Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mišek
Uporabnik

Alfa 147

Napisal/-a mišek To okt 11, 2011 7:50 pm

Pozdravljeni!

Zanima me čim več informacij o Alfi 147. Kak je avto kot celota, motor, menjalnik, podvozje, vzdržljivost, stroški vzdrževanja, poraba, sama uporabnost prostora, prtlažnika, se da recimo bicikl normalno noter spravit?

Zanima me predvsem za dizla, bencinar sem nekaj iskal pa se bere, da so fejst požrešni.
Letos me je že enkrat nekaj prijelo, sem začel vohat za avti pa me je potem minilo, zdaj pa se mi zdi da spomladi bo pa res treba menjat, clio je star 13 let na grbi jih ima čez 235.000km, blatniki fejst rjavijo, gume bi mogo nove kupit....mislim, da se mi ne splača več v njega vlagat.

Zdaj pa tak se mi zdi, da več kot 5000 eur mi je škoda dajat za avto, nekje v tem rangu pa sem našel tudi te alfe, ki mi je tak na zunaj všečn avto, drugače ga pa ne poznam. Nekak pregovorno so JTD zelo dobri motorji. Na Alfa forumu sem našel, da pa imajo občutljivo podvozje, da je dobro težko najti...Recimo kaki golfi po vsej vrjetnosti odpadejo, zato ker so cenjeni kot bi bili zlati, za isto ceno je golf 5 let starejši :roll:

Prosim, čim več o tem, če so kaki lastniki tu gor, lahko pa tudi kakšni drugi predlogi, če se kaj pametnega najde za tako ceno.

čare
Mojster foruma

Re: Alfa 147

Napisal/-a čare To okt 11, 2011 8:00 pm

JTD obvezno,drugače pa OK avto tisto občutljivo podvozje so mišljene sprednje roke ampak ko jih enkrat zamenjaš maš lep čas mir,edino prtljažnik je malo majhen tako da če večkrat kaj tovoriš 156 karavan,Lybra,Stilo poraba pa od 5-8 litrov odvisno od pogojev vožnje.Pazi da sklopka ne bo trda,ker bo kmalu za zamenjat nekih drugih okvar pa nima.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To okt 11, 2011 8:18 pm

čare je napisal/-a:JTD obvezno,drugače pa OK avto tisto občutljivo podvozje so mišljene sprednje roke ampak ko jih enkrat zamenjaš maš lep čas mir,edino prtljažnik je malo majhen tako da če večkrat kaj tovoriš 156 karavan,Lybra,Stilo poraba pa od 5-8 litrov odvisno od pogojev vožnje.Pazi da sklopka ne bo trda,ker bo kmalu za zamenjat nekih drugih okvar pa nima.

Kako pa je s samim mašinam, ene so 115KM 8V druge pa 120, te so 16V se mi zdi da je tako ne? Kakšna je razlika zdaj med tema motorjema? Mislim kako je v praksi. Drugi je vrjetno dražji za vzdrževanje, ima to slučajno filter za saje?

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To okt 11, 2011 8:34 pm

JTD 8v = 115hp, 5 prestav
JTDm 16v = 140hp, 6 prestav (nisem 100%)
Mjet 8v = 120hp (novejši), 5 prestav
Mjet 16v = 150hp (novejši), 6 prestav

Načeloma so mjet v novejših modelih

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 11, 2011 8:37 pm

Alfe nimajo oznake Mjet
Lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr okt 12, 2011 8:32 pm

Še kdo kak napotek, mnenje?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 12, 2011 8:34 pm

pskoda je napisal/-a:Alfe nimajo oznake Mjet

:mrgreen: :mrgreen:
http://www.alfaromeo.si/Tehnologija/Mot ... M-Jet.html

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr okt 12, 2011 10:01 pm

Tule našel en test http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... lusso.aspx
v oči mi je padlo, majhen prtljažnik :( 292l, to je komaj 40 litrov več kot clio, hmm....zelo pa hvalijo podvozje (lega pa to, v praksi pa je zaslediti, da roke rade odpovejo)

http://www.avto-grosuplje.si/rabljena-v ... alfa-romeo
Tale se mi dopade, samo cena se mi zdi mal previsoka - mislim, mal preveč je nad tem, kolikor sem se jaz odločil dat za avto :?
Pa imajo te alfe res ESP?? Ali narod to rad napiše, v resnici pa ima samo kako različico ASR- a? Tudi na avto netu se pri starejših najdejo take, ki bi naj imele ESP.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr okt 12, 2011 10:04 pm

Glede na to da so kr pogoste bi priporočal eno ki ima usnje, ker je popolnoma drug avto.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 12, 2011 10:06 pm

Pa če ma usnje naj ma še gretje sedežev!!Drugače pa so bile tudi z ESP-jem ja,tudi starejše.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr okt 12, 2011 10:13 pm

čare je napisal/-a:Pa če ma usnje naj ma še gretje sedežev!!Drugače pa so bile tudi z ESP-jem ja,tudi starejše.

Čudno mi je, ko avtomatske klime nima, a ESP pa ma, ali ima res?

Tegale kdo pozna? http://www.salomon.si/oglas.aspx/08/08/ ... fa%20romeo
Nima skor mal sumlivo nizke cene?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe okt 14, 2011 8:54 pm

avtohiša MIK, uvoženo pa verjetno še zbiti kilometri

googlaj MIK ;)
Alergičen na rjo

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 14, 2011 9:41 pm

Bemti, sej ne vem kaj naj sploh gledam......po drugi strani dobiš pa za tako male denarce recimo tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5209850&show=1

Kako je kaj s temi dci?? Letnik 2003 so bli problematični, kaj pa mal novejši? Je to stabilna zadeva, ali se bolje kaj takega izogibat? Pa na splošno kot avto? Elektronika kaj zajebava?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe okt 14, 2011 9:50 pm

mišek je napisal/-a:Bemti, sej ne vem kaj naj sploh gledam......po drugi strani dobiš pa za tako male denarce recimo tole:

Kako je kaj s temi dci?? Letnik 2003 so bli problematični, kaj pa mal novejši? Je to stabilna zadeva, ali se bolje kaj takega izogibat? Pa na splošno kot avto? Elektronika kaj zajebava?

kaj pa tej fali isti letnik kot laguna pa še ceneje?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5227870&show=1
Alfa romeo 147

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 14, 2011 10:23 pm

xalfist je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Bemti, sej ne vem kaj naj sploh gledam......po drugi strani dobiš pa za tako male denarce recimo tole:

kaj pa tej fali isti letnik kot laguna pa še ceneje?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5227870&show=1

Že ja, sam se mi zdi, da je lagune le več avta.
Stroški so pa v bistvu isti, če gledamo, zavarovanje, gume...razen kolk je zdaj to zanesljivo?
Laguna le dobiš prostorn avto, udobn, oprema pa ni da ni. Pri alfi me moti to, da konc koncev dobiš drag avto (registracija, gume) a avto je stisnjen in mali, prtlažnik je komaj kaj večji kot pri cliotu.
Saj v bistvu ne rabim prostora kot ga nudi laguna pa čez 400 litrov prtlažnika, ampak po drugi strani pa, mogoče pa pride kdaj prav, pa če te isto stane kot manjši avto. Če ne druga, bicikl bom kamot spravil noter. Zdaj vem, da v sestrino Xsaro ga dobim noter brez da vzamem spredno kolo dol, v Cliota je pa že kar podvig noter spravit, s tem da vzamem spredn obroč dol. Predvidevam, da v alfo težko da celega noter spraviš. Ne vem ne vem, ni lahko se odločit kaj vzet.

Po eni strani se mi zdi butasto tak velik avto, po druugi pa ....kaka pa je razlika, če vzameš nekaj manjšega ima pa isti motor, isto dimezijo gum....recimo, megan proti laguni, če vzameš 1.9 je vrjetno bol kot ne isti šmorn. Motor je isti, razlika je vrjetno v kakih bremzah pa takih stvareh..

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe okt 14, 2011 10:52 pm

mišek je napisal/-a:
Po eni strani se mi zdi butasto tak velik avto, po druugi pa ....kaka pa je razlika, če vzameš nekaj manjšega ima pa isti motor, isto dimezijo gum....recimo, megan proti laguni, če vzameš 1.9 je vrjetno bol kot ne isti šmorn. Motor je isti, razlika je vrjetno v kakih bremzah pa takih stvareh..

Se pravi, če je ista dimenzija gum in enak motor, potem so stroški tam tam. edino kak kasko zna bit za megana cenejši, ker je kot nov malenkost manj vreden kot laguna. Servisi koštajo isto.
Performance bi znal ob istem motorju bit na meganu mal boljši (manjša teža).

Kar se tiče pa laguna vs alfa. Hja, to je zdaj kar zahtevno vprašanje. Govora je o dinamično (športno!?) oblikovanem/zasnovanem heatchbacku in klasični udobni/potovalni limuzinci. Razlike v količini težav pomoje ne bo, samo razlika bo, kaj bo crknilo. Lahko pa celo da bosta oba avta delovala brezhibno.
Vseeno pa kot si že ugotovil: lagunaj je prostoren udoben avto katerega mislim da bi kolo moralo it, medtem ko je 147 podrejena lepoti in linijam in s tem rahlo trpi prostornost.. Odločitev je pa tvoja :)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So okt 15, 2011 1:02 am

Pri laguni zna bit težavna zadnja prema, ker ima poltogo premo in je treba kdaj pa kdaj puše menjat. Z elektroniko pa ni nekih težav (imamo 1.8 16V doma '02 letnik).

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 15, 2011 5:45 am

LinuxFuter je napisal/-a:Pri laguni zna bit težavna zadnja prema, ker ima poltogo premo in je treba kdaj pa kdaj puše menjat. Z elektroniko pa ni nekih težav (imamo 1.8 16V doma '02 letnik).

Ja pa sej puše niso nek hud strošek a ne? ;) Je pa res, da ko to zamenjaš misliš, da pelješ nov avto. Meni je alfica res všeč in glede na dobre dizle ( jtd ) je dober nakup a kaj ko dobro je težko dobiti. Kar pa se tiče lagune pa tako: Lahko je prijetna sopotnica, ki ti olajša življene ali pa ti ga pošteno zagreni. :twisted: :twisted: Je res, da boš v laguni našel veliko več udobja, tišine in predvsem opreme. Vsi se nekaj bojijo teh 1.9 dci, ki so jih kao porihtali leta 2004 ( še sedaj ne vem kaj so tok poštimal ) če že takrat leta 2001 ni bilo nič narobe. ;)

Sam si predstavil čista si nasprotja v avtomobilski industriji in na tebi je kaj vzeti. Kvarila se bosta oba oz. je vse odvisno od prejšnega vzdrževanja.
Gre pa v tem primeru moj glas laguni. Enostavno, ker je več avta za dani denar. Vsaj zame.

lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So okt 15, 2011 12:21 pm

Laguna se mi dopade, oblika, oprema, prostorn avto. Strah me je kako bi bilo kaj z kvarljivostjo. Slišim komentarje, da dci ko gre prek 200 tisoč je vprašanje kaj bo naredil. Te lagune majo pa vse okrog 180 tisoč km. Enkrat sem se z enim pogovarjal, ima megana s takim motorjem, je rekel z motorjem nobenih problemov, zajebava ga elektronika, kartica pa mehanizm za sipe... To me skrbi, kupil bi pa sigurno za kakih 5 let. Ne vem kaj naj.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 15, 2011 3:36 pm

lahko kupiš dobro laguno, lahko pa šrot. žal pa je to pri vseh rabljenih avtih isto. doma imamo dve laguni DCI, obe laufata normalno. mel pa prej laguno 2003 DCI pa sem menjal od turbine do turbo cevi in je olje scalo vsepovsot iz motorja. ampak sej ni čudno, če je imela realno okrog 400 000 km, na števcu pa 200 haha. seveda uvožena iz IT pri finnovi leta 2007 z kao 100 000km, a po servisnem računalniku že imela leta 2006 čez 200 000km. :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov