Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

žorž64
Nov uporabnik

Passat vs Insignia

Napisal/-a žorž64 Pe okt 21, 2011 7:45 pm

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup karavana z 4x4 pogonom. V igri imam Passata z 140 KM in Insignio z 160 KM, oba dizla. Do sedaj sem vozil VW (z težavami pri motorju, šobe, pri prejšnjih modelih pa končniki). Sedaj vleče k Insignii zaradi oblike in opreme, ki je pri VW za doplačilo in precej dražja. Ali VW motor pretehta Oplovo dodatno opremo? Tudi končna cena Opla je precej nižja. Kakšno je vaše mišljenje glede teh dveh avtomobilov? Alternativa ne pride v poštev.
Lep pozdrav vsem.

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Passat vs Insignia

Napisal/-a BOKI81 Pe okt 21, 2011 7:56 pm

Mel nadomestno Insignio 160 konjskega dizla in sem bil več kot navdušen nad prostornostjo in obliko pa tudi z motorjem. Glede težav zmotorjem ti ne vem kej povedat ker sem jo mel samo 4 dni. drugače pa všečen avto

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe okt 21, 2011 8:15 pm

Insignia ima Alfin oz. Fiatov dizel, tako, da pri motorjih nimaš kaj tuhtat, saj je Fiat že lep čas (10+ let) v sami razvojni špici. Po drugi strani pa so vsi dizelski motorji zadnjih nekaj let zelo podobno dobri, 10 let nazaj so pa razlike bile precej večje.

Jaz bi vzel Insignio, ker dobiš lepši avto z več opreme za manj denarja.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe okt 21, 2011 8:19 pm

lizard je napisal/-a:Insignia ima Alfin oz. Fiatov dizel, tako, da pri motorjih nimaš kaj tuhtat, saj je Fiat že lep čas (10+ let) v sami razvojni špici. Po drugi strani pa so vsi dizelski motorji zadnjih nekaj let zelo podobno dobri, 10 let nazaj so pa razlike bile precej večje.

Jaz bi vzel Insignio, ker dobiš lepši avto z več opreme za manj denarja.

Se strinjam. Passat je le že 6.let star model z malo novejšim obrazom. ;) Če pa bi sam kupoval v tem razredu pa sigurno ne bi bil nobeden od teh dveh v ožjem izboru. Je veliko drugih. ;) Pa srečno z nakupom. =P

lp

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe okt 21, 2011 9:17 pm

insignia, že zaradi tega ker mi je lepša :D

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe okt 21, 2011 9:20 pm

Najprej govoriš, da si imel težave s TDIjem, pol pa se sprašuješ, če je vredno plačati več za VW tehniko? :noro

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe okt 21, 2011 10:17 pm

Jaz sem se nekoč zagrel za Insignio karavan, pa sta me odvrnili dve stvari:
- zadek avta je tako oblikovan, da zasede precej več prostora, kolikor je potem dejansko uporabnega volumna v prtljažniku.
- diesel je preveč ropotal za moj okus. Morda so vmes naredili kakšno revizijo motorjev.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 21, 2011 10:24 pm

Sem mislil, da bi dal anketo, a bi bila vprašanja, izhajajoč iz prvega posta, preveč pristranska.

Npr takole:

Naj se odločim za:
1. Insignio, ki je novejša, močnejša in bistveno cenejša
ali za:
2. Passata, ki je polikan, VW in so mu verjetno že izboljšali zanesljivost?

Ne vidim pravega smisla v taki anketi oz temi, kjer je vse jasno že po prvem postu, nato pa samo še ....

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe okt 21, 2011 10:27 pm

Vozil oba - karavana in ne 4X4 - in si o njih ustvaril takole mnenje:
Insignia zelo lepo in diskretno skirva 160KM. 140 konjski dizel je po prožnosti in lastnostih popolnoma primerljiv, ob tem da je insignia pod 1500 obrati manj anemična kot passat - nad to vrednostjo sta si zelo podobna.
Passat je občutno bolj prosotren, na zadnji klopi je predvsem več prostora, prtljažnik je večji in to tako na oko, občutno večji. Naj dodam, da smo se v obeh vozili po 4je - tri osebe med 1.60-1.7 in ena oseba 1.8 (nismo bili ravno velikani). Glede na zunanje mere insignie je resnično v notranjosti utesnjena in skopa s prosotorom.
Poraba: Passat 5.9L/100 (tempomat 150km/h), insignia z zaganjanjem in priganjanjem čez 150 (povprečje med 160-170) 6.6. Mislim, da ob enakih režimih, bi bila poraba "tam-tam", mogoče kak deci manj pri passat glede na manjšo težo.
Občutek je pri passatu bolj lahkoten. Insignia deluje dokaj okorna in težka (kar tudi je).
Ima pa insignia daleč najbolje zatesnjeno potniko kabino - passat, superb, octavia se lahko enostavno skrijejo v tem segmentu. Dejansko na ac tudi pri 170 ne slišiš nobenega piša vetra ali pa motorja/gum. Resnično popolna tišina ne glede na obrate/hitrost.
Klimatska naprava je za moje pojme delovala bolje v oplu kot passatu. Avto se je hitreje ohladil - oboje prevzeto popoldan okoli 17te ure v avgustu parkirana sta bila pa oba na soncu cel dan.

Pod črto: oba sta odlična, samo izbrati moraš kateri plusi so ti bolj pomembni oz. katere minuse lažje prebaviš..
Zadnjič spremenil Badzo, dne So okt 22, 2011 9:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 22, 2011 8:50 am

Badzo je napisal/-a:
Poraba: Passat 5.9L/100 (tempomat 150km/h), insignia z zaganjanjem in priganjanjem čez 150 (povprečje med 160-170) 6.6. Mislim, da ob enakih režimih, bi bila

Klimatska naprava je za moje pojme delovala bolje v oplu kot insignii.

klima ziher deluje bolje v VW/Audiju-ju, kot v bilo katerem drugem avtomobilu......

5,9 pri 150km/h ima porabo 1.6 105 konjski motor - 2,0 140/143 že pri 130 km/h poklopi točno 6,0 po BC-ju in tako je tudi v resnici...

Sam stroj VW-jev je boljši kot Opelov/Fiatov: 160 opel je primerljiv z 140 VW-jevim ob tem, da je Oplov neverjetno glasen; in tudi o zatesnjenosti se da debatirat: poslušaj zapiranje vrat pri enem ali drugem..... ...............in v prve primerke teče voda v kabino, sedaj verjetno že porihtano.....

Skratka, da ne bo pomote: izvrsten avto, vendar mu še malo manjka do Passata.....

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So okt 22, 2011 9:13 am

sašo5 je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:
Poraba: Passat 5.9L/100 (tempomat 150km/h), insignia z zaganjanjem in priganjanjem čez 150 (povprečje med 160-170) 6.6. Mislim, da ob enakih režimih, bi bila

klima ziher deluje bolje v VW/Audiju-ju, kot v bilo katerem drugem avtomobilu......

5,9 pri 150km/h ima porabo 1.6 105 konjski motor - 2,0 140/143 že pri 130 km/h poklopi točno 6,0 po BC-ju in tako je tudi v resnici...

Sam stroj VW-jev je boljši kot Opelov/Fiatov: 160 opel je primerljiv z 140 VW-jevim ob tem, da je Oplov neverjetno glasen; in tudi o zatesnjenosti se da debatirat: poslušaj zapiranje vrat pri enem ali drugem..... ...............in v prve primerke teče voda v kabino, sedaj verjetno že porihtano.....

Skratka, da ne bo pomote: izvrsten avto, vendar mu še malo manjka do Passata.....

Pardon, sem napravil napako :) Ampak resnično, klima v insignii je bila po mojem mnenju bolj učinkovita.
BC je po realciji (150 po tempomatu) pokazal 5.9. koliko pa nemcem laže BC pa ne vem. Enako velja za Insignio. Oba odčitka sta po BC.
Kar se tiče pa zatesnjenosti - vsi 4je potniki smo se v en glas strinjali da je insignia bombastično zatesnjena (in ne samo proti passatu, tudi proti superbu npr). Ne vem kako je pri prvih modelih zadeva izgledala - mi smo imei na testu insignio 2.0CDTi Ecoflex letnik 2011 ter passat 2.0TDI (103kW) Bluemotion 2011. IN razlika glede zatesnjenosti na AC je ogromna.
Kar se tiče pa zmogljivosti se pa strinjam, edino pod 1500obrati je passat malce bolj mrtev kot insignia, ki gre od 1000 obratov kot po putru. Drugače sta pa motorja popolnoma primerljiva.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So okt 22, 2011 9:19 am

Jaz bi se odločil za insignio zaradi nižje cene :)

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So okt 22, 2011 9:51 am

Passat je dooosti prostornejši, kot je nekdo že omenil, prtljažna vrata pri insignii so tako zelo debela in velika, zato je tudi manj prostora v prtljažniku. Sprva mi je bila insignia lepa(in mi je tudi danes), le zadek karavanske različice mi je malo mimo, mi je passat nekak lepše oblikovan. Insignia ima resnično zelo dobro zvočno izolacijo, kakršne pri passatu ne boš dobil, materiali v notranjosti pa so v prid passatu. Če bi sam izbiral med tema dvema avtomobiloma, mislim da bi se tehtnica malce nagibala k passatu :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So okt 22, 2011 10:11 am

sašo5 je napisal/-a:klima ziher deluje bolje v VW/Audiju-ju, kot v bilo katerem drugem avtomobilu......

Oprosti samo to je nekako neutemeljena izjava... Klima tudi po mojih izkušnjah deluje zelo dobro pri novih oplih. Že če primerjam Astro H in Astro J je občutno boljša v J. In po občutku ne dela nič slabše kot v VW.
Opla bremza teža... Je pa Fiatov/Oplov dizel zelo dober. Preverjeno. Lastne izkušnje. Zatesnjenost je pa po moje zelo dobra. Dejansko več pove sama vožnja kot pa poslušanje zapiranja vrat...
Problem pri oplu je... Škripanje plastike. Ne pri vseh. Pri veliko primerkih pa. Lastne izkušnje. Jih dnevno poslušam. Čričke namreč. Kako je pri VW ne vem. Nimam lastnih izkušenj.
Samo kolikor sem videl kot sovoznik ni tukaj tudi VW nič kaj dosti boljši. Primer: Golf V in škripajoča notranjost na slabši cesti...

Kaj mu pa manjka do Passata? Tako opevana kvaliteta? Ti soseda pripeljem, da ti pove svoje kaj si on misli o VW in njegovi kvaliteti. Ali pa strica. Pa to nista osamljena primera. Večina pa težko prizna napake ja in je vse "super" kar se tiče njihovga das auta.

Da pa ne bom samo kritiziral...

@žorž64
Vzami tistega v katerem se bolje počutiš. Oba sta ok in niti približno ni tako odstopanje v kvaliteti kot ga hočejo nekateri prikazat na tem forumu. Vzami tisto kar ti bolj odgovarja in to je to.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So okt 22, 2011 10:18 am

Sem vozil oba res, da ne z štirikolesnim pogonom (ki pa roko na srce tudi nista neki presežek), a vsekakor je po občutkih vse v prednosti Insignii. Prednost passata je samo cena, katero kot rabljeno vozilo drži v nedogled, ostalo se pa mi je zdelo, da ni nekega hudega napredka v primerjavi z predhodnikom.

Trenutno kot slabost pti insignii, ki pa ni nujno slaba je samo, da pride konec drugega leta nov model

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So okt 22, 2011 10:32 am

mihaing je napisal/-a:Sem vozil oba res, da ne z štirikolesnim pogonom (ki pa roko na srce tudi nista neki presežek), a vsekakor je po občutkih vse v prednosti Insignii. Prednost passata je samo cena, katero kot rabljeno vozilo drži v nedogled, ostalo se pa mi je zdelo, da ni nekega hudega napredka v primerjavi z predhodnikom.

Trenutno kot slabost pti insignii, ki pa ni nujno slaba je samo, da pride konec drugega leta nov model

Nov model ali facelift?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So okt 22, 2011 10:50 am

Moje mnenje je, da je VAG avtomatska klima daleč najbolj neumna klimatska naprava kar jih najdeš, njeno delovanje je skregano z vsakršno logiko. Imaš pa tukaj test autobilda, sicer ni ocenjeno delovanje avtomatske klime, ampak kako močno in hitro gretje, hlajenje in odmrzovanje šipe imajo različni predstavniki "kompaktklasse"

@sašo5: Golf dobil najmanj zvezdic 2 od 5ih
ceed 2.5
astra 3
BMW1 3.5
C4 4
Zadnjič spremenil Marek_, dne So okt 22, 2011 11:04 am, skupaj popravljeno 2 krat.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So okt 22, 2011 11:02 am

Samo čakam kakšen primerek antiznačkarja, ki bo z svojimi neumesnimi trditvami nastrojen proti eni izmed teh dveh znamk.

Kolikor jaz vem, je insignia odličen avto, lega je super, malce šepa pri izdelavi in prostornosti, vendar nikakor toliko, da avto ne bi bil vreden nakupa. Na drugi strani je ta "slavni passat", ljudski avtomobil, ki navdušuje ali razočara že nevem koliko deset let. In ja, passat je prav tako kot insignia odličen avtomobil, prostoren, z lahkoto primerljiv z insignio. Edino kar ju res loči na koncu je pomoje cena, pri insignii dobiš za manjšo ceno več opreme.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 22, 2011 1:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:

Dragi moj Sašo, slabše klime, kot sem jo imel v VAG vozilih ( vw polo 2010 letnik in škoda fabia letnik 2006 ) še nisem videl, tako, da o tem superiornem delovanju klime raje nebi, ker najboljšo klimo, kar sem jo jaz imel oziroma vozil je imela opel corsa c, astra H ima precej slabšo naprimer.

Sta pa avta ubistvu isto sranje, drugo pakovanje, vzameš, kar ti bolj leži, najbolj v prid passatu je garancija 4 leta in in mogoče prostornost, samo držanje cene pa ne vem če, sploh če vidiš koliko je že v osnovi dražji.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 22, 2011 1:09 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sta pa avta ubistvu isto sranje, drugo pakovanje, vzameš, kar ti bolj leži, najbolj v prid passatu je garancija 4 leta in in mogoče prostornost, samo držanje cene pa ne vem če, sploh če vidiš koliko je že v osnovi dražji.

potem je zate primerjava med jabolkom in jagodo "eno in isto"? jabolko je kislo, jagoda je sladka... torej NI ENO IN ISTO.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov