Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Nakup GOLF IV

Napisal/-a ChuckNorris Ne okt 23, 2011 2:05 pm

zdravo, kolega ki še ni član foruma me je prosil da malo povprašam tukaj na forumu, in bom kar skopiral iz enega drugega foruma

Pozdravljeni, po parih urah brskanja in premisleka sem se odločil da bom za naslednji avto vzel golfa IV. Zanima me čimveč o teh avtomobilih, na kaj naj bom pozoren ipd. Najraje bi imel dizla, čeprav so golfi z 1.4 16v mašinami privlačno poceni. Delal bom cca 15.000km letno, budget je pa okoli 2300 eur! Avto bi rad da je čimbolj ohranjen, ter redno servisiran. Kako je z mašinami, priporočate dizla, bencinerja? Imate kakšen konkreten predlog, poznate koga ki bo v prihodnosti prodajal tak avto in je z njim zadovoljen? Na hitro sem preletel avto.net in gledam torej nekaj v tem smislu. Uvažati se več ne splača, ne?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup GOLF IV

Napisal/-a sonic Ne okt 23, 2011 3:59 pm

Za takšne letne kilometre dizelaš ni nujen.
Od bencinarjev je pomoje najboljša izbira 1.6 (dovolj zanesljiv in zmogljiv), 1.4 bo verjetno prešibak in menda je s tem motorjem veliko težav (prebrskaj forum).
Problem z 1.6 golfi je slaba izbira rabljenih - vsi so kupovali dizle ali pa najšibkeši bencinar (po načelu 'tudi če je povsem oskubljen, samo da je golf'')...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne okt 23, 2011 4:20 pm

sam se kupil 99 letnika z elktro paketom, klimo,abs 1.4 16v za 2300€.Je pa treba pazit pri tej mašini saj pijeje olje ti veliko o tem piše na forumo mal prebrskaj ;) sam redno kontroliram olje in dolivam drugače pa nimam problemov
VW golf IV

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne okt 23, 2011 4:36 pm

Z 1.4 je bilo baje veliko problemov, pa tudi pomoje je prešvoh za tak avto, tako da vsekakor 1.6 ali pa dizla...:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5270638&show=1 ...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Ne okt 23, 2011 6:32 pm

Z 1.4 je blo res problemov malo morje. Iskanje po googlu bo hitro razkrilo slabosti in dejstvo, da je boljše vzet 1.6.

nejc1 je napisal/-a:Z 1.4 je bilo baje veliko problemov, pa tudi pomoje je prešvoh za tak avto, tako da vsekakor 1.6 ali pa dizla...:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5270638&show=1 ...

Ko pa vidim armaturko, volan pa vso plastiko tako našpricano z maxibrillom, mi pa gre na bruhanje.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne okt 23, 2011 6:38 pm

Kolko majo pa kaj porabo ti 1.6 motorji na avtocesti pri 130-140 ?

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 23, 2011 7:11 pm

Koliko porabi pri določeni hitrosti nevem, ker nisem imel potovalnega računalnika, moj A3 z istim motorjem je porabil povprečno tam 7-8litrov, pa ga nisem šparal (pa še ko sem ga imel je bila zima in zimske gume). Ima pa kar dosti navora za 1.6 motor in se res lepo vozi tam do 130km/h. Gre ga tudi lepo šparovno vozit, pri 40km/h lahko imaš komot v 4 prestavi in se nič ne matra.

Če ima kolega možnost bi jaz vzel dizla. Zakaj? Ko se hočeš avta znebit vsak reče: škoda da ni dizel. Pa še ceno bolj drži. Take avte pa kupujejo itak večina samo hribovci :D

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne okt 23, 2011 9:43 pm

Sedaj boste vsi popluval 1.4 16v, nekateri pijejo olje, ga imam jaz, poraba znaša 4l/15000km, to ni še dosežena cifra 15l/15000km :lol: , problem je v oljnih obročkih, olje gre mimo obročkov (obročki ne postrgajo vso olje) in olje pristane v zgorevalnem prostoru, to zgori, zadaj pa se bo bolj slabo vidlo, ker katalizator naredi svoje, posledično gre čez čas tudi katalizator.
Kaj sledi, če se hočemo znebit porabe olja, karter dol, glavna gred z bati ven, menjava obročkov, menjava ojničnih ležajev, menjava tesnila kart. in nazaj, če ropotajo še kakšni dročniki, pa menjava teflonov, vse skupaj se ne splača, bolje dolivat in kupovat olje.

Ni pa drugih težav, poraba pri moji 100 konjski je 6l na ac ter moja povprečna 6.5.
Na servisih so menjaval motorje, ...
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Ne okt 23, 2011 10:12 pm

kolega bi itak raje dizla, že zarad navora v nižjih obratih, itak pa tud zarad porabe.. samo imajo kakega tisočaka preveliko ceno vsi..če se kakšen zanimiv prikaze na netu, ga prodaja kak vas kolega, prosim postajte v to temo :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov