Badzo je napisal/-a:Zdravo!
Sicer peugeotov ne poznam, ampak z dotičnim motorjem imam nekaj izkušenj (1007 ter 207). Mimo tega motorja, kolikor je meni znano, se nikoli
ni sprehodilo 16 ventilov, ker jih ima 8. 16v je 89 konjska različica ter 95 konjski VTi
Bi te pa vprašal, koliko ta tvoj avto pije? Kakšne relacije voziš (opis poti, na kateri se ti zdi da pije preveč)?
Veron je napisal/-a:Grande Punto 1.3 75hp mami pije okl 4.5 do max 5L/100km (50% regionalka/50% mesto)
matayus je napisal/-a: Me prav zanima kaj bi v 6ih letih crknalo na kakem dizlu z XXX.XXX kilometrami za 6jurjev.
lp
Badzo je napisal/-a:Koliko se pa vozi tvoja mama na avtocesti - se drži 130km/h? Klimo imate prižgano ves čas ali jo izklapljate?
Na tvojem mestu ne bi menjal, ker ta motor res dobro dela. Ni ravno športnik, se pa spodobno premika, edino na AC je tako-tako. Ampak vseeno, stroškov pa praktično ni, razen rednih..
Kar se tiče porabe - P1007 je na realciji Podčetrtek-Lj (40% regionalke ter ostalo AC 110 porabil po BC 5.9 z vklopljeno klimo). Tudi na ostalih relacijah (Lj-Jesenice-Lj) ni prišel čez 6.5, vožen je pa bil do 130. Pa je treba upoštevat, da ima 1007 več upora itd.
Malo poglej kako mama vozi, klima itd. Mislim da ni problem v avtu..
luxxx7 je napisal/-a:Vozi se pod ali okoli 130km/h, zelo malokrat več kot 140km/h... Klima je prižgana samo poleti, pozimi jo nerabi, ker itak avto zelo dobro zagreje tudi brez nje. No, tudi sam moram povdarit, da ni bilo do sedaj nobenih problemov čeprav ima avto komaj 30.000km, razen žarnicki crkujejo ena za drugo in to samo zadnje. Sem pa že prebral, da je pač hiba skoraj vseh peugeotov elektronika in dokler so samo žarnice je vse vredu...
Uglavnem mama zelo malokrat tiši avto, še jaz osebno zraven popizdevam, ker tako počasi pela in včasih se mi zdi al res ne gre avto nikamor al ona nezna pohodit pedalke za plin.
LP
matayus je napisal/-a:Jaz ti svetujem ostani na tem. Zakaj bi se bilo potrebno podati v nakup drugega rabljenega vozila, po možnosti kakega uvoženega zjahanga dizla za 6jurjev. Če ti pežo vredu služi ga samo tankaj in vozi. Drugače pride karta za avtobus Sl. Konjice-Celje 3.60€.
Smo bili doma čisto na istem. Ista relacija, samo da je p206 bencinar, isto ga vozi mama Sl. Konjice-Celje avtocesta. Avto je že topel pred prvimi tuneli. Ogret na delovno temp. in piha toplo. A moj 2.0 dti dizel, se še ne ogreje do Celje center, če ga seveda vozim okoli 120.
Moje mnenje ostante na tem kar ste. Zaradi 1.5litra na 100km se pomojem ne splača vzet rizika. To je recimo 0.7litra dnevno. Zaj pa si malo preračunaj
Drugače pa so tile pugiji malo prelahki za na avtocesto, ampak teh 23km do Celja se da komot preživeti.
Mi smo imeli v šestih letah z njim, samo menjavo motorčka prostega teka in hladilnik. Minimalni stroški. Me prav zanima kaj bi v 6ih letih crknalo na kakem dizlu z XXX.XXX kilometrami za 6jurjev.
lp
Hja, 7 litrov na 100 km z avtocestno vožnjo oziroma domet 630 km z 45 litri bencina se mi ne zdi slabo, ampak obratno celo precej zadovoljivo za tak avto z bencinskim motorjem.luxxx7 je napisal/-a: dela relacijo Slov. Konjice - Celje to je približno 30km na eno stran večinoma po avtocesti. Pije pa okoli 7l/100km, no pa še to zadnjič sem si izračunal da je z enim rezervovarjem naredila 45l/630km. Zdi se mi da povsod veliko pije napram prejšnjemu Puntotu ali je to avtocesta ali regionalka... Sej problem ne bi bil, če bi šel malo bolj gre pa isto. No na dan naredi okoli 60-70km in me zanima, če se splača kupiti dizla?
sonic je napisal/-a:...pa nisi navedel (kot žal ponavadi) bistvenega podatka: koliko kilometrov bo avto naredil v enem letu? ...
luxxx7 je napisal/-a:... in še to je na leto naredim okoli +-25.000km ...
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov