Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

avion
Novinec

Renault Latitude ali Škoda Superb

Napisal/-a avion Sr okt 12, 2011 10:29 am

Pozdravljeni,
Ali je imel že kdo priložnost probati omenjena avtomobila. Če bi se odločali med tema dvema avtoma: za katerega bi se odločili? Motor pri obeh 2.0 dizel, obao okoli 150 konjev. Cena je tudi podobna...dobrih 20 tisočakov, kar je v obeh primerih malo za relativno veliko avtomobila. Večina bo verjetno rekla, da je Škoda bolj zanesljiva, vendar pje Latitude meni osebno po zunanjosti (in tudi notranjosti) lepši.

maarkec
Stalni uporabnik

Re: Renault Latitude ali Škoda Superb

Napisal/-a maarkec Sr okt 12, 2011 10:33 am

definitvno superb, renault latitude totalna j***a,verjemi

avion
Novinec

Napisal/-a avion Sr okt 12, 2011 10:35 am

Zakaj pa so j***a? Kaj je tako slabega na tem avtu? Agregati naj bi bili po letniku 2005 dobri. Težav s turbinami in podobno, naj bi bilo veliko manj, kot jih je bilo pred letom 2005, ko so bili renaultovi večji avti samo za bežati. Sedaj naj bi se kvaliteta izboljšala.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 12, 2011 10:38 am

Jaz bi definitivno Škodo, izkušnje z Renaulti so slabe (moje).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 12, 2011 11:00 am

Hja, očitno si že odločen, ko se tako repenčiš, zakaj potem sprašuješ.. :roll:

Sicer pa boš najbolj zanesljivo izvedel, če sam preizkusiš oba.

Je pa na voljo tudi test na autobild.de, kjer so primerjalno testirali Latituda, Superba in C5.
http://www.autobild.de/bilder/bilder-latitude-gegen-c5-und-superb-1597189.html#bild1
Latitute je pristal na zadnjem mestu... tako glede motorja (glasnost, poraba), nedodelanega podvozja, slabega udobja...

Seveda je zmagal Superb, le tistim ki želijo res udobno oz. mehko podvozje so priporočili tudi C5 (ki tudi ni slab).

Skratka v dvoboju Latitude : Superb očitno zmaga Škoda (no saj ni presenečenje...)
Zadnjič spremenil sonic, dne Sr okt 12, 2011 11:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 12, 2011 11:05 am

Vozil sem samo superba 2.0 tdi z 140 KM in lahko rečem da je avto zelo dober, zelo prostoren, posebej na zadnji klopi je ogromno prosotra, velik prtljažnik, dobra ergonomija, dobri materiali in kvaliteta izdelave. pejt na testno vožnjo z obema pa se potem odloči.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr okt 12, 2011 11:14 am

Superba ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr okt 12, 2011 11:27 am

maarkec je napisal/-a:definitvno superb, renault latitude totalna j***a,verjemi

Si si avto že ogledal, ga vozil oz. preizkusil, da si prišel do takega zaključka? Sem vseprej kot kak Renault fan in bi v tem primeru tudi sam skoraj sigurno izbral Superba, si pa ne bi upal pisat takih recimo temu absolutnih trditev, v kolikor ne bi avta temeljito preizkusil. :|
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr okt 12, 2011 11:56 am

maarkec je napisal/-a:definitvno superb, renault latitude totalna j***a,verjemi

Off:Takšni posti, brez argumentov, so totalno odveč, pa če prav sem 'na strani' Škode. Naj ti bo uporabnik sonic za vzgled.

On: zapelji oba in razmisli, kaj ti kateri nudi. Osebno sem peljal samo Superba Elegance 2.0 tdi 170KM DSG in sem bil več kot navdušen. Tudi tisti, ki so bili vajeni Audi A4 niso mogli skrivati le-tega. Tu ciljam na prostornost, motor+menjalnik, lego na cesti in opremljenost za ceno.
Zadnjič spremenil Gyga, dne Sr okt 12, 2011 11:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 12, 2011 11:57 am

Vedeti je potrebno, da je latitude samo muha enodnevnica (težko verjamem, da bo še kdaj novi model) in ga bo kasneje težko prodati, cena mu bo padla da je joj in še deli bodo dragi ter težko dostopni :!: :!:

Da pa francoz ne more in nikoli ne bo bil nemc je pa tudi samoumevno.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 12, 2011 12:39 pm

Jaz bi pa Latituda izbral. Všeč mi občutek zračnosti v Latitudi in nižje postavljena bolj položna armaturka, je pa res podvozje manj dovršeno kot pri Škodi. Reno ima več do potnikov prijaznih funkcij, ki naredijo bolj premium občutek kot v Superbu.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 12, 2011 1:07 pm

Ceed je napisal/-a:Jaz bi pa Latituda izbral. Všeč mi občutek zračnosti v Latitudi in nižje postavljena bolj položna armaturka, je pa res podvozje manj dovršeno kot pri Škodi. Reno ima več do potnikov prijaznih funkcij, ki naredijo bolj premium občutek kot v Superbu.

Ne vem no, jaz sicer Renoja nisem sprobal, sem pa Superba. Sedel pa sem v obeh in če že omenjaš "premium" občutek, je v Škodi veliko bolj prisoten kot v Latitudu. Že ko se usedeš, je razlika očitna, od prostora, do občutka udobja, itd. Je pa to bolj stvar subjektivne presoje, zato mora avtor oba sprobat, pa bo videl. Veliko ljudi bi umrlo, če bi jih sosed videl v Škodi ;)

avion
Novinec

Napisal/-a avion Sr okt 12, 2011 1:54 pm

Hey,
Sem probal oba. Občutek imam boljši v Latitude, od zunaj mi je Latitude bistveno bolj všeč. Je pa res, kar je napisal eden od sogovornikov. Latitude bo veliko bolj izgubljal ceno kot pa Superb. Če pogledam izgubo cen pri recimo Vel Satisih al pa Ocativah in Superbih, je jasno, da Renault veliko bolj izgublja. Mali me matra tudi izvor Latitude-a. Eni pravijo, da je to Samsung z Renojevo značko. Pri meni to pravzaprav pusti pozitiven pečat, saj je Samsung po mojem mnenju dobro podjetje...vprašanje le, koliko ima izkušenj v avtomobilizmu.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Sr okt 12, 2011 2:11 pm

če bi sam imel mal več denarja, bi si kupil skoraj moj sanjski avto škodo superb, mam octavio 2011, ki je tud zelo ok avto, najprej jo je fotr kupil letnik 2005, v teh letih niti enega samega problema, super motor 1. 9 tdi, nobenih čričkov, zelo solidna lega in predvsem majhni stroški pri škodi so me navdušili da si jo tud sam omislim, glede tega, kako eni gledajo na škodo kot značko, jst pravim, tisti k se spoznajo na avtomobilsko inudstrijo vedo, da je v zadnjih letih škoda zelo uspešna pri prodaji, in tudi kvaliteta zelo na visokem nivoju, zivim blizu meje s hrvaško in gledam , kako gromnno nemcev in intalijanov se odloči za škode, predvsem model octavio z dobro opremo, verjetn ne zaradi tega ker je slab avto, sam mam 100 krat raje novo škodo octavio kot pa rabljenega bmw 6 in več let , glede kvaliteta pa škoda ni nic slabša od vw, celo določene stvari so manj pokvarjljive od vw, mi povedo večkrat na servisih, no hehe, mal sm se razpisal, glede superba, avto je fenomenalen, ogromen, kvaliteten tud zmogjlive motorje, ma, za ceno okol 25.000 eurov je to best buy verjemi

lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 12, 2011 3:07 pm

dask je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Jaz bi pa Latituda izbral. Všeč mi občutek zračnosti v Latitudi in nižje postavljena bolj položna armaturka, je pa res podvozje manj dovršeno kot pri Škodi. Reno ima več do potnikov prijaznih funkcij, ki naredijo bolj premium občutek kot v Superbu.

Ne vem no, jaz sicer Renoja nisem sprobal, sem pa Superba. Sedel pa sem v obeh in če že omenjaš "premium" občutek, je v Škodi veliko bolj prisoten kot v Latitudu. Že ko se usedeš, je razlika očitna, od prostora, do občutka udobja, itd. Je pa to bolj stvar subjektivne presoje, zato mora avtor oba sprobat, pa bo videl. Veliko ljudi bi umrlo, če bi jih sosed videl v Škodi ;)

Ja no, odvisno kaj je zate premium. Ja Superb ima veliko bolj prefinjeno notranjost s kromanimi in klavir lak dodatki, ampak meni je bolj premium to, da ima avto vse mogoče osvetlitve okolice in notranjosti, ionizator, klimo s 1000 in 1 uporabno funkcijo, sedež ki se odmakne ko odpraš vrata, ogledala, ki se usmerijo k tlom in senčniki, ki se zaprejo, ko prestaviš v R, integriran osvežilec zraka, vžig luči prek daljinca, jasno je da teh vseh zadev nima osnovni Latitud ima pa še veliko malankosti, ki jih pri nemcu ne boš našel.

Jasno je, da švab ne bo nikoli francoz 8)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 12, 2011 3:45 pm

mihaing je napisal/-a:Vedeti je potrebno, da je latitude samo muha enodnevnica (težko verjamem, da bo še kdaj novi model) in ga bo kasneje težko prodati, cena mu bo padla da je joj in še deli bodo dragi ter težko dostopni :!: :!:

Da pa francoz ne more in nikoli ne bo bil nemc je pa tudi samoumevno.

tudi škoda ni nemec. škoda pa je tudi škoda, ime ma gadno še zmeraj, pa kvaliteta gor al dol. lepi avti ampak ime pa gadno in vsakemu ko rečeš da voziš škodo nebo nikdar isto kot da rečeš vw pa čeprav ma dosti stvari skupnih. moje mnenje

Jaz bi se med tema dvema težko odločil. mogoče bi še 1x šel obadva pogledat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Sr okt 12, 2011 3:54 pm

Potem pa raje rečeš da voziš superba =P

Sem renault fan in moj glas gre tokrat za superba.
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr okt 12, 2011 3:56 pm

Pred desetletjem je bila Škoda isto kot Dacia ;)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr okt 12, 2011 5:14 pm

Ceed je napisal/-a:
dask je napisal/-a:

Ja no, odvisno kaj je zate premium. Ja Superb ima veliko bolj prefinjeno notranjost s kromanimi in klavir lak dodatki, ampak meni je bolj premium to, da ima avto vse mogoče osvetlitve okolice in notranjosti, ionizator, klimo s 1000 in 1 uporabno funkcijo, sedež ki se odmakne ko odpraš vrata, ogledala, ki se usmerijo k tlom in senčniki, ki se zaprejo, ko prestaviš v R, integriran osvežilec zraka, vžig luči prek daljinca, jasno je da teh vseh zadev nima osnovni Latitud ima pa še veliko malankosti, ki jih pri nemcu ne boš našel.

Jasno je, da švab ne bo nikoli francoz 8)

pol ti gre pa elektronka u K**** si pa tam :x
imam rajše avto z manj vsemogočih ledic in funkcij ,pa mi je bolj sigurno. Odločil bi se za Superba. Octavija,ki jo imam že skor leto me je zelo pozitivno prepričala,čeprav moram rečt da tud z dvema renaultoma(petka five,megane),ki sem jih imel nisem imel pretiranih težav,vendar vem da to ni primerljivo ;)
Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Sr okt 12, 2011 7:28 pm

Superb :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov