekel oz. napisal do jurja. In če v avto vrednem jurja zmečem za jurja stvari mislim, da bi moral bit potem ok. Če pa kupim avto za dva jurja in mi ne ostane praktično nič....in če morem potem kaj menjat sem pa spet over.....

R5 D je bila v takratnih časih kr malo draga....s prve se je pokazalo, da je bil nakup dober....a v nasljednjih dveh letih je bilo potrebno nardit generalko. Pri Jeepu sem bil malo bolj previden in sem kupil dost cenejšega čeprav sem vedel, da me čaka marsikaj za postorit....Sedaj po 4rih letih se še vedno prodajajo za enako ceno kot sem takrat dal za njega. Vložil sem res veliko več kot je vredenj a po drugi strani je to hobi in veselje. Spet po drugi strani sem nekje pretiraval (počli dve glavi menjal vse 4...turbina ni puščala in je delovala dobro ampak jaz sem jo dal obnovit, motor je vžigal dobro in tud po razdrtjo obročki niso kazali pretirane obrabe a jaz sem nardil komplet generalko....) Ostalo (amortizerji,križi,zavore,sklopka,silen bloki) je bilo pri tako starem in povrh vsega še terencu za pričakovat. Kar me je prenetlo je bila rja in potem razdiranje celotnega avta.
Iz tega razloga sem dal potem laguno za primer....Saj po slikah zgleda dokaj ohranjena in če ji porihtam motor bi morala potem it brez problema. Seveda pa je vprašanje kaj vse bi me čakalo....
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne okt 09, 2011 11:23 am

se ravno ne strinjam, vsak star avto je treba nekej vložit vanj, dajmo primer 400€

in če ti že v začetku kupiš avto, kjer motor ne dela, potem boš moral tisto uštimat in še po avtu kar je za zamenjat :?

glede linkow, tista alfa 2.4jtd bi bla ok pomojem, pa mareja tudi mogoče
Alergičen na rjo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 09, 2011 12:33 pm

Sicer pa ne vem zakaj se kupuje dizel za drug v bistvu rezerven avto?'Kupi si enega malega bencinarja in čao Clio I,P106,AX pa taka jajčka,paziš da ni gnil in čao,delo so pa napol zastonj.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 09, 2011 3:23 pm

čare je napisal/-a:Sicer pa ne vem zakaj se kupuje dizel za drug v bistvu rezerven avto?'Kupi si enega malega bencinarja in čao Clio I,P106,AX pa taka jajčka,paziš da ni gnil in čao,delo so pa napol zastonj.

se strinjam, pa še crknit nima skoro kaj na motorju, kot pri dizlu. ampak koliko ga poznam bo že s principa hoto met dizla starega. na bencinarju nima kaj za šraufat :EE
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov